Analysen: UFC 205 – Conor McGregor vs Eddie Alvarez

ufc-205-analysen-conor-mcgregor-vs-eddie-alvarez

 

I denna upplaga av Analysen har vi valt att fokusera och bryta ned den kommande lördagens stora huvudmatch mellan Conor McGregor och Eddie AlvarezLars Enblom leder programmet och med hjälp av MMA-experten Nadim Carlmanoch Kimura-skribenten Tommy Eriksson bryter vi ned svenskarnas matcher.

Ni ser hela avsnittet i videoklippet nedan.

Registrera dig hos Unibet via Kimura.se och få 120% bonus

Det här inlägget postades i Kimura rekommenderar, Nyheter, Videor och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.
 • Hoobabalooba

  ”Berätta lite om Conor, det är inte så många som känner till honom”.. va fan snackar ni om? haha

  • Rasmus B Wayne

   Någonsin hört talas om sarkasm?

   • Hoobabalooba

    Nä vad är det?
    Kände ingen antydan till sarkasm men kanske har fel.

    • Stenansiktet

     Det fanns ingen antydan till sarkasm, så delar ditt ”WTF-moment”.

   • Stenansiktet

    Det fanns inte minsta antydan till sarkasm av det jag kunde känna av, så din spydiga kommentar kan du torka dig med? ;)

    • Rasmus B Wayne

     Är det en fråga eller?

  • Ali

   Autism

   • Hoobabalooba

    grattis

   • Stenansiktet

    Dryg kommentar. Se mina inlägg ovan, varför användaren som skrev kommentaren från början inte är så fel ute.

    • Ali

     Jag vet. Programledaren är helt stoneface när han frågar, visar inga tecken på sarkasm fast säker så är fallet. Jag drygade bara lite det medger jag;)

     • Hoobabalooba

      tugga fotboll_är_mer_än_en_sports konkelbär! ;) haha :P

  • Styrbjörn

   Sen är det ju klart att alla kan göra ett trött misstag, han kanske sa Conor men tänkte Eddie.

   Skulle det inte vara fallet så borde han väl läsa på lite innan, pinsamt ju.

   • Stenansiktet

    Tror också han tabbade sig, annars bör man ju dra åt helvete ifrån allt som gäller MMA. Börjar bli pinsamt att följa sporten sin när lillasystern ens på 12 bast de facto känner till Conor McGregor, och följer honom.

    Säger inte att detta är fallet för mig, jag har inga syskon. Jag är ett oönskat ensambarn som levt ett liv i ensamhet och mörker under många år. Mitt tillvaro går ut på att se användaren ”Fotboll_är_bara_trams” bli besudlad gång på gång här på forumet.

    • Styrbjörn

     Ligger och kan inte sova, skola om 3h. Plingar till i mobilen, läser. Jag älskar dig.

     Edit: Tror mitt garv väckte grannarna.

     • Stenansiktet

      Plingar till här också, älskar dig mer!

      Nu får man göra ett avvägande. Försöka sova i ett par timmar och vakna upp rövtrött, eller skita i att sova? Satsa på sistnämnda, sätt på en mysig film. Kika in ”Hands of Stone” på 123movies.to, bra film med De Niro som gestaltar gamla legendarer i boxning.

     • Styrbjörn

      Problemet är att det går alltid åt helvete när jag försöker dygna. Min go-to-metod brukar vara att sova 1-3h och sen må bajs resten av dagen. Får sjukanmäla mig till min körlektion imorn, vågar inte ställa mig framför en sparkcykel ens.

      Appropå boxningsfilmer, har sneglat lite på filmen Southpaw med ryan reynolds, bra skådis, kanske värd att se?

     • Styrbjörn

      Magsjuka är perfekt lögn, kommer fort och går över fort. Det eller rektal prolaps.

     • Stenansiktet

      Jag har rektal prolaps just nu, torskar sönder analen. Fungerar bra i tiden som orsak – vinterkräksjuka.

     • Styrbjörn

      Jag skulle ju kunna pröva vaginal prolaps annars? Det behöver väl inte gälla mig för att vara en valid ursäkt?

      Och ja, vad har hänt med dina gamla rivaler JoeRogan och Dorian Gray? Nu måste du ju hitta nya kämpar att tampas med!

