Video
Amir Malekpour om nyckeln till framgång: Jag är lycklig och omgiven av rätt personer

Jaser Davari

Den nyblivna EM-mästaren i amatör-mma, Amir Malekpour, tog hem en snabb TKO-vinst under gårdagens Fight Club Rush 3, nu blickar han fram emot VM i november. Efter vinsten berättade den unge Pancrase-fightern hur han kommer förbereda sig inför VM och tankarna kring en proffskarriär.

+3
Dana Sad
Dana Happy
UFC Fight Night Rozentruik vs Gane Poster

UFC Fight Night: Rozenstruik vs. Gane – Sändningstider, matchkort och odds

Daniel Schälander

Under natten till söndag går UFC Fight Night: Rozenstruik vs. Gane av stapeln. Här finner du matchkort, sändningstider och information om helgens gala.

Rozenstruik vs. Gane på UFC Vegas 20

Matchkortet skulle ursprungligen toppas av ett möte i den lätta tungvikten mellan Dominick Reyes och Jiri Prochazka. Men då Reyes drog sig ur matchen på grund av hälsoskäl blev istället tungviktsmötet mellan Jairzinho och Gane satt som galans huvudmatch.

Precis som förra veckan drar underkortet till UFC Vegas 20 igång klockan 23:00. Galan äger rum innanför slutna dörrar på UFC Apex i Las Vegas.

Man började hålla galor i anläggningen i Maj 2020 till följd av pandemin. Buren på UFC Apex är med sina 25ft/7,62m i diameter. Till skillnad mot den vanliga buren med sina 30ft/9,12m.

Jairzinho Rozenstruik på väg mot bältet

Fjärderankade ”Bigi Boy” tar nytt sikte på toppen av divisionen efter sin senaste vinst mot den forne mästaren Junior Dos Santos. 32-åringen från Suriname inledde MMA-karriären på ett imponerande vis med tio raka vinster där han besegrade namn som Alistair Overeem och Andrei Arlovski.

Den imponerande sviten blev dock avslutad efter att ”Bigi Boy” blev knockad av giganten Francis N’Gannou under minuten på UFC 249.

Med en vinst mot Gane kan Jairzinho få en titelchans inom två matcher. Sammanlagt har 32-åringen 10 avslut på KO/TKO.

Ciryl Gane vill etablera sig i tungviktens toppskikt

Fransmannen Ciryl Gane klättrade till plats sju i tungviktsrankingen efter att även han tog hem en TKO-vinst mot Junior Dos Santos. 30-åringen har nu radat upp sju raka vinster och får efter fyra matcher i UFC nu möjligheten att visa att han hör hemma i toppen av UFCs tungvikt.

Gane har visat att han kan avsluta matcher både stående och på marken med tre vinster på SUB och KO/TKO vardera. Fransmannen rör sig också smidigt och atletiskt för en tungviktare.

Övriga matchkortet

I galans co-main event ser vi den alltid underhållande Nikita Krylov (27-7) ta sig an den hårt slående ryssen Magomed Ankalaev (14-1) i en match som har goda utsikter till att bli fight of the night.

Pedro Munhoz (18-5) vs. Jimmie Rivera (23-4) skulle ha sitt returmöte på UFC 258 för snart två veckor sedan. Men matchen ställdes in då en av atleterna testat positivt för covid-19 och nu har matchen lagts till på helgens gala istället.

Andra bekanta namn på kortet är Angela Hill (12-9), Alex Caceres (17-12) och Alex Oliveira (22-9-1).

Sena avhopp

Alex ”Cowboy” Oliveiras match mot Ramazan Kuramagomedov blev under fredagen struken då Kuramagomedov dragit sig ur på grund av sjukdom.

Mötet i lätt tungvikt mellan Alonzo Menifield och William Knight blev också inställd under gårdagen då Menifield testat positivt för covid-19.

Matchkort, svenska sändningstider och odds

Nedan hittar ni det fullständiga matchkortet och tiderna som gäller för galan. Inom parantes finner ni odds från Unibet och via den här länken finner ni fullständiga odds för galan.

