Anton Hellström

Anton Hellström går nästa match på FCR 11 – Trefaldiga boxningsmästaren möter brottare

Alexander Clausson

FCR 11 närmar sig med stormsteg och organisationen fortsätter släppa matchningar inför den kommande galan. Under onsdagen gick organisationen ut med att Anton Hellström är klar för sin andra MMA-match.

Anton Hellström möter Djaba Murtazaliev på Fight Club Rush 11

I december bärgade Hellström hem sitt tredje SM-guld i amatörboxning. Härnäst väntar en drabbning i MMA.

Hellström genomförde sin A-klass debut i samband med Fight Club Rush 10. Dimitris Dimitriadis stod för motståndet och den sistnämnda tog hem segern via diskvalificering. Hellström träffade Dimitradis med ett otillåtet knä i huvudet och matchläkaren gjorde bedömningen att drabbningen inte kunde fortsätta. Under ett samtal med Kimura berättade Hellström om sina tankar kring hur debutmatchen slutade.

Jag bryr mig inte ett dugg om hur debuten slutade helt ärligt. Tyckte det var tråkigt då såklart men i efterhand så är det skitsamma. Regelmässigt var det ju fel av mig. Dock vet alla fighters att man gör allt för att läkaren inte ska stoppa matchen. Han ville att det skulle sluta där. Han vill inte köra mot mig så vet att det är meningslöst att jaga en returmatch med honom.

Utövaren från Söders Fight Gym Gävle berättade även att han kommer fortsätta tävla i båda sina sporter och att han har för avsikt att hålla sig aktiv 2022.

Just nu vill jag bara samla på mig erfarenhet. Jag har inte kört MMA så länge och vill utvecklas på alla plan. Har inget särskilt mål i år, bara ha kul och tävla mycket. Kommer tävla mycket i både MMA och boxning även i år!

”Tror det är mer fight i den här killen än i Dimman”

I samband med Fight Club Rush 11 kommer Hellström ställas mot Djaba Murtazaliev. Den sistnämnda gick match i samband med organisationens sjätte gala, som ägde rum i februari 2020. Då stod Örebros Eladio Bravo för motståndet och Murtazaliev besegrades via enhälligt domslut. Murtazaliev har hittills haft en väldigt brottningstung stil som MMA-fighter. Hellström delade med sig av sina tankar om den kommande motståndaren.

Har inte sett mycket med min motståndare men förstår att han kommer vilja ta ner det på marken. Han dyker nog efter benen väldigt snabbt. Kan se att det här blir en bra fight. Tror det är mer fight i den här killen än i Dimman (Dimitris Dimitriadis).

Drabbningen kommer gå i A-klass.

I videon nedan kan läsaren ta del av Hellströms debut i sin helhet.

Galan går av stapeln lördagen den 26 februari på Västerås Arena. Eventet kommer sändas exklusivt på UFC Fight Pass. Om man är sugen på att besöka galan live så finns det biljetter att köpa här. På grund av de senaste restriktionerna så finns det endast 500 biljetter till försäljning i nuläget.

Anton Hellström Djaba Murtazaliev

FCR 11: Preliminärt matchkort

+1
Dana Sad
Dana Happy
dominick cruz
UFC on ESPN 41: Fullständiga resultat från nattens gala
kimura
Hett
Marlon Vera
Marlon Vera ett steg närmare en titelmatch
kimura
Hett
Rory MacDonald
PFL 8 – resultat: Rory MacDonald avslutad i matchens första rond
kimura
Hett
Sadibou Sy vinner
PFL 8 – Sadibou Sy är en seger ifrån turneringsvinsten och 1 miljon dollar
kimura
Hett
Christian Stigenberg
PFL 8 – Christian Stigenbergs match går till domslut
kimura
Hett