Årskrönika: MMA-året 2017 – del 1

I denna, den första delen av årskrönikan kikar vi på halva 2017. Det var inget fantastiskt första halvår. Visst fanns det sådant som av en eller annan anledning stack ut, men det var inte mycket om vi ska vara ärliga. Jag vill redan nu varna känsliga läsare – detta är en UFC-dominerad krönika. Det händer oändligt mycket på ett år och en krönika kan på sin höjd skrapa på ytan. Då får man hålla sig till de största händelserna och de som man åtminstone har hyfsad koll på.

Hur var då egentligen mma-året, minns ni vad det har bjudit på? Vissa saker har varit sådana som man inte glömmer i första taget. Andra minns vi inte att vi har glömt – och tur är väl det.

Viktmissarna, då menar vi inte enbart den 175 cm korte Johny Hendricks ständiga missar oavsett viktklass. Vi menar de till synes ständigt återkommande missarna. Ingen har ens ungefärlig koll på hur många de är vid det här laget. Det enda vi vet är att det är ett gissel som fortsätter plåga sporten och beröva oss emotsedda matcher. Khabib Nurmagomedov är exempel på fighters som, genom att missa vikten, orsakade UFC, motståndare och fans stor vånda. Jag blir fortfarande irriterad när jag tänker på hur nära det var att vi fick Ferguson vs. Nurmagomedov på UFC 209, bara för att få se den strykas i sista stund. Faaan. 

TV-serier – The Ultimate Fighter, UFCs reality-serie och långkörare, fick i och med sin 25:e säsong ett litet uppsving. Mycket tack vare den laddade rivaliteten mellan Cody Garbrandt  (Team Alpha Male) och TJ Dillashaw blev det en hyfsat underhållande säsong. Det var dock inte fråga om någon succé eller återgång till fornstora dagar utan det var på det hela taget samma gamla trötta format som tröskades ytterligare en vända i tv-rutan. Under sommaren bjöds vi dock på ett nytt initiativ från UFC, ett trevligt sådant. Dana Whites Tuesday Night Contender Series sändes i 8 avsnitt. I serien matchades ett antal lovande talanger och de som presterade bäst belönades med ett UFC-kontrakt. Enkelt och effektivt. DWTNCS togs emot väl av fans och media och blev en ljusglimt i en i övrigt ganska trist sommar. 

Money fights – detta uttjatade begrepp som vi fått höra stup i kvarten under året. Varenda halvkänd fighter, känns det som, har ältat om hur just de förtjänar money fights. Det var dock bara två matcher under 2017 som kan sägas ha varit riktiga “money fights”. Den ena var inte ens en mma-fight, men den hade stor inverkan på mma-världen.

Den 18 maj rapporterades det att förhandlingarna var klara och matchkontraktet undertecknat. Floyd Mayweather vs. Conor McGregor skulle bli verklighet. Det som tog vid därefter ska vi inte fördjupa oss i här utan bara konstatera att det blev ganska uppmärksammat. GSP’s comeback-fight mot Michael Bisping var en annan money fight. Den annonserades redan den 1 mars, men något datum fanns inte. Detta blev inledning på en jäkligt strulig följetong – för viktklassen, fansen och för UFC. Sviterna av detta dras man fortfarande med. Förhoppningsvis kan matchen mellan Whittaker och Rockhold bringa klarhet och normalisering till divisionen. Vi återkommer till dessa två matcher i del 2 av denna krönika.

Nedan går vi igenom galorna under första halvan av året – 18 stycken. Det är alldeles för många galor för att kunna fördjupa sig i var och en. Vi har därför valt att göra ett snabb-sammandrag. Det blir som sagt tungt UFC-fokus och mycket högt tempo, så håll i er.

Genomgång av MMA året 2017

UFC Fight Night 103
Den 15 januari inleddes mma-året med besök i Phoenix Arizona. Äntligen! Var vad vi kände, vi svultna mma-fans. Vi gick se Yair Rodríguez mot BJ Penn – det var en mycket obehaglig upplevelse. En legend blev fullständigt överkörd av en ung talang. Hur fan tänkte man när man gjorde den här matchningen? Det blev en jobbig påminnelse om vikten av att lägga av i tid.

