Nyheter

Andreas Knutsson avled nästan efter brusten kroppspulsåder, nu gör han proffsdebut

Av

Simon Tingberg

02/09/2022
Andreas Knutsson

Förra året publicerade Kimura en uppmärksammad artikel om MMA-fightern Andreas Knutsson som mirakulöst överlevde efter att hans kroppspulsåder spruckit. Detta var 2020 och nu två år senare gör Andreas proffsdebut.

Andreas Knutsson var nära att dö, nu gör han proffsdebut

Andreas Knutsson som bor i Enköping tränar mestadels på Västerås Fight Club med fighters som Nermin Hajdarpasic (4-0) och Alexander Lindgren (3-2). Knutsson har gjort sig känd som en fighter med en enastående fysik och har tävlat för svenska MMA-landslaget i lätt tungvikt.

Karriären gick lysande för landslagsmannen och han skulle representera Sverige i världsmästerskapen 2020 då allt förändrades. Enköpingsbons kroppspulsåder sprack och som läkarna sa så var det ett mirakel att han ens överlevde. Någon fortsatt satsning inom MMA såg inte aktuellt ut då läkarna inte såg allt för ljust på Andreas hälsosituation.

Enligt läkarna skulle jag max kunna spela golf, dock var jag på fötter efter två dagar. Kom hem efter två veckor och började träna. Dock fick jag åka tillbaka då jag blödde i bröstet. Men när jag åkte in så såg de inga fel på varken värden eller EKG och trodde det var ångest eller dylikt. När de sedan började tömma utrymmet runt hjärtat på blod var det två liter och de sa då att det kan vara dödligt med ett par deciliter.

Men Andreas är inte som andra och nu två år senare i helgen debuterar han som proffs på Cage i Helsingfors, Finland. Cage är Finlands största organisation där i stort sett alla framstående finnar (och även en del svenskar) tävlat. Där möter han hemmafightern Riku Urholin (0-1) och Andreas har i en intervju med Kimura berättat om kommande proffsdebuten.

Har inte rådfrågat läkare

När Kimura frågar lätt tungviktaren hur han idag mår så berättar han kort och gott att det är bra.

Det är prima.

På frågan om han blivit avrådd av någon läkare från att tävla så vet han inte då han inte frågat någon.

Jag har inte frågat.

Hade ett mål att debutera som proffs

När vi pratade med Knutsson för ett år sedan så var hans målsättning just att debutera som proffs. Nu är vi snart där och han berättar att det känns roligt men att uppladdningen hade haft mer att önska.

Kul. Uppladdningen har väl gått halvdant, men inget att skylla på. Alla som pysslar med idrott över motionärsnivå har sina skavanker.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Andreas Knutsson (@instaknutsson)

”Det finns många brutala herrar som ser ut som potatissäckar”

Om sin finske motståndare vet han inte mycket berättar han bortsett från att motståndaren är finsk med en bakgrund inom BJJ.

Han är Finne och pysslar med BJJ.

Motståndaren Riku är långt ifrån lika vältränad som Andreas. På frågan om han finner det ironiskt så svarar han nej och menar på att alla inte kan ha en kropp som hans egen. Han betonar också att det finns många brutala människor med bristande fysik.

Inte direkt. Alla kan ju inte förkroppsliga antikens ideal och det finns många brutala herrar som ser ut som potatissäckar.

Hursomhelst så åker Knutsson dit för att vinna och det betonar han att han kommer att göra.

Det kommer att sluta med seger.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Andreas Knutsson (@instaknutsson)

”Vi är snäppet ädlare än Finnar”

Andreas är en utav fyra svenskar som tävlar på Cage under helgen. Förutom han själv så tävlar Fernando Flores (10-9) och Robert Nyström (6-6). Även Knutssons lagkamrat Alexander Lindgren går match.

Knutsson berättar att han inte följer MMA men tror ändå på svenska segrar i Helsingfors under helgen.

Med tanke på att jag inte följer MMA så har jag inte den blekaste vilka de möter. Men de vinner säkert. Vi är ju snäppet ädlare än Finnar.

På den avslutade frågan om han har någon särskilda tankar om att tävla i Finland och att möta en finne, som ofta anses som hårda typer.

Jag gillar Finland och håller med om att de är kärva typer.

Galan sänds på Viaplay klockan 17:00 på lördag

Andreas går den första matchen på kortet som drar igång 17:00 svensk tid. För att läsa på lite mer om lördagens gala kan du spana in vår genomgång av Cage 55 nedan.

Skribentens kontakt

Relaterade Artiklar

Din önskelista

[nsm_wishlist_content_shortcode]

Sök