     • Stenansiktet

      Nu känner jag inte till ditt kön, men har en masters i medicin. En vaginal prolaps vore lite i överkant (om du heter Styrbjörn), här får man titta på genus. Vaginal prolaps är ovanligt men ingen omöjlighet. Normalare ”prolaps” sker ofta via en rektal sådan, då innandöme av ändtarm pressar ut från muskulatur och släpper i fäste, sedan via sfinter forserar ut.

      Trodde dock vi älskade varandra, så kan vi ta korrespondensen någorlunda seriöst? Blir lite sandlåda över detta.

     • Styrbjörn

      Ajajaj ber om ursäkt, även om jag inte kan sova så gillar mitt dåsiga sinne att leka i sandlådan en aning.

      Jag heter inte Styrbjörn, även om jag faktiskt hade valt det om jag fick välja. Majestätiskt namn. Men jag är en man om man nu ska anta mitt kön (heh). Så antar att anal prolaps is the way to go. Frågan är vilket det bästa tillvägagångsättet är…

      Förövrigt en OT-fråga (inte som att vi har varit ontopic ändå), vet du något bra MMA-forum på svenska? Tycker om de flesta i gänget här på Kimura men skulle vilja läsa/skapa trådar om mer än bara en artikel. Tycker Kimura borde ha ett forum!

     • Stenansiktet

      Det finns två forum som är ”aktiva” och på svenska: MMANYTT och Kimura. Minns även att svenske fightern och MMA-journalisten Marcus Kowal (låt hans son Liam vila i frid, som dog nyligen) propagerade för ett annat forum, som säkerligen inte är så känt. Tror gamla chefen för Kimura (Simon Kölle) även körde på detta.

      Jag hängde på MMANYTT i flera år innan jag gick över till Kimura.se. MMANYTT är en bra sida, men som tyvärr tappat trovärdigheten hos mig då man låter en vinklad cannabis-användare försköna artiklar gällande utövare inom MMA, samt även skriva längre, nödiga krönikor – särskilt gällande Cannabis. Vakna upp ur dimman din fjolla. Det fanns alltså en anledning till varför jag gick över till Kimura.se, och ponera då att jag kände väl till trollen som figurerade här, som fortfarande figurerar här.

      Håller med dig om att något form av ”forum” där man kan snacka vidare, borde skapas – men kanske är det svårt att etablera här.

      Kom ihåg att Jaser inte är något tekniskt geni, man skulle kunna gå så långt som att säga att han är ”IT-handikappad”. Jag minns när han skrev ut en användares IP-adress här helt öppet, redan då gjorde han sig skyldig gentemot PUL. Jaser snackar mycket, såg hans tidigare inlägg. Snälla Jaser, berätta mer om Simon Kölle? Vem är den verkliga grundaren till denna sida?

      http://www.kimura.se/tack-for-mig-kimura-se

     • Styrbjörn

      Jo, sant. Jag har kikat in MMANYTT men tyckt att den sidan håller en mindre seriös standard än Kimura.

      Men är det Jaser som har utvecklat Kimura ens? Dem har väl säkerligen anöitat en IT-kille. Och om det är Jaser som har gjort den här sidan så borde han inte ha några problem med att göra en Forumsida. Det finns mycket färdigt material och tjänster han kan använda, en del gratis. I värsta fall kan man anlita en programmerare som fixar biffen snabbt och det kostar inte särskilt mycket.

      Sen tror jag Kimura tjänar igen den tid och pengar de lägger ner eftersom en forumsida har massvis med utrymme för reklam och annonser. Jag tror också den skulle bli populär eftersom det helt klart finns en efterfrågan och begränsat utbud. Man kan ju iaf ta upp frågan och göra en undersökning på sidan för att se hur många som vill ha det.

     • Stenansiktet

      MMANYTT höll en mer seriös standard gentemot Kimura i många år, sedan gick det åt fanders. Jag lämnade skeppet och övergick till Kimura.

      Är inte direkt insatt men tror inte det. Läs mer om det hela här: https://www.flashback.org/t2033122

     • Styrbjörn

      Oavsett vem som har gjort sidan så är det inte särskilt svårt eller dyrt att utöka med ett forum. Och tror att det kan bli lönsamt.

      Jag är ingen expert givetvis, men har ett gäng kompisar som är högutbildade IT-ingenjörer och systemutvecklare så jag har fått en viss insyn i branschen.

      Hoppas det är något man kan uppmärksamma ledningen med genom kommentarerna här. Jag kommer förmodligen tjata på Jaser till han har gett ett svar i alla fall.

     • Stenansiktet

      Håll kvar vid den tanken du! ;)

     • Styrbjörn

      En skeptiker?

     • Stenansiktet

      Filmen Southpaw är riktigt bra, rekommenderas – men skådespelaren Ryan Renolds tror jag inte finns med där, han är B och suger. I filmen Southpaw så är det Jake Gyllenhall som har huvudrollen. Mycket bra film faktiskt som skildrar boxningen och dess mörka sidor bra.

     • Styrbjörn

      Ja jag förväxlade personerna! Åfan, ska kika.

    • Ruthless

     Stenis… Du har så fel gällande en sak. Han runkar inte till sin egen spegelbild. Han runkar till Conor.

     • Stenansiktet

      Jag erkänner att jag har fel. Självklart har du rätt, jag tar på mig denna å MMA-fansens vägnar. Vem kan inte erkänna Conors storhet?

      http://www.serplogic.com/wp-content/uploads/2016/09/mcgregor-marketing.jpg

     • Styrbjörn

      Fast när han snackar om spegelbildsrunk syftade han väl på Dorian Gray? Inte fotbollskillen? För DG är väl inte conorkåt?

 • Masse

  Bra avsnitt! Kul att lyssna på Nadde, alltid professionell, förberedd och påläst.

 • Pandan Norling

  Lätt att sova efter det här.. Fy fan vad taggad man är till nästa helg!!!

 • Stenansiktet

  Jaser – Inte för att klaga men in med Izabelle igen. Bildskön, påläst, intelligent och benägen till att lätta upp stämningen, nära till skratt, bra humor.

  Nya ”seriemördaren” är bra också, och påläst, ska inte kritisera honom negativt. Han gör ett bra jobb, helt klart.

  Tycker även att ni bör fokusera på en mer avspänd miljö i studion. En mer slappare och skön soffa samt fotölj, även fokusera på bakgrund och färger i svart/gult-tema som är något av Kimura.se’s färger. Tänk gamla Kimura-panelen och utveckla den.

  Ger också en eloge till att det filmas mycket proffsigt, särskilt när fokus kommer på en särskild ”talare” som syns ensam i bilden när denne säger något. Ljudupptagningen är även av hög klass.

 • Ruthless

  Hur kan man säga att Eddie är en legend?

  Hur kan man säga att Eddie har gått den långa vägen för att vinna ett UFC bälte? Vad han gjort innan UFC är oväsentligt. Att komma in till UFC, torska mot Cerrone och sen slå Melendes och Pettis för att ens få en titelchans. Det är fan den kortaste vägen någon någonsin har gått för en titelmatch (Samma som Lesnar, 2-1).

  Det ska inte krävas en romantiserad askungen historia för att beskriva vilka det är som slåss. Vi lyssnar ändå.

  • Thereisnojebus

   Även om jag inte håller med om att Alvarez nått legendstatus inom MMA så är handlar inte allt om UFC.

   Till exempel så är Bas Rutten en MMA-legend för mig men han har ju bara gått ett par matcher i UFC och jag ser inget fel som helst att säga att han tog ”den långa vägen” till sin UFC-titel.

 • cigo

  ”Bryter vi ned svenskarnas matcher” Säg mig, vilka är dessa?

Fler Kimura rekommenderar:

5

Söndagskrönikan: Slåss som en kvinna

Veckans söndagskrönika handlar dels om svårigheterna att som tjej slå sig fram i fightbusiness, men även om ljuspunkter i form av de möjligheter som kvinnliga fighters ges i mma:n

7

Söndagskrönikan: Aloha to the Max

Veckans söndagskrönika handlar om hur ett gäng fightande hawaiianer, med fjäderviktsmästaren Max Holloway i fronten, ivrigt försöker att locka UFC ända ut till ögruppen i Stilla Havet