UFC on FOX 23: Shevchenko vs. Peña Stats Page
Den 28 januari var vi på besök i Denver Colorado. Valentina Shevchenko avslutade den inför matchen otroligt självsäkra Julianna Pena via submission. Det måste ha svidit rejält för den kaxiga submissionspecialisten. Cerrone vs Masvidal – det var här det började gå utför för allas vår favorit-cowboy. En alltför snabb ”turn around” blev en dyrköpt läxa – via KO. På samma kort besegrade Francis Ngannou den mycket gamle Andrei ”Titanium Chin” Arlovski. Ngannou skulle vi komma att få se mer av under året. Mon dieu!

UFC Fight Night 104 – Houston
Den 4 februari fick vi se ”The Korean Zombie”, Chan Sung Jung, göra efterlängtad comeback efter flerårig militärtjänst. Han tog sig an den mycket tuffe Dennis Bermudez. Uppercut KO and that’s all she wrote. Zombien var tillbaka – och det med besked.

UFC 208: Holm vs. de Randamie
Den 11 februari var UFC på besök i Brooklyn N.Y. – UFC hittade på en ny viktklass, gav oss ett dåligt kort och en kontroversiell titelfight. En som vi snabbt glömde. Next!

UFC Fight Night 105: Lewis vs. Browne
Den 19 februari – från Halifax Kanada – fick vi se hur den en gång lovande Travis Browns fall fortsatte. “The Black Beast” knäckte den långe mannen. Johny Hendricks bromsade sitt fall, men bara tillfälligt, högst tillfälligt.

UFC 209: Woodley vs. Thompson 2
Den 4 mars i Las Vegas – det kan ha varit tidernas mest händelselösa titelfight. UFC borde ge oss tillbaka de 25 minuter de stal från oss. David Teymur gjorde dock ingen besviken när han besegrade Lando Vannata i en mycket bra fight. Alistair Overeem KO:ade Mark Hunt med ett brutalt knä – gamlingar som man kan lita på. Darren Elkins gjorde årtiondets comeback när han besegrade Mirsad Bektic efter 2,5 ronders ”beatdown”. Galet imponerande.

UFC Fight Night 106: Belfort vs. Gastelum
Den 11 mars i Fortaleza Brasilien fick vi se en fin KO 3.52 i rond 1. Gastelum visade att han kan hänga med toppen i 185 lbs. Belfort visade att han inte längre kunde göra detsamma.

UFC Fight Night 107 – Manuwa vs. Anderson
Den 18 mars i London England. Jimi Manuwa KO:ade Corey Anderson med en stenhård vänster 3.05 in rond 1. Marlon Vera hoppade in på kort varsel och passade på att KO’a hemmafavoriten Brad Pickett i dennes avskedsmatch. Smärtsamt att bevittna och fullständigt antiklimax. Oförskämt av ynglingen – man ska vara artig mot de äldre.

Reza Madadi förlorade tyvärr mot Joe Duffy. Lina Länsberg besegrade, nätt och jämt, den sent inhoppande Lucie Pudilova. Resten av galan kan vi skippa.

UFC 210: Cormier vs. Johnson 2
Den 8 april besökte UFC Buffalo N.Y. Daniel Cormier gjorde för andra gången processen kort med Anthony ”Rumble” Johnson, som gav upp när det blev motigt. Efter matchen chockade han mma-världen genom att pensionera sig. Cormier hade lite tur vid invägningen (towel-gate). Weidman vs. Mousasi slutade med vinst för Mousasi, via TKO rond 2 – kontroversiellt domslut. Vi trodde Mousasi var på väg mot titelfight. Han var på väg till Bellator. Fan ta UFC som släppte honom.

UFC on FOX 24: Johnson vs. Reis
Den 15 april i Kansas City, Missouri. Demetrius Johnson gjorde vad Demetrius Johnson gör – han krossar allt motstånd. Han skolar dem i total-mma. Denna gång genom att submitta svartbältet Wilson Reis, 4.49 in i tredje ronden. Robert Whittaker besegrade Jacare Souza via TKO, 3.28 in i rond 2 – en man på väg mot toppen.

