20 June, 2024
Nyheter

Andreas Gustafsson på plats i Las Vegas – Är kontrakt med UFC nära?

Av

Simon Tingberg

10/06/2024

Svenske mellanviktaren Andreas Gustafsson Berg som tävlat flitigt i organisationer som FCR och polska KSW är på plats i Las Vegas med coachen Jörgen Hamberg.

Andreas Gustafsson tävlar för ett kontrakt med UFC

Svenske Andreas Gustafsson Berg (10-2) har stått för flera krigarinsatser i buren. Förra året så besegrade han finske Toni Lampinen (8-7) i ett blodigt krig. Ett krig som utnämndes till årets fight utav UFC Fight Pass.

Gustafsson var tänkt att fightas mot Kyrgystaniern Jakyp Tuganbaev (8-3) under FCR 20 tidigare i juni. Men svensken ställde in matchen och gick ut genom FCR att stora nyheter var på gång. I en intervju med Ljusnan så kunde han meddela att han skulle fightas i Dana Whites Contender Series (DWCS) om ett kontrakt i UFC.

På plats i USA

Under natten så la Gustafsson upp på sin story på Instagram filmer från Las Vegas tillsammans med coachen Jörgen Hamberg.

En avslutare

Svenska fighters som Anton Turkaij (8-4) och Josefine Knutsson (7-0) har tidigare tävlat i DWCS. Dom båda nekades till en början kontrakt med organisationen då Dana White saknade avslut från deras sida. Dom båda fick dock senare kontrakt med organisationen i alla fall.

Gustafsson är känd för att avsluta sina matcher. På sina tio segrar så har han avslutat i nio utav dessa.

Nu har vi ett nyare och bättre system för kommentarer. Skapa ett nytt konto, precis som tidigare, och dela dina tankar!

Populära Ämnen

Skribentens kontakt

Senaste nyheterna

Här kan du söka!

Sök