UFC

Alexander Gustafsson & andra UFC-svenskar testade för doping 2024

Alexander Gustafsson David Teymur

UFC avbröt sitt samarbete med USADA vid årsskiftet. Kolla in hur mycket Alexander Gustafsson och övriga UFC-svenskar har blivit testade sedan dess.

Alexander Gustafsson testad i år

Mellan 2015 och 2023 ansvarade anti-dopingbyrån USADA för att UFC:s utövare skulle kliva rena in i buren. Samarbetet avbröts vid årsskiftet och numera är det Drug Free Sport International som administrerar organisationens anti-doping arbete. Under kalenderårets första tre månader har två fajters testat positivt och blivit avstängda från att tävla i UFC. Rysslands Khusein Askhabov har blivit avstängd i 24 månader och USA:s Walt Harris har stängts av i 48 månader.

Vissa har hunnit bli testade mer än andra. Den tidigare dubbelmästaren Conor McGregor har hunnit lämna in hela fem prov under 2024.

När det kommer till organisationens svenskar kan läsaren kolla in listan här nedan. Ingen svensk i organisationen har åkt fast för doping och samtliga aktiva namn har lämnat prov under årets första kvartal.

UFC-svenskarnas tester 2024:

Utöver ovannämnda namn har även Jack Hermansson och Amir Albazi lämnat negativa prov vid ett tillfälle vardera. Hermansson är uppväxt i Uddevalla, men har representerat Norge under hela sin MMA-karriär. Albazi representerar Irak i UFC, men är uppväxt i Bredäng, Sverige. Georgiens Guram Kutateladze, som är svensk medborgare och bosatt i landet, har också blivit testad vid ett tillfälle. Den tidigare UFC-svensken Khamzat Chimaev, som numera representerar Förenade Arabemiraten inne i buren, har också blivit testad vid ett tillfälle. Bernardo Sopai, som är bosatt i Stockholm och representerar Albanien, har också hunnit bli testad en gång sedan sin debut i mars.

Föregående artikel

Exklusiv intervju med Megic Mike – ”Min satsning är på riktigt”

Nästa artikel

Baysangur Makaev klar för match på jubileumsgalan

Skriven av

Alexander Clausson

Chefredaktör på Kimura och historielärare. Är en MMA-fantast som täcker sporten ur ett fan-perspektiv. Sitter i rankingpanelen för UFC, Bellator MMA och BKFC.

Relaterade Artiklar

Din önskelista

My wishlist

    Din önskelista är för närvarande tom. Lägg till något och kom tillbaka igen.

Sök