UFC Fight Night 108: Swanson vs. Lobov
Den 22 april var vi i Nashville Tennessee. Där Cub Swanson gav Artem Lobov en femronders lektion i striking. Lobov sträckte fram hakan och tog emot vad som bjöds. Underhållande men ingen högklassig mma. Vi vet hur Lobov hamnade i main event. Vi vet också att inte hade där att göra. Mike Perry besegrade på samma gala veteranen Jake Ellenberger via armbåge från helvetet, 1.03 i rond 2.

UFC 211: Miocic vs. Dos Santos 2
Den 13 maj på besök i Dallas. Stipe Miocic avslutade Junior Dos Santos efter 2.22 av rond 1 och visade än en gång att han är ”The Real deal”. Joanna Jedrzejczyk utklassade Jessica Andrade i fem ronder och försvarade sin titel. Demian Maia besegrade Jorge Masvidal och vädjade därefter till Dana White om en titelchans. Tragiskt, att han skulle behöva göra det med tanke på hans meriter. Frankie Edgar gav Yair Rodríguez en lektion i mma – den tog slut 5.00 in i andra ronden och då såg mexikanens ansikte ut som om han hade varit med om en trafikolycka. Aj.

UFC Fight Night 109: Gustafsson vs. Teixeira   
Den 28 maj i Stockholm tog Alexander Gustafsson sig an Glover Teixeira. Det blev en uppvisning i fotarbete och strikingteknik av vår svenske hjälte som avslutade den tuffe brassen i femte ronden. Uppercut school!

Övriga svenskar på kortet var Jack Hermansson, Reza Madadi, Nico Musoke och Oliver Enkamp. Jokern fick med sig en fin vinst men övriga gick det tyvärr sämre för. En viss Schweizare vid namn Volkan Oezdemir presenterade sig på allvar genom att KO’a Misha Cirkunov efter 38 sekunder. Flyt sa vissa, tur sa andra. Föga anade de vad som komma skulle.

UFC 212: Aldo vs. Holloway
Den 3 juni i Rio de Janeiro skulle det skrivas historia. Max ”Blessed As Hell” Holloway utmanade den störste fjäderviktsmästaren genom alla tider. På dennes hemmaplan dessutom, inför 15,400 fanatiska brassar. Han gjorde det genom att avsluta mästaren efter 4.13 av rond 3. Han närmast knäckte honom i en magisk insats. Excellent. Magnifik. Fantastisk. Ja, ni hajar.

UFC Fight Night 110: Lewis vs. Hunt
Den 10 juni i Auckland Nya Zeeland tog Mark Hunt sig an den väldige Derrick ”The Black Beast” Lewis och lyckades avsluta jätten 3.51 in i rond 4. Lewis stupade till stor del pga ren utmattning. Det var en underhållande match mellan två fighters som levererar.

UFC Fight Night 111: Holm vs. Correia
Den 17 juni i Kallang Singapore. Holly Holm dominerade Bethe Correia fram tills dess att hon avslutade henne via headkick, 1.09 in i rond 3. Vad Correia gjorde i en huvudmatch är det ingen som vet men vi har våra aningar. Prästdottern behövde någon att vinna över och Bethe fick en slant för besväret.

Bellator 180 NYC
Ja, jag vet att detta är Bellator men ‘Den siste kejsaren’ var med på kortet. Jag blev nostalgisk. Den 24 juni i Madison square Garden gjorde Fedor Emilianenko Bellator-debut mot Matt Mitrione. Den ryske legenden förlorade via KO 74 sekunder in i första ronden. Det var ett antiklimax som hette duga. Vi visste att Mitrione är en hårdslående och hyfsat duglig fighter men alla – verkligen alla – hade hoppats på att få se ”The Last Emperor” vinna, men amerikanen ville annorlunda.