HUVUDKORT – Startar klockan 02:00 och sänds på Viaplay

 • Tungvikt: Jairzinho Rozenstruik (3.10) vs. Ciryl Gane (1.38)
 • Lätt tungvikt: Nikita Krylov (3.75) vs. Magomed Ankalaev (1.28)
 • Flugvikt: Montana De La Rosa (2.15) vs. Mayra Bueno Silva (1.70)
 • Bantamvikt: Pedro Munhoz (2.25) vs. Jimmie Rivera (1.65)
 • Stråvikt: Angela Hill (1.28) vs. Ashley Yoder (3.70)
 • Fjädervikt: Alex Caceres (1.47) vs. Kevin Croom (2.70)

UNDERKORT – Startar klockan 23:00 och sänds på UFC Fight Pass

 • Lättvikt: Alexander Hernandez (1.50) vs. Thiago Moises (2.60)
 • Weltervikt: Ramazan Kuramagomedov vs. Alex Oliveira
 • Bantamvikt: Alexis Davis vs. Sabina Mazo
 • Lätt tungvikt: William Knight vs. Alonzo Menifield
 • Bantamvikt: Vince Cachero vs. Ronnie Lawrence
 • Lätt tungvikt: Dustin Jacoby vs. Maxim Grishin

 

Läs mer
+4
Dana Sad
Dana Happy
Fight Club Rush 8 avbokade matcher

Olycksdrabbade FCR 8 drabbas av fyra nya bortfall

Daniel Schälander

Alejandro Toutparfait, Rohulla Yousofi, Binh Son Le och Ivan Zidar drar sig ur sina matcher på FCR 8 till följd av skador och sjukdomar.

Fight Club Rush 8 har drabbats av nio avhopp

Den som följer MMA lite närmare vet att det inte är ovanligt att fighters skadar sig eller blir sjuka under förberedelserna inför match. För Fight Club Rush som anordnar sin åttonde gala om en dryg vecka är det inget undantag när det kommer till motgångar. Flertalet skador har satt käppar i hjulen för den Västeråsbaserade organisationen.

Polisingripanden, sjukdomar och skador

FCR 8 blir historisk då det är den första nordiska galan att sändas på UFC Fight Pass. Galan har totalt sett drabbats av hela nio avhopp. Och med en vecka kvar till match gör organisatörerna sitt bästa för att hitta ersättare för att täcka upp för bortfallen.

Detta har hänt:

 • Fabiola Pidroni som skulle ha mött Josefine Lindgren Knutsson greps av polis för större narkotikainnehav – Ersätts av Adriana Fusini.
 • Renato Vidovic som skulle ha mött Ali Taleb skadar sig på träning – Ersätts av Ivan Zidar
 • Ivan Zidar som skulle ha mött Ali Taleb drabbas av sjukdom – FCR jobbar på att hitta ytterligare en ersättare till Taleb
 • Alejandro Toutparfait som skulle ha mött Zelim Zubairaev drabbas av fraktur på vristen. – FCR söker ersättare till Zelim.
 • Rohulla Yousofi som skulle ha mött Zoran Milic, skadar sig på träning – Ersätts av Hannan Housman.
 • Binh Son Le drar som skulle ha mött Abdurahman Nasrutdinov drabbas av sjukdom – FCR jobbar på at hitta ersättare.
 • Dammatch avbokades innan den släppts officiellt.
 • Match i herrarnas mellanvikt avbokades på grund av skada innan den släpptes.
 • Match i herrarnas mellanvikt avbokades på grund av skada innan den släpptes.

En vecka kvar till fight night

Trots motgångarna har vi fortfarande flera intressanta matcher kvar på kortet. Huvudmatchen mellan Fernando Flores och Felipe Lima är verkligen något att se fram emot och kommer sannolikt att bjuda på hög nivå av MMA och underhållning.

Vi har även flera erfarna A-klassare som gör sina proffsdebuter i spännande matchningar. Organisationen meddelar också att ytterligare matcher kommer att släppas inom kort.

Rådande matchkort

Efter alla avhopp och ersättningar står vi med följande matchkort med en vecka kvar till match.

Klicka på denna länk för att se alla nyheter om Fight Club Rush 8. Galan äger rum lördagen den 6 mars i Västerås.

