Svensk MMA – Vecka 43

I ”Svensk MMA” fokuserar vi helt och hållet på allt inom just svensk MMA. Vi lägger upp nya matchningar, rykten, skador, intervjuer, reportage, ha diskussioner om allt inom svensk MMA och mycket mer. Denna vecka har vi nya matcher för Assan Njie och Nico Musoke, vi kollar in vilka svenskar som kommer att vara med på matchkortet på UFC:s gala i Globen och kollar närmare på lördagens ”Figting for Change”. Vi börjar dock med en nya matchningar för våra svenska fighters.

Nya svenska matchningar

 • Claes Beverlöv (Stockholm Shoot) kommer att möta Antti Virtannen på ”The Cage 17″ i Finland den 5 november. Claes tilltänkta match mot Islam Makhachev är inställd på grund av visum problem.
 • Zeljko Pranjic från Vallentuna Boxning Club kommer att möta Andreas Ohlsson från ”Locxter MMA” på Fighting for Change.

Redan kända matchningar

 • Magnus ”Jycken Cedenblad kommer att möta Dan Edwards på lördagens MMA-gala i Oskarshamn, ”Fighting for Change”.
 • ”Kimura Talent”-vinnaren Andreas Ståhl kommer att möta den obesegrade danska fightern Damir Hadzovic på ”Cage Fight Live 2″ den 5 november i Heming i Danmark.
 • Stockholms Shoots Kristian Lexell kommer att möta polacken Maciej Różański den 5 november på galan ”Iron Fist” i Polen.

Rykten och uppdatering

Veckans diskussionsämne: Vilka ska vara med på UFC:s matchkort på Globen?

Den förra veckan var fick Kimura utifrån fyra olika källor veta att UFC kommer att ha en gala på Globen den 28 mars nästa år. Detta innebär självklart att ett flertal svenskar kommer att få vara med på matchkortet. Frågan är vem eller vilka kommer att vara med på kortet?

Om man utgår från de svenskar som är högst rankad i världen, Europa och Kimuras egna P4P-lista kan man göra en kort lista över vilka svenskar som borde vara med på matchkortet. Självklart måste man ha i åtanken att det redan finns två svenskar med i UFC (Alexander Gustafsson och Papy Abedi) och att dessa två med största säkerhet kommer att vara med på matchkortet om de inte skadar sig tills dess.

Självklart kommer UFC att inte enbart att utgå ifrån vilka som är bäst i Sverige för tillfället, utan även kolla på vilka som kan sälja biljetter för i slutändan är det alltid biljettförsäljning och tv-tittare som det handlar om.

Nedan kan ni se min lista med de fem fighters jag tror kommer att få vara med på UFC:s matchkort, men förhoppningsvis kommer det vara mer än fem svenskar som får chansen att vara med på den första UFC-galan i Sverige. Min lista är baserad på dels information jag fått från diverse källor nära till UFC samt utifrån europeiska- och vår egen P4P-lista.

 • Alexander Gustafsson – Alex behöver ingen närmare introduktion eller förklaring. Sveriges för tillfället bästa fighter, och kommer förmodligen att gå huvudmatchen på galan.
 • Papy Abedi – Vår andra svensk i UFC just nu. En explosiv fighter som alltid bjuder på bra matcher.
 • Reza Madadi – Sveriges utan tvekan mest karismatiska fighter med tre raka vinster över tre f.d UFC-fighters. Kanske den enda svensk som kan bjuda på show innan, under och efter matcher.
 • Assan Njie – Den kanske mest explosiva fightern i Sverige efter Alexander Gustafsson som kan avsluta sina motståndare både på marken och stående.
 • Sirwan Kakai – Den högst rankade svensken i Europa och en av de största talangerna utanför de större galorna enligt Sherdog.com. Att han tränar med ATT spelar till Sirwans fördel. Med sparringspartner som Brad Picket, Mike Brown och Thiago Alves är Sirwan mer känd utanför Sveriges gränser än många andra svenska fighters.

