Nyheter

Alexander Gustafsson öppnar för comeback

Av

Jonathan Damm

18/08/2019
Alexander Gustafsson på invägning

Tidigare i år gick den svenska lätt-tungviktaren Alexander Gustafsson sin sista match i karriären på Globen i Stockholm. Han förlorade då mot Anthony Smith via submission i 4:e ronden och berättade efter matchen att förlusten innebar pension för hans del. Nu, några månader senare, ser det dock inte längre ut som att vi sett Gustafsson kliva in i oktagonen för sista gången.

I en intervju med SVT berättar Gustafsson att han inte känner att beslutet att pensionera sig var helt genomtänkt och att det till stor del var ett känslomässigt beslut.

Det kliar som fan i fingrarna. Att lägga av sådär var ett väldigt impulsivt beslut och inte riktigt genomtänkt. När jag kom hem efter matchen kände jag ”vad skönt att skiten är över”, men efter ett par dagar i soffan undrade jag om det verkligen var rätt beslut. Om det var smart av mig att slänga handskarna i buren inför hela världen. Jag är en så jävla dålig förlorare att det bara brann i mig. Det var sjukt hur ont det gjorde. Inte fysiskt, utan i själen. Jag skulle slå den där killen, men det bara låste sig. Det är inte ett sånt avslut på karriären jag har tänkt mig.

Gustafsson berättar även att han fortfarande har 6 matcher kvar på sitt kontrakt med UFC men att han har möjligheten att förbli helt pensionerad om han så vill. Dock berättar han att det finns motståndare i viktklassen som intresserar honom.

Jag har nog fem eller sex matcher kvar på det kontraktet. Jag har rätt att lägga av när jag vill, men det finns gott om matcher att ta och några duktiga motståndare i min viktklass som jag är jävligt sugen på att testa. Både att testa dem och mig själv. Vi blev lite tagna på sängen, jag hade precis gått i pension och var fortfarande medicinskt avstängd från närkontakt. Det var inte rätt i tiden, men jag och UFC har haft en konversation fram och tillbaka. Om jag tar beslutet att ge den här karusellen en sista chans måste det göras på rätt sätt.

Gustafsson nämner även att han tidigare inför matcher känt avsaknad av motivation och att det är en av de faktorer han behöver åtgärda innan han kan ge sig in en ny match.

Jag har haft två och en halv månad på mig att fundera. Jag vet att jag haft bristande motivation till och från, och någonstans i min uppbyggnad inför matcher har jag gjort fel. Jag vet inte om jag tappat min killer instinct, om jag blivit för bekväm eller om jag är för snäll. Det är det jag försöker gå till botten med nu, och varje vecka går jag och pratar med en sportterapeut.

På frågan om hur stor chans det är att han faktiskt gör en comeback svarar han att det är ungefär 50%.

50.

Han säger dock att han inte vill få upp fansens förhoppningar.

Jag pratar som om det kommer att bli en comeback, haha. Jag ska vara försiktig där. Jag har velat i två och en halv månad egentligen. Jag är inte konsekvent med att jag har lagt av.

Nej, jag skulle säga att showen är på en paus just nu.

Sist vi fick se Gustafsson kliva in i oktagonen var under UFC Stockholm som ägde rum den 1:a juni på Globen i Stockholm, Sverige.

Relaterade Artiklar

Din önskelista

My wishlist

    Din önskelista är för närvarande tom. Lägg till något och kom tillbaka igen.

Sök