Årskrönika: MMA-året 2017 – del 2

Ja, då fortsätter vi den genomgång av året vi påbörjade igår. Matchen mellan Floyd “The Narcissist” Mayweather och Conor “I’m greedy as fook” McGregor kom att dominera nyhetsbevakningen under sommaren. Det var spännande till en början, bitvis riktigt underhållande, men blev efter hand rätt tjatigt. Matchen i sig var okej men efteråt kändes det skönt att slippa höra mer om saken (“skiten”). Att kunna gå vidare och återgå till någon sorts normalitet.

Tyvärr kom hösten att präglas av en rad dopingavslöjanden. Jon Jones åkte dit igen – vilken total överraskning. Kontaminerade kosttillskott och möjligen kontaminerat kokain. Det är åtminstone vad som påstås. Men vi vet att UFC skulle ta tillbaka honom ögonblickligen om de bara hittar ett sätt. Junior Dos Santos åkte även han fast i USADAs finmaskiga nät. Det var däremot lite överraskande och väldigt trist. Anderson Silva var näste legend att åka fast. Än en gång har han en sådan förbaskad otur med kosttillskott stackarn. Hur mycket otur kan drabba en och samma person. Han gick ut, som tur var, med ett statement där han talade mycket om gud och sen talade han lite mer om gud. Han förklarade absolut ingenting.

Skandalerna – Under hösten har UFC brottats med Homofobia-gate, dvs vuxna individer som inte begriper det opassande i att uttrycka sig homofobiskt. Man kan såklart tycka att det finns värre problem här i världen. Men ska det vara så förbannat svårt att sluta använda det där ordet? Det är inte 13-åringar vi talar om utan vuxna familjefäder.

Conor “The Humble” McGregor passade på att bjuda på några skandaler. Han härjade i Gdansk och gick bärsärkagång i Dublin på Bellator. Straff för detta? Skulle inte tro det va. Han påstods även ha misshandlat en gangster på den lokala puben. Vem bryr sig. När han kliver in i oktagonen igen då kommer jag bry mig. Tills dess – arrivederci!

Colby Covington är inget geni, det vet vi. Han är oförskämd, dryg, självgod och duktig på att synas. Han och Fabricio Werdum rök ihop i “The Boomerang showdown Down under”. Pinsamt. För de inblandade och för sporten mma. Werdum är en 40-årig, ca 110 kilo tung, 193 cm lång flerbarnsfar. Att han, på kort tid, söker slagsmål med en lättviktare och en welterviktare borde vara en varningssignal. Något står inte rätt till. UFC kommer bestraffa honom med en ny huvudmatch.

GSP vs. Bisping – fyra år var han borta från sporten. Ja, ni känner till historien. Han besegrade Michael Bisping och tog titeln i mellanvikt. Sjukt imponerande. Sedan avsade han sig bältet – vilket ju varit hans plan hela tiden – och ska nu ta en längre semester för att fundera på vem han ska möta i sin nästa fight, Conor McGregor eller Floyd Mayweather. Jag vill inte ens höra talas om det – “money fights”.

Nä, låt oss släppa eländet och fortsätta vår genomgång av årets event. Vi har kommit halvägs och har en jäkla massa galor kvar så det är lika bra att köra vidare. Observera att vi rekommenderar er att snabbläsa texten nedan och inte fästa alltför stor vikt vid detaljer. 

The Ultimate Fighter 25 Finale
Den 7 juli i Las Vegas fick vi godis av UFC. Världen – den bredare mma-publiken – fick lära känna Justin Gaethje och de fick bevittna hur han fullständigt knäckte den duktige Michael Johnson. Detta i en galen – g-a-l-e-n – och fantastisk fight. Kanske årets fight i UFC.

UFC 213: Nunes vs. Shevchenko 2
Den 8 juli var oktagonen hemma i Las Vegas – där hen bor. Den planerade Huvudmatchen mellan Garbrandt och Dillashaw ställdes tidigt in pga skada. Den nya Huvudmatchen ställdes in pga problem för mästarinnan Amanda Nunes – go figure…

Ny huvudmatch blev Whittaker vs. Romero, som gjorde upp om interimbältet, och den levererade. Framförallt Whittaker gjorde en strålande match. Med ett (1) fungerande knä fick han utstå 21 nedtagningsförsök, av vilka han stoppade 17. – Let’s go champ!

UFC Fight Night 113: Nelson vs. Ponzinibbio
Den 16 juli besökte vi Glasgow Skottland. Där Santiago Ponzinibbio besegrade Gunnar Nelson via (eyepoke) KO i första ronden. Kontroversiell vinst.

Broder Daniel Teymur gjorde UFC-debut på kort varsel – ca 14 dagar. Matchen gick i lättvikt och Daniel gjorde en bra och underhållande insats men det räckte tyvärr inte hela vägen. Han fick dock $50,000 i bonus för besväret – fight of the night. Vi gillar att se ‘The Teymurs’ fightas och UFC verkar vara av samma uppfattning.

