Nyheter

Fight Club Rush 15 – Genomgång av matcher, odds och tider inför galan i Stockholm

Av

Alexander Clausson

23/02/2023
Fight Club Rush Bälte

–  Den här artikel är i samarbete med Unibet –

Under lördagen äger Fight Club Rush 15 rum på Quality Hotel Friends i Stockholm. Kortet kommer toppas av en titelmatch mellan supertalangen Bernardo Sopai och Frankrikes Julien Lopez. 

Fight Club Rush återvänder till Stockholm

Den Västeråsbaserade organisationen Fight Club Rush debuterade i huvudstaden under det föregående året. Nu är det dags igen. Organisationen bjuder på ett tolv matcher stort kort. Åskådare på plats och tittare på distans kommer få bevittna framtidsnamn, heta prospects och internationella fighters inne i buren.

Genomgång av matchkortet

Nedan följer en genomgång av samtliga matcher som Unibet erbjuder spel på.

Bernardo Sopai (1.32) vs Julien Lopez (3.05)

22 åriga Sopai går från klarhet till klarhet inne i buren. Fightern, som utgår från Allstars i Stockholm, har trots sin ringa ålder redan hunnit med elva professionella matcher. Nio av dessa har resulterat i vinster och åtta av segrarna har kommit via avslut. Han har – än så länge – endast åkt på två förluster under karriärens gång och båda kom via jämna domslut. Sopai kommer senast från en match mot Ukrainas Karlen Minasian. Den sistnämnda åkte på en huvud spark i matchens andra rond och drabbningen var över. Organisationens bantamviktsbälte stod på spel. I samband med det senaste avsnittet av Soffcoacherna lyfte undertecknad fram Sopai som en fighter med potential att nå UFC inom en snar framtid.

Motståndaren Lopes har hållit till på den europeiska scenen och fransmannen står med ett totalt matchfacit som lyder 5-2-1.

Sopai är en ovanligt lugn och sansad fighter för sina unga ålder. Han har en avvaktande stil inne i buren och låter sina motståndare stå för misstagen. Han är bra på att hitta lägen och träffar hårt när han väl går på offensiven. Sopai arbetar aktivt på kanvasen och söker bra lägen för avslut även där. Lopez är oförsiktig inne i buren och tycker om att kliva framåt med dåligt försvar. Han har lätt för att bli nedtagen. Även på marken kan han vara offensiv och oförsiktig. Ibland lönar det sig för fransmannen, som har flera submissions på sitt matchfacit. Det kan också straffa sig och det är inte ovanligt att Lopez själv hamnar i otacksamma situationer på marken.

Hemmafightern Sopai är och bör vara storfavorit inför galans huvudmatch. Ett rakt vinarspel på honom känns lockande, enligt undertecknad.

Bernardo Sopai 2

Fernando Flores (3.50) vs Alexander Lööf (1.25)

I den delade huvudmatchen väntar en fight mellan veteranen Flores och det lovande talangen Lööf. Den förstnämnda utgår från Renyi i Umeå och den sistnämnda har Västerås Fight Club som huvudgym.

39 åriga Flores debuterade redan 2014 har sett det mesta inne i buren. Han har hunnit med 20 matcher under sin professionella karriär. Det har blivit lika många vinster som förluster. Han har gått huvudmatch i tre olika organisationer och delad huvudmatch i Finlands största organisation CAGE vid två tillfällen. Även vid förluster går Flores sällan en dåligt match och trots att han har ställts mot vassa avslutare har han själv endast förlorat på det viset vid ett tillfälle. Mot den ständigt farliga Tobias Harila. Under karriärens gång har Umeå fightern plockat hem vinster mot namn som Sten Saaremäe och Simon Sköld.

Den 14 år yngre Lööf debuterade så sent som 2021. Han har dock hunnit med fyra matcher inne i buren och har imponerat vid flera tillfällen. Han har besegrat namn som Amir Malekpour och den tidigare thaiboxningsstjärnan Samuel Bark. Lööf är ett framtidsnamn med stor potential.

Undertecknad misstänker att vi kommer få se en stående fight mellan två duktiga fighters. Flores är bekväm på kanvasen, men Lööf är duktig på att hålla fighten stående. Lööf slår hårdare, men Flores har erfarenheten och hakan på sin sida. Med tanke på Flores ovannämnda facit känns det troligt att matchen kommer gå till ett domslut.

