Alexander Gustafsson till attack mot Jon Jones: ”Han är en omogen skitunge”

Jaser Davari

Mycket har sagts inför den ur svenska ögon historiska matchen mellan Alexander Gustafsson och mästaren Jon Jones den 21 september. Vanligtvis brukar fighters inte vara så värst pigga på att befinna sig i motståndarens närhet för än på matchdagen. Men både Gustafsson och Jones har flera gånger tvingats till just det på grund av arbetet med att väcka intresse för matchen. Trots tiden tillsammans har relationen mellan de två lätta tungviktarna alltjämt varit vänskaplig och respektfull.

”En liten skitunge i en fullvuxen kropp”
Men nu, med mindre än två veckor kvar, avslöjar Gustafsson för Kimura.se sina sanna tankar om  26-årige Jon Jones. Svensken skräder helt enkelt inte orden när han verbalt svingar hårt mot sin kommande motståndare.
– Han är en liten skitunge i en fullvuxen kropp. En väldigt omogen pojke i en vuxen mans kropp. Det är Jones.

Utveckla gärna, ni har ju hittills varit väldigt respektfulla mot varandra…
– Det är inte alltid att en person är sig själv framför kamerorna, och där har du Jones. Hänger du med han i en vecka, som jag gjorde på UFC World Press Tour… Han sätt att bete sig. Han är en riktig översittare, säger ”Alex” till Kimura.se och fortsätter:

– Det är som att du ger en skitunge allt. Att du inte säger ifrån, att du bara säger ja, ja, till allt som en unge frågar efter. Då finns det inga gränser. Det går ju över styr. Nej hans beteende alltså… Nej, jag är ingen fan av det om jag säger så.

Finns det något konkret exempel?
– Han slänger ur sig dumma kommentarer. Vi skulle göra en intervju tillsammans i England. Jag och Andreas (Michael) fick sitta och vänta på Jones som var försenad. När han kommer in 45 minuter för sent ber han inte ens om ursäkt. Vare sig till mig eller till de som skulle göra intervjun.

– Jag är professionell och har stor respekt för Jones som fighter. Det är inte många som kan göra det han har gjort och han förtjänar all respekt. Men som människa, som en förebild, är jag verkligen inget fan, menar han

Påverkas du av detta?
– Nej. Jag försöker inte att ha känslor när jag går match. Vare sig bra eller dåliga. Man ska aldrig fightas med känslor, då tappar man fokus. Och då förlorar man.

Hur går det i matchen då?
– Jag kommer vinna. Det finns inget annat för mig. Jag kommer inte gå match mot Jones med inställningen att ”jag ska göra en bra match”. Jag kommer vinna så enkelt är det, avslutar ”The Mauler”.

Hårda ord minst sagt från det svenska hoppet som inte direkt gjort sig känd för ”trash talk” tidigare under sin karriär. Huruvida utspelet är startskottet på ett ordkrig i sluttampen av förberedelserna återstår att se. Men en hel klart skruvar detta upp spänningen inför titelfighten på UFC 165 i Toronto den 21 september.

[contentblock id=10 img=html.png]

0
Dana Sad
Dana Happy
dominick cruz
UFC on ESPN 41: Fullständiga resultat från nattens gala
kimura
Hett
Marlon Vera
Marlon Vera ett steg närmare en titelmatch
kimura
Hett
Rory MacDonald
PFL 8 – resultat: Rory MacDonald avslutad i matchens första rond
kimura
Hett
Sadibou Sy vinner
PFL 8 – Sadibou Sy är en seger ifrån turneringsvinsten och 1 miljon dollar
kimura
Hett
Christian Stigenberg
PFL 8 – Christian Stigenbergs match går till domslut
kimura
Hett