Andreas Ståhl får UFC-kontrakt. Möter Alex Gracia

Jaser Davari

Det blev klart idag att ”Kimura Talent”-vinnaren Andreas Ståhl blir näste svensk att representera Sverige i UFC. Den 25-årige welterviktaren som är obesegrad i proffskarriären berättar för ”Norran” att det har förts diskussioner med UFC men att det kom lite som överraskande.

Det är grymt. Äntligen är det klart. Jag har jobbat så hårt för att nå hit. Jag har ju vetat att det har varit på gång, men det känns underbart att allt är klart.

Ståhl har redan fått en motståndare för UFC-debuten och det mot en annan UFC-debutant, Alex Garcia. Matchen kommer att gå av stapeln på UFC Fight Night 33 som äger rum den 7 december, i Brisbane i Australien. Ståhl berättar vidare för Norran att han inte hunnit börja sin träningsläger, men kommer att sätta sig ner med klubbkamraten Tor Troeng och påbörja planeringen inför matchen.

Allt är så nytt ännu, men under veckan ska jag sätta planeringen med Tor Troeng. Egentligen var tanken att jag skulle vila lite, men nu är det bara att köra igång igen.

Ståhl som har en gedigen brottningsbakgrund gjorde sin MMA-debut den 12 december 2009 på Battle of Botnia 2. Sedan dess har Ståhl vunnit sina 9 matcher som proffs och etablerat sig som en av de Europas bästa fighters utanför UFC.

Registrera dig hos Unibet via Kimura.se och få 120% bonus

0
Dana Sad
Dana Happy
Jack Hermansson UFC invägning
UFC Orlando: Jack Hermansson väger in sig sist – klarar vikten precis
kimura
Hett
Paddy Pimblett Conor McGregor
Paddy Pimblett: Min match mot Conor McGregor hade sålt mest i UFC:s historia
kimura
Hett
Israel Adesanya och Alex Pereira
Israel Adesanya om ”poesin” i rivaliteten mot Alex Pereira – ”It just adds to the story”
kimura
Hett
Henry Cejudo Aljamain Sterling
Aljamain Sterling kan möta Henry Cejudo i Mars – ”This fight is going to happen.”
kimura
Hett
Alex-Pereira-Israel-Adesanya-Khamzat-Chimaev
Glover Teixeira vill se Alex Pereira möta Israel Adesanya – inte Khamzat Chimaev
kimura
Hett