Holly Holm överklagar förlusten mot Germaine de Randamie

Holly Holm 1

Det blev ett tufft nederlag under den gångna lördagens UFC 208 för den forne bantamviktsmästarinnan Holly Holm när hon tog sig an holländskan Germaine de Randamie i en titelmatch om det nya fjäderviktsbältet. Amerikanskan förlorade med domarsiffrorna 48-47, men anser att matchen borde minst ha blivit oavgjord då de Randamie slog henne två gånger efter att rondklockan hade ringt. Nu har Holm tagit saken upp till New Yorks (staten) idrottskommitté, NYSAC, där hon vill att de ska ändra domslutet.

Så här står det i Holms överklagan:

Ms. Holm seeks review of Referee Todd Anderson’s failure to deduct one or more points from Germaine de Randamie following her repeated strikes thrown after the horn sounded to end Rounds 2 and 3. Section 212.10(b)(27) of the New York State Athletic Commission (NYSAC) Regulations provides that attacking an opponent after the bell has sounded the end of the period of competition constitutes a foul in a professional mixed martial arts contest. Regulations also make clear that when a foul is committed, the referee “shall then assess the foul to the offending contestant and deduct points . . . if the referee deems it appropriate, and notify the commission, the corners, the official scorekeeper of his decision on whether the foul was accidental or intentional and whether any point deduction . . . is imposed.” NYSAC Reg. 212.10(a). Points may be deducted whether or not a foul is intentional.

Ni kan läsa hela överklagan här.
Registrera dig på Unibet och få 200% och 50 free spins

Det här inlägget postades i Nyheter och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.
  • Coyote

    Man ser ju lite då och då att fighters överklagar domslut isf kan inte komma ihåg många gånger det lyckats.. Detta känns som om det skulle kunna finnas fog… En mer rutinerad domare hade beordrat poängavdrag, inte en utan TVÅ gånger slagen efter klockan, det är med flit…

  • disqus_rkLZcBRRIA

    Ser ut som detta kan gå igenom , då orutinen på domarna lyste med sin frånvaro.

    • Eric

      Tvärtom, orutinen lyste med sin närvaro eller rutinen lyste med sin frånvaro ;) Dubbel negativ annars.

      • Cоυʀтηеү

        That’s such a bad answer mate, you’re just using possible outcomes as your argument

        • Eric

          What are you talking about? I was just pointing out he used the wrong word or expression, but I agree with his opinion.

  • Cоυʀтηеү

    Go get it Holly! Randamie is a cheating bitch

  • Hoobabalooba

    Hoppas att det inte går igenom. De Randamie var den bättre fightern och palla om dom ska ändra om till oavgjort, så man ska behöva se den här matchen ytterligare en gång.. Nej tack! Skicka in Cyborg härnäst eller lägg ner hela viktklassen.

    • Boris

      Nu har jag inte sett hela fighten utan bara klippen efter signalen och jag tänker mig att man har en ryt stor fördel i de efterföljande ronderna om man suckerpunchar sin motståndare sådär. En av träffarna hon får in efter andra är rätt bra.

      • Styrbjörn

        Då råder jag dig att kolla hela matchen. Den ser exakt likadan ut innan som efter smällarna.

      • Hoobabalooba

        Instämmer med Styrbjörn. Även om hon såg rätt så påverkad ut precis när det hände så märktes det ingen skillnad i matchbilden efter rondvilan.

  • Metallica

    Så rätt. Stryk resultat och kör om.

  • Johannes

    Thats low holm..

  • Styrbjörn

    Visserligen kanske Holly borde fått oavgjort. Men hon borde inte ha vunnit. Man drar ju sällan bort poäng på första incidenten, så där borde hon ha fått en varning, vilket hon fick. Efter andra incidenten borde 1 poäng ha dragits så det blev oavgjort. Men ska jag vara ärlig bryr jag mig inte särskilt mycket, tycker det är lite tråkigt eftersom Randamie var tydligt den bättre fightern. Inget snack om saken. Räcker väl att Holly får sin rematch. Även om domslutet blir ändrat och hon får en ”draw” på pappret så vet vi alla vem som egentligen vann den där matchen.

Fler Nyheter: