25 juli, 2024
Nyheter

Alexander Gustafsson utesluter en match mot Ilir Latifi – går hellre upp till tungvikt

Av

Karl Johansson

01/03/2018
Alexander Gustafsson OCH ILIR LATIFI ufc rankning

Svenske lätt-tungviktaren Alexander Gustafsson berättade för lite mer än en vecka sedan att han är inställd på en match mot mästaren Daniel Cormier, som just nu är bokad för ett tungviktsmöte mot mästaren Stipe Miocic i sommar. Gustafsson menar att han dock kan nöja sig med en match om interimbältet tills Cormier kan möta honom.

Under förra helgens gala UFC on FOX 28 i Florida, segrade Gustafssons lagkamrat Ilir Latifi i samma viktklass stort mot den tidigare titelutmanaren Ovince St. Preux via submission i första ronden. Latifi berättade att han då också vill gå match mot Cormier.

De två befinner sig nu i ett läge där de skulle kunna matchas mot varandra, men eftersom de två är vänner och har tränat tillsammans under lång tid på Allstars Training Center,  känns detta inte som någonting bra.

Gustafsson berättar nu själv att ett möte mellan honom och Latifi inte kommer på fråga och skulle hellre gå upp en viktklass.


Alternativet är att möte den forne mästaren Jon Jones i en returmatch, när eller om han kommer tillbaka. Ett längre straff väntar eventuellt Jones just nu, då han vid upprepade tillfällen har åkt fast för dopning.

Det här berättade Gustafsson via Viplay Fight Week:

Alltså det är en lite tricky sits. Vi är teammates, vi är polare – bra polare – för det första och vi kommer inte möta varandra. Jag vill bara börja vår diskussion där att vi kommer inte möta varandra, så nu vet alla om det.

Det är en tricky situation, verkligen. Men jag menar, vi får se vad som händer. [Daniel Cormier] kliver upp nu och möter Stipe [Miocic], Ilir [Latifi] har tungvikten som en valmöjlighet. Vi löser det på något vänster. Självklart ska vi båda få drömma om bältet och vi båda ska få de här chanserna om bältet, sedan hur det blir – det visar sig liksom.

Jag har ju en liten annan kärlek till Jon Jones bland annat så att jag kan välkomna honom tillbaka – vi får se vad som händer.

Gustafsson känner att den nuvarande situationen är någonting de kommer att få diskutera internt och han berättar även hur han känner inför en eventuell flytt till tungvikt.


Vi får helt enkelt sätta oss ner och prata. Hur löser vi det här på bästa sätt? Time will tell – vi löser det, tro mig.

Tungvikten är också ett alternativ. Man är ju tungviktare idag. Jag är faktiskt bara light heavyweight under en dag och det är invägningen sedan är jag en bra heavyweight alltså.

Vi får se, jag kan gå upp i tungvikten, i light heavyweight har vi Jon Jones som kommer tillbaka, DC kanske kommer tillbaka eller kanske inte kommer tillbaka. Vi får se hur det löser sig – men jag och Ilir kommer inte tävla mot varandra. Likaså Jimi [Manuwa].

Gustafsaon mötte senast Glover Teixeira under Fight Night 109 i Stockholm där han segrade via knockout i femte ronden.

Populära Ämnen

Senaste nyheterna

leon edwards och belal muhammad
Allt inför UFC 304 med Leon Edwards och Paddy Pimblett
🥊 Matchkort, tider och odds
Manny Pacquiao
Manny Pacquiao är tillbaka – möter forne världsmästaren
🥊 45-åringen klar för ny match
MTFL 9.0 huvudmatch
MTFL offentliggör huvudmatch för kommande event – Jonatan Larsson går match på hemmaplan
🥊 ”Har varit på varandras radar länge”
Alex Pereira - Photo Per Haljestam 01
Alex Pereira delar kryptiskt inlägg – i samtal med Dana White
🥊 ”Att ringa eller att inte ringa?”
Leon Edwards och Belal Muhammad
VIDEO: Se omtalade mötet mellan Leon Edwards och Belal Muhammad
🥊 Se rivalernas interaktion!
Tom Aspinall sågar UFC:s P4P-lista
🥊

Här kan du söka!

Search