Detta var ett starkt kort med flera tunga namn. Tex Douglas Lima som besegrade UFC-veteranen Lorenz Larkin via ett bombsäkert domslut och behöll welterviktsbältet. Ryan Bader tog bältet från Phil Davis via split decision i en match vi gärna glömmer. Huvudmatchen mellan Chael Sonnen och Wanderlei Silva vill vi däremot inte kommentera eller minnas. Det var den sortens fight som får Woodley vs. Thompson 2 att framstå som Gaethje vs. Alvarez.

UFC Fight Night 112: Chiesa vs. Lee
Den 26 juni var vi i Oklahoma City. Aningen kontroversiellt avslut bjöds vi på när Kevin Lee submittade Michael Chiesa via rear-naked choke och domaren avbröt matchen innan Chiesa klappade / somnade. Lee skulle såklart ha vunnit oavsett, men många ansåg att Mario Yamasaki borde ha avvaktat.

Samma kväll förlorade BJ Penn igen. Denna gång mot en högst medioker 94-årig (mma-år) Dennis Siver. Det var riktigt jobbigt att se. Felice Herrig besegrade Justine Kish som hade en jobbig kväll. En liten olycka inträffade i buren när hon kämpade mot en submission. Hon fick väldigt mycket medial uppmärksamhet efter det inträffade – något alla fighters drömmer om. Fast kanske inte om att det ska bero på en bajs-incident. – Shit happens?

Nu har vi kommit halvvägs och då passar det bra att stanna här. Imorgon fortsätter vi med del 2 av denna årskrönika. Då blir det bl.a Jon Jones, Conor McGregor och mycket mer. Missa inte det!

______________________

Text: Kimuraredaktionen

0
Dana Sad
Dana Happy

Annons
UFC Liverpool: Superkampanj inför Stephen Thompson vs Darren Till

På söndag intar UFC den brittiska staden Liverpool för första gången. På galans huvudmatch får vi se ett toppmöte i welterviktklassen mellan den obesegrade Liverpoolfightern Darren Till och den forne titelutmanaren Stephen “Wonderboy” Thompson. Inför den matchen har Betfair en kampanj som man bara inte får missa att ta del av.

Blott 25år har Till blivit en av de största namnen på den europeiska MMA-scenen. I sin senaste match besegrade den unge britten en sann MMA-veteran i form av Donald Cerrone via TKO i den första ronden på UFC Fight Night 119: Gdansk.

Den forne världsmästaren i kickboxning, Stephen “Wonderboy” Thompson har gjort sig känd som en av UFC:s bästa strikers.  Efter två jämna titelmatcher mot den regerande welterviktsmästaren Tyron Woodley vann Wonderboy sin senaste match mot  Jorge Masvidal via domslut på UFC 217.

Inför UFC Fight Night i Liverpool kan ni nu ta del av denna SUPERKAMPANJ som Betfair erbjuder. Betfair har boostat oddsen på en vinst för antingen Darren Till eller Stephen Thompson! Darren Till hade ett odds som tidigare låg på 2.30 – nu till helt fantastiska 12.00 gånger pengarna och Stephen Thompsons odds från 1.61 till hela 8.00 gånger pengarna.

För att ta del av denna exklusiva kampanj behöver ni bara följa instruktionerna nedan.

Kampanjen gäller enbart NYA kunder och via vår länk. Så här gör du för att ta del av den:

 • Registrera ett konto på Betfair genom denna länk eller knappen nedan och ange kampanjkoden ZSAM29
 • Gör en insättning på minst 100kr på ditt konto
 • Placera ett singelspel på marknaden Matchresultat att Darren Till eller Stephen Thompson vinner. Du får 12.00 på Till samt 8.00 på Thompson.
 • Den högsta och minsta kvalificerande insatsen är 100kr. Du kan placera ett spel med högre insats men endast 100kr kommer att räknas till det förhöjda oddset.

Regler och villkor

 • Du måste vara ny kund hos Betfair
 • Ditt spel måste placeras innan matchstart
 • Betfairs generella regler och villkor gäller
Läs mer
-19
Dana Sad
Dana Happy

UFC Liverpool: Stephen ”Wonderboy” Thompson accepterar matchen mot Till – här är hans krav

Efter timmar av ovisshet är det nu klart att morgondagens huvudmatch mot UFC Liverpool mellan welterviktarna Stephen ”Wonderboy” Thompson och Darren Till kommer bli av. Enligt MMA-reportern Ariel Helwani har Wonderboy och hans team ställt krav på Till inför mötet. Utöver att Till ska betala 30% av sitt gage till amerikanen ska han även väga in sig igen imorgon innan matchen. Till får du inte väga mer än 188 lbs.

