14 June, 2024
Nyheter

UFC-veteranen Andreas Ståhl går titelmatch under Superior Challenge 25

Av

Alexander Clausson

17/10/2022
Andreas Ståhl

Andreas Ståhl är klar för sin nästa fight. Svensken ställs mot Paulo Silva i en returmatch under Superior Challenge 25.

Andreas Ståhl får titelmatch efter förlust

Ståhl ställdes mot Silva i samband med Superior Challenge 24, som ägde rum tidigare i år. Silva tog hem segern via submission i matchens andra rond. Ståhl har inte klivit in i buren sedan dess och Silva har åkt på två raka förluster. I samband med den kommande decembergalan kommer ett returmöte mellan de båda kombattanterna gå av stapeln. Den här gången kommer det vakanta welterviktsbältet stå på spel.

Babak Ashti – organisationens grundare – uttalade sig om den kommande matchningen i ett pressmeddelande.

Andreas Ståhl är en av Sveriges bästa welterviktare genom tiderna. Med sina tunga livsfarliga händer och brottning i världsklass är han en mardröm för de flesta. Paulo Silva är en väldigt meriterad fighter som kan avsluta sina motståndare både stående och på marken, vilket han visade förra gången de möttes. Dessa två herrar kommer båda vilja visa vad de går för när de nu möts för andra gången, speciellt när bältet står på spel.

Den 34-åriga Ståhl tillhörde UFC under 2014-2015. Två matcher och två förluster blev det. Umeåfightern ställdes dock mot väldigt tufft motstånd. Han blev besegrad av Gilbert Burns i sin debutmatch och därefter förlorade han via slag mot Santiago Ponzinibbio. Ståhl står med ett totalt matchfacit som lyder 13-5-0.

38-åriga Silva har varit aktiv under sin professionella karriär och står med ett totalt matchfacit som lyder 28-21-0. Även Silva har ställts mot den ovannämnda Burns. Den topprankade UFC-fightern vann via slag i matchens första rond.

Superior Challenge 25 äger rum på Annexet den 10 december och galan sänds exklusivt på Viaplay.

Superior Challenge 25: Preliminärt matchkort

  • Andreas Ståhl vs. Paulo Silva
  • Bartosz Wojcikiewicz vs. Darko Banovic

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av SuperiorChallenge (@superiorchallenge)

Relaterade Artiklar

Här kan du söka!

Sök