24 juli, 2024
Nyheter

Alexander Volkanovski och Henry Cejudo utbyter ord på Twitter

Av

Anton

20/01/2020

Fjäderviktsmästaren Alexander Volkanovski (21-1) och Bantamviktsmästaren Henry Cejudo (15-2) hade ett utbyte på Twitter i helgen. Volkanovski initierade scenariot med att retligt ge sig efter den forne dubbelmästaren. Cejudo var inte sen med att svara australiensaren i vad som blev en roande utväxling av ord på plattformen.

 

Volkanovski retar Cejudo

 

Inför fjäderviktsmötet mellan Andre ”Touchy” Fili (20-1) och Sodiq Yusuff (11-1) under UFC 246 tog Alexander Volkanovski tillfället i akt att kommentera på Twitter om Cejudos kommande möte med Jose Aldo (28-6) i maj. den forne fjäderviktsmästaren gjorde sin debut i bantamviktsdivisionen i december i en förlust mot tidigare titelutmanaren Marlon Moraes (23-6-1). Trots förlusten och med ett talangfyllt toppskikt i bantamvikten gick Cejudo ut med att han vill se sig försvara sin titel mot Aldo. Volkanovski tycks inte se det som ett resonligt alternativ, och föreslog retsamt i ett tweet att han själv borde utmana förloraren av mötet mellan Fili och Yusuff.


 

I should call out the loser of this fight… What you think Henry Cejudo?

 

Cejudo svarar

 

Henry Cejudo tog själv till Twitter för att svara fjäderviktsmästaren. Som med alla som bantamviktsmästaren tycks har ett utbyte av ord med svarade Cejudo att Volkanovski kommer att knäböja inför honom. Han föreslår även att Volkanovski är en ”förvuxen dvärg”, och avslutar med att han kommer bli fyrdubbel mästare.


 

Just following the lead of your teammate mate! You’ll be bending the knee soon you overgrown midget! Quadruple C.

 

De båda framöver i UFC

 

För tillfället är Volkanovski vid sidlinjen med en bruten hand, en skada han ådrog sig i sin titelvinst mot Max ”Blessed” Holloway (21-5) under UFC 245 i december. När han väl återvänder till sporten finns det flertalet fighters som står redo att utmana honom i hans första titelförsvar. UFCs president Dana White har själv föreslagit att ett returmöte med forne mästaren Holloway är på tal, men nyligen kom Volkanovski ut och berättade att han inte är så säker på att ”Blessed” förtjänar en direkt chans på titeln igen.

Henry Cejudo kommer försvara sin bantamviktstitel för första gången i maj mot Jose Aldo. Trots Aldos förlust i sin debut i divisionen, och trots den mångfald av talanger som står och väntar på sin chans på bantamviktsguldet är det alltså Aldo som först står på tur för ”Triple C”. En seger där kan kanske glänta på dörren för ett möte mellan de två mästarna Volkanovski och Cejudo längre fram på vägen. För tillfället är det dock enbart på Twitter de två går upp till kamp.


Populära Ämnen

Senaste nyheterna

Jon Jones
Jon Jones reagerar på stora regelförändringen inom MMA
🥊 ’Vi måste radera det här ur historieböckerna’
saul canelo alvarez
Canelo Alvarez går match i Vegas samma datum som UFC Sphere
🥊 Två stora galor krockar med varandra
Muhammad Mokaev – ’UFC gillar inte min stil’
🥊 Går sin sista match på kontraktet med UFC
Francis Ngannou "The Predator"
Då återvänder Francis Ngannou till buren efter sonens död
🥊 Kan gå av stapeln i Saudiarabien
Belal Muhammad vs Leon Edwards
Belal Mujammad smutskastar Leon Edwards inför UFC 304
🥊 ”Han håller bara i bältet”
Allt inför Robin Roos titelmatch i Cage Warriors
🥊 Allt inför svenskens debut

Här kan du söka!

Search