Okategoriserad

David Jacobsson svarar på ”Banes” utmaning – ”Han måste växt upp med ett annat innehåll i sin välling”

David Jacobsson Anderas Gustafsson

Nyligen offentliggjorde Andreas ”Bane” Gustafsson att han har för avsikt att återvända till sporten som aktiv utövare. Via sitt Instagram-konto ifrågasatte han varför en svensk MMA-profil inte vill möta honom.

David Jacobsson uttalar sig om Andreas ”Bane” Gustafssons inlägg

Gustafsson gick sin senaste match i samband med KSW 55, som ägde rum under hösten 2020. Matchen resulterade i ett delat domslut och den 31-åriga svensken åkte på sin första förlust. Dessförinnan stod han som obesegrad med sex raka vinster. Efter förlusten lämnade Västerås-fightern sporten som aktiv utövare. Nu kan dock en comeback vara nära.

Via sitt Instagram-konto riktade Gustafsson kritik mot en svensk welterviktare som inte ”vågade” möta Gustafsson.

I think this is a peculiar situation. A Swedish welterweight fighter with far better record than me believes he is ready for the UFC! But don’t dare to meet me. How the hell does this match up. I am confident but realistic that I have to many holes to fill before I can dream of a stage like that. The business is filled with delusional dreamers and journeymen built records.

Enligt uppgifter till Kimura är uttalandet riktat mot Allstars-fightern David Jacobsson. I en kommentar till Kimura berättade Jacobsson att han kan tänka sig att möta ”Bane” i en titelmatch nästa år. Jacobsson vill dock få in en fight däremellan.

Det hade garanterat varit en grisig match som hade varit väldigt, väldigt jobbig för oss båda. Jag är mer teknisk överallt och han måste växt upp med ett annat innehåll i sin välling. Jag har dock aldrig tackat ja till matchen eller sagt att jag är redo för UFC. Jag har sagt att jag behöver mer erfarenhet innan jag ens är intresserad av UFC. Innan vi möter Bane vill vi ha en match i mellan. Så om de vill köra matchen på första FCR 2023 om bältet i 77kg är vi game.

I samband med den föregående helgens Wolf Fight Promotion 3 klev Jacobsson in i buren för at gå huvudmatch. 26-åringen besegrade Veselin Dimitrov via submission i matchens första rond. Han står nu med ett totalt matchfacit som lyder 11-3-0.

Föregående artikel

Coach: Aspen Ladd får tävla i vikten hon alltid önskat sig i PFL

Nästa artikel

Jose Aldo kan boxas härnäst- avfärdar MMA-comeback

Skriven av

Alexander Clausson

Chefredaktör på Kimura och historielärare. Är en MMA-fantast som täcker sporten ur ett fan-perspektiv. Sitter i rankingpanelen för UFC, Bellator MMA och BKFC.

Din önskelista

My wishlist

    Din önskelista är för närvarande tom. Lägg till något och kom tillbaka igen.

Sök