23 juli, 2024
Nyheter

Alexander Lööf efter segern på FCR 15 – ”Kunde inte knocka honom inför hans grabb”

Av

Simon Tingberg

27/02/2023
Alexander Lööf

Under lördagens Fight Club Rush i Stockholm så agerade ett svenskmöte i fjädervikt delad huvudmatch. Ett möte där Alexander Lööf besegrade Fernando Flores. Lööf kunde efteråt intervjuas utav Kimura.

Alexander Lööf tog över i slutminuten

Det var Alexander Lööf som tog segern genom enhälligt domslut i fjäderviktsmötet mot Fernando Flores (10-11). Ett möte som var väldigt jämnt men där Alexander tog över taktpinnen rejält i den sista minuten och kunde så när hitta avslutet berättade han.

Jag var väldigt nära ett avslut. Han prickade inte mig jätte bra men prickade mig ändå emellanåt. Den andra ronden ger jag till honom inget snack om det. Men första och tredje vinner jag och sista minuten hade jag avslutet nära.


Lööf var medveten i rondvilan om att det stod lika berättar han. Hans hörna rådde honom att växla upp tempot och hitta kreativiteten.

Min hörna sa växla upp, växla upp. Var lite kreativ så är segern din. Då jag började träffa men knän och armbågarna så hittade jag hem och visste att segern var min. Jag träffade honom med en armbåge likt den som Tobias Harila gjorde i sin senaste match och då kände jag, nu tar jag det här!

Alexander berättade inför fighten att Flores största hot skulle vara dennes markgame. Men segraren lyckades försvara samtliga utav motståndarens nedtagningsförsök.

Jag kände mig stark. På träningen inför också så har ingen lyckats ta ned mig.


”Jag påverkdes av att han hade sin grabb i ringhörnan”

Kimura publicerde inför svenskmötet en artikel där Fernando Flores förklarade sitt val av att låta sin son närvara i hans hörna under matchen. Alexander berättade efter segern att detta var något som påverkat honom känslomässigt.

Jag är en känslig kille. Tror det var i Kimura jag läste det att han skulle ha med sin son i ringhörnan. Jag sa till min tjej att nej fuck jag kan inte knocka honom framför grabben. Dagarna inför så påverkade det mig måste jag säga. Men det tänkte jag inte på under matchen.

Skrivit på för organisation utanför Sverige


I sin segerintervju inne i buren så kunde Lööf avslöja att han skrivit kontrakt med en stor organisation ute i europa. Fjäderviktaren ville dock inte avslöja vilken eller ge några ledtrådar till Kimura efteråt heller.

Nej säger inget.

Kimura frågade då om det kunde ha med Guinness att göra? Vilket fick Lööf att se frågande ut. Undertecknad fick förklara att det handlade om den brittiska ölen och indikerade då på den brittiska organisationen Cage Warriors där lagkamraten Tobias Harila (11-3) fightas

Haha nej kanske det. Eller?


Inte heller ville Lööf svara på om hans nya organisation har fler svenskar kontrakterade.

Haha jag får inte säga något.

Populära Ämnen

Senaste nyheterna

Conor McGregor Miek Perry Jake Paul
Jake Paul erbjuder Mike Perry ett jobb efter BKFC avskedandet av Conor McGregor
🥊
Jake Paul vill stoppa allt tvivel – berättar vad han vägde under matchen!
🥊
Nate Diaz utmanar Leon Edwars
Leon Edwards vs. Nate Diaz 2? Tränaren Säger Nej!
🥊 ”I think he needs to leave the game alone.”
Oliver Enkamp
Oliver Enkamp klar för ny match – Motståndaren är obesegrad
🥊 Får vi se ytterligare spektakulärt avslut av Oliver?
McGregor Sean O'malley om ostarin
Sean O’Malley tappar det på Conor McGregor
🥊 Kommenterade skrattande gråtemoji
WBA president positiv till titelmatch för Jake Paul
🥊 ”The Problem Child” vinner ny mark

Här kan du söka!

Search