Läs mer
+2
Dana Sad
Dana Happy

Stephen ”Wonderboy” Thompsons far kritisk mot Darren Till

Hemmafightern Darren Till lyckades inte klara vikten under dagens officiella invägningar och därför är det fortfarande oklart att morgondagens huvudmatch mot Stephen ”Wonderboy” Thompson blir av. En som är starkt kritiskt mot Tills missade vikt är Thompsons far som i ett uttalande via Ariel Helwani tycker att det är dåligt gjort av Till att missa vikten, när det är han som utmanade Thompson från början.

Läs mer
+2
Dana Sad
Dana Happy

UFC Liverpool: Darren Till missar vikten med 3 lbs

Den brittiske welterviktaren Darren Till missade väga in sig under dagens officiella invägningar som ägde rum mellan 09.00 och 11.00 lokaltid. Trots det fick Liverpoolfightern en extra timme på sig att väga in sig. Enligt UFC ska han ha fått familjeproblem av något slag som gjort att han fick extra timmen.

När Till klev upp på vågen drygt 25 minuter senare så vägde han in på 174.5 lbs, dvs 3.5 lbs (ca: 1.60 kg) över maxgränsen för weltervikt. Till har inte fått någon möjlighet att väga in sig igen.

Det är ännu oklart om matchen mot Stephen ”Wonderboy” Thompson blir av. Enligt Ariel Helwani håller man på att komma överens om en deal.

Läkarna har godkänt Till och nu är det bara upp till Wonderboy att acceptera matchen.

Läs mer
+2
Dana Sad
Dana Happy

Video
UFC Fight Night 130: De ceremoniella invägningarna (Startar kl. 16:00)

I morgon kväll går UFC Fight Night 130 av stapeln i Liverpool, England där vi kommer få se en rad kända UFC-profiler göra sitt ytterst för att klättra på UFC-rankingen. I eftermiddag kommer de ceremoniella invägningarna för galan att äga rum.

Ni kan se dessa i videon ovan med start kl. 16:00.

Läs mer
+1
Dana Sad
Dana Happy

UFC Liverpool: Officiella invägningar och resultat

De officiella invägningarna för morgondagens UFC Liverpool äger rum under lördagsmorgonen som ni kan följa i klippet ovan. Nedan kan ni se resultaten

HUVUDKORT

 • Stephen Thompson (171) vs. Darren Till (174.5)
 • Neil Magny (171) vs. Craig White (171)
 • Arnold Allen (146) vs. Mads Burnell (146)
 • Jason Knight (146) vs. Makwan Amirkhani (146)
 • Claudio Silva (170) vs. Nordine Taleb (171)
 • Eric Spicely (186) vs. Darren Stewart (186)

UNDERKORT

 • Dan Kelly (186) vs. Tom Breese (186)
 • Brad Scott (171)vs. Carlo Pedersoli Jr. (170)
 • Gina Mazany (135) vs. Lina Lansberg (135)
 • Gillian Robertson (125) vs. Molly McCann (127)
 • Elias Theodorou (186) vs. Trevor Smith (186)
Läs mer
+1
Dana Sad
Dana Happy

Nick Diaz vän om misstänkta misshandeln: ”Fake News”

Under fredagen arresterades den forne Strikeforce-mästaren Nick Diaz av Las Vegas-polisen och häktades för misstänkt kvinnomisshandel. Kort efter att nyheten om arresteringen kommit ut gick en av Nicks vänner ut på sociala medier och bedyrade sin väns oskuld.

Matt Staudt hävdar att offret är en kvinna som Nick känt under en längre tid och att hon är väldigt instabil som människa. Kvinnan ifråga ska ha stört Nick under en längre period genom att bland annat ringa till Nick och hans familj flera gånger dagligen.

