Nyheter

Alexander Lööf efter segern på FCR 15 – ”Kunde inte knocka honom inför hans grabb”

Alexander Lööf

Under lördagens Fight Club Rush i Stockholm så agerade ett svenskmöte i fjädervikt delad huvudmatch. Ett möte där Alexander Lööf besegrade Fernando Flores. Lööf kunde efteråt intervjuas utav Kimura.

Alexander Lööf tog över i slutminuten

Det var Alexander Lööf som tog segern genom enhälligt domslut i fjäderviktsmötet mot Fernando Flores (10-11). Ett möte som var väldigt jämnt men där Alexander tog över taktpinnen rejält i den sista minuten och kunde så när hitta avslutet berättade han.

Jag var väldigt nära ett avslut. Han prickade inte mig jätte bra men prickade mig ändå emellanåt. Den andra ronden ger jag till honom inget snack om det. Men första och tredje vinner jag och sista minuten hade jag avslutet nära.

Lööf var medveten i rondvilan om att det stod lika berättar han. Hans hörna rådde honom att växla upp tempot och hitta kreativiteten.

Min hörna sa växla upp, växla upp. Var lite kreativ så är segern din. Då jag började träffa men knän och armbågarna så hittade jag hem och visste att segern var min. Jag träffade honom med en armbåge likt den som Tobias Harila gjorde i sin senaste match och då kände jag, nu tar jag det här!

Alexander berättade inför fighten att Flores största hot skulle vara dennes markgame. Men segraren lyckades försvara samtliga utav motståndarens nedtagningsförsök.

Jag kände mig stark. På träningen inför också så har ingen lyckats ta ned mig.

”Jag påverkdes av att han hade sin grabb i ringhörnan”

Kimura publicerde inför svenskmötet en artikel där Fernando Flores förklarade sitt val av att låta sin son närvara i hans hörna under matchen. Alexander berättade efter segern att detta var något som påverkat honom känslomässigt.

Jag är en känslig kille. Tror det var i Kimura jag läste det att han skulle ha med sin son i ringhörnan. Jag sa till min tjej att nej fuck jag kan inte knocka honom framför grabben. Dagarna inför så påverkade det mig måste jag säga. Men det tänkte jag inte på under matchen.

Skrivit på för organisation utanför Sverige

I sin segerintervju inne i buren så kunde Lööf avslöja att han skrivit kontrakt med en stor organisation ute i europa. Fjäderviktaren ville dock inte avslöja vilken eller ge några ledtrådar till Kimura efteråt heller.

Nej säger inget.

Kimura frågade då om det kunde ha med Guinness att göra? Vilket fick Lööf att se frågande ut. Undertecknad fick förklara att det handlade om den brittiska ölen och indikerade då på den brittiska organisationen Cage Warriors där lagkamraten Tobias Harila (11-3) fightas

Haha nej kanske det. Eller?

Inte heller ville Lööf svara på om hans nya organisation har fler svenskar kontrakterade.

Haha jag får inte säga något.

Föregående artikel

Jonny Touma blir diskvalificerad i titelmatchen

Nästa artikel

Jake Paul förlorar mot Tommy Fury

Simon Tingberg
Skriven av

Simon Tingberg

Simon Tingberg en riktig mångsysslare. Livscoach, PT, entreprenör men framförallt en kampsportsentusiast. Syns ofta på svenska MMA-galor som reporter för Kimura.

Relaterade Artiklar

Sök