Årskrönika: MMA-året 2017 – del 1

I denna, den första delen av årskrönikan kikar vi på halva 2017. Det var inget fantastiskt första halvår. Visst fanns det sådant som av en eller annan anledning stack ut, men det var inte mycket om vi ska vara ärliga. Jag vill redan nu varna känsliga läsare – detta är en UFC-dominerad krönika. Det händer oändligt mycket på ett år och en krönika kan på sin höjd skrapa på ytan. Då får man hålla sig till de största händelserna och de som man åtminstone har hyfsad koll på.

Hur var då egentligen mma-året, minns ni vad det har bjudit på? Vissa saker har varit sådana som man inte glömmer i första taget. Andra minns vi inte att vi har glömt – och tur är väl det.

Viktmissarna, då menar vi inte enbart den 175 cm korte Johny Hendricks ständiga missar oavsett viktklass. Vi menar de till synes ständigt återkommande missarna. Ingen har ens ungefärlig koll på hur många de är vid det här laget. Det enda vi vet är att det är ett gissel som fortsätter plåga sporten och beröva oss emotsedda matcher. Khabib Nurmagomedov är exempel på fighters som, genom att missa vikten, orsakade UFC, motståndare och fans stor vånda. Jag blir fortfarande irriterad när jag tänker på hur nära det var att vi fick Ferguson vs. Nurmagomedov på UFC 209, bara för att få se den strykas i sista stund. Faaan. 

TV-serier – The Ultimate Fighter, UFCs reality-serie och långkörare, fick i och med sin 25:e säsong ett litet uppsving. Mycket tack vare den laddade rivaliteten mellan Cody Garbrandt  (Team Alpha Male) och TJ Dillashaw blev det en hyfsat underhållande säsong. Det var dock inte fråga om någon succé eller återgång till fornstora dagar utan det var på det hela taget samma gamla trötta format som tröskades ytterligare en vända i tv-rutan. Under sommaren bjöds vi dock på ett nytt initiativ från UFC, ett trevligt sådant. Dana Whites Tuesday Night Contender Series sändes i 8 avsnitt. I serien matchades ett antal lovande talanger och de som presterade bäst belönades med ett UFC-kontrakt. Enkelt och effektivt. DWTNCS togs emot väl av fans och media och blev en ljusglimt i en i övrigt ganska trist sommar. 

Money fights – detta uttjatade begrepp som vi fått höra stup i kvarten under året. Varenda halvkänd fighter, känns det som, har ältat om hur just de förtjänar money fights. Det var dock bara två matcher under 2017 som kan sägas ha varit riktiga “money fights”. Den ena var inte ens en mma-fight, men den hade stor inverkan på mma-världen.

Den 18 maj rapporterades det att förhandlingarna var klara och matchkontraktet undertecknat. Floyd Mayweather vs. Conor McGregor skulle bli verklighet. Det som tog vid därefter ska vi inte fördjupa oss i här utan bara konstatera att det blev ganska uppmärksammat. GSP’s comeback-fight mot Michael Bisping var en annan money fight. Den annonserades redan den 1 mars, men något datum fanns inte. Detta blev inledning på en jäkligt strulig följetong – för viktklassen, fansen och för UFC. Sviterna av detta dras man fortfarande med. Förhoppningsvis kan matchen mellan Whittaker och Rockhold bringa klarhet och normalisering till divisionen. Vi återkommer till dessa två matcher i del 2 av denna krönika.

Nedan går vi igenom galorna under första halvan av året – 18 stycken. Det är alldeles för många galor för att kunna fördjupa sig i var och en. Vi har därför valt att göra ett snabb-sammandrag. Det blir som sagt tungt UFC-fokus och mycket högt tempo, så håll i er.

Genomgång av MMA året 2017

UFC Fight Night 103
Den 15 januari inleddes mma-året med besök i Phoenix Arizona. Äntligen! Var vad vi kände, vi svultna mma-fans. Vi gick se Yair Rodríguez mot BJ Penn – det var en mycket obehaglig upplevelse. En legend blev fullständigt överkörd av en ung talang. Hur fan tänkte man när man gjorde den här matchningen? Det blev en jobbig påminnelse om vikten av att lägga av i tid.