UFC on FOX 25: Weidman vs. Gastelum
Den 22 juli besökte UFC Long Island N.Y. Chris Weidman lyckades besegra Kelvin Gastelum via submission i tredje ronden efter att själv ha blivit rockad i inledningen av matchen. Det såg ut som att det var två olika viktklasser som möttes i buren. Det var det också. Det var ”Mexican all you can eat buffet” vs. ”Big ass All American Wrestler”. Den sistnämnde vann.

UFC 214: Cormier vs. Jones 2
Den 29 juli i Anaheim var det dags för årets största gala. Det var ett kort som bjöd på många bra matchningar och en hel del stora namn. Störst av allt var förstås att Jon “PED poster boy” Jones gjorde comeback efter avstängning och utmanade Daniel Cormier om titeln. Han vann men, ja ni vet vad som följde därefter.

Vi bjöds även på Woodley vs Maia – och all den smärta det innebar. Vi hade lågt ställda förväntningar, med tanke på tidigare titelförsvar av “Mr. I’m on a path to greatness”, och var inställda på en tråkig match. Det vi fick bevittna var något jag fortfarande inte kan tala om. Låt oss bara konstatera att mästaren gjorde det igen.

Volkan Oezdemir sänkte Jimi Manuwa och klev fram som en högst tänkbar contender. Chris Cyborg gavs en ny leksak (motståndare) att ta sönder – Tonya Evinger hette leksaken och det slutade som alltid. Robbie Lawler besegrade för övrigt Donald Cerrone.

UFC Fight Night 114: Pettis vs. Moreno

Den 5 augusti på hög höjd i Mexiko City bjöds vi på lillebror Pettis mot Brandon Moreno. Lillebrorsan tog hem ett säkert domslut. Detta på en gala som i övrigt innehöll absolut ingenting värt att minnas.

Floyd Mayweather Jr. vs. Conor McGregor

Den 26 augusti var det så äntligen dags. Då besökte vi T-Mobile Arena i Las Vegas för att bevittna ett galet spektakel. Det var inte mma men det dominerade mma-världens fokus under sommaren. Allt har redan skrivits om detta event och därför nöjer vi oss med några korta kommentarer. Conor McGregor presterade över förväntan, men blev i slutändan ändå utklassad av en motståndare som inte ens tog ut sig. Båda boxarna blev mycket rikare och idrottsvärlden aningen fattigare eftersom att den lånade ut sin trovärdighet till detta spektakel. Det var åtminstone inför fighten, underhållande, spännande och ett marknadsföringsmässigt mästerverk. Det handlade i grunden enbart om pengar. De rika blev rikare och de fattiga blev, ja de fortsatte som tidigare.

UFC Fight Night 115: Struve vs. Volkov

Den 2 september besökte UFC Rotterdam. Man fick en känsla av att UFC antingen struntar i, eller ogillar europeiska fans. Annars skulle man inte ha erbjudit ett så bedrövligt matchkort. I huvudmatchen (den borde knappt få kallas för det) förlorade Stefan Struve mot Alexander Volkov via TKO 3.30 in i rond 3.

UFC 215: Nunes vs. Shevchenko 2

Den 9 september i Alberta Kanada gjorde UFC ett nytt försök att genomföra titelmatchen mellan Nunes och Shevchenko. Mästarinnan vann via split decision på ett inte alltför upphetsande kort. En positiv sak var dock att Ilir “Världens bästa lyftkran” Latifi tog en säker seger mot den talangfulle Tyson Pedro. Malmö got damn it!

UFC Fight Night 116: Branch vs. Rockhold

Den 16 september var vi i Pittsburgh, Pennsylvania. En nonchalant Luke Rockhold blev inledningsvis hårt pressad av Branch, men skärpte till sig och avslutade matchen via ground-and-pound i rond 2. Pretty boy Rockhold är arrogant, självgod och en förbannat grym fighter. Vi fick även se Mike Perry tok-knocka den sena inhopparen (lättviktare) Alex Reyes – KO 78 sekunder in i första ronden.

UFC Fight Night 117: St. Preux vs. Okami

Den 22 september besökte UFC Saitama i Japan. När Shogun Rua skadade sig för 38:e gången hoppade welterviktaren Yushin Okami in med 6 dagars varsel. St. Preux som var oändligt mycket större än Okami gjorde processen kort – submission 1.52 in i rond 1 (Von Flue-choke). Antiklimax på ett redan bedrövligt kort.

UFC 216: Ferguson vs. Lee

Den 7 oktober var vi i Las Vegas för att se Tony Ferguson och Kevin Lee göra upp om ännu ett interimbälte. Ingen vet längre hur många som är i omlopp men det spekuleras om dussintals. El Cucuey avslutade Lee via submission i rond 3. Således kommer han härnäst utmana McGregor om det riktiga lättviktsbältet – det kommer med största sannolikhet att ske den….när helvetet fryser till is.

