Årskrönika: MMA-året 2017 – del 1

I denna, den första delen av årskrönikan kikar vi på halva 2017. Det var inget fantastiskt första halvår. Visst fanns det sådant som av en eller annan anledning stack ut, men det var inte mycket om vi ska vara ärliga. Jag vill redan nu varna känsliga läsare – detta är en UFC-dominerad krönika. Det händer oändligt mycket på ett år och en krönika kan på sin höjd skrapa på ytan. Då får man hålla sig till de största händelserna och de som man åtminstone har hyfsad koll på.

Hur var då egentligen mma-året, minns ni vad det har bjudit på? Vissa saker har varit sådana som man inte glömmer i första taget. Andra minns vi inte att vi har glömt – och tur är väl det.

Viktmissarna, då menar vi inte enbart den 175 cm korte Johny Hendricks ständiga missar oavsett viktklass. Vi menar de till synes ständigt återkommande missarna. Ingen har ens ungefärlig koll på hur många de är vid det här laget. Det enda vi vet är att det är ett gissel som fortsätter plåga sporten och beröva oss emotsedda matcher. Khabib Nurmagomedov är exempel på fighters som, genom att missa vikten, orsakade UFC, motståndare och fans stor vånda. Jag blir fortfarande irriterad när jag tänker på hur nära det var att vi fick Ferguson vs. Nurmagomedov på UFC 209, bara för att få se den strykas i sista stund. Faaan. 

TV-serier – The Ultimate Fighter, UFCs reality-serie och långkörare, fick i och med sin 25:e säsong ett litet uppsving. Mycket tack vare den laddade rivaliteten mellan Cody Garbrandt  (Team Alpha Male) och TJ Dillashaw blev det en hyfsat underhållande säsong. Det var dock inte fråga om någon succé eller återgång till fornstora dagar utan det var på det hela taget samma gamla trötta format som tröskades ytterligare en vända i tv-rutan. Under sommaren bjöds vi dock på ett nytt initiativ från UFC, ett trevligt sådant. Dana Whites Tuesday Night Contender Series sändes i 8 avsnitt. I serien matchades ett antal lovande talanger och de som presterade bäst belönades med ett UFC-kontrakt. Enkelt och effektivt. DWTNCS togs emot väl av fans och media och blev en ljusglimt i en i övrigt ganska trist sommar. 

Money fights – detta uttjatade begrepp som vi fått höra stup i kvarten under året. Varenda halvkänd fighter, känns det som, har ältat om hur just de förtjänar money fights. Det var dock bara två matcher under 2017 som kan sägas ha varit riktiga “money fights”. Den ena var inte ens en mma-fight, men den hade stor inverkan på mma-världen.

Den 18 maj rapporterades det att förhandlingarna var klara och matchkontraktet undertecknat. Floyd Mayweather vs. Conor McGregor skulle bli verklighet. Det som tog vid därefter ska vi inte fördjupa oss i här utan bara konstatera att det blev ganska uppmärksammat. GSP’s comeback-fight mot Michael Bisping var en annan money fight. Den annonserades redan den 1 mars, men något datum fanns inte. Detta blev inledning på en jäkligt strulig följetong – för viktklassen, fansen och för UFC. Sviterna av detta dras man fortfarande med. Förhoppningsvis kan matchen mellan Whittaker och Rockhold bringa klarhet och normalisering till divisionen. Vi återkommer till dessa två matcher i del 2 av denna krönika.

Nedan går vi igenom galorna under första halvan av året – 18 stycken. Det är alldeles för många galor för att kunna fördjupa sig i var och en. Vi har därför valt att göra ett snabb-sammandrag. Det blir som sagt tungt UFC-fokus och mycket högt tempo, så håll i er.

Genomgång av MMA året 2017

UFC Fight Night 103
Den 15 januari inleddes mma-året med besök i Phoenix Arizona. Äntligen! Var vad vi kände, vi svultna mma-fans. Vi gick se Yair Rodríguez mot BJ Penn – det var en mycket obehaglig upplevelse. En legend blev fullständigt överkörd av en ung talang. Hur fan tänkte man när man gjorde den här matchningen? Det blev en jobbig påminnelse om vikten av att lägga av i tid.

UFC on FOX 23: Shevchenko vs. Peña Stats Page
Den 28 januari var vi på besök i Denver Colorado. Valentina Shevchenko avslutade den inför matchen otroligt självsäkra Julianna Pena via submission. Det måste ha svidit rejält för den kaxiga submissionspecialisten. Cerrone vs Masvidal – det var här det började gå utför för allas vår favorit-cowboy. En alltför snabb ”turn around” blev en dyrköpt läxa – via KO. På samma kort besegrade Francis Ngannou den mycket gamle Andrei ”Titanium Chin” Arlovski. Ngannou skulle vi komma att få se mer av under året. Mon dieu!

UFC Fight Night 104 – Houston
Den 4 februari fick vi se ”The Korean Zombie”, Chan Sung Jung, göra efterlängtad comeback efter flerårig militärtjänst. Han tog sig an den mycket tuffe Dennis Bermudez. Uppercut KO and that’s all she wrote. Zombien var tillbaka – och det med besked.

UFC 208: Holm vs. de Randamie
Den 11 februari var UFC på besök i Brooklyn N.Y. – UFC hittade på en ny viktklass, gav oss ett dåligt kort och en kontroversiell titelfight. En som vi snabbt glömde. Next!

UFC Fight Night 105: Lewis vs. Browne
Den 19 februari – från Halifax Kanada – fick vi se hur den en gång lovande Travis Browns fall fortsatte. “The Black Beast” knäckte den långe mannen. Johny Hendricks bromsade sitt fall, men bara tillfälligt, högst tillfälligt.

UFC 209: Woodley vs. Thompson 2
Den 4 mars i Las Vegas – det kan ha varit tidernas mest händelselösa titelfight. UFC borde ge oss tillbaka de 25 minuter de stal från oss. David Teymur gjorde dock ingen besviken när han besegrade Lando Vannata i en mycket bra fight. Alistair Overeem KO:ade Mark Hunt med ett brutalt knä – gamlingar som man kan lita på. Darren Elkins gjorde årtiondets comeback när han besegrade Mirsad Bektic efter 2,5 ronders ”beatdown”. Galet imponerande.

UFC Fight Night 106: Belfort vs. Gastelum
Den 11 mars i Fortaleza Brasilien fick vi se en fin KO 3.52 i rond 1. Gastelum visade att han kan hänga med toppen i 185 lbs. Belfort visade att han inte längre kunde göra detsamma.

UFC Fight Night 107 – Manuwa vs. Anderson
Den 18 mars i London England. Jimi Manuwa KO:ade Corey Anderson med en stenhård vänster 3.05 in rond 1. Marlon Vera hoppade in på kort varsel och passade på att KO’a hemmafavoriten Brad Pickett i dennes avskedsmatch. Smärtsamt att bevittna och fullständigt antiklimax. Oförskämt av ynglingen – man ska vara artig mot de äldre.

Reza Madadi förlorade tyvärr mot Joe Duffy. Lina Länsberg besegrade, nätt och jämt, den sent inhoppande Lucie Pudilova. Resten av galan kan vi skippa.

UFC 210: Cormier vs. Johnson 2
Den 8 april besökte UFC Buffalo N.Y. Daniel Cormier gjorde för andra gången processen kort med Anthony ”Rumble” Johnson, som gav upp när det blev motigt. Efter matchen chockade han mma-världen genom att pensionera sig. Cormier hade lite tur vid invägningen (towel-gate). Weidman vs. Mousasi slutade med vinst för Mousasi, via TKO rond 2 – kontroversiellt domslut. Vi trodde Mousasi var på väg mot titelfight. Han var på väg till Bellator. Fan ta UFC som släppte honom.

UFC on FOX 24: Johnson vs. Reis
Den 15 april i Kansas City, Missouri. Demetrius Johnson gjorde vad Demetrius Johnson gör – han krossar allt motstånd. Han skolar dem i total-mma. Denna gång genom att submitta svartbältet Wilson Reis, 4.49 in i tredje ronden. Robert Whittaker besegrade Jacare Souza via TKO, 3.28 in i rond 2 – en man på väg mot toppen.

UFC Fight Night 108: Swanson vs. Lobov
Den 22 april var vi i Nashville Tennessee. Där Cub Swanson gav Artem Lobov en femronders lektion i striking. Lobov sträckte fram hakan och tog emot vad som bjöds. Underhållande men ingen högklassig mma. Vi vet hur Lobov hamnade i main event. Vi vet också att inte hade där att göra. Mike Perry besegrade på samma gala veteranen Jake Ellenberger via armbåge från helvetet, 1.03 i rond 2.

UFC 211: Miocic vs. Dos Santos 2
Den 13 maj på besök i Dallas. Stipe Miocic avslutade Junior Dos Santos efter 2.22 av rond 1 och visade än en gång att han är ”The Real deal”. Joanna Jedrzejczyk utklassade Jessica Andrade i fem ronder och försvarade sin titel. Demian Maia besegrade Jorge Masvidal och vädjade därefter till Dana White om en titelchans. Tragiskt, att han skulle behöva göra det med tanke på hans meriter. Frankie Edgar gav Yair Rodríguez en lektion i mma – den tog slut 5.00 in i andra ronden och då såg mexikanens ansikte ut som om han hade varit med om en trafikolycka. Aj.

UFC Fight Night 109: Gustafsson vs. Teixeira   
Den 28 maj i Stockholm tog Alexander Gustafsson sig an Glover Teixeira. Det blev en uppvisning i fotarbete och strikingteknik av vår svenske hjälte som avslutade den tuffe brassen i femte ronden. Uppercut school!

Övriga svenskar på kortet var Jack Hermansson, Reza Madadi, Nico Musoke och Oliver Enkamp. Jokern fick med sig en fin vinst men övriga gick det tyvärr sämre för. En viss Schweizare vid namn Volkan Oezdemir presenterade sig på allvar genom att KO’a Misha Cirkunov efter 38 sekunder. Flyt sa vissa, tur sa andra. Föga anade de vad som komma skulle.

UFC 212: Aldo vs. Holloway
Den 3 juni i Rio de Janeiro skulle det skrivas historia. Max ”Blessed As Hell” Holloway utmanade den störste fjäderviktsmästaren genom alla tider. På dennes hemmaplan dessutom, inför 15,400 fanatiska brassar. Han gjorde det genom att avsluta mästaren efter 4.13 av rond 3. Han närmast knäckte honom i en magisk insats. Excellent. Magnifik. Fantastisk. Ja, ni hajar.

UFC Fight Night 110: Lewis vs. Hunt
Den 10 juni i Auckland Nya Zeeland tog Mark Hunt sig an den väldige Derrick ”The Black Beast” Lewis och lyckades avsluta jätten 3.51 in i rond 4. Lewis stupade till stor del pga ren utmattning. Det var en underhållande match mellan två fighters som levererar.

UFC Fight Night 111: Holm vs. Correia
Den 17 juni i Kallang Singapore. Holly Holm dominerade Bethe Correia fram tills dess att hon avslutade henne via headkick, 1.09 in i rond 3. Vad Correia gjorde i en huvudmatch är det ingen som vet men vi har våra aningar. Prästdottern behövde någon att vinna över och Bethe fick en slant för besväret.

Bellator 180 NYC
Ja, jag vet att detta är Bellator men ‘Den siste kejsaren’ var med på kortet. Jag blev nostalgisk. Den 24 juni i Madison square Garden gjorde Fedor Emilianenko Bellator-debut mot Matt Mitrione. Den ryske legenden förlorade via KO 74 sekunder in i första ronden. Det var ett antiklimax som hette duga. Vi visste att Mitrione är en hårdslående och hyfsat duglig fighter men alla – verkligen alla – hade hoppats på att få se ”The Last Emperor” vinna, men amerikanen ville annorlunda.

Detta var ett starkt kort med flera tunga namn. Tex Douglas Lima som besegrade UFC-veteranen Lorenz Larkin via ett bombsäkert domslut och behöll welterviktsbältet. Ryan Bader tog bältet från Phil Davis via split decision i en match vi gärna glömmer. Huvudmatchen mellan Chael Sonnen och Wanderlei Silva vill vi däremot inte kommentera eller minnas. Det var den sortens fight som får Woodley vs. Thompson 2 att framstå som Gaethje vs. Alvarez.

UFC Fight Night 112: Chiesa vs. Lee
Den 26 juni var vi i Oklahoma City. Aningen kontroversiellt avslut bjöds vi på när Kevin Lee submittade Michael Chiesa via rear-naked choke och domaren avbröt matchen innan Chiesa klappade / somnade. Lee skulle såklart ha vunnit oavsett, men många ansåg att Mario Yamasaki borde ha avvaktat.

Samma kväll förlorade BJ Penn igen. Denna gång mot en högst medioker 94-årig (mma-år) Dennis Siver. Det var riktigt jobbigt att se. Felice Herrig besegrade Justine Kish som hade en jobbig kväll. En liten olycka inträffade i buren när hon kämpade mot en submission. Hon fick väldigt mycket medial uppmärksamhet efter det inträffade – något alla fighters drömmer om. Fast kanske inte om att det ska bero på en bajs-incident. – Shit happens?

Nu har vi kommit halvvägs och då passar det bra att stanna här. Imorgon fortsätter vi med del 2 av denna årskrönika. Då blir det bl.a Jon Jones, Conor McGregor och mycket mer. Missa inte det!

______________________

Text: Kimuraredaktionen

0
Dana Sad
Dana Happy

Video
Helt rätt av Khabib Nurmagomedov att sätta hårt mot hårt

Igår var publikfavoriten Sadibou Sy på plats i studion och gästade MMA-panelen. I gårdagens program följde vi upp UFC 229 och dess efterdyningar. Khabib Nurmagomedov har ställt ett ultimatum till UFC där han hotar att lämna organisationen, skulle UFC sparka hans två lagkamrater som slog Conor McGregor inne i buren.

Helt rätt av Khabib att sätta hårt mot hårt.

Khabib Nurmagomedov försvarade sin lättviktstitel för första gången under UFC 229 när han ställdes mot Conor McGregor. Matchen vann han genom ett så kallat neck crank. Avslutet kom i den fjärde ronden. Efter slutsignalen väljer Khabib att hoppa över buren och attackera McGregors lagkamrat Dillon Danis, detta efter att Danis skall ha slängt ur sig glåpord. Danis förnekar dock att han skall ha gapat något rasistiskt.

Sadibou Sy ger sin syn på händelsen och tycker att Khabib gjorde helt rätt i att försvara sina lagkamrater och sätta hårt mot hårt. Lyssna på diskussionen lät i klippet ovan.¨

Följ Sadibou Sys chans att bli miljonär. Den 20:e oktober gå Sy kvartsfinal i PFLs miljonturnering där han har möjlighet att kamma hem hela åtta miljoner svenska kronor, skulle han vinna hela mellanviktsturneringen. I hans nästa match ställs han mot den forne UFC-fightern Bruno Santos, en returmatch han hoppas kunna revanschera sig i. Skulle Sy vinna kommer han få gå en semifinalsmatch senare samma kväll.

Vi kommer att dela en artikel om Sys match där ni kan se den LIVE, här på Kimura.se

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy

DC om Alexander Gustafsson vs Jon Jones 2: ”Alex har svårt att prestera när det gäller”

Tungviktsmästaren och just nu den fortsatt lätta-tungviktsmästaren, Daniel ”DC” Cormier, gav sin syn på returmatchen mellan Alexander Gustafsson och Jon Jones.

Cormier som har tävlat mot båda tror att det är Jones som kommer dra det längsta strået den 29:e december under UFC 232. Enligt DC har svensken svårt att prestera när det verkligen gäller och sade i sin medverkan på gårdagens ‘The MMA Hour’ att Jones i slutändan kommer att vinna. Trots sitt ‘hat’ mot Jones, medger DC att han är en fantastisk MMA-fighter som alltid jobbar hårt.

I understand, but it does suck. It is what it is at this point. I’m not going to change it. What’s the point in wasting the energy on complaining. I’m just going to go into this thing at Nov. 3 as double champion and hopefully defend my title and then I will be the heavyweight champion of the world and move forward to the Brock Lesnar fight.

I think Jones wins the fight. I have never once shied away from the fact that he’s a fantastic fighter. He is a really talented guy. He obvious can go with me, keep up with me, he has obviously put in a lot of hard work, so, he must be a hard worker in that sense.

I know that Alex, for as good as he is, too, Alex struggles in the big moments. This is a really, really big moment and he is going to have to fight to his level or above his level to try and win.

Försvarar sitt tungviktsbälte på kort varsel.

DC har som tidigare nämnt tävlat mot båda herrar. I sin match mot Alexander Gustafsson vann han matchen genom delat domslut under UFC 192. Jones har han tävlat mot två gånger och förlorat båda. I sin senaste match mot Jones blev han besegrad genom huvudspark i rond tre, men matchen omvandlades till ett så kallat no-contest då Jones testat positivt för steroiden turinabol.

Gustafsson anordnade en egen presskonferens på Allstars Gym igår där han utlovade att sänka Jones i den fjärde ronden. Alex tror inte att Jones kommer att orka följa med i svenskens tempo och till slut bli avslutad.

Daniel Cormier kommer gå sin nästa match mot Derrick ”The Black Beast” Lewis under UFC 230. Matchen sker på kort varsel och kommer stå som galans huvudmatch samt vara en match om tungviktsbältet. Nedan kan ni ta del av det rådande matchkortet för galan. UFC 230 äger rum 3:e november på Madison Square Garden i New York.

HUVUDKORT
Daniel Cormier (c) vs. Derrick Lewis
Luke Rockhold vs. Chris Weidman
Ronaldo Souza vs. David Branch
Derek Brunson vs. Israel Adesanya

UNDERKORT
Jason Knight vs. Jordan Rinaldi
Lyman Good vs. Sultan Aliev
Brian Kelleher vs. Domingo Pilarte
Matt Frevola vs. Lando Vannata
Karl Roberson vs. Jack Marshman
Julio Arce vs. Sheymon Moraes
Shane Burgos vs. Kurt Holobaugh
Sijara Eubanks vs. Roxanne Modafferi

Läs mer
+1
Dana Sad
Dana Happy
conor mcgregor oktagon khabib nurmagomedov oktagon ufc 229

Conor McGregor erbjöd Khabib 134 miljoner för returmatch

Lättviktsmästaren i UFC, Khabib Nurmagomedov, tycks inte vara lättövertalad. Pengar är inget dagestaniern verkar vara särskilt intresserad av. Enligt Khabib Nurmagomedovs farbror, Alex Nurmagomedov, skall han ha blivit erbjuden 15 miljoner dollar av Conor McGregor för en returmatch, vilket i svenska mått sträcker sig till 134 miljoner svenska kronor. Khabib säger nej tack och vill att irländaren rättar in sig i ledet.

En match mot den forne interimmästaren Tony Ferguson är härnäst och de hoppas kunna gå match nästa år i april eller maj. Det förutsätter förstås att UFC löser situationen med Khabibs lagkamrtat Zubaira Tukhugov och inte sparkar honom. Följande citat är hämtat från sport-express.ru och nedan kan ni ta del av vad Khabibs farbror sade.

We planned to have a fight with Tony Ferguson . They expected to hold this fight in April-May. And after this battle, they planned to end Habib’s sports career. But after the fight with Conor, they unjustly punished our fighter Zubair Tuhugov, who was supposed to fight October 27 against Artem Lobov. After all, it was MacGregor who started this conflict, and we just finished. I believe that there should be no conflict. Habib had to pull himself together.

I in no way justify him for jumping over the net after the fight. Habib reacted calmly to the possible fine of 250 thousand dollars – yet the fee for the fight was much higher. But when Zubayr was fired, he said that he refused the fee and left the UFC. We do not exclude that this can happen in reality. But if they keep Tukhugov, then in April-May we will fight Ferguson. We would be interested in this fight. Ferguson is a good fighter.

From the start, they (Conor McGregor) offered him 15 million, if he agrees. But Habib said no. Let Conor stand in line, let him fight with others. But Habib wants to fight Ferguson, and then finish his career.

Khabib besegrade McGregor under UFC 229 i den fjärde ronden genom ett så kallat neck crank. Efter att matchen var över uppstår tumult då Khabib väljer att hoppa över buren och attackera irländarens lagkamrat Dillon Danis. Enligt åskådare skall Danis ha skrikit glåpord åt dagestaniern, vilket fått honom att hoppa över buren.

Hotar att lämna organisationen.

Zubaira Tukhugov var en av männen som attackerade McGregor inne i buren och som var schemalagd att gå match mot irländarens lagkamrat, Artem Lobov. Den matchen ställdes in efter tumultet. UFCs VD, Dana White, har i efterhand sagt att Tukhugov sannolikt kommer bli av med sitt UFC-kontrakt. Det är något Khabib inte köper och har ställt ett ultimatum till UFC och Dana White.

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy

Eddie Alvarez skriver på för ONE Championship

Den forne lättviktsmästaren i UFC, Eddie Alvarez, skriver på för den asiatbaserade organisationen, ONE Championship. Nedan kan ni ta del av MMA-reporter Ariel Helwanis Tweet och vad Alvarez själv hade att säga.

Läs mer
+2
Dana Sad
Dana Happy
GSP vs Khabib Nurmagomedov

Video
Georges St Pierre öppen för en match mot Khabib Nurmagomedov

Det har snart gått ett år sedan den forne welter- och mellanviktsmästaren Georges St Pierre gick sin senaste match, och kanadensaren är inte ivrig att återvända. Det finns dock en match som skulle få han vilja komma tillbaks till MMA-scenen, och det är mot den regerande lättviktsmästaren Khabib Nurmagomedov.

Sjukdom sätter stopp för comeback

Under måndagen medverkade GSP på ”Ariel Helwani MMA Show” där han berättade bland annat att han inte hade samma motivation som tidigare när det kommer till MMA. Den nu 37-årige kanadensare berättar att kolit (tarmsjukdom) som han dragits med under flera år, var en av anledningar till hans inställning till fighting.

The motivation is not the same that it used to be. I don’t have the same motivation to go to the lineup again and to fight my way up to another title. I’m done with this. I’ve done it for so many years.

You reach a point in your career where you want to do things different. That’s why this fight with (Michael) Bisping was different because it was a superfight. For me, that’s what I look for.

The big issue for fighting for me is the symptoms of colitis. I have to get rid of my medication. Once I get the dose down to where I want it to be I’ll make the decision. Right now I’m not ready to sign a fight deal as we speak. Mentally, I don’t want to fight right now.

Khabib är en stor mästare

Om GSP skulle återvända till MMA är det endast för stora matcher som stärker hans MMA-arv. En sådan sak skulle t.ex. vara att bli den förste att besegra den regerande lättviktsmästaren.

The thing that excites me the most is when I could be the first to do something. When something cannot be done and people doubt me. He’s a great champion, and in terms of legacy, I can’t think of a better fighter right now who has a better legacy than Khabib.

Om en match mellan Khabib och GSP skulle bli av kommer det förmodligen att vara i lättvikt, en viktklass som GSP aldrig tävlat i tidigare. Kanadensaren berättade att med rätt träningsupplägg så är han säker på att han kan lyckas gå ned till 155 lbs. För tillfället går GSP runt på 183 lbs, vilket innebär att han måste banta bort runt 13 kg.

Ni kan se delar av intervjun i videoklippet nedan.

Läs mer
+1
Dana Sad
Dana Happy

Jorge Masvidal hoppas på match under UFC 232 – Vill möta Paul Felder

Jorge Masvidal gick senast match slutet av 2017, då han förlorade via ett domslut mot Stephen Thompson. Nu känner han sig redo att komma tillbaka och hoppas på att gå match under samma gala som Jon Jones vs. Alexander Gustafsson under UFC 232. Tidigare ville han ersätta Dustin Poirier under UFC 230, som var tänkt att möta Nate Diaz.

Det här berättade Masvidal via BJPenn Radio:

I’m trying to get on the Jon Jones card. December 29th, just date wise, it’ll be a good [amount of] time for me to get in the gym, sweat it out, get a bunch of adrenaline, get my timing back. I really haven’t done any training on MMA whatsoever.

I don’t know if I still got my jab. Is my jab still the fastest jab in MMA? I gotta go refresh that. I gotta hit the refresh button. While I do that I would want some time. December 29th would be perfect. So then I can get in there and just mark up whoever they put in front of me. Just destroy somebody utterly.

Masvidal gick senast matcher i wletervikt, men är nu beredd på att gå tillbaka till lättvikt där han påbörjade sin karriär.

I’m super open to fighting at ’70. It’s more chances that I’m gonna fight at ’70. It’s like a 70 percent chance that I’m gonna fight at ’70, but the window for ’55 has never been so big for me to go back down.

’70 is my home, and I only want a fight at ’55 that makes sense. The top-10 dudes or something like that. Somebody close to it. I just don’t wanna drop down and fight somebody that just won The Ultimate Fighter show or some shit like that.

I wanna get a true test of what the ’55 [division] brings and if I could pass that test with flying colors I’d drop down again and fight the next biggest name I could get my hands on.

Masvidal nämner också Paul Felder som en motståndare han vill möta:

I didn’t really get too many names and stuff that are available. I think ’55 and ’70 are kind of locked up. A lot of stagnant movement. And Paul Felder is a scrap, if that’s the biggest name we could get.

Vem ni se Masvidal möta när han kommer tillbaka?

Läs mer
+2
Dana Sad
Dana Happy
Mendes

UFC 231: Chad Mendes ryktas möta Renato Moicano

En fjäderviktsmatchning ska just nu planeras för UFC 231 i november, mellan Chad Mendes och Enato Moicano. 

Mendes hade tidigare 5 raka vinster innan han förlorade mot den forne fjäderviktsmästaren Jose Aldo under UFC 179 i oktober 2014. Han har sedan dess förlorat två matcher mot Conor McGregor och Frankie Edgar, och segrat mot Ricardo Lamas och senast Myles Jury via TKO i första ronden under UFC Fight Night 133. Mendes har nu ett record på 18 vinster och 4 förluster.

Moicano hade tidigare 6 raka vinster innan han förlorade mot Brian Ortega via submission under UFC 214 i juli förra året. Han har sedan tagit igen detta med två raka vinster mot Calvin Kattar via ett enhälligt domslut under UFC 223 och senast mot Cub Swanson via submission under UFC 227. Han har nu ett record på sammanlagt 13 vinster och 1 förlust.

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy
khabib nurmagomedov boxing

Floyd ”Money” Mayweather svarar Khabib Nurmagomedovs utmaning

Lättviktsmästaren Khabib Nurmagomedov skickade tidigare idag iväg en utmaning till en av, om inte den bästa boxaren genom alla tider, Floyd ”Money” Maywether. Mayweather ställdes mot Conor McGregor i sin senaste match och kunde besegra irländaren genom teknisk knockout i rond tio.

Nu har den obesegrade boxaren svarat Nurmagomedov och skriver följande genom sitt Twitter-konto.

CBS, Showtime and MGM Grand get the checkbook out! Go to @leonardellerbe ‘s page to view Khabib Nurmagomedov challenging me. #CBS #SHOWTIME #MGMGRAND #MayweatherPromotions

Mayweather ryktas gå sin nästa match i ringen och kan komma att ställas i ett returmöte mot Manny Pacquiao. Än är inget spikat om det blir en returmatch mot Pac Man, Pacquiao.

Läs mer
+1
Dana Sad
Dana Happy

Video
Alexander Gustafsson till Kimura: ”Jon Jones huvud åker ned i golvet i rond 4”

Efter mer än 5års väntan kommer den svenske UFC-fightern Alexander Gustafsson att få chansen att ta revansch för sin förlust mot Jon Jones. Matchen äger rum den 29:e december i Las Vegas på UFC 232 och innan det mötet fick Kimura.se en exklusiv intervju med The Mauler.

”Jag kommer sänka honom i fjärde ronden”

Jones och Gustafsson möttes i september 2013 på UFC 165 där svensken förlorade via domslut, efter fem otroligt jämna ronder. Inför rematchen är Gustafsson självsäker och berättar för Kimura att han kommer avsluta Jones i rond fyra.

Hans huvud åker ned i fjärde ronden. Inget annat. Jag kommer sänka honom i den fjärde ronden, då kommer han inte orka något mer.

Ni kan ta del av intervjun i videoklippet ovan.

Läs mer
+6
Dana Sad
Dana Happy
GSP vs Khabib Nurmagomedov

Tränaren: Khabib Nurmagomedov mot GSP vore en gigantisk fight

Innan UFC 229 talades det mycket om en potentiell match mellan 2 av de mest populära MMA-fighters genom tiderna, Georges St-Pierre och Conor McGregor. Det var en match som inte tycktes intressera McGregor mycket och den verkar än mer långsökt efter dennes match mot Khabib Nurmagomedov.  Dock uttalade sig Georges St-Pierres tränare, Firas Zahabi, om hur han tror matchen mellan hans adept och McGregor sett ut.

Han uttalade sig som följande rapporterar bloodyelbow där han menade att det hade slutat ännu värre för McGregor än i matchen mot Nurmagomedov där ryssen dominerade irländaren på mattan och tillslut vann genom submission :

I think GSP would do much of the same, even more than what Khabib did. GSP has an explosive shot from the outside, and he understands — he has a better range. He has a longer range for his takedowns, a longer range for his striking.

His submissions and ground and pound and jiujitsu, it’s very similar to Khabib. They’re very strong wrestlers, but GSP can do it all from a longer range, further range.

And GSP is very familiar with what McGregor does, that karate, taekwondo, kickboxing hybrid style. That’s stuff we grew up with, so we know that very very well. We do a lot of that. We’re very familiar with those teeps, those counter lefts, very familiar with those kind of stuff.

Gällande en potentiell match mellan St-Pierre och Nurmagomedov, som verkar desto troligare då båda fighters markerat sitt intresse, så skulle detta bli en gigantisk fight:

Khabib (vs GSP) would be a mega fight. It would, definitely. If they did it for 155, or I’m hearing now a 165 lb title, that would make sense — or 170. Whatever it is, just those two names, would probably beat McGregor vs Khabib. Because of this win, Khabib now is going to be more famous than ever. Khabib is going to be the biggest name in the lightweight division for a while.

Läs mer
+6
Dana Sad
Dana Happy