Nyheter

Andreas ”Bane” Gustafsson möter olympisk medaljör på KSW 55 nu på lördag

Av

Daniel Schälander

05/10/2020

Obesegrade Andreas ”Bane” Gustafsson (6-0-0) ställs mot Damian Janikowski (4-3-0) som är olympisk bronsmedaljör i grekisk-romersk brottning. Matchen äger rum i en av Europas största organisationer.

Organisation med publikrekord.

KSW som är baserade i Polen är en av världens största MMA-organisationer. Faktum är att de har haft det MMA-eventet med mest publik i Europa då de för tre år sedan fyllde PGE Narodowy i Warszawa med otroliga 57766 åskådare. Det är fler åskådare än någon gala UFC har hållit och den MMA-gala  med mest åskådare någonsin efter PRIDE Shockwave som fyllde Tokyo National Stadium med sanslösa 71000 åskådare år 2002.

Bane tar sig an karriärens största test.

Andreas Gustafsson Berg som avslutat 5 av sina 6 motståndare hittills och senast kasserade hem en TKO vinst mot Miro Jurkovic (10-2-0) på Brave CF 39 i Stockholm ställs nu mot gediget motstånd i form av Damian Janikowski. Polacken har ett olympiskt brons i grekisk-romersk brottning från OS i London 2012. Han har sedan dess sadlat om till MMA. Trots att han har 3 förluster på 7 matcher så har han ställts mot tufft motstånd där det samlade recordet för hans motståndare är 98 vinster och 36 förluster.

Detta kommer att bli ett tufft test för Bane. Men tar han med sig en vinst hem från Warszawa så är det ett ordentligt statement och ett ordentligt kliv närmare de största organisationerna.

 

Sänds via PPV

Galan med returmatchen mellan UFC-veteranen Scott Askham (19-4-0) och Mamed Khalidov (34-7-2) om KSW’s mellanviktsbälte som huvudmatch sänds via kswtv.com med start 20:00 på lördag. Bane går match nummer 6 av 8. Det kostar 10 Euro att se galan.

 

 

Skribentens kontakt

Relaterade Artiklar

Din önskelista

[nsm_wishlist_content_shortcode]

Sök