Årskrönika: MMA-året 2017 – del 1

I denna, den första delen av årskrönikan kikar vi på halva 2017. Det var inget fantastiskt första halvår. Visst fanns det sådant som av en eller annan anledning stack ut, men det var inte mycket om vi ska vara ärliga. Jag vill redan nu varna känsliga läsare – detta är en UFC-dominerad krönika. Det händer oändligt mycket på ett år och en krönika kan på sin höjd skrapa på ytan. Då får man hålla sig till de största händelserna och de som man åtminstone har hyfsad koll på.

Hur var då egentligen mma-året, minns ni vad det har bjudit på? Vissa saker har varit sådana som man inte glömmer i första taget. Andra minns vi inte att vi har glömt – och tur är väl det.

Viktmissarna, då menar vi inte enbart den 175 cm korte Johny Hendricks ständiga missar oavsett viktklass. Vi menar de till synes ständigt återkommande missarna. Ingen har ens ungefärlig koll på hur många de är vid det här laget. Det enda vi vet är att det är ett gissel som fortsätter plåga sporten och beröva oss emotsedda matcher. Khabib Nurmagomedov är exempel på fighters som, genom att missa vikten, orsakade UFC, motståndare och fans stor vånda. Jag blir fortfarande irriterad när jag tänker på hur nära det var att vi fick Ferguson vs. Nurmagomedov på UFC 209, bara för att få se den strykas i sista stund. Faaan. 

TV-serier – The Ultimate Fighter, UFCs reality-serie och långkörare, fick i och med sin 25:e säsong ett litet uppsving. Mycket tack vare den laddade rivaliteten mellan Cody Garbrandt  (Team Alpha Male) och TJ Dillashaw blev det en hyfsat underhållande säsong. Det var dock inte fråga om någon succé eller återgång till fornstora dagar utan det var på det hela taget samma gamla trötta format som tröskades ytterligare en vända i tv-rutan. Under sommaren bjöds vi dock på ett nytt initiativ från UFC, ett trevligt sådant. Dana Whites Tuesday Night Contender Series sändes i 8 avsnitt. I serien matchades ett antal lovande talanger och de som presterade bäst belönades med ett UFC-kontrakt. Enkelt och effektivt. DWTNCS togs emot väl av fans och media och blev en ljusglimt i en i övrigt ganska trist sommar. 

Money fights – detta uttjatade begrepp som vi fått höra stup i kvarten under året. Varenda halvkänd fighter, känns det som, har ältat om hur just de förtjänar money fights. Det var dock bara två matcher under 2017 som kan sägas ha varit riktiga “money fights”. Den ena var inte ens en mma-fight, men den hade stor inverkan på mma-världen.

Den 18 maj rapporterades det att förhandlingarna var klara och matchkontraktet undertecknat. Floyd Mayweather vs. Conor McGregor skulle bli verklighet. Det som tog vid därefter ska vi inte fördjupa oss i här utan bara konstatera att det blev ganska uppmärksammat. GSP’s comeback-fight mot Michael Bisping var en annan money fight. Den annonserades redan den 1 mars, men något datum fanns inte. Detta blev inledning på en jäkligt strulig följetong – för viktklassen, fansen och för UFC. Sviterna av detta dras man fortfarande med. Förhoppningsvis kan matchen mellan Whittaker och Rockhold bringa klarhet och normalisering till divisionen. Vi återkommer till dessa två matcher i del 2 av denna krönika.

Nedan går vi igenom galorna under första halvan av året – 18 stycken. Det är alldeles för många galor för att kunna fördjupa sig i var och en. Vi har därför valt att göra ett snabb-sammandrag. Det blir som sagt tungt UFC-fokus och mycket högt tempo, så håll i er.

Genomgång av MMA året 2017

UFC Fight Night 103
Den 15 januari inleddes mma-året med besök i Phoenix Arizona. Äntligen! Var vad vi kände, vi svultna mma-fans. Vi gick se Yair Rodríguez mot BJ Penn – det var en mycket obehaglig upplevelse. En legend blev fullständigt överkörd av en ung talang. Hur fan tänkte man när man gjorde den här matchningen? Det blev en jobbig påminnelse om vikten av att lägga av i tid.