Undertecknad anser att Lööf bör vara en knapp favorit till att ta hem segern i den delade huvudmatchen. Här har dock oddsmakarna dragit i väg lite väl mycket. Med tanke på skillnaden i erfarenhet mellan dessa herrar bör oddsen vara jämnare. Särskilt i en match där ett domslut är ett troligt scenario.

Om man är ute efter underdogs med spelvärde känns 3.50 gånger insatsen tillbaka på Flores som ett lockande spel.

Fernando Flores attackerar Jerry Kvarnström

Hecher Sosa (1.38) vs Frederik Skov Strauss (2.80)

Spanien mot Danmark i Solna. Spanjoren Sosa är ett av Sydeuropas hetaste framtidsnamn och han har gått segrande ur matcher mot heta prospects som Bilal Tipsaev och Jonny Touma. Karriärens enstaka förlust kom den tidigare nämnda Karlen Minasian. Sosa står med ett totalt matchfacit som lyder 4-1-0. Den kommande motståndaren Strauss har hållit till på den nationella scenen i Danmark och står med ett totalt record som lyder 3-1-0.

Sosa är den överlag bättre fightern och har en fördel gentemot Strauss oavsett var den här drabbningen kommer utspela sig. Favoriten till 1.38 gånger insatsen kommer troligtvis stå i samband med den här fighten.

Christian Stigenberg (1.25) vs Simon Seiler (3.50)

Gävlefightern Stigenberg kommer senast från en fight under PFL MMAs flagg. Svensken stod för en stabil insats, men förlorade via delat domslut. Under en intervju med Kimura berättade Stigenberg att han har tagit med sig en lärdom från den ovanstående matchen.

Jag måste gå in för avslutet och sluta dansa runt min motståndare.

Han står med ett totalt matchfacit som lyder 3-2-0.

Helgens motståndare Seiler har gått 2-1-0 på den nationella scenen i Danmark och ställs nu mot sitt tuffaste motstånd hittills.

Undertecknad misstänker att Seiler inte kommer vilja stå och slå mot Stigenberg, utan söka en nedtagning vid första bästa tillfälle. Om matchen håller sig stående misstänker jag en seger via KO för Stigenberg. Även på kanvasen har Stigenberg en klar fördel och det finns ingen tydlig väg till seger för dansken.

En vinst för favoriten Stigenberg till 1.25 gånger insatsen tillbaka känns som ett högst troligt scenario.

Amir Malekpour (2.00) vs Mack Promanee (1.71)

Den tidigare EM-guldmedaljören Malekpour har haft en svajig inledning på sin professionella karriär. Hans matchfacit på 3-2-0 återspeglar dock inte svenskens nivå och kunskaper inne i buren. Malekpour kommer dock senast från en vinst och kommer kliva in i buren med självförtroende. Den kommande motståndaren Promanee har fyra matcher på dansk mark, men har förlorat så fort han tagit sig an motstånd på resande fot. Hans totala matchfacit lyder 4-3-0.

Malekpour är den bättre fightern och undertecknad misstänker att den här fighten inte kommer gå tiden ut. Svensken är teknisk vassare och Promanees försvar kommer svika honom när Malkpour kliver framåt. Kommer vi få se den sistnämnda ta hem sin första proffsvinst via slag?

Malekpour tar hem segern till 2.00 gånger pengarna tillbaka, enligt undertecknads tips.

Amir Malekpour glad efter vinst

Wasi Adesina (1.25) vs Glenn McVeigh (3.5)

Den galet underhållande fightern Adesina ställs mot Nordirlands Glenn McVeigh. Den sistnämnda har nyligen börjat träna på Allstars i Stockholm.

Adesina inledde karriären med två raka förluster, varav en kom via diskvalificering. Adesina såg ut att gå mot en seger i matchen, när han skickade iväg ett otillåtet knä mot sin markbundna motståndare.  Sedan dess har han tagit hem tre raka vinster, varav de senaste två kom via avslut.

McVeigh har gått sex professionella matcher och står med ett negativt matchfacit. Utöver två vinster har det också blivit tre förluster och ett oavgjort resultat. Man ska dock inte låta sig luras av nordirländarens matchfacit. En av förlusterna kom via domslut mot den nuvarande UFC stjärnan Muhammad Mokaev och den senaste förlusten kom mot den ständigt hajpade Bilal Tipsaev.

Undertecknad misstänker en intensiv match, där många av sportens discipliner kommer användas. Herrarna trivs i stående positioner, men båda är offensiva och drabbningen kan förflyttas till både clinch och scrambles på kanvasen. Adesina tycker om att kliva framåt och sätta press. Han bör dock inte räkna med att lyckas avsluta McVeigh, som gått till domslut mot riktigt vassa fighters.

Adesina kan mycket väl gå segrande ur den här matchen, men undertecknad ser McVeigh som en alldeles för stor underdog.

Patrik Pietilä (2.05) vs Moe Ahmadi (1.68)

Den finska veteranen Pietilä ställs mot Ahmadi, som är relativt ny på proffsscenen. 14 matcher skiljer utövarna åt. Båda Pietilä och Ahmadi har dock någonting gemensamt. Utövarna har tagit hem lika många vinster som förluster under deras respektive karriärers gång. Pietilä har gått 11-11 i matcher och Ahmadis matchfacit lyder 4-4-0.

Finländaren kommer kliva in i buren med en tuff period bakom sig. Pietilä har förlorat sju av sina tio senaste matcher. Två av förlusterna har dock kommit i stororganisationen Bellator MMA och vid ett av dessa tillfällen stod supertalangen Usman Nurmagomedov för motståndet. Ahmadi i sin tur har studsat tillbaka efter en svajig inledning på sin karriär. Stockholmaren kommer senast från två vinster via rear-naked choke. Båda segrarna kom i matchernas första rond.

Båda utövarna trivs på kanvasen och det är ingen högoddsare att den här fighten kommer äga rum på marken. Frågan är om Pietiläs erfarenhet och rutin räcker hela vägen? Ahmadi kommer kliva in i buren med självförtroende och möjligtvis en större hunger än sin motståndare. Med hemmafördelen i åtanke lutar jag ändå åt en tredje raka vinst för Moe.

Liam Pitts (1.20) vs Enes Ahmemulic (4.10) (Matchen är struken)

Den hajpade talangen Pitts återvänder till buren för sin andra MMA match. Den ursprungliga motståndare drog sig ur matchen och Fighter Centres Enes Ahmemulic har hoppat in som ersättare med relativt kort notis. Matchen kommer gå inom A-klass.

Pitts gick en relativt jämn match mot Noah Hedenberg Persson i samband med sin debut. En fighter som har förlorat flera matcher sedan mötet med Pitts. Ahmemulic går sin första match inom A-klass.

Här känns det som att oddsmakarna tagit i lite väl mycket. Det finns mycket hajp bakom Pitts och han tränar på ett riktigt bra gym med världsfighters. Men erfarenheten är så pass knapp för båda utövarna och mycket kan hände tidigt i deras respektive karriärer. Ahmemulic utgår också från ett bra gym och tar sin träning seriöst.

Undertecknad ser ett vinnarspel på Ahmemulic till 4.10 gånger pengarna som lockande. Vi vet för lite om hur utövarna presterar inne i buren för att Pitts ska vara en så pass stor favorit.

Liam Pitts landar slag mot Noah Hedenberg Persson

Så ser du på helgens MMA gala

MMA är roligast live. Eventet äger på Quality Hotel Friends i Stockholm och biljetter till galan finns att köpa här. Dörrarna öppnar 15:00. Galans underkort sändes på FCRs hemsida och Aftonbladet plus. Den första matchen förväntas dra igång 15:30. Huvudkortet sänds exklusivt via UFC Fight Pass och drar igång 18:00.

Fight Club Rush 15: Fullständigt matchkort

Huvudkort

 • Bernardo Sopai vs Julien Lopez (titelmatch i bantamvikt)
 • Fernando Flores vs Alexander Lööf
 • Hecher Sosa vs Frederik Skov Strauss
 • Christian Stigenberg vs Simon Seiler
 • Amir Malekpour vs Mack Promanee
 • Wasi Adesina vs Glenn McVeigh
 • Patrik Pietilä vs Moe Ahmadi

Underkort

 • Liam Pitts vs Enes Ahmemulic (A-klass)
 • Ognjen Babic vs Ahouzi Kouamé
 • Daniel Karlsson vs Tommi Leinonen
 • Jaafer Mohammed vs Abdullah Ali Amer (A-klass)
 • Najib Adams vs Erik Olofsson (A-klass)

Relaterade Artiklar

Din önskelista

My wishlist

  Din önskelista är för närvarande tom. Lägg till något och kom tillbaka igen.

Sök