Nyheter

Andreas ”Bane” Gustafsson klar för co-main event i Europa

Sveriges Andreas ”Bane” Gustafsson är klar för en match på Brave CF. Mot ställs en fighter med hela 46 proffsmatcher.

Andreas ”Bane” Gustafsson går match på Brave CF

Andreas Berg Gustafsson (8-1) har sedan sin comeback i november 2022 hunnit gå två macher. Med ett inbokat framträde på FCR senare i år har han nu annoserat ännu en match. På Brave CF möter han brasiliansk-tyska Joilton Lutterbach (36-10).

Efter karriärens första förlust på KSW 55 såg det ut att vara över för ”Bane” som kort därefter gick ut med sin pension från sporten. Det skulle dröja hela två år tills vi fick se honom gå match igen. Med en vinst på FCR 14 var återkomsten ett faktum. Därefter återvände han till Polen och KSW för att vinna i första ronden på avslut.

Joilton Lutterbach

Lutterbach har gått hela 46 proffsmatcher inom MMA, med erfarenhet från organisationer som PFL, Cage Warriors, KSW och Brave. Utöver det har han även meriter inom kickboxningsvärlden med en vunnen match i Glory. På Tapology är han rankad på plats 139 över världens alla welterviktare.

Han och ”Bane” möter varandra nu i slutet av April, den 23.

Galan ägen rum i Slovenien och Gustafssons match är co-main event för kvällen.

Föregående artikel

Jorge Masvidal reflekterar över karriären – ”10 miljoner saker jag ångrar”

Nästa artikel

Victor de Almeida – ”Vi erbjöd Ken Ring 200 000 SEK för att möta Joakim Lamotte”

Hugo Lindström
Skriven av

Hugo Lindström

Hugo Lindström är verksam i Göteborg. Pluggar film till vardags men är även en av våra skribenter. Ni ser honom springandes med kamera på MMA-galor runt om i landet.

Relaterade Artiklar

Sök