UFC on FOX 23: Shevchenko vs. Peña Stats Page
Den 28 januari var vi på besök i Denver Colorado. Valentina Shevchenko avslutade den inför matchen otroligt självsäkra Julianna Pena via submission. Det måste ha svidit rejält för den kaxiga submissionspecialisten. Cerrone vs Masvidal – det var här det började gå utför för allas vår favorit-cowboy. En alltför snabb ”turn around” blev en dyrköpt läxa – via KO. På samma kort besegrade Francis Ngannou den mycket gamle Andrei ”Titanium Chin” Arlovski. Ngannou skulle vi komma att få se mer av under året. Mon dieu!

UFC Fight Night 104 – Houston
Den 4 februari fick vi se ”The Korean Zombie”, Chan Sung Jung, göra efterlängtad comeback efter flerårig militärtjänst. Han tog sig an den mycket tuffe Dennis Bermudez. Uppercut KO and that’s all she wrote. Zombien var tillbaka – och det med besked.

UFC 208: Holm vs. de Randamie
Den 11 februari var UFC på besök i Brooklyn N.Y. – UFC hittade på en ny viktklass, gav oss ett dåligt kort och en kontroversiell titelfight. En som vi snabbt glömde. Next!

UFC Fight Night 105: Lewis vs. Browne
Den 19 februari – från Halifax Kanada – fick vi se hur den en gång lovande Travis Browns fall fortsatte. “The Black Beast” knäckte den långe mannen. Johny Hendricks bromsade sitt fall, men bara tillfälligt, högst tillfälligt.

UFC 209: Woodley vs. Thompson 2
Den 4 mars i Las Vegas – det kan ha varit tidernas mest händelselösa titelfight. UFC borde ge oss tillbaka de 25 minuter de stal från oss. David Teymur gjorde dock ingen besviken när han besegrade Lando Vannata i en mycket bra fight. Alistair Overeem KO:ade Mark Hunt med ett brutalt knä – gamlingar som man kan lita på. Darren Elkins gjorde årtiondets comeback när han besegrade Mirsad Bektic efter 2,5 ronders ”beatdown”. Galet imponerande.

UFC Fight Night 106: Belfort vs. Gastelum
Den 11 mars i Fortaleza Brasilien fick vi se en fin KO 3.52 i rond 1. Gastelum visade att han kan hänga med toppen i 185 lbs. Belfort visade att han inte längre kunde göra detsamma.

UFC Fight Night 107 – Manuwa vs. Anderson
Den 18 mars i London England. Jimi Manuwa KO:ade Corey Anderson med en stenhård vänster 3.05 in rond 1. Marlon Vera hoppade in på kort varsel och passade på att KO’a hemmafavoriten Brad Pickett i dennes avskedsmatch. Smärtsamt att bevittna och fullständigt antiklimax. Oförskämt av ynglingen – man ska vara artig mot de äldre.

Reza Madadi förlorade tyvärr mot Joe Duffy. Lina Länsberg besegrade, nätt och jämt, den sent inhoppande Lucie Pudilova. Resten av galan kan vi skippa.

UFC 210: Cormier vs. Johnson 2
Den 8 april besökte UFC Buffalo N.Y. Daniel Cormier gjorde för andra gången processen kort med Anthony ”Rumble” Johnson, som gav upp när det blev motigt. Efter matchen chockade han mma-världen genom att pensionera sig. Cormier hade lite tur vid invägningen (towel-gate). Weidman vs. Mousasi slutade med vinst för Mousasi, via TKO rond 2 – kontroversiellt domslut. Vi trodde Mousasi var på väg mot titelfight. Han var på väg till Bellator. Fan ta UFC som släppte honom.

UFC on FOX 24: Johnson vs. Reis
Den 15 april i Kansas City, Missouri. Demetrius Johnson gjorde vad Demetrius Johnson gör – han krossar allt motstånd. Han skolar dem i total-mma. Denna gång genom att submitta svartbältet Wilson Reis, 4.49 in i tredje ronden. Robert Whittaker besegrade Jacare Souza via TKO, 3.28 in i rond 2 – en man på väg mot toppen.

UFC Fight Night 108: Swanson vs. Lobov
Den 22 april var vi i Nashville Tennessee. Där Cub Swanson gav Artem Lobov en femronders lektion i striking. Lobov sträckte fram hakan och tog emot vad som bjöds. Underhållande men ingen högklassig mma. Vi vet hur Lobov hamnade i main event. Vi vet också att inte hade där att göra. Mike Perry besegrade på samma gala veteranen Jake Ellenberger via armbåge från helvetet, 1.03 i rond 2.

UFC 211: Miocic vs. Dos Santos 2
Den 13 maj på besök i Dallas. Stipe Miocic avslutade Junior Dos Santos efter 2.22 av rond 1 och visade än en gång att han är ”The Real deal”. Joanna Jedrzejczyk utklassade Jessica Andrade i fem ronder och försvarade sin titel. Demian Maia besegrade Jorge Masvidal och vädjade därefter till Dana White om en titelchans. Tragiskt, att han skulle behöva göra det med tanke på hans meriter. Frankie Edgar gav Yair Rodríguez en lektion i mma – den tog slut 5.00 in i andra ronden och då såg mexikanens ansikte ut som om han hade varit med om en trafikolycka. Aj.

UFC Fight Night 109: Gustafsson vs. Teixeira   
Den 28 maj i Stockholm tog Alexander Gustafsson sig an Glover Teixeira. Det blev en uppvisning i fotarbete och strikingteknik av vår svenske hjälte som avslutade den tuffe brassen i femte ronden. Uppercut school!

Övriga svenskar på kortet var Jack Hermansson, Reza Madadi, Nico Musoke och Oliver Enkamp. Jokern fick med sig en fin vinst men övriga gick det tyvärr sämre för. En viss Schweizare vid namn Volkan Oezdemir presenterade sig på allvar genom att KO’a Misha Cirkunov efter 38 sekunder. Flyt sa vissa, tur sa andra. Föga anade de vad som komma skulle.

UFC 212: Aldo vs. Holloway
Den 3 juni i Rio de Janeiro skulle det skrivas historia. Max ”Blessed As Hell” Holloway utmanade den störste fjäderviktsmästaren genom alla tider. På dennes hemmaplan dessutom, inför 15,400 fanatiska brassar. Han gjorde det genom att avsluta mästaren efter 4.13 av rond 3. Han närmast knäckte honom i en magisk insats. Excellent. Magnifik. Fantastisk. Ja, ni hajar.

UFC Fight Night 110: Lewis vs. Hunt
Den 10 juni i Auckland Nya Zeeland tog Mark Hunt sig an den väldige Derrick ”The Black Beast” Lewis och lyckades avsluta jätten 3.51 in i rond 4. Lewis stupade till stor del pga ren utmattning. Det var en underhållande match mellan två fighters som levererar.

UFC Fight Night 111: Holm vs. Correia
Den 17 juni i Kallang Singapore. Holly Holm dominerade Bethe Correia fram tills dess att hon avslutade henne via headkick, 1.09 in i rond 3. Vad Correia gjorde i en huvudmatch är det ingen som vet men vi har våra aningar. Prästdottern behövde någon att vinna över och Bethe fick en slant för besväret.

Bellator 180 NYC
Ja, jag vet att detta är Bellator men ‘Den siste kejsaren’ var med på kortet. Jag blev nostalgisk. Den 24 juni i Madison square Garden gjorde Fedor Emilianenko Bellator-debut mot Matt Mitrione. Den ryske legenden förlorade via KO 74 sekunder in i första ronden. Det var ett antiklimax som hette duga. Vi visste att Mitrione är en hårdslående och hyfsat duglig fighter men alla – verkligen alla – hade hoppats på att få se ”The Last Emperor” vinna, men amerikanen ville annorlunda.

Detta var ett starkt kort med flera tunga namn. Tex Douglas Lima som besegrade UFC-veteranen Lorenz Larkin via ett bombsäkert domslut och behöll welterviktsbältet. Ryan Bader tog bältet från Phil Davis via split decision i en match vi gärna glömmer. Huvudmatchen mellan Chael Sonnen och Wanderlei Silva vill vi däremot inte kommentera eller minnas. Det var den sortens fight som får Woodley vs. Thompson 2 att framstå som Gaethje vs. Alvarez.

UFC Fight Night 112: Chiesa vs. Lee
Den 26 juni var vi i Oklahoma City. Aningen kontroversiellt avslut bjöds vi på när Kevin Lee submittade Michael Chiesa via rear-naked choke och domaren avbröt matchen innan Chiesa klappade / somnade. Lee skulle såklart ha vunnit oavsett, men många ansåg att Mario Yamasaki borde ha avvaktat.

