Okategoriserad

Allt inför MMA-året i Sverige 2024 – REKORDMÅNGA galor!

Andreas Gustafsson Berg går in till VM final med den svenska flaggan över axlarna

2023 är snart slut och MMA-året i Sverige för 2024 närmar sig med stormsteg. Fler proffsgalor inom MMA än någonsin tidigare kommer arrangeras på svensk mark.

Högklassig MMA väntar i Sverige under 2024

MMA-scenen i Sverige lever i allra högsta grad. I nuläget finns det sex stycken aktiva proffs-organisationer ute i landet. Aktiva definierar vi organisationer som både anordnade galor under 2023 och som har event inplanerade för 2024.

Kolla in proffsgalornas planer här

Om allt går enligt planerna kommer vi få se åtminstone 20 event med proffsfajters på svensk mark under det kommande året.

Fight Club Rush

Den Västeråsbaserade organisationen Fight Club Rush återvänder den 24:e februari, 2024. Då beger sig organisationen till Stockholm och ännu en gång är det Quality Hotel Friends som agerar värd för eventet. I skrivandes stund är namn som Nabbe Malki, Wasi Adeshina och Raymond Johansson klara för galan.

Den 8:e juni väntar ett event på hemmaplan i Västerås och därefter återvänder organisationen till Stockholm för ännu ett event. Den galan äger rum den 7:e september. Kalenderåret 2024 avslutas med en gala i Västerås den 30:e november.

Fight Club Rush 9 Bur

Allstars Fight Night

Den Solnabaserade organisationen Allstars Fight Night slog sig in med buller och bång på den svenska proffsscenen under 2023. Tre event har det blivit hittills och en sista gala är inbokad för nyårshelgen.

Organisationen har hela sex galor inbokade för 2024. Den 9:e mars, 27:e april, 29:e juni, 31:a augusti, 26:e oktober och 28:e december.

Superior Challenge

Det blev endast en gala under 2023 och i den fick vi, bland annat, se Bellator MMA:s Karl Albrektsson och den dubbla VM-guldmedaljören Nikolija Milosevics proffsdebut

Den väletablerade organisationen har två galor inbokade för 2024. Först ut är Superior Challenge 27, där publiken bjuds på ett sant veteranmöte mellan Papy Abedi och Rickard Nordstrand. Den galan går av stapeln den 16:e mars, nästa år. Organisationen har även bokat in ett event för den 5:e maj.

Wolf Fight Promotion

Den Halmstadbaserade organisationen anordnade fyra galor under 2023. Två på hemmaplan, en i Jönköping och nu senast en decembergala i Kalmar.

Organisationen har valt att boka in tre galor för 2024. Först ut är ett återbesök till Jönköping. Galan äger rum den 4:e maj. Därefter väntar troligtvis en gala i Halmstad den  28:e september, men detta datum kan komma att ändras. Kalenderåret kommer avrundas med en, numera, traditionsenlig gala i Kalmar. Den går av stapeln den 7:e december.

Wolf Fight Promotion Bur

Battle of Botnia

Under 2023 genomförde den norrländska organisationen en efterlängtad återkomst till den svenska MMA-scenen. Två event organiserades under året. En gala i Luleå och en i Umeå.

Under 2024 kommer organisationen inleda med en gala i Boden den 24:e februari. Nyligen stod det klart att Cage Warriors-veteranen Daniel Karlsson kommer gå delad huvudmatch i samband med galan.

Därefter väntar ett återbesök till Luleå den 8:e juni. Det kommer bli ytterligare en gala under sommaren, men organisationen kunde inte avslöja exakt datum och plats för eventet i en kommentar till Kimura. Kalenderåret kommer dock avrundas med en gala i Umeå. Den går av stapeln den 7:e december.

Zone Pro League

Den enda svenska organisationen som blandar MMA-matcher med drabbningar inom thaiboxning anordnade två event under 2023. Den senaste ägde rum i början an november.

Den Göteborgsbaserade organisationen har offentliggjort planer för två galor under 2024. En gala den 27:e april och ytterligare en den 26:e oktober: Båda kommer gå av stapeln på Trädgår´n i Göteborg.

Amatörligor och inaktiva organisationer i Sverige

Nedan följer en sammanställning över amatörligor och proffsgalor som inte har offentliggjort några planer för event i Sverige under 2024.

Svenska MMA-ligan

Amatörscenen i Sverige kommer vara fortsatt levande under 2024. Utöver regionala stopp runt om i landet väntar också Svenska Mästerskapen i Malmö den 17 till 18 februari.

Rising Stars Championship

Den Alingsåsbaserade organisationen anordnade två amatörevent i galaform under 2023. En ny gala är planerad för den 15:e juni i år.

Excellence Fighting Championship

Organisationen anordnade deras senaste event i maj, 2022, och har inte offentliggjort några planer för en kommande gala.

Bulldog Fight Night

Organisationen anordnade deras senaste gala i november, 2021, och har inte offentliggjort några planer för ett kommande event.

Föregående artikel

Exklusiv intervju med Bernardo Sopai inför helgens titelmatch

Nästa artikel

Cristiano Ronaldo delar bild på honom och Conor McGregor

Skriven av

Alexander Clausson

Chefredaktör på Kimura och historielärare. Är en MMA-fantast som täcker sporten ur ett fan-perspektiv. Sitter i rankingpanelen för UFC, Bellator MMA och BKFC.

Din önskelista

My wishlist

    Din önskelista är för närvarande tom. Lägg till något och kom tillbaka igen.

Sök