15 June, 2024
Nyheter

5 av de snabbaste knockouterna i MMA historia

Av

kimura

24/04/2023

Om det är något vi har lärt oss om MMA så är det att man aldrig kan förutse vad som ska hända i en given match. MMA-historien är full av fullständigt osannolika resultat som ingen skulle tro på om inte det hela fanns fångat på video. Vi snackar om saker som när dåtidens mest dominanta fighter, George St. Pierre, 2007 blev träffad av en högerkrok från underdogen, Matt Serra, som fick honom att tappa balansen helt bara för att sekunder senare bli fullständigt mosad av en brutal serie ground and pound.

Ett annat exempel är när svensk-norske Jack ”The Joker” Hermansson 2022 fångades i en calf slicer av den lurige georgiern, Roman Dolidze, Hermansson fastnade helt försvarslös liggandes på mage medan Dolidze kunde mata slag mot hans huvud tills domaren blev tvungen att bryta matchen.

Men det finns något spektakulärt med en riktigt snabb och oväntad knockout. Så i denna artikel tänkte vi lista några av de snabbaste knockouterna i MMA:s moderna historien. I den här artikeln håller vi oss till UFC-matcher, då det är mer spännande när det är fighters i världsklass på båda sidor om knockouten. Dessa kan vara bra att se på innan man börjar med betting på fighting hos Mr Green. Förvänta dig det oförväntade och ta inget för givet.

1.    Jorge Masvidal mot Ben Askren 2019 (5 sekunder)

Ben Askren var något av en throwback när han inledde sin MMA karriär omkring 2010. En riktigt talangfull brottare utan några riktiga färdigheter överhuvudtaget i stående kamp. Detta till trots tog han sig högt upp på UFC:s ranking medans hans motståndare var helt oförmögna att stoppa hans hala stil. När han mötte veteranen Jorge Masvidal på UFC 239 var han obesegrad med 19 proffsvinster under bältet. Men hans stil var för förutsägbar då han satsade på att dyka in på Masvidal på en gång och sprang rätt in i ett flygande knä som knockade honom totalt medvetslös. Det kom att bli hans näst sista fight innan han lämnade sporten totalt. Både den snabbaste och en av de mest brutala knockarna i MMA:s historia.

2.    Duane Ludwig mot Jonathan Goulet (6 sekunder)

Duane Ludwig är en meriterad thaiboxare som nu när hans karriär är över har blivit en eftersökt tränare. När han 2006 mötte kanadensaren Jonathan Goulet visade han med all tydlighet skillnaden mellan en tränad boxare som Ludwig och en tuff fighter utan samma skills. Goulet satsade på aggressivitet och att pressa Ludwig, han kom rätt fram med en hård vänsterjabb som missade. Ludwig timade en kontring perfekt med en rak höger som Goulet sprang rätt in i. Det såg inte ut som det hårdaste slaget i världshistorien men det träffade perfekt och Goulet föll rakt ner på golvet med ansiktet först.

3.    Todd Duffee mot Tim Hauge (7 sekunder)

Todd Duffee gjorde sin debut mot den tuffa veteranen Tim Hague 2009. Duffee såg ut som ett riktigt monster med en skräckinjagande fysik som hämtad ur en actionfilm från 80-talet. I hans debutmatch i UFC levererade han precis det man förväntade när han med en jabb följd av ground and pound knockade Hauge på bara 7 sekunder. Det skulle dock bli hans enda riktigt imponerande match på hög nivå då han var skadedrabbad och hade många misslyckanden senare i karriären.

4.    Chan Sung Jung mot Mark Hominick (7 sekunder)

Chan Sung Jung har begåvats med smeknamnet ”The Korean Zombie” på grund av hans förmåga att ta bisarra mängder stryk utan att ge upp. Men i sin match mot kanadensaren Mark Hominick i UFC 140 2011 behövde han inte visa upp den förmågan. Hominick, som vanligtvis var en skicklig boxare var vårdslös med sin första attack. När hans vilda högerkrok missade Jung var han ur balans med hakan högt upp i vädret och Jung träffade perfekt med en högerkontring som följdes upp med några slag på marken.

5.    Ryan Jimmo mot Anthony Perosh

Ryan Jimmo var en okonventionell fighter, känd för sina udda karatebaserade sparkar och underhållande danser efter sina segrar. Men han hade också en relativt långsam stil med mycket inaktivitet. Men när han 2012 mötte den australiensiska jiujitsu specialisten, Anthony Perosh, var han allt annat än långsam. Perosh började med att backa mot buren. Det var uppenbart att Perosh inte ville tampas med Jimmo i stående strid utan letade efter en chans att gå i clinch, men han hade inte händerna uppe och Jimmos första högerkrok träffade perfekt. En robotdans som senare blev Jimmos mest minnesvärda seger.

Skribentens kontakt

Senaste nyheterna

Här kan du söka!

Sök