Exklusivt: Alexander Gustafsson har INTE avbrutit samarbetet med Alliance MMA

Under gårdagen intervjuades den svenske UFC-fightern Alexander Gustafsson av Aftonbladet där det framkom att Alex var sugen på att ha sina kommande träningsläger i Sverige. Detta uttalande ledde till att flera sidor spekulerade att samarbetet mellan Alex (och Allstars Gym) och Alliance MMA hade avslutats. Det spekulerades även att skälet bakom ”uppbrottet” skulle ha varit att en match mellan Alex och Phil Davis var i görningen.

Alla dessa rykten dementeras dock av Alex huvudtränare Andreas Michael, som i en exklusiv intervju med Kimura.se berättar att media bara har tagit Alex kommentarer och tolkat det fel i syfte för att ”sälja” nyheten. Andreas berättar att samarbetet mellan Alliance och Alex/Allstar Gym att man kommer fortsätta med samarbetet en lång tid framöver. Tankar på att avsluta den fina relation som de två klubbarna har sinsemellan finns inte och har aldrig funnits.

Ryktena om en match mellan Davis och Alex stämmer inte heller berättar Andreas, utan det är enbart något media skapat ut ur tomma intet. Alex och Davis kommer enbart att mötas i en eventuell titelmatch eller om båda får miljonbelopp i lön för en match mot varandra, berättar Andreas.

Intervjun med Andreas Michael kommer i sin helheht publiceras på Kimura.se under fredagskvällen.

Registrera dig hos Unibet via Kimura.se och få 120% bonus

Se Jyckens match LIVE i Manchester. Boka din resa här

Det här inlägget postades i Alexander Gustafsson, Nyheter och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.
 • Addi

  Jo det hade juh varit ganska så dumt och ändra på ett vinnande koncept. Jaser vad händer med cirkeln? inget avsnitt på två veckor nu, börjar bli lite otåligt här borta :)

  • AlexThor

   Vi spelar in nytt i helgen! Tillbaka inom kort :)

   • Addi

    +1

 • Marsman

  ZLATAAAAN!

  • Arsalan

   KUUUUNG ZLATAN!

 • Je

  Aftonbladet strikes again. Otroligt att folk inte lär sig.

 • Daniel

  Hor Aftonbladet. Även utländska mmasidor har nappat på deras skitsnack. Hoppas Alex bojkottar dom framöver.

  • Je

   Förhoppningsvis inte. Alex och svensk MMA behöver Aftonbladet och Aftonbladet behöver Alex och svensk MMA.

   Man måste ju liksom sälja in MMA och kan man då vrida till citaten en aning så får väl det anses vara ”for the greater good”. Skulle nog bli ganska ljummet om man bara upprepade Alex ganska enformiga svar så precis som med Zlatan så måste man ju ”skapa” lite nyheter om man vill hålla intresset vid liv hos den typen av demografi som läser blaskan. Alex slåss ju dessutom bara 3-4 gånger om året under de bästa av omständigheter så…

   • Daniel

    Skitsnack. Svensk MMA klarar sig utmärkt utan Aftonbladet.
    Ett citat ska avspegla exakt det som sagts och inte någonting annat. Att du ens tycker det är okej visar hur pantade folk blir av att läsa den dyngan.

 • http://www.palermocalcio.it Supert

  Skulle vara intressant hur Andreas menar att samarbetet mellan alliance och all stars ska se ut om Alex nu vill lägga sina träningsläger i Sverige? Ska de flyga in tränare och sparringpartners från staterna då eller? Finner ingen anledning att misstro Syks artikel och de formuleringar han har från Alex, känns som att det finns en rätt stor sannolikhet i att Alex inte kommer ha så mkt att göra med alliance framöver om han nu vill köra sina camps i Stockholm, vilket jag tror han vill. Om han tar titeln och försvarar den några ggr kanske det börjar bli så mkt stålar i det att han kan lägga campen var han vill och flyga in de bästa, men i det här läget, no way.

  • Je

   Lyssnar man Alex tidigare citat och läser mellan raderna så fattar man ju att det är svar på flera frågor som dragits ur kontext.

   Liksom att Alex inte vill lämna familjen vet vi ju. Också att han kommer ha camp i Stockholm inför Stockholms-galan för det hade han ju även inför Gegard. Att man tar in sparring utifrån är en självklarhet. Och att han och Phil kommer mötas i framtiden står skrivet i stjärnorna och ett Stockholms-camp är mycket riktigt en bra förberedelse inför den eventualiteten.

   Sen hur det här tolkas är ju helt beroende på vilket narrativ och vilken kontext artikelförfattaren väljer. Och där har nog Syken valt ganska fritt.

   • http://www.palermocalcio.it Supert

    Tror det här handlar om mer än bara Sverigeevents. Alex har för tighta band med Svedala och kan mkt väl ha mer ut rent måendemässigt av att förlägga campen här även när galorna går i staterna. Tror det ligget mkt i att alliancesamarbetet kan komma att tunnas ut framöver.

    • Je

     Nu skrev man iofs inte att samarbetet skulle ”tunnas ut framöver” utan att han ”NU väljer bort Alliance i San Diego”. Det är en ganska avsevärd skillnad. Att det kan bli aktuellt i framtiden tror jag alla är underförstådda med.

 • digitalbath

  Haha, jag tror inte man ska skylla på Aftonbladet här, även om det förstås är en tacksam spottkopp för okunniga människor som tar första bästa chans att anklaga kvällstidningarna för lögn.

  Jag jobbade tidigare som journalist i flera år, och en sak är säker. Intervjuerna spelas naturligtvis in, just för att slippa folk som sedan säger att de ”aldrig sagt så”,vilket är ett vanligt fenomen. Här är det antagligen så enkelt som att Alex uttryckt sig lite väl fritt och så har hans team och Andreas fått kalla fötter och insett att det kanske var lite onödigt. Att påstå att media skapat Phil Davies-uppgifterna ur ”tomma intet” är ju direkt löjligt mot bakgrund av Alex citat. Det står ju ingenstans heller att han ska bryta med Alliance, så vitt jag ser? Andreas vill förstås reparera skadan mot de amerikanska vännerna, och därför agerar han så här.

  Jag tror nog faktiskt mer på Patrik Syk än på Andreas, om jag ska vara ärlig. En nyhet om att Alex bryter med Alliance säljer givetvis inga tidningar, och ännu mindre gagnar det Syk att hitta på något och bränna broar till Alex. Det är vanligt att människor skyller på tidningen efter att de själva klantat sig. Det är ju enkelt, man får genast med sig en hord fårskallar som gapar om ”Aftonhoran” och allt möjligt annat obegåvat.

  • http://www.palermocalcio.it Supert

   +11

  • Je

   Tyvärr så faller ditt konstaterande på sin egen orimlighet. ”Efter bragdfajten – nu flyttar The Mauler hem” lyder rubriken i Aftonbladet och där får vi veta att han ”nu väljer bort Alliance i San Diego”. ”Andreas vill förstås reparera skadan mot de amerikanska vännerna, och därför agerar han så här” menar du men om Aftonbladets artikel stämmer varför då ens dementera det? Finns väl ingen anledning att reparera ett förhållande som enligt AB ändå ska avslutas?

   Men aja, bra ordbajsat i alla fall.

   • http://www.palermocalcio.it Supert

    Antagligen inget som är officiellt, antagligen inget som Alex talat ned alliance om, men säkert finns det en vilja hos Alex att förlägga framtida camps i Sverige, vilket borde innebära att samarbetet läggs på is/avslutas. Jag tycker också att AB dragit det väl långt när man skriver en sån rubrik. Tror dock inte att Alex är så pigg på sånna här camps igen, och därmed tror jag att samarbetet med alliance kommer förändrad betydligt framöver, även om det inte terminernas ”på pappret”.

    • http://www.palermocalcio.it Supert

     Kan ju också meddela att det inte är Syk som sätter rubrikerna, även om han iofs kan ha lämnat förslag på en. Så att vi hänger rätt person bara, må vara en formalitet.

     • Je

      Spelar mindre roll vem som sätter rubriken och oavsett vilket så behöver man ju inte hänga ut vare sig Syk eller Aftonbladet för att dom gör sitt jobb och genererar intresse kring en artikel. Skulden ligger helt och hållet hos de dramaqueens som inte kan läsa ABs rubriker med en nypa salt.

    • Je

     En vilja från Alex att ha camp hemma finns det helt säkert och så mycket har vi ju förstått genom intervjuer där han berättar om hur mycket han saknar familjen och så vidare. Dom tankarna lär knappast ha svalnat nu när han är hemma med bruden, hundarna och familjen igen efter ett tolvveckors mardröms-camp.

     Om eller när den dagen kommer då det är praktiskt genomförbart kommer helt säkert Eric och Alliance få reda på det före Aftonbladet dock. Och det är som sagt orimligt att Andreas skulle dementera på basis av att han vill ”reparera förhållandet” om det nu stämmer. Ska han ringa upp Eric och säga ”no, it’s not true” och sen låta honom stå och klia sig i huvudet och undra vart Alex tagit vägen på flygplatsen i San Diego vid nästa camp?

     Och ja det är en klantig rubrik. Men en som säljer. Bra jobbat, Syk.

     • http://www.palermocalcio.it Supert

      Inget sex och snus på flera veckor, och på det inte få rasta hundarna! Kan ju förstå att han börjar fundera på alternativ…

 • Pingback: Gustafsson Not Leaving Alliance MMA After All, Says Trainer | TokNok Multi Social Blogging Solutions()

 • lidltyrannen

  bra kimura!

 • Pingback: MMAList.net – MMA News, MMA Aggregator, Top MMA News Site – Alexander Gustafsson’s coach issues denial of camp changes, says Davis fight not happening()

 • Johan

  När kommer resten av intervjun? kl. snart 23, så strax läggdags:-).

  • Jaser

   Den håller på att laddas upp på Youtube :)

   • Johan

    Tackar:-)

 • Pingback: Gustafsson's Coach: Fighter Still Tied to Alliance MMA | RM Sports()

 • Anders

  http://www.kimura.se/alexander-gustafsson-slutar-samarbetet-med-alliance-mma

  Ni förde ju nyheten vidare så ni är ju lika illa som alla andra.

 • Pingback: Despite bogus reports, Alexander Gustafsson remains at Alliance MMA | Fighters Direct()

 • Steffe Holm

  Det är rent fascinerande vilken inflation i ordet ”Exklusivt” ni mma-bloggar skapat..

  Alltså – tre sidor skriver samma saker, samtliga tror att Exklusivt betyder? – ja alltså, vad tror ni att det betyder?

 • Pingback: Despite bogus reports, Alexander Gustafsson remains at Alliance MMA — Pro All Stars()

 • Pingback: Gustaffson's Coach: Contender Hasn't Split From Alliance MMA - MMAFrenzy.com | RM Sports()

 • Pingback: Gustaffson’s Coach: Contender Hasn’t Split From Alliance MMA - MMALinker()

 • Pingback: Despite bogus reports, Alexander Gustafsson remains at Alliance MMA | Fight Pins | MMA Pins()

 • Pingback: Team Gustafsson Deny Change of Camp Rumors MMA News | Mixed Martial Arts | UFC News | BJPenn | MMA Fight | UFC Fights()

Fler Alexander Gustafsson: