17 June, 2024
Nyheter

Allstars Fight Night svarar på kritiken mot influencers inom MMA

Av

Alexander Clausson

26/04/2024
Victor de Almeida Mohammad Babadivand Allstars Fight Night

Under lördagskvällen smäller det på Allstars Training Center i Solna. Nu svarar Allstars Fight Night på kritiken mot organisationen.

Allstars Fight Night – ’Vi kommer ta svensk MMA till en helt annan nivå’

Under fredagseftermiddagen anordnade Allstars Fight Night sin traditionsenliga presskonferens inför helgens kommande event. Organisationen har slagit sig in på och gjort sig ett namn på den svenska MMA-scenen sedan man startade upp under det föregående kalenderårets sommarmånader.

Organisationen har, bland annat, mött kritik för att man har anordnat MMA-matcher med influencer utan någon större erfarenhet av kampsports. Bland annat har Tiktok-stjärnan Megic Mike och reality-TV profilen Jiffa gått match i samband med organisationens galor.

På en fråga från AFN:s Victor de Almeida svarar organisationskollegan Mohammad Babadivand på kritiken.

När vi startade AFN så var det många som tyckte att det inte skulle gå bra. Att vi skulle hålla en till två galor och sedan lägga ner. Sedan var det vissa personer som gick ut och jämförde oss med en Kalle Anka-gala. Jag behöver inte säga så mycket det är bara att se vart vi är idag. På sju månader har vi gjort sex galor. Det här är bara början. Vi har stora planer och stora drömmar. Vi kommer ta svensk MMA till en helt annan nivå.

Vidare menar Babadivand att uppmärksamheten som har skapats av influencer har resulterat i mer pengar och möjligheter för organisationens ’vanliga’ fajters. Bland annat i form av fler sponsorer.

När det kommet till influencers var det många som trodde att det skulle bli cirkus. Tack vare våra influencers har vi tagit MMA till en helt annan nivå, där folk som inte ens visste vad MMA är eller ens hade något intresse. Eller hade uppmärksammat och kollat på svenska fajters. På grund av våra influencers har många sponsorer hört av sig till våra vanliga fajters. Det är bara bra. Allt som man kan göra för att lyfta svensk MMA och svenska fajters för att dom ska slippa gå och jobba i åtta timmar och träna efteråt (är bra).

Lördagens gala går av stapeln på Allstars Training Center i Solna. Dörrarna till arrangemanget öppnar kl. 16.30. Eventets för match förväntas dra igång 17:00 och hela eventet sänds på Aftonbladet TV med start 16:50. Läsaren kan kolla in hela matchkortet här. I huvudmatchen väntar en drabbning mellan Södertäljes Eli Elias och Norges Hussein Abbas-Zade.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Senaste nyheterna

Här kan du söka!

Sök