20 June, 2024
Nyheter

Andreas ”Bane” Gustafsson ställer in sin match – ’Stora nyheter på gång!’

Av

Alexander Clausson

21/05/2024
Andreas Gustafsson

Andreas ”Bane” Gustafsson kommer inte längre gå match i samband med Fight Club Rush 20. Däremot väntar ’stora nyheter’ inom kort.

Andreas ”Bane” Gustafsson lovar roliga nyheter

Under 2023 stod han för årets svenska match och toppade kalenderåret med ett avslut på tio sekunder. Den 1:a juni var det tänkt att ”Bane” skulle återvända till buren för en ny match. Fanfavoriten var inbokad för en match jubileumsgalan Fight Club Rush 20. För motståndet skulle Jakyp Tuganbaev från Kyrgyzstan stå. Fajten är dock inställd.

I ett videoinlägg som publicerades på Fight Club Rush Instagram-konto lovar ”Bane” ’riktigt, riktigt, stora och roliga nyheter’ inom kort.

Vad nyheten innebär framgår inte av inlägget. Tidigare i veckan stod det dock klart att UFC har ögonen på Gustafsson. Under en intervju med Henrik Nyblad i Ljusnan berättar ”Bane” att han kommer gå match i sambands med årets upplaga av Dana White’s Contender Series. En programserie där fajters tävlar om ett kontrakt med världens främsta MMA-organisation i form av UFC. Utövarna går match inför Dana White och efter programmets slut är det presidenten, och organisationens övriga matchmakers, som bestämmer vilka som får kontrakt med organisationen.

I och med att UFC redan har ögonen på ”Bane” kan den inställda matchen vara ett tecken på att svensken redan har fått erbjudande om en match i världens största MMA-organisation. Det är inte ovanligt att fajters erbjuds motstånd med kort notis om en UFC-utövare tvingas dra sig ur sin fajt. Det återstår dock att se.

Sveriges Gustafsson gick 3-1 under 2023 och står med ett totalt matchfacit som lyder 10-2-0. Han tävlade i både BRAVE CF, KSW och Fight Club Rush. ”Bane” var en av deltagarna under ”Blodbadet i Västerås” som utsågs till årets match på UFC Fight Pass och av Kimura Awards.

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av FCR-Fight Club Rush (@fcr.mma)

Nu har vi ett nyare och bättre system för kommentarer. Skapa ett nytt konto, precis som tidigare, och dela dina tankar!

Populära Ämnen

Senaste nyheterna

Här kan du söka!

Sök