25 juli, 2024
Nyheter

Arman Tsarukyan besegrar Charles Oliveria – utmanar Islam Makhachev

Av

Hugo Lindström

14/04/2024
Arman Tsarukyan UFC 300

I striden om första plats i lättvikten kom Arman Tsarukyan ut på topp.

Charles Oliveira vs. Arman Tsarukyan

Rond 1

Oliveira skickar en benspark. Arman försöker lirka fram en reaktion med fintblandad boxning. Arman snubblar, går snabbt på en nedtagning men blir stoppad av Oliveira. Charles kopplar en tight giljotin, Arman ställer sig upp och försöker komma loss men faller till mattan. Den är tight! Men Arman kommer till slut loss, dock ger han full mount till Oliveira. Arman lyckas vända på det så att Oliveira hamnar i guard. Underhållande grappling från båda två. Oliveira försöker vända med en butterfly guard, Tsarukyan håller sig kvar och svarar med en armbåge. Oliveria håller på att ta sig ur men prickar Arman med en spark som glider från bröster upp mot huvudet. Domaren bryter tillfälligt. De återgår till sina tidigare positioner och matchen går igång igen. Oliveria lyckas vända ARman med en butterfly, kommer på fötter igen och skickar en armbåge.


Rond 2

Arman med en kroppsspark. Oliveria svarade med en fin höger. Yxspark från Arman, missar precis. De utbyter slag, känner på varandra. Oliveria går på en nedtagning men Arman lyckas ta sig ur försöket. De två kommer på fötter, ställer sig mot buren. Arman lyckas lyfta ner den forne mästaren. Tung armbåge från Arman. Oliveria försökte snabbt med en bentriangel, men Arman läste det och kunde förebygga någon djupare koppling. Mycket kontroll från Tsarukyan. Oliveria har spruckit från armbågar. Arman fortsätter mata på med armbågar, flera sitter rent. Oliveria hinner i det sista koppla en bentriangel. Den sitter nästan perfekt men ronden hinner ta slut.

Rond 3

Hoppknä från Oliveria, Arman rör sig undan. Fin rak höger från Oliveria. De båda växlar slag, men Oliveria får in de renare träffarna. Arman initierar clinch, sätter press. Oliveria med en knä mot kroppen, kommer därefter loss från Armans grepp. Arman går på nedtagning men Oliveria försvarar exceptionellt. Två underhooks och så är han loss. Jabb från Arman. Kroppspark från Oliveria, men han får svar av ännu en stum jabb. Arman dyker igen, han lyckas få det till marken. Crucifix för Tsarukyan. Oliveria ger rygg och Arman får in en hook, men har svårt att sluta benen för att riktigt sitta säkert. Oliveria kommer upp, han går för giljotinen, men Arman försvarar. Oliveria går över till en d’arce choke. Den sitter men Arman klarar sig tiden ut.


Resultat

Arman Tsarukyan besegrar Charles Oliveria via delat domslut (29-28, 28-29, 29-28)

Populära Ämnen

Senaste nyheterna

leon edwards och belal muhammad
Allt inför UFC 304 med Leon Edwards och Paddy Pimblett
🥊 Matchkort, tider och odds
Manny Pacquiao
Manny Pacquiao är tillbaka – möter forne världsmästaren
🥊 45-åringen klar för ny match
MTFL 9.0 huvudmatch
MTFL offentliggör huvudmatch för kommande event – Jonatan Larsson går match på hemmaplan
🥊 ”Har varit på varandras radar länge”
Alex Pereira - Photo Per Haljestam 01
Alex Pereira delar kryptiskt inlägg – i samtal med Dana White
🥊 ”Att ringa eller att inte ringa?”
Leon Edwards och Belal Muhammad
VIDEO: Se omtalade mötet mellan Leon Edwards och Belal Muhammad
🥊 Se rivalernas interaktion!
Tom Aspinall sågar UFC:s P4P-lista
🥊

Här kan du söka!

Search