Samma kväll förlorade BJ Penn igen. Denna gång mot en högst medioker 94-årig (mma-år) Dennis Siver. Det var riktigt jobbigt att se. Felice Herrig besegrade Justine Kish som hade en jobbig kväll. En liten olycka inträffade i buren när hon kämpade mot en submission. Hon fick väldigt mycket medial uppmärksamhet efter det inträffade – något alla fighters drömmer om. Fast kanske inte om att det ska bero på en bajs-incident. – Shit happens?

Nu har vi kommit halvvägs och då passar det bra att stanna här. Imorgon fortsätter vi med del 2 av denna årskrönika. Då blir det bl.a Jon Jones, Conor McGregor och mycket mer. Missa inte det!

______________________

Text: Kimuraredaktionen

0
Dana Sad
Dana Happy

Video
Mike Perry till Covington: I’m gonna f***ing stab you in the eye with my thumb”

Oavsett vad man tycker om Mike Perry så måste nog alla hålla med om att han är en karaktär som gör en hel del intressanta uttalanden. Det finns något med ”Platinum” som får folk att lyfta på ögonbrynen, vilket också UFC har snappat upp då de inte är sena med att marknadsföra och hålla fram honom. Sen han slog Danny Roberts på prelimkortet på UFC 204 har nämligen Perry, vinst eller förlust, bara fått gå på huvudkort.

”Platinums” senaste vinst var över Paul Felder och i november är han satt att möta Donald ”Cowboy” Cerrone i Denver.

Matchen sätter Perry i en lite obekväm sists då han och Cerrone tidigare har tränat tillsammans, men också spenderat en massa tid privat utanför träningslokalen. Under intervjun med Submission Radio lät det ändå som om detta inte ska påverka Perry.

“Shit, let’s get this money. Let’s go,”

”The guy was kind to me, but the UFC does what they want. They want to set up a fight. And I figured, shit, a year or two from now somebody from JacksonWink is probably going to be trying to fight me. So, it is what it is. We fight. The question is, do you want to get this money or not? Yeah, I need this money, so we fight. I fought his ass for free, I might as well fight his ass for a hundred grand.”

“I mean, I hope it’s as crazy if not crazier than the Felder fight,”

“I hope I can get the finish though. I’m looking for the finish always. I’m gonna try to put my hands on his face and KO him. I’m not looking for a submission. If he gives up his neck I’m gonna try to reach for it and I’ll try and grab it, but I’m looking to hit him in the face and knock him unconscious in between one to three rounds. I don’t care when, just get the job done.”

På frågan vad han tänkt göra med pengarna om han slår Cerrone svarar Perry.

“He took me shooting guns, we went out on his boat and he took me surfing on his boat. That was really cool. Really nice of the guy,”

“And he’s like, ‘Wow, look at this asshole who’s gonna come fight me now and try and take everything I work for.’ But he’s had all of this and all this money, all this time, and we in the fight business. So, I’m trying to get a damn boat too. So, you got that money, you got the notoriety. I gotta get it, I gotta come take it so I get me a boat, so I go surfing when I want.”

Perry verkar redan titta bortom matchen i november och har inget emot att möta Darren Till, en annan fighter han har tränat med. Dock är Colby Covington den han verkligen vill möta. Covington som gjort sig känd för sin outtröttlighet och brottning, vilket Perry tror sig själv ha svar på.

“If we go off of anger issues and fuckin’ Colby Covington is just a little fucking bitch, then I’ll take that fight all day. But Till would be great out of respect and skill, and I respect what the kid has done. Shit, I respect – I mean, Colby’s got the fuckin’ interim belt, so I don’t respect him for that. But, he did something that I have not done yet, so I know he’s talented as far as fighting goes. His strength, his wrestling capabilities, his cardio, it’s all there. He trains his ass off. But I’d get in there with him and try to cut his face open.”

“He doesn’t get stripped until they fight for the title. So, I mean, the guy’s got really good cardio. Actually, Darren Till had that so say about Colby. Colby runs in the mountains every day. This motherfucker has good cardio and he puts the pressure on people. He just leans on people. I feel like it’s not a very dangerous fight as far as getting injured, getting hurt, getting busted up by Colby, but his ability to lean up on you and stop you from using your game is strong. It’s strong. That’s why his wrestling background is good. You know, fuck him though. I’ll fucking cut his ass up. You wanna lean on me? You can’t just lay on me in a fight. I’m gonna fucking stab you in the eye with my thumb if I have to.”