UFC on FOX 23: Shevchenko vs. Peña Stats Page
Den 28 januari var vi på besök i Denver Colorado. Valentina Shevchenko avslutade den inför matchen otroligt självsäkra Julianna Pena via submission. Det måste ha svidit rejält för den kaxiga submissionspecialisten. Cerrone vs Masvidal – det var här det började gå utför för allas vår favorit-cowboy. En alltför snabb ”turn around” blev en dyrköpt läxa – via KO. På samma kort besegrade Francis Ngannou den mycket gamle Andrei ”Titanium Chin” Arlovski. Ngannou skulle vi komma att få se mer av under året. Mon dieu!

UFC Fight Night 104 – Houston
Den 4 februari fick vi se ”The Korean Zombie”, Chan Sung Jung, göra efterlängtad comeback efter flerårig militärtjänst. Han tog sig an den mycket tuffe Dennis Bermudez. Uppercut KO and that’s all she wrote. Zombien var tillbaka – och det med besked.

UFC 208: Holm vs. de Randamie
Den 11 februari var UFC på besök i Brooklyn N.Y. – UFC hittade på en ny viktklass, gav oss ett dåligt kort och en kontroversiell titelfight. En som vi snabbt glömde. Next!

UFC Fight Night 105: Lewis vs. Browne
Den 19 februari – från Halifax Kanada – fick vi se hur den en gång lovande Travis Browns fall fortsatte. “The Black Beast” knäckte den långe mannen. Johny Hendricks bromsade sitt fall, men bara tillfälligt, högst tillfälligt.

UFC 209: Woodley vs. Thompson 2
Den 4 mars i Las Vegas – det kan ha varit tidernas mest händelselösa titelfight. UFC borde ge oss tillbaka de 25 minuter de stal från oss. David Teymur gjorde dock ingen besviken när han besegrade Lando Vannata i en mycket bra fight. Alistair Overeem KO:ade Mark Hunt med ett brutalt knä – gamlingar som man kan lita på. Darren Elkins gjorde årtiondets comeback när han besegrade Mirsad Bektic efter 2,5 ronders ”beatdown”. Galet imponerande.

UFC Fight Night 106: Belfort vs. Gastelum
Den 11 mars i Fortaleza Brasilien fick vi se en fin KO 3.52 i rond 1. Gastelum visade att han kan hänga med toppen i 185 lbs. Belfort visade att han inte längre kunde göra detsamma.

UFC Fight Night 107 – Manuwa vs. Anderson
Den 18 mars i London England. Jimi Manuwa KO:ade Corey Anderson med en stenhård vänster 3.05 in rond 1. Marlon Vera hoppade in på kort varsel och passade på att KO’a hemmafavoriten Brad Pickett i dennes avskedsmatch. Smärtsamt att bevittna och fullständigt antiklimax. Oförskämt av ynglingen – man ska vara artig mot de äldre.

Reza Madadi förlorade tyvärr mot Joe Duffy. Lina Länsberg besegrade, nätt och jämt, den sent inhoppande Lucie Pudilova. Resten av galan kan vi skippa.

UFC 210: Cormier vs. Johnson 2
Den 8 april besökte UFC Buffalo N.Y. Daniel Cormier gjorde för andra gången processen kort med Anthony ”Rumble” Johnson, som gav upp när det blev motigt. Efter matchen chockade han mma-världen genom att pensionera sig. Cormier hade lite tur vid invägningen (towel-gate). Weidman vs. Mousasi slutade med vinst för Mousasi, via TKO rond 2 – kontroversiellt domslut. Vi trodde Mousasi var på väg mot titelfight. Han var på väg till Bellator. Fan ta UFC som släppte honom.

UFC on FOX 24: Johnson vs. Reis
Den 15 april i Kansas City, Missouri. Demetrius Johnson gjorde vad Demetrius Johnson gör – han krossar allt motstånd. Han skolar dem i total-mma. Denna gång genom att submitta svartbältet Wilson Reis, 4.49 in i tredje ronden. Robert Whittaker besegrade Jacare Souza via TKO, 3.28 in i rond 2 – en man på väg mot toppen.

