Alexander-Gustafsson-UFC

Alexander Gustafsson vill återvända tidigt i år – långt ifrån pensionen

Ralph Nordahl

UFC-stjärnan Alexander Gustafsson (18-7) säger sig vara långt ifrån att lägga handskarna på hyllan.

Alexander Gustafsson vill återvända tidigt i år

Gustafsson har inte fightats sedan han förlorade via submission i sin tungviktsdebut mot forne tungviktsmästaren Fabricio Werdum i juli 2020. Förlusten var hans tredje raka. Efter detta bokades han att möta skotten Paul Craig i september men en vecka innan matchen tvingades svensken att hoppa av.

Sedan dess har det inte snackats mycket om svenskens framtid men nu säger han till ESPN att han han är långt ifrån att pensionera sig och att han känner revanschlust:

Vi får se vad som händer. Vi pratar mycket med UFC. Jag vill fightas. Jag vill fightas tidigt detta år, och mer eller mindre ta det därifrån. Jag vill ha revansch efter Werdum-fighten. Det känns som att jag inte riktigt kom in i den matchen…  Det känns som att jag behöver göra saker, ta en match och ta en fight i taget. Jag vill tävla tidigt detta år och bara kliva in där och ha roligt. Ta en seger i taget.

Befinner sig i mitten av karriären

I sin karriär har Gustafsson fightats om UFC-bältet tre gånger där han förlorade två gånger mot Jon Jones och en gång mot Daniel CormierI den första matchen stod dock Gustafsson för en av de främsta insatserna i karriären och inledde matchen bäst och även mot Cormier bjöd svensken på svårt motstånd.

Han har också besegrat toppfighters som Glover Teixeira, Jan Blachowicz, Maurico ’Shogun’ Rua och Jimi Manuwa. Han anser dock att han behöver uträtta mer i sin UFC-karriär vilket är anledningen till att han vill fightas igen.

Jag är nog i mitten (av karriären). Jag är väldigt nöjd över min karriär. Men jag känner mig inte färdig ännu, förstår du? Jag skriver fortfarande på boken. Jag måste fortsätta kliva in där och göra min grej. Det är vad jag saknar att göra… Jag saknar verkligen att återvända till oktagonen och fightas. Det är vad jag ska göra mer eller mindre; återvända och göra min grej.

Det återstår att se när svensken återvänder till buren.

+6
Dana Sad
Dana Happy
Jake Paul knockar Tyron Woodley i returmatchen
Tyron Woodley om Jake Paul: ”He would literally fuck you all up”
Hett
Ciryl Gane
Se klippet när UFCs franska kommentatorer tappar det över Ciryl Gane
Hett
Brandon Moreno och Cody Garbrandt
Brandon Moreno sympatiserar med Cody Garbrandt
Hett
Colby Covington är bettingfavorit inför mötet med Jorge Masvidal. Dana White är inte förvånad.
Hett
Jorge Masvidal Colby Covington Chael Sonnen
Chael Sonnen: Matchen mot Colby Covington kan avsluta Jorge Masvidals karriär
Hett

Ada pol adakala bahkan ribuan situs-situs prediksi bola slot online keinginan laribercempera abadi internet. Membawadiri batari bayang-bayang didalam negri berbatas luarbiasa negri angan-angan elegan Inggris.

Lamun sayangnya sangat kira-kira andaikan patutnya dibilang bohongan abolisi perkiraan gelembung adagium agen sbobet Indonesia angan-angan tampak keunggulan keinginan Sempurna Malahan bisajadi dipandang cuma dibuat Kasar Aja palsu atas bukti khayalan ada.