If it wasn’t clear, I’ve got this guys back if he needs me always and completely. One of the best people I know, and that’s the truth, he just plays by his rules, views the world very differently than most and has been fucked constantly. Seeing how everything evolved here infuriates me. The news is out so better to address than not, and for my own sake, not really on his behalf. I’ve seen drunk guys get in Nick’s face and avoid serious injury because he’s a martial artist and a killer but knows that and he’s passed the point of needing to prove it. He doesn’t even act tough to people… There is no scenario where Nick would put his hands on anyone unless it was necessary self-defense, and then watch the fuck out. Moving on, the girl who is accusing him is the most deranged and insane I’ve met to date. She has been obsessed with and stalked Nick for maybe 2 years now. Suicide attempts, calls to his family from fake numbers, thousand of calls a day – yes thousands, showing up everywhere he goes following his story… He changed his number to get away but Vegas is small and they crossed paths again. She left their interaction feeling some type of way yesterday and put in a fake report to get even and have him arrested which she’s threatened to do many times before as well. I can’t even fully digest this whole thing because of how insane and wrong it is. If Nick’s at fault it is because he has chosen again and again and again not to make a police report against her like I’ve advised profusely in the past when she has hit him or broke his phone or broke into his place or stolen things from him or threatened suicide, etc. Everyone is going to think what they think when they see the news so it’s very important for me to at least put something out that is actually factual. #fakenews

If it wasn’t clear, I’ve got this guys back if he needs me always and completely. One of the best people I know, and that’s the truth, he just plays by his rules, views the world very differently than most and has been fucked constantly. Seeing how everything evolved here infuriates me. The news is out so better to address than not, and for my own sake, not really on his behalf. I’ve seen drunk guys get in Nick’s face and avoid serious injury because he’s a martial artist and a killer but knows that and he’s passed the point of needing to prove it. He doesn’t even act tough to people… There is no scenario where Nick would put his hands on anyone unless it was necessary self-defense, and then watch the fuck out. Moving on, the girl who is accusing him is the most deranged and insane I’ve met to date. She has been obsessed with and stalked Nick for maybe 2 years now. Suicide attempts, calls to his family from fake numbers, thousand of calls a day – yes thousands, showing up everywhere he goes following his story… He changed his number to get away but Vegas is small and they crossed paths again. She left their interaction feeling some type of way yesterday and put in a fake report to get even and have him arrested which she’s threatened to do many times before as well. I can’t even fully digest this whole thing because of how insane and wrong it is. If Nick’s at fault it is because he has chosen again and again and again not to make a police report against her like I’ve advised profusely in the past when she has hit him or broke his phone or broke into his place or stolen things from him or threatened suicide, etc. Everyone is going to think what they think when they see the news so it’s very important for me to at least put something out that is actually factual. #fakenews

Ett inlägg delat av ᴍɪɢʜᴛʏ ᴍᴀᴛᴛ (@mightymatt)

Nick sitter häktad på Clark County Detention Center i väntan på förhör som kommer att äga rum under lördagen. Borgen är satt på 18 000 dollar (ca: 158 000 kr).

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy

Nick Diaz häktad – misstänks för misshandel

Den forne UFC-fightern Nick Diaz ska enligt flera amerikanska MMA-sidor blivit anhållen av polis och sitta häktad i Las Vegas. Källor till den ansedda sidan MMAFighting.com bekräftar uppgifterna att Nick är häktad för misstänkt misshandel. Enligt polisanmälan ska Nick strypt en kvinna som han haft någon form av förhållande med.

Källor till TMZ berättar att kvinnan och Nick haft ett brokigt förhållande under flera år. Under fredagen ska Nick tryckt ned kvinnan och strypt henne efter att ha tagit kokain. Offret ska ha förts till sjukhus, det är dock ännu oklart hur stora skadorna är.

Enligt MMAJunkie ska totalt 12 polisbilar tillkallats till den påstådda brottsplatsen där Nick ska ha gjort motstånd under gripandet.

Nick har inte tävlat sedan mötet med Anderson Silva i januari 2015, en match som Silva vann via domslut men efter matchen testade båda fighters positivt för dopning och resultatet ändrades till No Contest. Nick testade positivt för marijuana och stängdes av först i fem år, det straffet ändrades till 18 månaders avstängning efter att Nick överklagat domen.

Borgen är satt till 18 000 dollar (ca 158 000 kr) och förhör kommer hållas under lördagen.

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy

Bellator 200: Resultat

Bellator 200 ägde rum under fredagen i London, England, där huvudmatchen var en titelmatch i mellanviktsklassen mellan Gegard Mousasi och mästaren Rafael Carvalho. Nedan kan ni se de fullständiga resultaten från galan.

HUVUDKORT

 • Gegard Mousasi besegrar Rafael Carvalho via TKO (slag) – 3:35 Rond 1
 • Michael Page besegrar David Rickels via submission (verbal submission) – 0:42 Rond 2
 • Aaron Chalmers besegrar Ash Griffiths via submission (giljotin) – 1:55 Rond 1
 • Mike Shipman besegrar Carl Noon via TKO (slag) – 0:11 Rond 1
 • Kate Jackson besegrar Anastasia Yankova via enhälligt domslut (30-26, 30-26, 30-27)
 • Phil Davis besegrar Linton Vassell via KO (huvudspark) – 1:05 Rond 3

UNDERKORT

 • Jahreau Shepherd besegrar Marcin Zywica via TKO (referee stoppage) – 5:00 Rond 1
 • Walter Gahadza besegrar Kent Kauppinen via submission (rear-naked choke) – 2:04 Rond 2
 • Amir Albazi besegrar Iuri Bejenari via submission (rear-naked choke) – 3:21 Rond 1
 • Charlie Leary besegrar Tom Green via TKO (slag) – 4:58 Rond 2
 • Charlie Ward besegrar Martin Hudson via TKO (slag) – 2:23 Rond 1
 • Pedro Carvalho besegrar Daniel Crawford via delat domslut (29-28, 28-29, 29-28)
 • Anatoly Tokov besegrar Vladimir Filipovic via submission (giljotin) – 0:56 Rond 1
 • Costello van Steenis besegrar Kevin Fryer via TKO (slag) – 1:27 Rond 1
 • Mike Ekundayo besegrar Tom Mearns via TKO (skada) – 1:02 Rond 2
Läs mer
+1
Dana Sad
Dana Happy

Bellator 200: Gegard Mousasi besegrar Rafael Carvalho – krönts till ny mellanviktsmästare

Gegard Mousasis flytt över till Bellator har betalt sig. Dels är han en av organisationes bäst betalda fighters, ikväll besegrade han Rafael Carvalho och är numera Bellators nya mellanviktsmästare.

Han gjorde det genom teknisk knockout i den första ronden. Mousasi fick ned matchen relativt snabbt på marken och kunde till slut att slå ut Carvalho. Mousasi är nu 44–6–2 i sin gedigna MMA-karriär och har besegrat sina motståndare på följande sätt, 24 genom knockout, 12 genom submission samt 8 genom domslut.

Läs mer
+8
Dana Sad
Dana Happy

Bellator 200: Michael ”Venom” Page vinner på hemmaplan

Den spektakulära Michael ”Venom” Page (13-0) fortsatte i dag sin 13-matcher långa vinstrad när han besegarde David Rickels.

I den första ronden såg britten ut att ha väldigt roligt, då han träffade Rickels med flertalet slag och lekte runt med sin motståndare i ringen. Publiken inne i arenan älskade vad hemmasonen bjöd på och Rickels blev även golvad en gång under den första ronden.

I början av den andra ronden valde Rickels att själv avbryta matchen, då han blev träffad och skadad av ett av MVPs slag och menade på att han inte han någon syn kvar på ena ögat.

Ett snöpligt slut på en oerhört underhållande match. I intervjun efter matchen valde MVP att hylla publiken i hemmastaden London som den bästa i världen. Han valde även att dedikera vinsten till hans kusin som gick bort i en skjutningsolycka tidigare under året.

Här kan ni se när Michael ”Venom” Page hyllar Zlatan Ibrahimovic.

Läs mer
+3
Dana Sad
Dana Happy