Okategoriserad

Andreas Ståhl försvarar sitt bälte innan årets slut

Andreas Ståhl

UFC-veteranen Andreas Ståhl (15-5-0) är klar för sin nästa match. Han kommer försvara sitt bälte på en gala i december.

Andreas Ståhl ställs mot på Battle of Botnia

35-åriga Ståhl genomförde sin professionella MMA-debut 2009 och inledde karriären med nio raka vinster. Därefter fick norrlänningen kontrakt med UFC. Det blev bara två matcher i organisationen, men få debutanter har ställts mot lika tufft motstånd under sin första tid i UFC. Först förlorade Ståhl ett enhälligt domslut mot Gilbert Burns och därefter blev han avslutad av Santiago Ponzinibbio. 

Under de senaste åren har Ståhl hållit till på den nationella scenen och är för närvarande welterviktsmästare i både Superior Challenge och Battle of Botnia. Under Superior Challenge 25 besegrade han Paulo Bananada för det vakanta bältet och under Battle of Botnia 7 erhöll han det vakanta bältet genom att vinna över Gabriel Barreiro. Det sistnämnda bältet ska försvaras i december. Då ställs Ståhl mot Max Denner, en obesegrad fighter från Brasilien.

30-åriga Denner har tagit hem nio raka vinster och avslut. Fyra via slag och fem via submissions. Utöver en match i Serbien har han hållit till på den regionala scenen i Brasilien.

Battle of Botnia 8 äger rum på Thoren arena i Umeå. Eventet går av stapeln den 9 december.

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av BATTLE of BOTNIA (@battleofbotnia.mma)

Föregående artikel

Tyson Fury anser att Mike Tysons ställningstagande är ”sorgligt”

Nästa artikel

Derek Brunson och UFC går skilda vägar efter 11 år

Skriven av

Alexander Clausson

Chefredaktör på Kimura och historielärare. Är en MMA-fantast som täcker sporten ur ett fan-perspektiv. Sitter i rankingpanelen för UFC, Bellator MMA och BKFC.

Relaterade Artiklar

Din önskelista

My wishlist

    Din önskelista är för närvarande tom. Lägg till något och kom tillbaka igen.

Sök