Under reglerna skulle detta givetvis leda till att han blir diskad, men vi får kanske ta det med en nypa salt då det trots allt kommer från Perrys mun.

Det går att se hela intervjun från Submission Radion här ovan.

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy

Video
Anthony Smith till Cormier: ”Put up your title or get out of my way”

Anthony Smith är satt att möta Volkan Oezdemir på UFC Fight Night: Moncton i Oktober. På Submission Radion gjorde han dock klart att han inte tänker låta den nuvarande mästaren i lätt tungvikt, Daniel Cormier, förhala hans väg mot guldet.

“I think a finish over Oezdemir puts me in line for a title shot. I’m not here to challenge DC to a fight. The only thing I challenge DC to do is do the right thing.”

“I think that DC has had a really great career, I think that he’s been a great champion, I think that he’s a stand-up guy for the most part. I think that the UFC and the game as a whole has been good to him I challenge him to return that back to the game and either sign on the line and put up your title or get out of my way and don’t hold up my journey.”

Smith känner sig självsäker inför matchen med Oezdemir den 27:e oktober och att det kommer bli samma ko-avslutning som i de senaste två matcherna han har gått.

“I think that it’s another brutal finish. I really do. I think that our styles match up perfectly for me. Volkan’s not shooting takedowns, it’s just not happening. So even if he watches this and decides, ‘alright, I’m gonna take him down because he’s not gonna be expecting it,’ it doesn’t matter because Volkan doesn’t have it in him.

“Not that he’s not able to, but just his style and his mentality. Volkan’s not shooting any takedowns. So, with the threat of a takedown completely off the table, I don’t think that there’s anyone at 205 that’s gonna win a striking battle with me.”

Smith kommer från en brutal ko-avslutning av ”Shogun” Rua på UFC Hamburg vilket skickade upp honom som utmanare i lätta tungviktsdivisionen.

Hela intervjun finns här ovan.

Läs mer
-4
Dana Sad
Dana Happy

Luke Rockhold vill ha mer betalt för att möta Weidman

Det rapporterades förra månaden att Luke Rockhold är tänkt att möta Chris Weidman på UFC 230. UFC har dock inte än officiellt annonserat ut matchen.

Nu verkar det som allt ligger i ett problem i kontraktförhandlingarna mellan Rockhold och UFC. Den före detta mästaren säger att en match på Madison Square Garden skulle vara kul, men att han väntar på ett bättre kontraktförslag.

Under ett sponsorevent i Sioux Falls sa han följande.

”No pen to paper”

“Of course it’s intriguing. Madison Square Garden vs. Weidman – (I’m) No. 2, he’s No. 3. It’s a pretty clear-cut fight.

“I don’t need to do anything. Business is good. We’re doing business everywhere. I’ve got a lot of things going on. When you show me the right contract, I’ll sign the right contract.”

“I’m nowhere near done fighting. But it’s got to make sense. I’m not going to take off time and lose money to go fight. I love what I do and I know I have a lot more to give in this sport. But these people need to get their contracts straight. They need to get their priorities straight with what they want and where they want to go. I know what I want. Everything is good. I’m not going to (expletive) lose money fighting. I’m doing very well outside the cage.”

Det ska nämnas att Rockhold även har en modellkarriär utanför UFC och ligger för närvarande under ett kontrakt med Ralph Lauren.

Senaste matchen Rockhold gick var mot Yoel RomeroUFC 221 som han förlorade på knockout i tredje ronden.

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy

Video
Oscar de la Hoya ger ett datum för Chuck Liddell vs. Tito Ortiz

Chuck Liddell vs. Tito Ortiz 3 ser faktiskt ut att bli av. Nu kan ett möjligt datum för matchen vara beslutat och det är promotern Oscar de la Hoya som ger det.

Efter flera månader av att de båda fighters pratat om den och häcklat varandra så ska ett kontrakt för matchen blivit accepterad av båda parterna.

Fighten kommer inte promotas av UFC eller Bellator utan detta kommer att göras av Oscar de la Hoyas Golden Boy Promotions.

Det är oklart om fighten kommer att sändas som pay-per-view och bli Golden Boys första sända MMA-event. Den senaste uppdateringarna kring fighten är att De La Hoya förra månaden ansökte om tillstånd till Kaliforniens atletiska kommitté.

Detta då han planerade att anordna ett event den 25:e november vid The Forum i Inglewood, Kalifornien. Det huvudsakliga eventet som namngavs i ansökningen var Chuck Liddell vs. Tito Ortiz 3.

De La Hoya berättade även i måndags för Fight Hub TV att matchen planeras äga rum helgen den 24:e-25:e november. Ni kan se detta i videon längst upp i artikeln.

Han berättade även att de båda fighters kommer få bra betalt för sin medverkan:

I’m looking forward to getting into the MMA world. Making sure these fighters are being compensated well. We risk our lives in the ring, so fighter should be compensated extremely well.

 

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy

Video
Derrick Lewis: Francis Ngannou såg rädd ut vid UFC 226

UFC-tungviktaren Derrick Lewis var allt annat än förvånad när han fick höra anledningen till Francis Ngannous underprestation vid deras senaste under UFC 226.

Den mycket efterlängtade fighten mellan 2 potentiella tungviktsutmanare slutade i ett trist antiklimax där Lewis vann genom enhälligt domslut. När det kommer till Lewis egna underprestation är anledningen simpel: en efterhängsen ryggskada som gjorde sig påmind vid den värsta tänkbara tidpunkten vilket gjorde att amerikanen blev kraftigt hämmad under matchen.

Ngannous egna problem var mer av en psykologisk natur då han erkänt att han hämmades av rädsla som uppkommit sedan han blev dominerad av Stipe Miocic i matchen dessförinnan, titelmatchen vid UFC 220.

Lewis medverkade i måndags i The MMA Hour, vilket ni kan se i videon ovan, där han berättade att Ngannous uttalande går hand i hand med hur han själv upplevde matchen:

To me, whenever he stepped inside the Octagon, he looked scared from the get-go. He wasn’t the same guy that I saw at the weigh-ins. Like, his facial expressions and his emotions and everything, it wasn’t the same. So all of that right there, that threw me off in the fight too, because I didn’t believe that he was really that scared of me, but the look in his eyes, it really did show that he was scared.

Under loppet av de 15-minuter som matchen föregick lyckades Ngannou endast träffa Lewis med 15 slag. Lewis förklarade i intervjun att förgäves försökte trigga igång Ngannou under matchen:

I was confused too. I tried to make him engage. I did a couple of things to try to make him engage, and he just wouldn’t do it.

I tried to do a little bit more than him and it just was weird to me too, the whole fight, so I don’t know. I don’t know what was going on.

I believe he was scared of taking a shot.

Lewis menade även att han aldrig någonsin sett något som liknar Ngannous osäkerhet och rädsla i sin karriär:

Never. Never. And hopefully it will never happen again.

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy

MMA-Panelen 3.0 – LIVE med start på måndag kl 18:00

Vi strukturerar om rejält inför säsongspremiären av MMA-Panelen!

Den största förändringen är att vi kommer att sända programmet LIVE vilket ger er tittare möjligheten att ställa era frågor till våra gäster eller panelmedlemmar under programmets gång. Vi kommer även att ha diverse tävlingar i programmet, heta samtalsämnen inför varje program och intressanta segment i form av reportage, veckans teknik med David Bielkheden och Vicktor Winquist och mycket mer.

Tanken med det nya upplägget är att vi dels vi involvera er läsare/tittare mer och att vi vill göra det mer intressant för er. Utöver att programmet sänds LIVE kommer vi även att skicka ut programmet i efterhand som Podcast, så att ni när som helst kan lyssna!

Är det något annat ni önskar se under hösten eller förslag på gäster, tveka inte att skriva ned era åsikter i kommentarsfältet nedan. Skriv gärna vilka gäster ni hade velat ha med i studion.

Programmet kommer att sändas LIVE på Kimuras officiella Facebook samt Youtube med start på måndag 18:00!

