Nyheter

BRAVE utser Andreas Gustafsson Bergs match till deras ”Fight of The Year”

Av

Daniel Schälander

26/12/2020
Andreas Gustafsson Berg träffar med en höger i matchen mot Mirko Jurovic

Den svenska mellanviktaren Andreas Gustafsson Berg (6-1) gick match under sommaren på BRAVE CF 39 tidigare i år. Han ställdes då mot serben, Miro Jurković (10-3). Nu har BRAVE utsett fighten till årets match under deras tolv galor under 2020.

”Bane” och Jurković bjöd på ett blodigt krig

Matchen ägde rum på den tredje av fyra galor som BRAVE Combat Federation höll i samarbete med Bulldog Fight Night på Clarion Hotel Sign i augusti.

Matchen höll högt tempo rakt igenom och vi fick se ovanligt mycket stående från den svenske brottaren som i alla sina tidigare matcher tagit ner och malt sönder sina motståndare. ”Bane” är känd för att ha en extraordinär fysik med både imponerande styrka och kondition men efter matchen medgav svensken att det var första gången han blev trött i en match.

I den första ronden fick vi inledningsvis se lite brottning från båda håll. Men matchen stannade inte på marken länge och från den andra halvan av den första ronden till matchens slut en bra bit in i tredje ronden fick vi se de två stå och växla slag i princip oavbrutet i mitten av buren.

I slutändan var det ”Bane” som drog det längsta strået när domaren Kevin Sataki klev in och stoppade matchen med en minut och 40 sekunder kvar av matchen efter att ”BG” satt en serie hårda och obesvarade slag.

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av BRAVE Combat Federation (@bravemmaf)

Höll omröstning på sociala medier

Organisationen höll för några veckor sedan en omröstning på sociala medier där de lät fansen säga sitt om vilken match som varit den bästa under året. Och idag fick vi alltså beskedet att ”Bane” tog hem utmärkelsen.

Som alltid när man fått ta del av matcher som denna under året som gått har det varit svårt att inte lite bitterljuvt konstatera att det hade varit magiskt att få uppleva dessa guldkorn med en fullsatt publik.

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av BRAVE Combat Federation (@bravemmaf)

Skribentens kontakt

Relaterade Artiklar

Din önskelista

[nsm_wishlist_content_shortcode]

Sök