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy
David Jacobsson sparkar i match på Brave 38

David Jacobsson får match på Brave 48

Daniel Schälander

Halmstadssonen David ”Fat Boy Slim” Jacobsson (8-3) kommer att möta libanesen Georges Eid (7-3, 1NC) på Brave 48 den 18 mars.

David Jacobsson gör sin fjärde match för Brave

I början av året rapporterade vi att David Jacobsson flyttat upp till Stockholm från Halmstad för att ansluta sig med Allstars Training Center. Idag blev det officiellt att Jacobsson kommer att göra sitt fjärde framträdande i Brave då han möter Georges Eid från Libanon.

Eid gör debut för Brave efter att ha tävlat på diverse galor i Europa och Mellanöstern. 30-åringen har fem vinster på domslut och två via KO/TKO.

Matchen äger rum i catchweight på -76kg. Under 2020 tävlade Jacobsson i lättvikt, catchweight på -74kg, weltervikt och till sist mellanvikt. Historiskt sett har svensken mest tävlat i lättvikt.

Jacobsson vill ha revansch

I sin senaste match på Brave 42 i september förra året fick 24-åringen se sig besegrad via domslut mot fransmannen, Ibrahim Mané. Dessförinnan hade svensken byggt på sig en gedigen vinstsvit på fem raka matcher.

David har som målsättning att hinna med 5 matcher under 2021 och lär se fram emot att se om bytet till Stockholmsklubben har gett önskat resultat.

Brave 48 äger rum i Bahrain

Galan hålls den här gången i organisationens hemland, Bahrain. Galan äger rum på torsdagen den 18 mars och kommer sannolikt att sändas på Braves hemsida. Då tidzonen i Bahrain är två timmar före oss kommer galan förmodligen att sändas på en ganska rimlig tid i Sverige.

Galans huvudmatch är mellan lättviktarna Ylies Djiroun (17-6) och Abdul-Rakhman Makhazhiev (9-5).

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av BRAVE Combat Federation (@bravemmaf)

Läs mer
+1
Dana Sad
Dana Happy
Zoran Milic med Hannan Housmand i cirkel

Zoran Milic får ny motståndare på FCR 8

Daniel Schälander

Rohulla Yousufi (0-1) drar sig ur matchen mot Zoran Milic på FCR 8 och blir ersatt av Hanan Housman (3-0-1).

Zoran Milic möter Hannan Housmand

Västeråsfightern Zoran Milic skulle tidigare ha mött Rohulla Yousofi. Men den sistnämnde har blivit tvungen att lämna återbud på grund av skada som uppkommit på träning. Zoran kommer nu istället att få göra sin debut mot finländaren Hannan ”Human Terrier” Housmand (3-0-1).

Hannan Housmand är obesegrad

Housmand representerar Finn Fighters Gym i Åbo och gjorde proffsdebut 2016. Karriären inleddes med tre raka vinster, varav två avslut, fram till han gick oavgjort mot Ashab Elichanov (3-1-1) på tyska We Love MMA 50.

Andra finska profiler från samma gym är Juho Valamaa, som besegrat Zebaztian Kadeztam, Cage Warriors fightern, Olli Santalahti samt före detta UFC-fightern Tom ”Stoneface” Niinimäki.

Det uppdaterade matchkortet

Med detta byte samt några andra bortfall från kortet står vi för närvarande med ett matchkort enligt nedan:

Det är en vecka kvar till Fight Club Rush 8, som blir den första nordiska galan att sändas på UFC Fight Pass. Klicka på denna länk för att hitta alla nyheter om Fight Club Rush 8.

Läs mer
+2
Dana Sad
Dana Happy

Video
ONE Championship: Victoria Lee vinner sin professionella debut

Alexander Clausson

Under gårdagen genomförde Victoria Lee sin professionella MMA-debut i ONE Championship. Victoria är lillasyster till två av organisationens mästare, Angela och Christian.

Victoria Lee fick Sunisa Srisen att klappa

Victorias MMA-debut har varit en av årets mest uppmärksammade på förhand. Delvis på grund av släktskapet till Angela och Christian, men också på grund av amerikanskans egna kampsportsmeriter.

