UFC

Amanda Nunes pensionerar sig efter vinsten

Amanda nunes Dana White Presskonferens

En legendar har lämnat sporten. Dubbelmästarinnan Amanda Nunes pensionerade sig efter nattens vinst över Irene Aldana i samband med UFC 289.

Amanda Nunes lade handskarna på kanvasen

Nunes debuterade i UFC i 2013 och gjorde sig snabbt ett namn genom att vinna sina första två matcher. Efter en förlust mot Cat Zingano skulle brasilianskan inleda en galan vinstsvit som skulle vara under ett dussintal matcher.

Den stora genombrottet för Nunes kom 2016 då hon mötte Miesha Tate om bantamviktsmästartiteln. Nunes vann matchen genom en submission i den första ronden och blev därmed den första brasilianska kvinnan att vinna en UFC-titel. Efter segern över Tate ställdes Nunes mot flera utmanare och försvarade sin titel framgångsrikt. Hon mötte Ronda Rousey, en av de mest framstående kvinnliga MMA-utövarna, och vann genom en teknisk knockout i den första ronden. Nunes visade sin överlägsenhet genom att besegra flera andra topprankade fighters som Holly Holm, Valentina Shevchenko och Raquel Pennington.

Blev UFCs första dubbelmästarinna

Nunes utökade sedan sitt dominansområde genom att även ta titeln i fjädervikt. Hon mötte Cris Cyborg, en annan legend inom kvinnlig MMA, och vann genom en knockout i den första ronden. Detta gjorde Nunes till den första kvinnan i UFC:s historia att inneha två mästartitlar i olika viktklasser samtidigt.

Under söndagsmorgonen lämnade hon buren med ett totalt matchfacit på 25 vinster och 5 förluster.

Föregående artikel

UFC 289: Fullständiga resultat efter nattens gala

Nästa artikel

Total dominans av Amanda Nunes under UFC 289

Skriven av

Alexander Clausson

Chefredaktör på Kimura och historielärare. Är en MMA-fantast som täcker sporten ur ett fan-perspektiv. Sitter i rankingpanelen för UFC, Bellator MMA och BKFC.

Relaterade Artiklar

Din önskelista

My wishlist

    Din önskelista är för närvarande tom. Lägg till något och kom tillbaka igen.

Sök