17 June, 2024
UFC

Andreas ”Bane” Gustafsson fajtas för kontrakt med UFC

Av

Alexander Clausson

20/05/2024
Andreas Bane Gustafsson

Andreas ”Bane” Gustafsson har under många år varit en av de största stjärnorna på den svenska MMA-scenen. Nu kan han få chansen i världens största MMA-organisation.

Andreas Bane Gustafsson går match inför Dana White

Under 2023 stod han för årets svenska match och toppade kalenderåret med ett avslut på tio sekunder. Den 1:a återvänder ”Bane” tull buren för en ny match. Fanfavoriten går match i samband med jubileumsgalan Fight Club Rush 20. För motståndet kommer Jakyp Tuganbaev från Kyrgyzstan stå. Därefter väntar ett äventyr i USA.

Sveriges Gustafsson gick 3-1 under 2023 och står med ett totalt matchfacit som lyder 10-2-0. Han tävlade i både BRAVE CF, KSW och Fight Club Rush. ”Bane” var en av deltagarna under ”Blodbadet i Västerås” som utsågs till årets match på UFC Fight Pass och av Kimura Awards.

Under en intervju med Henrik Nyblad i Ljusnan berättar ”Bane” att han kommer gå match i sambands med årets upplaga av Dana White’s Contender Series. En programserie där fajters tävlar om ett kontrakt med världens främsta MMA-organisation i form av UFC. Utövarna går match inför Dana White och efter programmets slut är det presidenten, och organisationens övriga matchmakers, som bestämmer vilka som får kontrakt med organisationen. I regel är det lättare att få kontrakt med UFC om man levererar ett avslut under sin match. ”Bane” har hittat avslutet i samband med 90% av sina professionella vinster. Svensken kommer kliva in i buren under sommaren, enligt intervjun i Ljusnan.

2024 års säsong drar igång den 13:e augusti och pågår fram till den 15:e oktober.

33-åriga Gustafsson står nu med ett totalt matchfacit som lyder 10-2-0.

Senaste nyheterna

Här kan du söka!

Sök