IMMAFs juniorvärldsmästarinna ställdes under gårdagen mot Thailands Sunisa Srisan. 20-åriga Srisan hade gått fem proffsmatcher innan gårdagens drabbning och hade vunnit fyra av dessa. Tre av hennes vinster kom via avslut.

Efter en jämn inledning på matchens första rond, tog Victoria över mer och mer. Det var på marken amerikanskan kunde skörda störst framgångar, men hjälp av sin brottning. 1:03 minuter in i matchens andra rond fångade Victoria sin motståndare i en rear-naked choke och matchen var därmed över.

Ta del av drabbningen i sin helhet i klippet ovan.

Nedan kan läsaren ta del av matchresultatet från samtliga av galans matcher.

ONE Championship – Fists of Fury: Resultat

 • Ilias Ennahachi besegrade Superlek Kiatmoo9 via enhälligt domslut (Titelmatch i ONE Championship flugviktsdivision för kickboxning)
 • Giorgio Petrosyan besegrade Davit Kiria via enhälligt domslut (kickboxning)
 • Rodtang Jitmuangnon besegrade Tagir Khalilov via delat domslut (kickboxning)
 • Hiroki Akimoto besegrade Zhang Chenglong via enhälligt domslut (kickboxning)
 • Jackielou Buntan besegrade Wondergirl Fairtex via enhälligt domslut (thaiboxning)
 • Victoria Lee besegrade Sunisa Srisen via submission (rear-naked choke), 1:03 minuter in i rond 2
Läs mer
+3
Dana Sad
Dana Happy
Zhang Weili och Rose Namajunas på poster

UFC 261: Zhang Weili och Rose Namajunas går huvudmatch

Alexander Clausson

Stråviktsmästarinnan Weili Zhang kommer ställas mot den tidigare mästarinnan Rose Namajunas, i samband med UFC 261. Matchen kommer toppa det numrerade kortet. 

Weili Zhang har 21 raka vinster i ryggen

Enligt källor till ESPN är det kommande mästarmötet mellan Weili och Namajunas inbokat till UFC 261. Galan ger rum den sista helgen i april.

Stråviktsmästaren från Kina har skördat stora framgångar sedan sin UFC-debut 2018. Fem raka vinster har det blivit för 31-åringen, varav de senast två kom i samband med fighter för bältet.

Weili erhöll mästartiteln genom att besegra Brasiliens Jéssica Andrade via slag, i samband med UFC Fight Night 157. I mars 2020 försvarade kinesiskan sin titel, genom att besegra den tidigare stråviktsmästarinnan Joanna Jędrzejczyk. Drabbningen ägde rum i samband med UFC 248 och ansågs vara årets match av många, däribland Kimuras redaktion.

Weili har inte förlorat en match sedan sin professionella debut och står med ett totalt facit som lyder 21-0-0.

Rose Namajunas vill bli mästarinna igen

Utmanaren Namajunas gick sin senaste match i juni förra året. Då stod returmötet mot Andrade och den förstnämnda tog hem segern via delat domslut. I deras första möte förlorade Namajunas via KO och det var också vid det tillfällen hon förlorade sitt bälte till brasilianskan.

Namajunas står med ett totalt matchfacit som lyder 9-4-0.

Matchkortet inför galan är ännu inte färdigställt, men det är troligt att flugviktsmatchen mellan mästarinnan Valentina Shevchenko och ovannämnda Andrade kommer agera delad huvudmatch.

UFC 261: Preliminärt matchkort

 •  Zhang Weili och Rose Namajunas
 • Valentina Shevchenko vs Jéssica Andrade
 • Anthony Smith vs. Jimmy Crute
 • Chris Weidman vs. Uriah Hall
 • Anthony Smith vs. Jimmy Crute
 • Danaa Batgerel vs. Kevin Natividad
Läs mer
+5
Dana Sad
Dana Happy
Robert Whittaker och Paulo Costa på poster

UFC Fight Night 189: Robert Whittaker möter Paulo Costa i huvudmatchen

Alexander Clausson

I april kommer den tidigare mellanviktsmästaren Robert Whittaker ta sig an Brasiliens Paulo Costa. Drabbningen mellan de båda kombattanterna kommer vara huvudmatch på galan.