UFC Fight Night 108: Swanson vs. Lobov
Den 22 april var vi i Nashville Tennessee. Där Cub Swanson gav Artem Lobov en femronders lektion i striking. Lobov sträckte fram hakan och tog emot vad som bjöds. Underhållande men ingen högklassig mma. Vi vet hur Lobov hamnade i main event. Vi vet också att inte hade där att göra. Mike Perry besegrade på samma gala veteranen Jake Ellenberger via armbåge från helvetet, 1.03 i rond 2.

UFC 211: Miocic vs. Dos Santos 2
Den 13 maj på besök i Dallas. Stipe Miocic avslutade Junior Dos Santos efter 2.22 av rond 1 och visade än en gång att han är ”The Real deal”. Joanna Jedrzejczyk utklassade Jessica Andrade i fem ronder och försvarade sin titel. Demian Maia besegrade Jorge Masvidal och vädjade därefter till Dana White om en titelchans. Tragiskt, att han skulle behöva göra det med tanke på hans meriter. Frankie Edgar gav Yair Rodríguez en lektion i mma – den tog slut 5.00 in i andra ronden och då såg mexikanens ansikte ut som om han hade varit med om en trafikolycka. Aj.

UFC Fight Night 109: Gustafsson vs. Teixeira   
Den 28 maj i Stockholm tog Alexander Gustafsson sig an Glover Teixeira. Det blev en uppvisning i fotarbete och strikingteknik av vår svenske hjälte som avslutade den tuffe brassen i femte ronden. Uppercut school!

Övriga svenskar på kortet var Jack Hermansson, Reza Madadi, Nico Musoke och Oliver Enkamp. Jokern fick med sig en fin vinst men övriga gick det tyvärr sämre för. En viss Schweizare vid namn Volkan Oezdemir presenterade sig på allvar genom att KO’a Misha Cirkunov efter 38 sekunder. Flyt sa vissa, tur sa andra. Föga anade de vad som komma skulle.

UFC 212: Aldo vs. Holloway
Den 3 juni i Rio de Janeiro skulle det skrivas historia. Max ”Blessed As Hell” Holloway utmanade den störste fjäderviktsmästaren genom alla tider. På dennes hemmaplan dessutom, inför 15,400 fanatiska brassar. Han gjorde det genom att avsluta mästaren efter 4.13 av rond 3. Han närmast knäckte honom i en magisk insats. Excellent. Magnifik. Fantastisk. Ja, ni hajar.

UFC Fight Night 110: Lewis vs. Hunt
Den 10 juni i Auckland Nya Zeeland tog Mark Hunt sig an den väldige Derrick ”The Black Beast” Lewis och lyckades avsluta jätten 3.51 in i rond 4. Lewis stupade till stor del pga ren utmattning. Det var en underhållande match mellan två fighters som levererar.

UFC Fight Night 111: Holm vs. Correia
Den 17 juni i Kallang Singapore. Holly Holm dominerade Bethe Correia fram tills dess att hon avslutade henne via headkick, 1.09 in i rond 3. Vad Correia gjorde i en huvudmatch är det ingen som vet men vi har våra aningar. Prästdottern behövde någon att vinna över och Bethe fick en slant för besväret.

Bellator 180 NYC
Ja, jag vet att detta är Bellator men ‘Den siste kejsaren’ var med på kortet. Jag blev nostalgisk. Den 24 juni i Madison square Garden gjorde Fedor Emilianenko Bellator-debut mot Matt Mitrione. Den ryske legenden förlorade via KO 74 sekunder in i första ronden. Det var ett antiklimax som hette duga. Vi visste att Mitrione är en hårdslående och hyfsat duglig fighter men alla – verkligen alla – hade hoppats på att få se ”The Last Emperor” vinna, men amerikanen ville annorlunda.

Detta var ett starkt kort med flera tunga namn. Tex Douglas Lima som besegrade UFC-veteranen Lorenz Larkin via ett bombsäkert domslut och behöll welterviktsbältet. Ryan Bader tog bältet från Phil Davis via split decision i en match vi gärna glömmer. Huvudmatchen mellan Chael Sonnen och Wanderlei Silva vill vi däremot inte kommentera eller minnas. Det var den sortens fight som får Woodley vs. Thompson 2 att framstå som Gaethje vs. Alvarez.

UFC Fight Night 112: Chiesa vs. Lee
Den 26 juni var vi i Oklahoma City. Aningen kontroversiellt avslut bjöds vi på när Kevin Lee submittade Michael Chiesa via rear-naked choke och domaren avbröt matchen innan Chiesa klappade / somnade. Lee skulle såklart ha vunnit oavsett, men många ansåg att Mario Yamasaki borde ha avvaktat.

Samma kväll förlorade BJ Penn igen. Denna gång mot en högst medioker 94-årig (mma-år) Dennis Siver. Det var riktigt jobbigt att se. Felice Herrig besegrade Justine Kish som hade en jobbig kväll. En liten olycka inträffade i buren när hon kämpade mot en submission. Hon fick väldigt mycket medial uppmärksamhet efter det inträffade – något alla fighters drömmer om. Fast kanske inte om att det ska bero på en bajs-incident. – Shit happens?

Nu har vi kommit halvvägs och då passar det bra att stanna här. Imorgon fortsätter vi med del 2 av denna årskrönika. Då blir det bl.a Jon Jones, Conor McGregor och mycket mer. Missa inte det!

______________________

Text: Kimuraredaktionen

0
Dana Sad
Dana Happy

Fedor Emelianenko om tungviktsturneringen: ”Skulle betyda allt att vinna”

MMA-legendaren Fedor Emelianenko går finalmatch i Bellators tungviktsturnering nästa vecka där han ställs mot Ryan Bader. För den 42-åriga ryssen betyder tungviktsturneringen extremt mycket och säger att han fightas för sitt hemland och Gud.

It means a lot. It means everything. This Grand Prix is very important. I’m fighting for my country. I’m fighting with God on my mind. I’m also the only Russian fighter in this Grand Prix. It means everything for me to win it, it means everything to participate in it, and I’m going to give everything 100 percent.

Lika stort som PRIDE

I feel this Grand Prix is right up there [with] the ones I’ve fought in. It has a lot of famous fighters, a lot of great fighters, a lot of top-10 fighters. I’m very excited to be a part of it. I’m very excited to compete in it against the likes of Ryan Bader and Matt Mitrione and Frank Mir. It’s right up there with all the ones I’ve been a part of

Emelianenko har tävlat i MMA sedan 2000 och har ett MMA-facit på 38–5 (1). Han har besegrat sina motståndare på följande sätt, 14 vinster genom knockout, 15 genom submission samt 9 genom domslut.

Se nedräkningen till galan här.

Läs mer
+1
Dana Sad
Dana Happy
askren hånar gastelum

Ben Askren hånar Kelvin Gastelum: ”Hey fat boy he beat you with a broken foot”

Ben Askren försvarar sin lagkamrat och UFCs welterviktsmästare, Tyron Woodley. Woodley hade under veckan berättat för MMA-reporter Ariel Helwani att han planerar en flytt upp till mellanvikt. Woodley sade dessutom att han var intresserad av ett returmöte mot Kelvin Gastelum.

Gastelum är schemalagd att gå titelmatch mot Robert Whittaker under UFC 234 som äger rum den 10 februari.

Gastelum kunde genom sin egen Twitter skriva att Woodley gör ett stort misstag om han tror att han har en chans i mellanvikt, men då fick träningskamraten Askren nog.

Möter Robbie Lawler

Askren har utmanat samt blivit utmanad av flertalet fighters. Han har själv utmanat #2 welterviktaren Darren Till, forne lätt- och fjäderviktsmästaren Conor McGregor, den frispråkige interimmästaren i weltervikt Colby Covington, den forne mellan- och welterviktsmästaren Georges St-Pierre och även den nuvarande lättviktsmästaren Khabib Nurmagomedov.

Den 29 november stod det dock klart att det inte blir någon av de ovannämnda namnen. Askren kommer under UFC 235 att möta Lawler. Matchen skulle först äga rum på UFC 233 men matchen blev framflyttad.

Läs mer
+1
Dana Sad
Dana Happy
ryktas möta

Justin Gaethje ryktas möta Edson Barboza i mars

Två publikfavoriter ryktas möta varandra i mars. Det handlar om de två stående fighters Justin Gaethje och Edson Barboza. MMA-reporter Farah Hannoun var först ut med nyheten.

Gaethje gick sin senaste match i somras där han ställdes mot James Vick under ’UFC Fight Night: Gaethje vs. Vick’. Den matchen kunde Gaethje vinna genom knockout och avancera till 19–2 i karriären. Han har besegrat sina motståndare på följande sätt, 16 genom knockout, 1 vinst genom submission samt 2 vinster genom domslut.

Byte av gym

Edson Barboza gick sin senaste match mot Dan Hooker under ’UFC on Fox: Lee vs. Iaquinta 2’ och vann i den tredje ronden genom teknisk knockout. Brassen tränar numera på American Top Team med bland andra Frankie EdgarMarlon Moraes och där huvudtränarna är Mark Henry och Richardo Almieda. Barboza har ett MMA-facit på 20-6 och har besegrat sina motståndare på följande sätt, tolv genom knockout, en vinst genom submission samt sju vinster genom domslut.

Matchen ryktas äga rum i mars men har ännu inte skrivits på och ingen gala är offentlig för den potentiella matchen.

Vem vinner matchen?

Visa resultat

Läs mer
+2
Dana Sad
Dana Happy

Anthony Pettis och Stephen Thompson överens om möte i weltervikt

Den forne lättviktsmästaren Anthony Pettis och den tvåfaldige titelutmanaren i weltervikt, Stephen Thompson, är verbalt överens om att möta varandra. Detta rapporterar MMA-reporter Ariel Helwani.

Pettis utmanade Thompson förra veckan vilket Thompson accepterade mer eller mindre på en gång. Thompson (14-3-1), har inte gått match sedan han förlorade mot Darren Till genom domslut i Liverpool förra året. Pettis (21-8) har förlorat tre av sina fem senaste matcher, senast förlorade han genom teknisk knockout mot Tony Ferguson under UFC 229.

Vem skulle vinna matchen?

Visa resultat

Läs mer
+1
Dana Sad
Dana Happy

Paulie Malignaggi utmanar Conor McGregor: ”Det finns ingen annan match som genererar mer pengar”

Boxaren Paulie Malignaggi har återigen utmanat UFCs forne lättviktsmästare Conor McGregor. Ända sedan det läckte bilder från en sparringmatch mellan McGregor och Malignaggi inför McGregors boxningsmatch mot Floyd Mayweather har Malignaggi uttryckt sitt missnöje ett flertal gånger. Malignaggi har tidigare även utmanat McGregors lagkamrat Artem Lobov.

Den här gången berättar Malignaggi för “Off The Ball” att han inte ser någon annan match McGregor kan ta som möjligen genererar mer pengar.

There’s no other fight he can make that he makes more money than he does fighting me – the problem is, he gets beaten by me. Eddie Hearn can easily put the fight together, Al Haymon can easily put the fight together, Showtime have said they’d be interested in it. I don’t think it’s a no-brainer at this point. I don’t think it’d any secret at this point, there’s money in the fight.

Malignaggi berättar även att han ser sig själv som en solklar vinnare i en eventuell match mot irländaren.

I would love to fight Conor McGregor in a winner-takes-all fight in a boxing match, I would absolutely love it because I would beat him to a pulp, I would hospitalize him and I’d make him go home broke too. In boxing I’d be interested in it. I’d love to do a winner-takes-all fight just so he can go for free but I don’t think he’d ever agree to that.

Malignaggi menar även att McGregor visar tecken på att han håller på att bli desperat då han bland annat har utmanat den japanska kickboxaren Tenshin Nasukawa.

McGregor’s trying all that he can to keep himself relevant as best he can – even going as far as calling out the Japanese featherweight Nasukawa. That guy just did an exhibition with Floyd Mayweather. I don’t think he was intending to fight guys as big as Floyd and Conor, that physically big, he’s a very small guy. It was a one-off situation. Conor’s not the same, he’s not Floyd Mayweather. In truth, he’s trying to look for free money because he knows that his time at the top is coming to an end.

McGregor gick sin senaste match i UFC under UFC 229 då han förlorade mot Khabib Nurmagomedov via submission i 4:e ronden.

Läs mer
-6
Dana Sad
Dana Happy
Henry Cejudo Presskonferens

Henry Cejudo: ”Jag slåss för att rädda flugvikten.”

Nu till helgen kommer bjuder UFC på en supermatch då flugviktsmästaren Henry Cejudo försvarar sin titel mot bantamviktsmästaren TJ Dillashaw. Innan matchen officiellt utannonserades väcktes rykten om att UFC planerar att lägga ner hela flugviktsklassen, vilket Cejudo sedan tidigare uttryckt sig negativt om.

I en intervju med Flo Combat berättar nu Cejudo att han kommer att slåss för alla flugviktare i UFC och att han vill vara ett exempel för framtida flugviktare.

I’m here fighting for the fighters, for all the little guys, all the guys that have kids, have families, that still have hopes of becoming a world champ. It’s not just for me. It’s for all the flyweights, all their families, all their kids, I’m trying to employ people here. I believe the UFC is sending down TJ Dillashaw, they are sending down the hitman to try and take out ‘The Messenger’ but there’s a reason why Henry Cejudo’s nickname is ‘The Messenger.’ I couldn’t ask for a better fairytale. I couldn’t ask for a better storyline.

Cejudo berättar även att han planerar att återuppväcka flugvikten och säger att han kommer att göra flugvikten “great again”.

I am going to resurrect the flyweight division. I’m going to be looking through those snake eyes and I’m going to let him know he’s messing with ‘The Messenger.’ He’s messing with something much bigger than the fight. He’s messing with the flyweight division. We are going to make the flyweight division great again.

Cejudo och Dillashaw möts på UFC Brooklyn som äger rum den 19:e januari i Brooklyn, USA.

Läs mer
-1
Dana Sad
Dana Happy

Leon Edwards vill möta Darren Till i London

I sin senaste match lyckades den brittiska welterviktaren Leon Edwards besegra veteranen Donald “Cowboy” Cerrone. Nu har han siktat in sig på en ny motståndare då han utmanar Darren Till till UFC galan som kommer att äga rum i London om några månader. Detta trots att det redan sett ut som att Till ställt sig in på att möta Jorge Masvidal på galan.

Det var under en intervju med “Eurobash” som Edwards förklarade att han ansåg att den bästa matchen som kan bokas till galan är en mellan honom och Till.

I think that the best fight for London is obviously me and Darren Till, but for some reason either him or the UFC don’t want to make it happen. I think that is 100 percent the best fight for the U.K. fans.

Edwards uttalade sig även om matchen som ser ut att kunna bli av mellan Masvidal och Till. Han berättar bland annat att han har försökt få till en match mot bägge sedan en tid tillbaka.

It’s ridiculous because I’ve been calling both of them out for quite awhile now. First of all, Masvidal said he wouldn’t come to the U.K. and now I’m seeing this sh*t today about him and Darren. At this stage it’s just bullying, I’m trying to bully and force these guys into fighting me. I’ll say it again, the best fight for the U.K. is me versus Darren. Masvidal doesn’t even matter in the U.K., nobody even knows him there.

I nuläget är ingen match mellan Till och Masvidal officiellt påskriven och bokad så en match mellan Till och Edwards är även ett möjligt alternativ för UFC London som äger rum den 16:e mars i London, England.

Läs mer
+2
Dana Sad
Dana Happy
rankat motståndare

Jack Hermansson till Kimura.se – vill möta Elias Theodorou eller Brad Tavares

Jack Hermansson tog en imponerande seger under ’UFC on Fox: Lee vs. Iaquinta 2’ när han ställdes mot Gerald Meerschaert. Hermansson totaldominerade amerikanen och vann redan i första ronden genom giljotinstrypning. Genom Twitter skriver Hermansson att han är redo för nästa steg och villa ha ett svar av sin arbetsgivare.

I think I wan’t a new fight! Let’s 📞 the @ufc and see what they say. #thejokerdominates #fightersportnorge #ufc #itstime #mma #oslo #frontlineacademy

Till Kimura säger Hermansson att han helst ser sig möta rankat motstånd härnäst. Det är något han efterfrågat sedan en lång tid tillbaka. Frågan är om UFC är villiga att släppa in svensken mellanviktstoppen. Till Kimura säger svensken även att han gärna skulle vilja ställa sig mot #14 Elias Theodorou eller #9 Brad Tavares härnäst.

Jag har ju tidigare nämnt Brad Tavares och Elias Theodouro som bra motståndare. Men jag lägger inte mycket vikt vid det för som regel så kan vi inte påverka speciellt mycket ändå. Men får jag någon rankad blir jag väldigt glad!

Vunnit fem matcher

Hermansson har hunnit gå sju matcher sedan 2016 och har vunnit fem under UFC-fanan. Han har ett MMA-facit på 18–4 och har besegrat sina motståndare på följande sätt, elva genom knockout, fyra genom submission samt tre vinster genom domslut.

Vem vill ni att Jack möter härnäst?

Visa resultat

Läs mer
+9
Dana Sad
Dana Happy

FCR 4: Hamza Bougamza ryktas möta obesegrade Darius Buda

Fight Club Rush 4 börjar ta form. Nu är en bantamviktsmatch mellan obesegrade Hamza Bougamza och obesegrade Darius Buda i stort sett klar, matchen kommer stå som galans co-main event. Detta bekräftar våra källor till Kimura.se. Huvudmatchen under galan är en match i lättvikt mellan hemmasonen Tobias Harila vs. Carlos Eduardo de Azevedo.

Hamza Bougamza har vi inte sett tävla sedan 2016 och det beror till stor del av att han har haft extremt svårt att få matcher. Han är endast 1-0 i sin unga MMA-karriär. I sin proffsdebut under ’SFN 1 – Scandinavian Fight Nights’ besegrade han Makis Sioutis genom teknisk knockout i rond tre. Bougamza är en meriterad thaiboxare och några av hans meriter är följande; 5x Swedish champ, 2x Scandinavian champ, 1x European champ, 2x Worldchampion.

Han möter den obesegrade Darius Buda från Rumänien. Han har endast gått två matcher som proffs men har avslutat båda. I sin senaste match ställdes han mot Grancea Sorinel och vann genom triangelstrypning. I hans proffsdebut vann han mot Razvan Velcheran genom teknisk knockout.

Se galan LIVE

Kimura.se kommer att vara på plats i Västerås den 27:e januari och sända LIVE! På måndagens MMA-panel den 21:a januari kommer vi även gästas av tränare Jörgen Hamberg och Tobias Harila. Vill ni gå på galan kan ni köpa biljetter här.  Har ni inte möjlighet att ta er till Västerås kommer även galan att sändas för endast 149 kronor som PPV. Streamen till galan kan ni köpa här.

Matchkort

  • Harila vs Azevedo
  • Hamza vs Buda
  • Gustafsson Berg vs Magnor
  • Turkalj vs Vujic
  • Roos vs Sivard
  • Zidar vs Tenorio
Läs mer
+4
Dana Sad
Dana Happy

Video
Firas Zahabi vill se GSP mot Khabib Nurmagomedov i 165 pounds

Huvudtränare till Georges St-Pierre, Firas Zahabi, vill se en match mot lättviktsmästaren Khabib Nurmagomedov och sin egen fighter. Han vill att matchen äger rum i den potentiellt nya viktklassen 165-pounds och säger att det är den mest logiska matchen att göra härnäst.

Kimuras Izabelle Kostic var på plats under UFC 232 och hann med ett snack med Zahabi. Han säger bland annat att han hoppas ryktena stämmer kring en ny viktklass och skulle mer än gärna se den forne mellan- och welterviktsmästaren GSP tävla där.

UFC 217

Georges St-Pierre gick sin senaste match mot Michael Bisping under UFC 217. Den matchen vann GSP genom rear-naked choke i den tredje ronden.

Läs mer
+8
Dana Sad
Dana Happy