15 June, 2024
Nyheter

Allt inför VM med Liam Pitts och Millie Eriksson

Av

Alexander Clausson

19/11/2023
Liam Pitts Millie Eriksson

Imorgon, måndag, drar VM igång i Albanien och den svenska truppen befinner sig på plats i landet för att representera de blågula färgerna. Liam Pitts, Millie Eriksson med flera deltar.

Liam Pitts gör landslagsdebut

Svenska MMA-förbundet (SMMAF) valde att inte skicka några representanter till ungdoms-VM i Abu Dhabi på grund av de problem som IMMAF har brottats med. Nu har man omvärderat ställningstagandet och skickat ner tio atleter till mästerskapet. Två juniorer och åtta seniorer. Juniorklassen är till för utövare från 18 år till och med 20 år. SMMAF:s juniorer finns representerade i form av 20-åriga Liam Pitts och 20-åriga Rafael Kveldstad. Obesegrade Pitts debuterar och Kveldstad siktar på guld efter föregående års silver.

Bland seniorerna på damsidan hittar vi Astrid Vikgren, Hanna Palmqvist och Millie Eriksson. På herrsidan har förbundet skickat ner Arsen Tuganov, Sahand Shokohi, Viktor Mangs, Sebastian Palacio Gomez och Najib Adam.

Under 2022 års världsmästerskap placerade sig Sverige på medaljligans 14:e plats sett till juniorsidan med ett silver och en 20:e plats med tre brons på seniorsidan. Ovannämnda Kvelstad tog hem silvret på juniorsidan och bronsen bärgades hem av Palmqvist, Yrsa Sandin och Emma Schiöler.

Under söndagskvällen kommer lottningen inför mästerskapets inledande matcher äga rum. Följ mästerskapet, som håller på mellan 20 och 25 november, via Kimura.

IMMAF.tv sänder mästerskapet och ett femdagarspass kostar 105.83 SEK.

Tävlingsschema dag 1 (20 november):

  • Liam Pitts går match 3 i bur 2, cirka klockan 11:26 mot Bulgarien
  • Sahand Shokohi går match 13 i bur 1, cirka klockan 13:36 mot Slovakien
  • Sebastian Palacio Gomez går match 18 i bur 3, cirka klockan 14:41 mot Grekland
  • Viktor Mangs går match 19 i bur 1, cirka klockan 14:54 mot Litauen

Relaterade Artiklar

Här kan du söka!

Sök