Robert Whittaker har en förlust som mellanviktare

Under fredagen bekräftade UFC att Whittaker och Costa kommer ställas mot varandra härnäst. Matchen kommer äga rum på en gala den tredje helgen i april, men det är ännu inte offentliggjort var drabbningen kommer äga rum.

30-åringen från Australien hade en knackig start i UFC, med två vinster och två förluster. Dessa fyra matcher gick i welterviktsklassen.

Sedan sommaren 2014 har det dock inte blivit många motgångar för Whittaker, inne i buren. På tolv matcher har den tidigare mästaren plockat hem elva vinster. Den enda förluster kom mot den regerande mellanviktsmästaren Israel Adesanya. De båda ställdes mot varandra i samband med UFC 243 och Adesanya vann via TKO i matchens andra rond.

Whittaker kommer senast från två raka vinster via enhälliga domslut.

Whittaker står med ett totalt matchfacit som lyder 22-5-0.

Paulo Costa vill tillbaka till vinstkolumnen

Precis som sin kommande motståndare har även Costa endast en förlust som mellanviktare. Förlusten kom dessutom mot den ovannämnda Adesanya, i samband med brasilianarens senaste match.

Mästaren och utmanaren ställdes mot varandra i samband med UFC 253, som ägde rum i september förra året. Adesanya försvarade sitt bälte genom att avsluta Costa via slag i matchens andra rond. Efter att matchdomaren brutit fighten genomförde Adesanya två juckande rörelser mot Costas bakdel. Ett beteende som gjorde Costa mycket upprörd. Via TMZ.

This has become a grave situation. I disapprove 100 procent.  To me, this is mortal now. Nobody can stop me… I want my rematch and you know I will wait for you… I’m not excuse here to my people, to my fans but I will be 100% to fight him and to make him pay. That’s my words. Save my words.

Innan titelmötet hade 29-åringen fem raka segrar i organisationen, varav fyra kom via avslut i matchernas första eller andra rond.

Totalt sett står Costa med ett matchfacit som lyder 13-1-0.

UFC Fight Night 189: Preliminärt matchkort

 • Robert Whittaker vs. Paulo Costa
 • Drakkar Klose vs. Jeremy Stephens
 • Gerald Meerschaert vs. Bartosz Fabiński
 • Chase Sherman vs. Parker Porter
 • Justine Kish vs. Tracy Cortez
 • Tony Gravely vs. Nate Maness
 • Natan Levy vs. Austin Hubbard
 • Drakkar Klose vs. Jeremy Stephens
Läs mer
+8
Dana Sad
Dana Happy
Khamzat Chimave med Neil Magny i cirkel

Khamzat Chimaev till Neil Magny: Var beredd i juni – båda utanför och innanför buren

Alexander Clausson

Sveriges Khamzat Chimaev gav under dagen ett positivt besked till de som vill se honom tävla snart igen. I ett meddelande på sitt Twitter-konto, gav svensken en uppmaning till den amerikanska welterviktaren Neil Magny.

Khamzat Chimaev vill återvända i juni

Chimaev har inte klivit in i buren sedan september 2020. Delvis på grund av komplikationer efter COVID-19. Svensken testade positivt i slutet av november förra året, en nyhet som Kimura var först med att rapportera om. Det har tagit tid för Chimaev att återhämta sig fullt ut och den tilltänkta matchen mot den topprankade welterviktaren Leon Edwards ställdes in.

Nu verkar det dock som att Chimaev snart är redo att tävla igen.

Tidigare under månaden skrev Magny ett öppet meddelande till Chimaev, via sina sociala medier. Amerikanen hävdade då att han skulle örfila svensken så fort han fick syn på honom.

Make sure you keep that same energy when you see me in person! I’ll give you my word, that I’m slaaping you on sight Waving hand and teaching some respect!

Idag svarade Chimaev på Magnys meddelande. Den obesegrade fightern uppmanade Magny att hålla sig redo i juni månad. Både innanför och utanför buren. Svensken skickade även vidare meddelandet till UFC-presidenten Dana White och en av organisationens matchmakers, Sean Shelby.

Be ready in June i’m going to give you real Chechen inside the cage and outside @danawhite @seanshelby

Neil Magny kommer från en förlust

Magny förlorade sin senaste match och då stod Michael Chiesa för motståndet. Dessförinnan hade amerikanen plockat hem tre segrar i rad.

