17 June, 2024
Nyheter

Anderson Silva klar för match mot Chael Sonnen

Av

kimura

20/05/2024

Anderson Silva kommer att möta Chael Sonnen den 15:e juli i Brasilien, meddelade Spaten Fight Night på söndagen i Globo’s Fantastico.

Anderson Silva går karriärens sista match

Matchen mellan Silva och Sonnen kommer äga rum i boxning. Promotionen avslöjade inte om det kommer att vara en professionell match eller en uppvisningsmatch. Inte heller vilken viktklass och antal ronder det handlar om.

Matchen marknadsförs som den “stora finalen” på Silvas kampsportskarriär efter 46 MMA-matcher och sex boxningsmatcher, både professionella och uppvisningsmatcher, men Silva ville inte bekräfta om han kommer att pensionera sig efter matchen. Silvas professionella boxningsrekord är 3-2 inför evenemanget.

Silva, född i São Paulo i april 1975, har aldrig tävlat i sin hemstad. “The Spider” vann nio av 11 MMA-matcher i Brasilien, inklusive UFC-segrar över Yushin Okami och Stephan Bonnar. Han tävlade senast i landet mot Jared Cannonier vid UFC 237 i maj 2019, där han förlorade via TKO på grund av bensparkar.

Sonnen, en trefaldig UFC-titelutmanare i mellanvikt och lätt tungvikt, förlorade två gånger mot Silva i oktagonen. Amerikanen blev först känd genom att verbalt attackera brasilianaren före deras första möte. Sonnen förlorade via submission i femte ronden. Detta i en match som kommer att tas in i UFC Hall of Fame i juni. Silva vann returmötet via TKO.

Sonnen avslutade slutligen med 7-7 i UFC och 2-3 under Bellator i slutet av sin karriär. Han har stora MMA-segrar över Mauricio Rua, Michael Bisping, Quinton Jackson och Yushin Okami. Sonnen flög till São Paulo 2014 för att coacha en säsong av The Ultimate Fighter mot Wanderlei Silva men fick aldrig möjlighet att tävla i landet.

Skribentens kontakt

Senaste nyheterna

Här kan du söka!

Sök