Nyheter

Aljamain Sterling: Kommer dominera Petr Yan från första ronden

Av

Ralph Nordahl

09/04/2022
Petr Yan Aljemain Sterling

UFC-mästaren i bantamvikt Aljamain Sterling (20-3) kommer inte bara försöka att besegra Petr Yan (16-2) inatt vid UFC 273. Han kommer även försöka bevisa sin klass som fighter och han tänker göra dominera Yan från rond 1.

Aljamain Sterling lovar att dominera Petr Yan

Sterling som inte har fightats sedan den antiklimatiska segern över Yan vid UFC 259 för ett år sedan är en stor underdog i rematchen. På grund av Yans facit innan förlusten samt den nyliga segern över Cory Sandhagen vid UFC 267 så är det inte allt för många som gissar att Sterling vinner rematchen och blir en ”legitim” mästare i majoritetens ögon efter att ha erövrat titeln via Yans diskvalificering.

Sterling har dock ingen brist på självsäkerhet när han går in i sitt första titelförsvar. Sterling har inte förlorat sedan han knockades av Marlon Moraes år 2017 och han tror att han har alla egenskaper att dominera Yan inatt. Mästaren sade följande vid galans pre-fight presskonferens:

We will see what the future has in store for me, I got to make sure I get past this guy first and I truly believe I’m going to dominate this guy in one round. I’m going to remind the world the last one was just a little hiccup.

At the end of the day, I’m here to create a legacy and this is what confidence looks like.

Vi får se vad som väntar i framtiden för mig. Jag måste bara ta mig förbi den här killen först och jag tror verkligen att jag kommer att dominera den här killen inom en rond. Jag kommer att påminna världen om att den senaste bara var en engångsföreteelse. 

I slutändan är jag här för att upprätta ett arv och det är så här självsäkerhet ser ut.

Det återstår att se om Sterling får rätt.

Skribentens kontakt

Relaterade Artiklar

Din önskelista

[nsm_wishlist_content_shortcode]

Sök