Sedan UFC-debuten förra året har Chimaev plockat hem tre raka vinster i organisationen. 26-åringen står med ett totalt matchfacit som lyder 9-0-0.

Läs mer
+1
Dana Sad
Dana Happy
Jon Jones

Jon Jones lägger upp träningsvideo: ”Jag rör mig bra för en tjockis”

Alexander Clausson

Jon ”Bones” Jones gick sin senate match i februari 2020. Då stod Dominick Reyes för motståndet och Jones vann via enhälligt domslut. Efter matchen lämnade han divisionen han tillhört sedan ankomsten till UFC.

Jones nästa match går för tungviktsbältet

Under den föregående året offentliggjorde Jones sina planer på att flytta upp till tungviktsdivisionen och i maj gav han ifrån sig sitt bälte i viktklassen för lätt tungvikt.

Jones lade nyligen upp en video på sitt ’Twitter’-konto, där den tidigare mästaren tränar på sin striking. I en text till klippet meddelade Jones att han rör sig bra, trots att amerikanen nu är större än vad han varit tidigare. Jones känner själv att han kommer röra sig bättre än någonsin framöver.

I feel like I move pretty good for a fat boy, I believe I’ll be moving at my all-time best once I actually get in shape

Något datum för Jones tungviktsdebut står inte klart och inte heller vem amerikanen kommer ställas mot inne i buren. Däremot har UFC-presidenten Dana White bekräftat att Jones kommer möta vinnaren mellan den regerande mästaren Stipe Miocic och utmanaren Francis Ngannou. Den ovannämnda titelmatchen i tungvikt kommer äga rum i samband med UFC 260. Galan äger rum den sista helgen i mars på Apex-anläggningen i Las Vegas.

Läsaren kan ta del av videon på Jones här nedan.

Läs mer
+2
Dana Sad
Dana Happy

Video
UFC Vegas 20 – invägningsresultat: Ciryl Gane och Jairzinho Rozenstruik klarar vikten

Alexander Clausson

Till helgen väntar ännu en UFC-gala från APEX-anläggningen i Las Vegas. I eventets huvudmatch ställs fransmannen Ciryl Gane mot Surinames Jairzinho Rozenstruik.

Alex Oliveira kommer inte gå match

Under fredagskvällen – svensk tid – ägde galans invägning rum De båda kombattanterna i galans huvudmatch klarade båda av att väga in på förutbestämd vikt.

Det var endast en av galans fighters som inte lyckades med sin invägning. Maxim Grishin missade vikten med strax över 2 kg, inför hans match mot Dustin Jacoby som äger i organisationens division för lätt tungvikt.

Den tilltänkta drabbningen mellan Ramazan Kuramagomedov vs. Alex Oliveira ströks från kortet redan innan invägningen inleddes. Enligt ’MMA Fighting’ drog sig den förstnämnda ur mötet på grund av en ospecificerad sjukdom.

I videon ovan kan läsaren ta del av invägningen i sin helhet. Via ’MMA Junkie’. Nedan kan läsaren ta del av invägningsresultatet för samtliga matcher.

Galan äger rum natten till söndagen, svensk tid.

UFC Vegas 20: Invägningsresultat

Huvudkort

 • Jairzinho Rozenstruik (254.5) vs. Ciryl Gane (247)
 • Magomed Ankalaev (205.5) vs. Nikita Krylov (205.5)
 • Montana De La Rosa (126) vs. Mayra Bueno Silva (125.5)
 • Pedro Munhoz (135.5) vs. Jimmie Rivera (135.5)
 • Alex Caceres (146) vs. Kevin Croom (145.5)

Underkort

 • Alexander Hernandez (156) vs. Thiago Moises (155.5)
 • Angela Hill (116) vs. Ashley Yoder (116)
 • Alexis Davis (135) vs. Sabina Mazo (135.5)
 • Vince Cachero (135.5) vs. Ronnie Lawrence (135.5)
 • Maxim Grishin (210.5)* vs. Dustin Jacoby (204.5)

*missade vikten

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy
Frank Mir vs. Antonio Tarver delad bild

Tidigare UFC-mästaren, Frank Mir slår om till boxning

Anton

Den forne mästaren i UFCs tungviktsdivision Frank Mir skall genomföra sin boxningsdebut i april månad. Mir, som senast tävlade i 2019 för Bellator, ställs mot en tidigare världsmästare i ringen Antonio Tarver på underkortet till Jake Paul vs. Ben Askren-matchen.

