Anderson Silva: ‘I need to rest a little bit, I’m very old’

Anderson-Silva-UFC-8

Den 41-årige före detta mellanviktsmästaren Anderson Silva gick under UFC 208 med sin första seger sedan 2012 när han segrade mot Derek Brunson via ett enhälligt domslut.

Han stod innan detta med 4 raka förluster och 1 no-contest, med senaste vinsten mot Stephan Bonnar via TKO.

Silva känner nu att han behöver vila innan han tar sig an nästa utmaning, eftersom han är ‘väldigt gammal’.

Det här berättade Silva om segern via ‘MMAJunkie’:

I think I was more technical, and I moved more. In the last round, my opponent put me on the ground. But I was more offensive, and I attacked more. This is a good question for the judges.

I have just one thing to say: I’m so happy, because first of all, I love fighting. Second, sometimes when different people talk to me and say, ‘Why don’t you stop? You don’t need to prove anything.’ I respond, ‘This is my air. This is my heart. Fighting is my life. When I go inside the cage, I’m back to being 30 years old and happy, because this is my life.

I’m waiting for my next challenge in the cage. But now, I need to rest a little bit. I’m old. I’m very old. But I have a lot of experience, and I have perfect timing. This is more important.

Brasilianaren står nu med sammanlagt 34 vinster och 8 förluster.

Registrera dig på Unibet och få 200% och 50 free spins
Det här inlägget postades i Nyheter och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.
 • Vaettra

  No peds = pappakropp.

  • http://www.tobiassolem.se/ Tobias Vincent Solem

   Hade du följt Silva så hade du insett att hans kropp aldrig varit deffad.

   http://usatmmajunkie.files.wordpress.com/2013/07/0-35434

   • Erik

    …fast nog har han sett bitigare ut än vad han gjorde i lördags.

    • http://www.tobiassolem.se/ Tobias Vincent Solem

     Ja, men något roidmiffo har han aldrig varit.

     • Ric _Ohet

      definiera roidmiffo? PEDs är det ok? EPO är det roidmiffo? diuretika är det ett miffo? Jag kan fortsätta men du förstår vad jag menar.

      Jag undrar vad du menar med ett roidmiffo

     • http://www.tobiassolem.se/ Tobias Vincent Solem

      Det Anderson har gjort sig känd för är inte sin råstyrka, sin kondition eller sin uthållighet. Det Anderson Silva har gjort sig känd för är sin precision, sin timing, sin smidighet, sitt fotarbete, och sin enorma reaktionsförmåga och därtill nästan övermänskliga mentala styrka. Det som har hänt med Anderson Silva är att han långsamt, med åldern sett långsammare, segare och att han förlorat en del av sin explosivitet. Störst skillnad är det givetvis före och efter han bröt benet, men redan under Weidman-matchen, redan under första Sonnen-matchen (2010) så såg man att han tappat tempo. Sju år senare, operationer, flera förluster, ett år helt utan träning, Anderson Silva är 41 år och har fightats halva livet.

      Vissa av er som dissar Anderson tycks ha missat vad åldern gör med kroppen. Om man därtill lägger till det faktum att Anderson tränat på gym såsom Chute Boxe, där de kört fullkontaktsparring, eller Black House där de har med sig många av de träningsprinciper som Rudimar Fedrigo, Mestre Zito, Gerson Schilipacke, Jose Landi, Rafael Cordeiro lärde ut.

      Det Anderson åkte dit för var: Drostanolon och Androstan. Den senare hjälper till med utvecklingen av bendensitet och muskelutveckling, och den tidigare används för att snabbare tappa vikt.

      Ingen av dessa används för att reagera snabbare, öka precision och timing, bättra på fotarbete eller striking. Anderson failade sitt test tillika och hans ”vinst” mot Nick Diaz drogs in, och han kommer alltid att ha en svart bläckfläck i sitt register. Men idén att hans karriär på något vis skulle ha blivit till på grund av steroider är svår att grunda. Det bygger på spekulation och antaganden, ungefär samma sorts spekulation och antaganden där man ungefär sa ”alla tar något” under 90-00-talen, och en bit in på 10-talet. Och om nu ”alla tar något”, i detta spekulativa universum, blir då inte hela projektet ett stort ”zero sum game”?

      Men jag tror inte att Anderson har en ”pappakropp” på grund av att han slutat ”ta grejor”. Som sagt så har han aldrig varit särskilt deffad, och att de muskler han haft när han varit som mest muskulös skulle kunna ha kommit till genom hård träning (någon Anderson varit känd för bland många som tränat med honom). är knappast långsökt.

      Kolla däremot in Vitor Belfort. Där har du ett tydligare exempel på vad som händer efter någon slutat med peds.

     • Spider

      Bara för man dopar sig så behöver man inte ha värsta kroppen, det har med gener att göra.
      Det är bara att se på en som Josh Barnett som åkt fast 2 eller 3 gånger för anabola och säkert dopat sig hela karriären, han har ju alltid sett lika otränad och lite små fet ut!
      Jag tror personligen att A Silva varit dopad hela karriären ända sen han var med i Chute Boxe och tävlade i Brasilien och Japan där det var fritt fram med doping.

     • http://www.tobiassolem.se/ Tobias Vincent Solem
     • http://www.tobiassolem.se/ Tobias Vincent Solem
     • http://www.tobiassolem.se/ Tobias Vincent Solem

      Jag förstår din poäng, men samtidigt så är Barnett en catchwrestlare i grunden och jobbar väldigt mycket utifrån sin råstyrka. Där har han faktiskt en enorm nytta av att ta anabola. Det faktum att han åkt dit flera gånger visar också på att det faktiskt gjorts tester före WADA som fungerat. Anderson åkte dit endast efter WADA och i anslutning till rehabiliteringen av hans ben (Vitor har åkt dit två gånger som jämförelse).

      Givetvis kan man spekulera och gissa och tro att folk är dopade, och visst har det funnits andra fighters i Black House som åkt dit, men att Anderson endast åker dit i skymningen av sin karriär tycker jag är indikativt på att han troligtvis inte kört doping, detta i kombination med hans stil (han har aldrig varit någon power striker heller för den delen, utan förlitat sig på precision och motståndarens attacker för att lyckas med sina knock outs).

     • Ric _Ohet

      Tack för din syn på det hela, väldigt bra läsning, tummen upp. Men min fråga gällde inte A Silva som person även om ditt svar var ”Silvaspirerat” Jag frågade vad du tycker är OK eller inte OK, vad du tycker är gränser för att vara en user eller en icke user. Vad ett ”RoidMiffo” är helt enkelt. Du har ju trots allt många synpunkter på PEDs.

      Var mer detta jag ville ha dina synpunkter på: ”att man inte kan göra en bättre rundspark? Att man inte har bättre ork? Att man inte kan träna dubbelt så hårt? Att man klarar av överträning på ett bättre sätt. Att skador inte tar så lång tid att läka mm.mm”

      Men att Silva har en eller faktiskt 2 eller 3 fläckar på sitt rykte behöver vi ju inte dividera om, det vet ju även du som jag att de finns.

      Silvas status har jag aldrig ens brytt mej om. Hans legitimitet får andra bedöma, jag har min åsikt, andra har sina ^_^

      Har en liten fråga, du hade Vitor som ett exempel. Tror du att inom grenen MMA gentimot all annan sport i världen, att man måste ta steroider eller tx testosteron (det har med kroppsutveckling att göra) för att man ska kunna vara en toppfighter?

      Sen är det ju inte helt fel om du även svarar på dessa av mina tankar.
      - ”definiera roidmiffo? PEDs är det ok? EPO är det roidmiffo? diuretika är det ett miffo? Att kunna förklara sig med att man hade en slak…
      Vart går gränsen helt enkelt för ett RoidMiffo ^^

 • Metallica

  Blir orolig när tränaren säger.
  -Han kan allt, han har inget mer att lära sig.
  Silva var långsam och tog onödigt många uppercuts, sparkarna var sådär.
  (Gus stelnade också till och tog 20-25 st helt i onödan)
  Bra timning och nedtagningsförsvar ✅
  Kondition och snabbhet (tomt)
  När han jagar en motståndare i ringen så är det överjävligt häftigt, stressar motståndaren totalt.

  • Erik

   Ja det är de där sällsynta tillfällena när han går i ”kill mode” som man vill se honom för, då är han brutal, slänger ett flygande knä eller armbåge och är totalt dominant. Synd att det händer mer och mer sällan.

