Nyheter

18-åriga boxaren Jeanette Zapata inlagd på intensiven efter TKO-förlust

jeanette zapata

Ännu en otäck händelse skakar boxningsvärlden. Efter TKO-förlusten mot Marie Pier Houle (4-0-1) vårdas nu den kvinnliga boxaren Jeanette Zapata (2-4) på intensiven.

Jeanette Zapata vårdas på intensiven

Det var en otäck händelse i boxningsvärlden som utspelade sig i Montreal i lördagsnatt. Den 18-åriga boxaren Jeanette Zapata fick nämligen föras till sjukhuset efter sin TKO-förlust mot Marie Pier Houle. Zapata blev träffad av flertalet hårda slag precis i slutet av rond fyra. Hon kunde inte själv ta sig tillbaka till ringhörnan så domaren avbröt matchen på TKO i favör för Houle. Väl i ringhörnan fick Zapata sen ett krampanfall och fick föras akuten med ambulans till sjukhuset Sacré-Coeur-de-Montréal där hon nu vårdas på intensiven. Varning för otäcka bilder i filmen här nedan:

Houle uttryckte oro för sin motståndare efter matchen och hoppas hon ska tillfriskna snart.

This is not the thing you want to see,

I was definitely going for the knockout, but I would have preferred her to come out on her feet, not lying on a stretcher. We’re keeping our fingers crossed that everything goes well.

När vi skriver detta är Zapatas tillstånd är ännu oklart.

Otäck påminnelse om vår egen Frida Wallberg

Att skador som detta inträffar i kvinnlig boxning är inte speciellt vanligt då ronderna är kortare. Men vad som hände Zapata kommer ger i alla fall oss svenskar en dålig påminnelse om vad som hände vår egen Frida Wallberg (11-1) 2013. Frida fick en allvarlig hjärnblödningen efter sin KO-förlust mot Diana Prazak (14-4) och har än idag inte återhämtat sig fysiskt. Det är också en påminnelse om att sport vi älskar inte är ofarligt och att hjärnskador bör tas på fullaste allvar.

Föregående artikel

Jake Paul har gått i pension efter vinsten mot Tyron Woodley

Nästa artikel

Från heroinmissbruk till UFC – Petroski hoppas inspirera andra

Skriven av

Johan Lorentzon

Relaterade Artiklar

Sök