Frank Mir i boxningsringen

Vad har Conor McGregor ställt till med? Enda sedan den irländske Whiskeyentreprenören tog klivet ut ur buren för att boxas med legendaren Floyd ”Money” Mayweather (50-0, 27 KOs) i augusti 2017, har kampsportssfären med jämna mellanrum återkommit till ämnet om MMA-fighters i boxningsringen. Tillsynes ett ofrånkomligt scenario , har det nu resulterat i att den tidigare Bellator– och ONE FC-mästaren ”Funky” Ben Askren (19-2, 1 NC) glatt traskar ur sin pensionering för att iklädd boxningshandskar ta sig an Youtube-stjärnan Jake Paul (2-0) den 17 april.

Askren kommer dock inte bli ensam som tidigare MMA-utövare i ringen det datumet. Rapporter säger nu att även den tidigare UFC-mästaren i tungvikt Frank Mir (19-13) kommer göra sin proffsboxningsdebut under galan, där han ställs mot en tidigare världsmästare i Antonio ”Magic Man” Tarver (31-6-1, 22 KOs).

Det skiljer 11 år de två emellan, och den 41-årige Mir har minst sagt ett övertag när det kommer till sin senaste match vilken han gick i 2019 mot Roy ”Big Country” Nelson (23-19) i oktober 2019. Den 52-årige Tarver slogs senast i 2015, där han gick en oavgjord match mot Steve ”USS” Cunningham (29-9-1, 13 KOs).

Ser fram emot utmaningen

Dock bör ringen inte vara alltför främmande för den annars så grapplingsorienterade Mir, som i september förra året skrev kontrakt med bareknuckle-organsiationen BKFC (Bare Knuckle Fighting Championship). Som intressant liten notis, har även Tarver en koppling till BKFC, då han suttit som expertkommentator under ett antal av organisationens galor.

Även om Frank inte gått en match än i ”The Squared Cirkle”, så bör han efter ett par månader i gymmet ha vant sig vid att enbart bruka sina nävar. Mir var själv den som först förmedlade nyheten mötet i ringen med Tarver den 17 april. På Twitter skriver den forne UFC-mästaren att han ständigt söker sig nya utmaningar, och har alltid drömt om att se vad han går för i boxning.

I am a competitor. I have been all my life. I take on challenges to grow and better myself as a person. I have always wanted to test myself in the boxing ring so when this opportunity arose I jumped on it. See you April 17th, Antonio Tarver.

 

Upp till bevis

Vidare förklarar Mir på sin podcast Phone Booth Fighting att hans stundande boxningsdebut påminner honom om känslan inför hans första UFC-match. Känd genom sin karriär i oktogonen som en grappler, hoppas Mir kunna bevisa att han även besitter goda färdigheter i händerna, och överraska Tarvers hörna med ett par rediga smällar.

It’s very reminiscent of my first UFC fight. I think I’m obviously being brought in on the B-side. I’m known in MMA more for my grappling than my striking, so I think it’s something where I bring a name, but maybe not dangerous to him on the surface. So hopefully, I’ll train hard and prove them wrong. I’m not going to make it any illusions about it. This is probably a safe warmup fight in their minds in what their corners are looking at.

 

Mir vs. Tarver, vad sägs om det?

 

Läs mer
-2
Dana Sad
Dana Happy

Ada pol adakala bahkan ribuan situs-situs prediksi bola slot online keinginan laribercempera abadi internet. Membawadiri batari bayang-bayang didalam negri berbatas luarbiasa negri angan-angan elegan Inggris.

Lamun sayangnya sangat kira-kira andaikan patutnya dibilang bohongan abolisi perkiraan gelembung adagium agen sbobet Indonesia angan-angan tampak keunggulan keinginan Sempurna Malahan bisajadi dipandang cuma dibuat Kasar Aja palsu atas bukti khayalan ada.