  • disqus_rkLZcBRRIA

   Brunson hade alldeles för mkt respekt för Anderson Silva. Det hämmade hans attacker. Han blev tagen av stundens allvar , fast han vann matchen i mina ögon. Brassen fick en sympatiseger ….! Titta på Yair Rodriquez vs BJ Penn , där mexaren fullständigt körde över en liknande legend i BJ Penn. Statuera ett exempel !

 • Eric

  Han är en sån jäkla gåta. Han är aldrig trött efter matcher, men han lägger ändå aldrig i en högre växel. Eller ja, trött är han, men det är inte i närheten av utmattning som många andra. Han känns hela tiden som att han när han vill kan avsluta motståndaren, men väljer att inte göra det av någon anledning. Och han väljer att stå i lägen där han tar smällar när han inte behöver. I don’t get it.

  • http://www.tobiassolem.se/ Tobias Vincent Solem

   Han är inte hungrig längre, han har inte den där jaktinstinkten och hungern. Han är ett mätt rovdjur som hellre leker än dödar.

   • Eric

    Verkar inte bättre. Han har iofs alltid haft de tendenserna, men det blir helt klart värre.

    • http://www.tobiassolem.se/ Tobias Vincent Solem

     Jag tror att det Anderson drabbats av är det som drabbar alla människor i alla yrkeskategorier när de närmar sig pension. Vad fan gör man när man inte utövar sitt yrke? Vissa kan ju sitta på soffan och klia sig i skrevet årtionden igenom – medan andra liksom kräver mer av livet. Anderson har fightats på ett eller annat sätt (jiu jutsu och TKD) sedan före tonåren, och under tonåren körde han Capoeira och Muay Thai. Han har sedan haft fighting som yrke i tjugo år och spöade Hayato Sakurai 2001 och fick sitt första bälte.

     Jag såg en gammal intervju med Rampage, när han vandrade med Ariel Helwani i Tokyo, som pratade om en gammal flickvän som talade om för ”Rampage” att kamp är i hans blod, och att hans blodtyp gjorde honom rastlös och att ”settle down” inte fanns i hans ådror. Jag tror att det är många av dessa fighters som tränar explosivt i hela sina liv och blir beroende av adrenalinet som kampen ger, när ”familjelivet” och ”vardagen” närmar sig vid karriärens ände så håller man nog helst kvar vid det så långt det bara går.

     Det är ungefär som fotomodellerna som skiter i utbildning och jobb och istället satsar på ett liv som guldgrävare. När de blir äldre och skrynkliga, och om de inte lyckats behålla stålarna, vad har de för karriär då? Jag har svårt att se Silva sitta och göra likt Cormiers jobb, oavsett om han ska snacka portugisiska i portugisisk TV. Så någon kommentatorroll eller social roll i UFC tror jag inte han får.

     Visst är han multimiljonär och kan leva loppan, men tror att snubbar som Anderson behöver fighting för att känna sig levande.

     • http://www.tobiassolem.se/ Tobias Vincent Solem

      Med det sagt, Silva vann. De som skriker ”rån” missade vem som kontrollerade tempot och matchen. Brunson fick iväg fler slag, men ingen gång hotade han Silva. Silva såg kvickare ut här än mot Bisping.

     • jonzyjonzy

      Brunson 1 och 3.

     • jonzyjonzy

      Yup, jag håller med dig om att Anderson Silva är en unik människa och fighter, en som inte kan sitta still, men tvivlar starkt på hur långvarig han kunde bli i UFC om UFC bestämt sig för att inte påverka domarna till Anderson Silvas fördel?

      Nu är han fortfarande ”med” och en sista match mot GSP blir win – win för alla inblandade.

     • disqus_rkLZcBRRIA

      Domarna gav honom en sympatiseger

     • Erik

      Intressant analys, tror du har rätt på många punkter.

  • Erik

   Det är irriterande när han provar olika stancer och guarder liksom bara för att prova och leka. Sån vansinnig fighter intelligence.

 • KhabibSambo

  En av dom största inom Sporten MMA.

 • BenRangel

  Första gången jag såg matchen tyckte jag Silva vann 2 första.
  Men jag påverkades nog mycket av att mina förväntningar på Brunson var för höga.
  Blev så paff över att han va avvaktade, blev träffad av några tidiga counter hooks och blev jagad av Silva ett par gånger.

  Men efter att ha sett om förstaronden ser jag att det var jämnt 4 minuterna
  sen tar Brunson över i sista 30 med dryga tio hyfsade uppercuts i clinch och avslutar ronden med top control

Fler Nyheter: