14 June, 2024
Nyheter

Andreas ”Bane” Gustafsson byter viktklass – ”Tror att jag kan stöka till det ganska rejält”

Av

Hugo Lindström

07/01/2023

Andreas ”Bane” Gustafsson annonserade idag på sin Instagram att han byter från mellanvikt till weltervikt. 

Andreas Gustafsson byter viktklass

Sedan några år tillbaka har Andreas ”Bane” Gustafsson varit en av sveriges största namn på den europeiska scenen. Med vinster i Cage Warriors, Brave och svenska FCR har han nu tagit beslutet att gå ner från mellanvikt till weltervikt.

Kimura kontaktade Gustafsson för en kommentar kring beslutet. Han motiverade det med att han länge känt sig något liten för att slåss i mellanvikten. Efter rådgivning med sin coach samt planer om att åka till Polen för att tävla i KSW tog han till sist beslutet.

Vi har haft en dialog jag och min tränare Jörgen om det och det kändes som det rätta att byta viktklass, då jag själv och Jörgen anser att jag är aningen för lätt för mellanvikt.

Och vi tror att jag kan stöka till det ganska rejält i welterviktsdivisionen i KSW, och även andra organisationer.

”Jag är ju van att träna med killar som är tyngre än mig.”

Gustafssons senaste triumf kom på FCR 14, den 26 november i fjol. Då lyckades han avsluta Lukasz Dziudzia (6-5-1) i andra ronden. Sedan dess har vi suttit på begränsad information kring hans nästa match, men nu pekar mycket på att mycket tid gått åt bytet av viktklass.

Gustafsson tror att han förflutna i mellanvikten kan hjälpa honom då han blivit så van av att möta folk som är större än honom själv.

Jag är ju van att träna med killar som är tyngre än mig så det kommer nog vara en stor skillnad att kliva ner en viktklass.

”Bane” står med ett totalt matchfacit som lyder 7-1-0.

Skribentens kontakt

Relaterade Artiklar

Här kan du söka!

Sök