Läs mer
+3
Dana Sad
Dana Happy
jake shields pfl 6

PFL 6: Resultat & poängställning

Igår fick PFL 6 av stapeln där miljonturneringen fortsatte. Tyvärr för Jonatan Westins del så tog resan slut när han besegrades av Khabib Nurmagomedovs kusin, Abubakar Nurmagomedov. Nedan kan ni ta del av det fullständiga resultatet efter gårdagens gala samt poängställning.

Ray Cooper III besegrade. Pavel Kusch via knockout – Rond 1, 0:18
Magomed Magomedkerimov besegrade. Bojan Velickovic via enhälligt domslut (29-28, 29-28, 29-28)
Kayla Harrison besegrade. Jozette Cotton via TKO – Rond 3, 1:24
Abubakar Nurmagomedov besegrade. Jonatan Westin via enhälligt domslut (30-27, 30-27, 29-28)
Joao Zeferino besegrade. Yuri Villefort via submission (rear-naked choke) – Rond 3, 1:10
Rick Story besegrade. Carlton Minus via submission (rear-naked choke) – Rond 2, 2:55
Jake Shields besegrade. Herman Terrado via enhälligt domslut (29-28, 29-28, 29-28)
Bruno Santos besegrade. John Howard via enhälligt domslut (30-27, 30-27, 29-28)
Abus Magomedov besegrade. Anderson Goncalves via knockout – Rond 1, 1:27
Shamil Gamzatov besegrade. Rex Harris via enhälligt domslut (30-27, 30-27, 29-28)
Louis Taylor besegrade. Andre Lobato via enhälligt domslut (30-27, 30-27, 30-26)
Gasan Umalatov besegrade. Eddie Gordon via enhälligt domslut (30-27, 30-27, 30-27)

Poängställning mellanvikt och weltervikt.
* – vidare i turneringen
U – Utslagen

Mellanvikt:
*Abusupiyan Magomedov — 12 poäng
*Louis Taylor — 7 poäng
*Shamil Gamzatov — 6 poäng
*Bruno Santos — 6 poäng
*John Howard — 5 poäng
*Rex Harris — 3 poäng
*Gasan Umalatov — 3 poäng
Sadibou Sy — 0 poäng
Danillo Villefort — 0 poäng
U-Anderson Goncalves — 0 poäng
U-Andre Lobato — 0 poäng
U-Eddie Gordon — 0 poäng

Weltervikt:
*Ray Cooper III — 11 poäng
*Joao Zeferino — 10 poäng
*Magomed Magomedkerimov — 9 poäng
*Rick Story — 8 poäng
*Pavlo Kusch — 5 poäng
*Bojan Velickovic — 5 poäng
*Jake Shields — 3 poäng
Abubakar Nurmagomedov — 3 poäng
Paul Bradley — 0 poäng
U-Jonatan Westin — 0 poäng
U-Carlton Minus — 0 poäng
U-Yuri Villefort — 0 poäng
U-Herman Terrado — 0 poäng

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy
alan patrick scott holtzman invägning

UFC 229: Alan Patrick möter Scott Holtzman

En lättviktsmatch har blivit adderad till UFC 229. Scott Holtzman (11-2 MMA, 4-2 UFC) möter brasiliens Alan Patrick (15-1 MMA, 5-1 UFC), detta bekräftar MMAJunkie.com

UFC 229 börjar ta form. Det är en av årets mest upphypade galor där ingen mindre än den forne fjäder- och lättviktsmätaren Conor McGregor återgår till buren. Irländaren McGregor ställs mot den obesegrade och nuvarande lättviktsmästaren, Khabib Nurmagomedov.

Alan Patrick har tre raka vinster under UFC-fanan och gick sin senaste match mot dansk-bosniern Damir Hadžović. Han vann matchen genom enhälligt domslut under ‘UFC Fight Night: Machida vs. Anders’. 35-åriga Patrick har besegrat sina motståndare på följande sätt, fyra genom knockout, två genom submission samt nio genom domslut.

Holtzman har vunnit sina senaste två matcher i UFC. I hans senaste match ställdes han mot Darrell Horcher och vann genom enhälligt domslut. 34-åriga Holtzman har besegrat sina motståndare på följande sätt, tre genom knockout, två genom submission samt sex genom domslut.

UFC 229 äger på T-Mobile Arena i Las Vegas den 6:e oktober. Nedan kan ni ta del av det rådande matchkortet inför galan.

Conor McGregor vs. Khabib Nurmagomedov
Derrick Lewis vs. Alexander Volkov
Sergio Pettis vs. Jussier Formiga
Lina Länsberg vs. Yana Kunitskaya
Ovince Saint Preux vs. Dominick Reyes
Michelle Waterson vs. Felice Herrig
Anthony Pettis vs. Kevin Lee
Sean O’Malley vs. Jose Quinonez
Alan Patrick vs. Scott Holtzman

Läs mer
-3
Dana Sad
Dana Happy
Daniel Cormier kan tänka sig möta Shogun Rua

Daniel Cormiers galna dopingtest-historik: ”All the cheaters out there sucks!”

Den lätta-tungviktsmästaren och numera tungviktsmästaren i UFC, Daniel Cormier, kunde förtälja sin dopingtests-historik genom Twitter.

Den 39-åriga MMA-fightern har tävlat på proffsnivå sedan 2009 och hade innan det en framgångsrik karriär inom brottning där han bland annat deltog under Olympiska Spelen, 2004. Han tog sig hela vägen till en semifinal men fick se sig besegrad mot Khadzhimurat Gatsalov. Cormier slutade på en fjärdeplats. Under hans atletiska karriär kan Cormier uppdaga att han blivit testad hela 67 gånger av USADA under en tolvårsperiod. Nedan kan ni se vad Cormier skrev genom Twitter.

Det är mycket möjligt att hans Tweet även är en känga till hans ärkerival Jon Jones som varit i trubbel med USADA flertalet gånger. Jones testade positivt för steroiden turinabol efter deras match som ägde rum UFC 214. En match som Jones till en början vann genom huvudspark i rond tre, men som senare blev omvänt till ett så kallat ‘no contest’. Tidigare i veckan uppdagades det att Jon Jones inte blivit testad på hela 42 veckor under sin avstängning, senare fick vi besked att Jones den senaste veckan fått besök av USADA för ett första test det här året.

Läs mer
+2
Dana Sad
Dana Happy
UFC Fight Night 86

UFC Kina: Francis Ngannou möter Curtis Blaydes i returmatch

Ett tungviktsmöte i UFCs toppskikt är så gott som klart. Francis Ngannou ställs mot Curtis Blaydes som galans huvudmatch under UFCs vistelse i Kina den 25:e november, detta bekräftar MMAJunkie.com

Francis Ngannou gick sin senaste match mot Derrick Lewis under UFC 226. Det var en upp-hypad match som många trodde inte skulle gå mer än en rond. Istället blev det en av de båda herrarnas sämsta prestationer i deras MMA-karriärer. Få slag utdelades under tre ronder och vinnaren blev i slutändan Lewis genom enhälligt domslut. I matchen dessförinnan ställdes Ngannou mot Stipe Miocic, en match om tungviktsbältet. Miocic kunde använda sin press och brottning för att nöta ned den explosiva Ngannou och på så sätt vinna genom enhälligt domslut.

Ngannou har ett MMA-facit på 11–3 och har besegrat sina motståndare på följande sätt, sju genom knockout samt fyra genom submission. Ngannou har aldrig blivit sänkt eller klappat ur, hans tre förluster har endast blivit genom domslut.

Blaydes har endast förlorat en enda gång i sin MMA-karriär, vilket är mot Francis Ngannou. I deras första möte under ‘UFC Fight Night: Rothwell vs. dos Santos’ blev han besegrad av Ngannou genom teknisk knockout i den andra ronden. Efter förlusten har Blaydes samlat på sig fem segrar i tungviktsdivisionen. Det kunde ha stått sex raka segrar om det inte vore för ett positivt dopingtest efter sin match mot Adam Milstead. Machen omvandlades till ett så kallat ‘no contest’ på grund av att Blaydes testat positivt för cannabis.

Blaydes har ett MMA-facit på 10–1 (1) och besegrade MMA-veteranen Alistair Overeem i sin senaste match. En match han vann genom teknisk knockout i rond tre. Han har besegrat sina motståndare på följande sätt, åtta genom knockout samt två genom domslut.

UFC Kina äger rum den 25:e november i Beijing på Cadillac Arena. Nedan kan ni ta del av det rådande matchkortet.

Francis Ngannou vs. Curtis Blaydes

Vem vinner returmötet?

Visa resultat

Läs mer
+3
Dana Sad
Dana Happy