Nyheter

Alexander Gustafsson skadad – Ryan Bader möter Lil Nog

Enligt källor till Kimura.se har Alexander Gustafsson ådragit sig en skada och hoppar av den tilltänkta matchen mot Antonio Rogerio Nogueira, aka Lil Nog. Vad för typ av skada Alex råkat ut för framkommer inte, men enligt Kimuras källa ska det handla om en gammal skada. Kimura.se försökte få tag på Alexanders manager, Tomas Ghassemi, för en intervju men Tomas avböjde att kommentera ryktet.

Detta är den tredje gången som ett möte mellan Alex och ”Lil Nog” ställs in på grund av en skada. Alex var tänkt att möta Lil Nog på ”UFC on Fuel TV 2″ i april 2012, när UFC besökte Sverige för första gången, men matchen ställdes in kort efter att den hade presenterats. In klev istället en annan brasse, Thiago Silva, och möte Alex i Globen. Alex och Lil Nog var sedan klara för ett möte i London i mars 2014, men kort efter att matchen presenterades drog Lil Nog sig ur mötet på grund av en skada. Alex fick möta Jimi Manuwa istället, en match som Alex vann via TKO i den andra ronden.

Senare under fredagsnatten meddelade MMAFighting.com att amerikanen Ryan Bader kommer att kliva in istället för Alex och ta sig an Lil Nog. Bader som i sin senaste match besegrade svenske Ilir Latifi på UFC Hamburg, har nu 6-1 på sina sju senaste matcher där den enda förlusten är mot Anthony ”Rumble” Johnson.

Noguiera gick senast match på UFC 198 där han besegrade amerikanen Patrick Cummins via TKO i den första ronden. Den skadedrabbade 40-årige MMA-veteranen har sedan 2012 endast gått 4 matcher, ett varje år. Innan vinsten mot Cummins hade Lil Nog två raka förluster, mot Anthony ”Rumble” Johnson och mot Muaricio ”Shogun” Rua.

UFC Fight Night 100 äger rum den 19:e november i Sao Paolo, Brasilien, och nedan kan ni se det rådande matchkortet.

Lätt tungvikt: Ryan Bader vs. Antonio Rogerio Nogueira
Mellanvikt: Thales Leites vs. Krzysztof Jotko
Tungvikt: Luis Henrique vs. Christian Colombo
Bantamvikt: Johnny Eduardo vs. Manny Gamburyan
Lätt tungvikt: Marcos Rogerio de Lima vs. Gadzhimurad Antigulov
Flugvikt: Matheus Nicolau vs. Ulka Sasaki
Weltervikt: Michael Graves vs. Sergio Moraes
Bantamvikt: Pedro Munhoz vs. Justin Scoggins
Mellanvikt: Jack Hermansson vs. Cezar Ferreira

Se alla UFC-galor på Viaplay från 199kr/mån.

Föregående artikel

Reza ”Mad Dog” Madadi skadad – matchen mot Marc Diakiese inställd

Nästa artikel

Euro FC 1: Invägningsresultat

Skriven av

Jaser Davari

Relaterade Artiklar

Sök