Nyheter

Allt du behöver veta inför PFL Europe 1 – Två svenskar debuterar!

Av

Hugo Lindström

21/03/2023

Denna helgen ser vi två svenskar debutera för PFL. Malin Hermansson (5-4) och Cornelia Holm (5-5) går båda match på den Europa-exklusiva galan.

PFL Europe 1 – Malin Hermansson debuterar

PFL är en av världens snabbast växande MMA-organisationer. Med deras turnébaserade upplägg har de presenterat ett alternativt till den rankingbaserade modellen som t.ex. UFC och Bellator använder sig av.

Flera svenskar har anslutit till organisationen och nu väntar ytterligare två tillskott. Malin Hermansson och Cornelia Holm går båda sin PFL-debut nu till helgen. 25:e mars ser vi hur de två damerna kliver in i buren på PFL Europe 1.

Malin Hermansson ställs mot den obesegrade supertalangen Dakota Ditcheva (7-0). Med sitt obesegrade matchfacit blir hon oddsmässigt en tuff matchning för svenskan. Men under vår intervju med Malin förklarade hon att den ökade pressen tjänar henne snarare än Ditcheva som måste prestera på hemmaplan.

Jag ser det som en riktigt stor möjlighet, nervös ja, men jag känner mig skärpt och fokuserad. Det är hon som går match på hemmaplan med obesegrat record, pressen ligger på henne, jag är underdog och de gillar jag.

Hon och Cornelia har tidigare mött varandra, då stod Malin segrande. Sedan dess har de lärt känna varandra. Malin menar att de två satsar på att mötas i finalen och att vinnaren bjuder den andra på middag.

Haha, ja vi har ju gått från att vara konkurrenter flera år tillbaka, till att träna en del ihop och är idag polare. Jag gillar ju Cornelia skarpt. Vi siktar på att mötas i finalen sen, vinnaren får väl bjuda den andra på middag eller nått

Malins match är den sista innan huvudmatchen mellan Siméon Powell och Mohamed Amine.

Cornelia Holm möter erfaren polska

”Conny Future” tar sig an Marta Waliczek (6-5) som också gör sin debut för PFL. De två möter varandra en bit in på huvudkortet.

Skulle någon av svenskorna vinna hela tuneringen belönas det med 100 000 dollar samt en chans att tävla i den ordinära PFL-säsongen.

Matchkort & sändningstider

Matcherna går att se på PFL’s youtubekanal med starttid 19:00 den 25:e mars.

Huvudkort

 • Lätt tungvikt: Simeon Powell vs. Mohamed Amine
 • Flugvikt: Dakota Ditcheva vs. Malin Hermansson
 • Lätt tungvikt: Riccardo Nosiglia vs. Jakob Nedoh
 • Flugvikt: Griet Eechkout vs. Mafalda Carmona
 • Lätt tungvikt: Anthony Salamone vs. Daniel Ladero
 • Flugvikt: Cornelia Holm vs. Marta Waliczek
 • Lätt tungvikt: Abdellah Er-Ramy vs. Madalin Pirvulescu
 • Flugvikt: Lizzy Gevers vs. Valentina Scatizzi

Underkort

 • Bantamvikt: Lewis McGrillen-Evans vs. Salih Kulucan
 • Bantamvikt: Louis Lee Scott vs. Sam Robinson
 • Lättvikt: Lewis Monarch vs. Oscar Ownsworth

Skribentens kontakt

Relaterade Artiklar

Din önskelista

[nsm_wishlist_content_shortcode]

Sök