Bubblare på listan är Bruno Carvalho, Hamid Corassani, Tor Troeng och Diego Gonzalez. Alla dessa har chans att vara med på matchkortet, detta beror dock på hur det går för dem i deras kommande matcher.

Reportage

I denna veckas reportage segment tar vi en närmare titt på lördagens kampsportsgala i Oskarshamn, Fighting for Change. Galan som är en hybridgala med både MMA och boxning och anordnas av LocXter MMA och Oskarshamns Boxningsklubb. Galan kommer att ha fem MMA-matcher, med bland annat Magnus ”Jycken” Cedenblad som en av deltagarna.

Galan kommer att sändas på TV 4 Sport den 12 november kl. 21.00, och man kommer att kunna spela på alla galan på UNIBET. En annan intressant sak är att man finner ”BRIS” och Svenska Kyrkan bland galans sponsorer. Detta på grund av att galans arrangörer vill mer än att enbart anordna en kampsportsgala, man vill även hjälpa till med att få bukt med den ökade brottsligheten som finns.

”Fighting for Change är inte bara ett idrottsevenemang, det är även ett led i de båda klubbarnas ställningstagande för alla barn och ungdomars rätt till en trygg uppväxt.

Klubbarna har en stark social inriktning på sin verksamhet och jobbar aktivt för att stödja utsatta barn och ungdomar. Detta engagemang är grunden för hela galan, vars namn ”Fighting for Change”, symboliserar viljan att åstadkomma en positiv förändring i samhället. Fighting for Change stödjer BRIS (Barnens rätt i samhället) och delar av överskottet kommer att skänkas till deras verksamhet.”

Ett väldigt bra initiativ tycker vi på Kimura.se, som kommer att vara nere i Oskarshamn för att rapportera från galan.

Hela matchkortet kan ni se i tabellen nedan.

 • Magnus ”Jycken” Cedenblad vs Dan Edwards – MMA
 • Nerijus Slepetis vs Johan Jorup - MMA
 • Ricky Granstad vs Martin Fouda - MMA
 • Tim Waage vs Pether Johansson - MMA
 • Zeljko Pranjic vs Andreas Ohlsson - MMA
 • Carl Jörneklint vs Mikael Lundblad – Boxning
 • Hampus Henriksson vs Amir Smesem- Boxning
 • Sven Fornling vs Yusuf Omar- Boxning
 • Adrian Granath vs Pierre Souma- Boxning

För mer information om galan och alla tävlande kan ni besöka Fighting for Change hemsida.

Spela på Fighting for Change och kommande UFC-galor på Unibet.

Det här inlägget postades i Nyheter och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.
 • Tonka

  UFC on FOX in Sweden Main Event:
  Alexander Gustafsson vs Rich Franklin.
  Co Main:
  Papy Adebi vs Martin Kampmann

  Så där ja. SPIKA!!!!

 • Tonka

  *Abedi så klart

 • Henke

  Med tanke på att Assan kör mot en högt rankad finländare så kommer nog den fighten avgöra om Assan hamna på Matchkortet i Stockholm.

  Vad vet vi om hans motståndare?

 • Killer

  Tror faktiskt inte Alex kommer vara med. Detta beror nog på hans nästa match. Vinner han den så ser jag inte hur han ska vara med på en Fight Night gala när han då kommer vara en maincard Ufc fighter till UFC galorna…Tror dock papy, jycken, hamid, reza, assan, sirwan kommer få match

 • Fighter

  Jag tror att Magnus Cedenblad får chansen om han vinner övertygande på Lördag. Skön personlighet och vad jag förstår så gjorde han bra intryck vid uttagningarna till Tuf. Tror att Rezas match mot Clementi sår tvivel hm. Tror som Henke ang Assan. Tror att Hamid är med pgaTUF. Diego har bra histoia men tror tyvärr att han behöver övertyga mer. Svensson är högt rankad och bör vara med som bubblare, särskilt om han övertygar i England. Inressant blir det ”sh..t”t vad kul

Fler Nyheter: