Alexander Gustafsson, Nyheter

Alexander Gustafsson vill återvända tidigt i år – långt ifrån pensionen

Av

Ralph Nordahl

11/01/2022
Alexander-Gustafsson-UFC

UFC-stjärnan Alexander Gustafsson (18-7) säger sig vara långt ifrån att lägga handskarna på hyllan.

Alexander Gustafsson vill återvända tidigt i år

Gustafsson har inte fightats sedan han förlorade via submission i sin tungviktsdebut mot forne tungviktsmästaren Fabricio Werdum i juli 2020. Förlusten var hans tredje raka. Efter detta bokades han att möta skotten Paul Craig i september men en vecka innan matchen tvingades svensken att hoppa av.

Sedan dess har det inte snackats mycket om svenskens framtid men nu säger han till ESPN att han han är långt ifrån att pensionera sig och att han känner revanschlust:

Vi får se vad som händer. Vi pratar mycket med UFC. Jag vill fightas. Jag vill fightas tidigt detta år, och mer eller mindre ta det därifrån. Jag vill ha revansch efter Werdum-fighten. Det känns som att jag inte riktigt kom in i den matchen…  Det känns som att jag behöver göra saker, ta en match och ta en fight i taget. Jag vill tävla tidigt detta år och bara kliva in där och ha roligt. Ta en seger i taget.

Befinner sig i mitten av karriären

I sin karriär har Gustafsson fightats om UFC-bältet tre gånger där han förlorade två gånger mot Jon Jones och en gång mot Daniel CormierI den första matchen stod dock Gustafsson för en av de främsta insatserna i karriären och inledde matchen bäst och även mot Cormier bjöd svensken på svårt motstånd.

Han har också besegrat toppfighters som Glover Teixeira, Jan Blachowicz, Maurico ’Shogun’ Rua och Jimi Manuwa. Han anser dock att han behöver uträtta mer i sin UFC-karriär vilket är anledningen till att han vill fightas igen.

Jag är nog i mitten (av karriären). Jag är väldigt nöjd över min karriär. Men jag känner mig inte färdig ännu, förstår du? Jag skriver fortfarande på boken. Jag måste fortsätta kliva in där och göra min grej. Det är vad jag saknar att göra… Jag saknar verkligen att återvända till oktagonen och fightas. Det är vad jag ska göra mer eller mindre; återvända och göra min grej.

Det återstår att se när svensken återvänder till buren.

Relaterade Artiklar

Din önskelista

My wishlist

    Din önskelista är för närvarande tom. Lägg till något och kom tillbaka igen.

Sök