UFC

Alexander Gustafsson glöms bort av Jack Hermansson

Jack Hermansson Alexander Gustafsson

Efter nattens vinst valde Jack Hermansson att lyfta svensk MMA. Alexander Gustafsson, eller ’The Mauler’ glömdes dock bort av Uddevallasonen.

’The Joker’ glömde bort Alexander Gustafsson för UFC Sverige

Med sina tre titelmatcher i UFC är Gustafsson det största svenska namnet någonsin inom MMA. Under de senaste åren har han inte gått lika många matcher som tidigare, men är fortfarande listad som aktiv fajter i organisationen. Under en exklusiv intervju med Kimura under nyårshelgen berättade ’The Mauler’ att ’det brinner i knogarna’ när han får se en ny generation av fajters tävla.

Under natten till söndag tog Hermansson hem en mycket viktigt vinst på Apex-anläggningen i Las Vegas, USA. Uddevallasonen besegrade den hajpade KO-artisten Joe Pyfer via ett enhälligt domslut.

I samband med presskonferensen efter galans slut berättar ’The Joker’ att han vill tävla i både Norge, landet han representerar i UFC, och födelselandet Sverige innan karriären är över. Efter en fråga från en reporter uttrycker Hermansson starkt intresse för att möta Khamzat Chimaev i huvudmatchen på en sådan gala.

Därefter nämner ’The Joker’ att det finns gott om svenska fajter. Uddevallasonen lyfter utövare i form av Pannie Kianzad och Anton Turkalj, men tycks inte komma på att vi även har namn som ’The Mauler’ och Josefine Lindgren Knutsson i organisationen.

Gustafsson gick sin senaste match i juli, 2022. Då ställdes han mot Nikita Krylov och förlorade via slag. Matchen tog slut endast 67 sekunder in i matchens första rond. Den senaste vinsten kom när han mötte Glover Teixeira på hemmaplan i Stockholm, 2017.

Föregående artikel

Jack Hermansson efter vinsten – ’Utan er är jag ingenting’

Nästa artikel

Jack Hermansson vill möta Khamzat Chimaev på UFC Sverige

Skriven av

Alexander Clausson

Chefredaktör på Kimura och historielärare. Är en MMA-fantast som täcker sporten ur ett fan-perspektiv. Sitter i rankingpanelen för UFC, Bellator MMA och BKFC.

Relaterade Artiklar

Sök