Nyheter

Aljamain Sterling om sina chanser mot Alexander Volkanovski

Av

Ralph Nordahl

15/02/2023
Aljamain Sterling Alexander Volkanovski

UFC-bantamviktsmästaren Aljamain Sterling känner sig väldigt självsäker på att kunna besegra fjäderviktsmästaren Alexander Volkanovski.

Aljamain Sterling har inte ändrat sig efter Volkanovskis senaste insats

Sterling fightades senast i titelförsvaret mot T.J. Dillashaw vid UFC 280 i oktober. Tidigt i matchen hoppade utmanarens axel ur led på grund av en tidigare ådragen skada. Sterling kom att avsluta sin motståndare i rond två via TKO.

I och med segern säkrade bantamviktsmästaren ännu ett titelförsvar. Sterling har länge pratat om sina tankar om att kliva upp en viktklass. En av de största anledningarna är att mästarens lagkamrat Merab Dvalishvili gått som tåget i bantamviktsklassen.

Sterling har i synnerhet pratat om sina intentioner att möta Alexander Volkanovski. I nuläget är båda herrarna fokuserade på andra mål dock då Sterling ska möta den forne dubbelmästaren Henry Cejudo. Samtidigt ser Volkanovski ut att försvara sitt bälte mot Yair Rodriguez även om han också hoppas få en rematch mot lättviktsmästaren Islam Makhachev. Ryssen besegrade Volkanovski via ett något kontroversiellt enhälligt domslut vid helgens UFC 284.

Även om matchen inte kommer äga rum snart så har bantamviktsmästaren länge varit självsäker på att han kan besegra Volkanovski. Detta var dock innan australiensarens imponerande insats mot Makhachev denna helg. Många förväntade sig kanske att Sterlings åsikt skulle förändras efter det jämna mästarmötet.

Volkanovskis insats har dock inte fått Sterling att tappa självsäkerhet. Via Twitter skrev Sterling att han skulle submitta Volkanovski om de möttes. Han gav dock en komplimang till fjäderviktaren som han menar förbereder sig väl inför matcher:

Det återstår att se om herrarna möts.

Relaterade Artiklar

Din önskelista

My wishlist

    Din önskelista är för närvarande tom. Lägg till något och kom tillbaka igen.

Sök