Nyheter

Amir Albazi står upp för Ilir Latifi – ”Sen så undrar vissa varför några inte representerar Sverige?”

Av

Hugo Lindström

06/03/2023

UFC-fightern Amir Albazi har tröttnat på all kritik svenska fighters får från sina egna fans, i detta fallet Ilir Latifi som nyligen annonserat sin återkomst.

Amir Albazi om kritiken mot Latifi

Nyligen stod det klart att Ilir Latifi blivit bokad för ännu en runda i buren. Den 20:e maj möter han Rodrigo Nascimento på UFC Apex, Las Vegas.

Matchens annonsering visade sig vara något av en vattendelare. I kommentarsfälten var somliga kritiskt inställd till tungviktarens återkomst, något som irriterade Amir Albazi. Albazi är uppväxt i Sverige, men har valt att representera sitt hemland Irak i tävlingssammanhang. Något han fått mycket kritik för av svenska supportrar. Nu går han ut med sitt stöd för Latifi, som han tycker förtjänar full respekt från fansen.

Ilir Latifi har gjort mycket för svensk MMA och var en av få som började köra som proffs och kom till UFC. Förutom det så är han fortfarande aktiv som tungviktare mot några av de bästa, medan många har lagt av. Ändå får han så mycket HATE.

”Sen så undrar vissa varför några inte representerar Sverige?”

Den negativa respons Latifi fick använder Albazi som ett exempel till varför fighters väljer bort den svenska flaggan när det är dags för match. Han menar att man bör stötta sina landsmän, oavsett vad.

Sen så undrar vissa varför några inte representerar Sverige? Stå bakom era fighters, oavsett vad!

Skribentens kontakt

Relaterade Artiklar

Din önskelista

[nsm_wishlist_content_shortcode]

Sök