Alexander Lööf

Segerintervju med Alexander Lööf efter FCR 10 – Tvivlarna kan äta bajs

Simon Tingberg

Under helgen så ägde årets sista svenska proffsgala i MMA rum. Fight Club Rush 10 i Västerås levererade verkligen med flera bra matcher. Kimura var på plats och intervjuade flera av helgens vinnare. Bland annat fjäderviktaren Alexander Lööf.

Alexander Lööf besviken över att inte ha avslutat

Hemmafightern Alexander Lööf (2-0) besegrade Örebroaren Hamid Sadid (1-2) genom enhälligt domslut. Men var efteråt besviken över sin insats.

Ärligt talat känns det sådär helt seriöst.

Lööf som hade ett rejält publikstöd bjöd dock trots sin egen åsikt publiken på ständigt jubel. Detta då han gång på gång bjöd på underhållande attacker. Men han menar på att besvikelsen ligger i att han inte hittade något avslut. Att han varit sjuk berättar han bidrog till att han inte kunde prestera som han ville.

Alltid kul att tävla inför publik men jag ville ha det där avslutet. Jag har varit sjuk två-tre veckor. Jag kände mig stiff inte alls lika flowig. Jag har mer att visa men en vinst är en vinst. Jag är fortsatt obesegrad. Men jag vill alltid avsluta.

Tvivlarna kan äta bajs

Vinnaren som är känd som en fighter som avslutar sina matcher medger dock att det fanns en viss charm i att gått tiden ut.

Jo självklart. Folk har trott att jag inte kan gå tre ronder så nu fick jag bevisa det. Så till dom som har sagt det, ät bajs nu liksom.

Men att velat avsluta är en viktig faktor berättar hemmafightern. Att motståndaren var större är inget han vill skylla på.

Han tog slagen bra.  Han har tävlat i sjuttio förut och jag i sextioett så han är en stor kille. Men jag vet att jag kan släcka vem som helst ändå men hittade inte det där cleana slaget idag. Men det kommer det kommer.

Var säker på seger

Alexander var den som drev på och som gjorde mest skada i det stående. Därför kände han sig säker på att han vunnit matchen. Att Hamid däremot fick ned honom i varje rond störde honom berättar han.

Nej jag kände att jag hade domslutet. Men det där med att han fick ned mig alltså jag kände mig lite stiff. Jag kände mig inte helt lätt på fötterna utan lite långsam så det får man gå hem och reparera.

Fjäderviktaren berättar vidare att han är redo att fightas igen så fort det finns någon motståndare för honom.

Det spelar ingen roll så fort någon vill köra. Jag ville ju möta Jonny men nu torska han ju. Hade varit kul att köra i januari. Den som vill köra kör jag mot.

 

 

+4
Dana Sad
Dana Happy
neil magny ufc liverpool
UFC Vegas 57: Resultat och höjdpunkter från nattens gala
kimura
Hett
Arman Tsarukyan Mateusz Gamrot 2
UFC Vegas 57: Mateusz Gamrot och Arman Tsarukyan bjöd på en underhållande fight
kimura
Hett
Alexander-Gustafsson-UFC
Tränaren berättar varför Alexander Gustafsson återvänder till lätt-tungvikt
kimura
Hett
Weili Zhang Mackenzie Dern
Mackenzie Dern vill fightas mot Weili Zhang om interimtiteln
kimura
Hett
Jared Cannonier Israel Adesanya
38-årige Jared Cannonier inte orolig för åldern inför Israel Adesanya-mötet
kimura
Hett