På samma kort försvarade Demetrius Johnson sitt bälte för 11:e gången (!). Han gjorde det via “mma-clinique to suplex-armbar” i femte ronden. Han är för överlägsen. Det börjar se ut som när en katt leker med en mus den har fångat. Man vet att han kan göra slut på leken när han behagar.

UFC Fight Night 118: Cowboy vs. Till

Den 21 oktober – Gdansk Polen. Darren Till presenterade sig för omvärlden genom att demolera Donald Cerrone. Han vann via TKO 4.20 in i rond 1. Imponerande av den karismatiske Till. Lina Länsberg förlorade dessvärre via TKO mot Aspen Ladd, vilket var väldigt trist. Resten av kortet stank.

UFC Fight Night 119: Machida vs. Brunson

Den 28 oktober, i Sao Paulo, gjorde Lyoto Machida comeback. Han gjorde det i exakt 2 minuter och 30 sekunder. Sen var det god natt. Den älskade Colby Covington besegrade Demian Maia och betedde sig i vanlig ordning som ett fullständigt föredöme. Han personifierar vad det innebär att vara “a true martial artist” – respekt, ödmjukhet och disciplin.

– Jack Hermansson förlorade samma kväll mot Marreta Santos. Fan.

UFC 217: Bisping vs. St. Pierre

Den 4 november var det dags. Madison Square Garden bjöd på årtiondets kort. GSP gjorde comeback efter fyra års uppehåll och besegrade Michael Bisping via submission. Wow. TJ Dillashaw chockade många, särskilt “tuffaste kompisgänget” (Team Alpha Male), när han KO’ade Cody Garbrandt 2.41 in i rond 2. En annan som chockade var “Thug” Rose Namajunas som besegrade den oövervinnerliga Joanna Jedrzejczyk via KO 3.03 in i första ronden. Mästarinnan klappade pga slag. Rose über-chockade hela mma-världen genom att köra över den odrägligt självsäkra Jedrzejczyk, sen spred hon kärlek, omtanke och harmoni i oktagonintervjun. Namaste. 

UFC Fight Night 120: Poirier vs. Pettis

Den 11 november, i Norfolk Virginia, bjöd Dustin Poirier och Anthony Pettis oss på tre ronder av högintensiv och mycket kvalitativ mma. Sen klappade Pettis pga en kombination av utmattning och skada. Poirier imponerade. Det gjorde även Matt Brown när han, i kvällens co-main, sänkte Diego Sanchez med den brutalaste armbåge vi någonsin sett. Mama mía.

UFC Fight Night 121: Werdum vs. Tybura

Den 18 november hade oktagonen placerats i Sydney Australien. Där fick vi se fem halvsega ronders dominans av Werdum. Resten av det mediokra kortet har vi glömt för länge sedan.

UFC Fight Night 122: Gastelum vs. Bisping

En vecka efter Sydney besökte vi Shanghai, det var alltså den 25 november som vi fick se Bisping bli brutalt KO’ad av Gastelum 2.30 in i första ronden. Greven borde inte ha tillåtits ta fighten blott 3 veckor efter holmgången mot GSP. UFC borde skämmas för sin girighet. Det enda vi minns från övriga kortet är Magomedsharipovs mma-clinique. Han är överdjävlig den killen.

The Ultimate Fighter 26 Finale

Den 1 december i Las Vegas fick vi se fler viktmissar och en rejäl dos medioker mma. Nicco Montaño blev mästare i damernas flugvikt. De flesta är ense om att hon bara lånar bältet tills dess att Joanna Jedrzejczyk eller Valentina Shevchenko vill hämta det.

UFC 218: Holloway vs. Aldo 2

Den 2 december var vi i Detroit Michigan för ett riktigt bra kort. Max Holloway gjorde ännu en gång en mycket imponerande insats när han dominerade och sedan avslutade Jose Aldo i tredje ronden. Sylvass, ödmjuk, respektfull “and stiiill”. Champ.

I kvällens co-main delade Francis Ngannou ut en våldsam whiplash när han KO’ade Alistair Overeem till ‘djupsömn’ efter 1.42 av rond 1. Sen ägnade han oktagonintervjun åt att belysa orättvisor i världen. Respect damn it. – Eddie Alvarez och Justin Gaethje bjöd på århundradets krig, innan “The Underground King” landade ett perfekt knä och sänkte Gaethje. Yancy Medeiros och Cowboy Oliveira bjöd också på en helt oförglömlig fight och David Teymur tog en stabil seger mot den tuffe Drakkar (som parfymen) Klose. Det tyckte dock inte Herb Dean som varnade David för att denne inte tok-rusade framåt.

UFC Fight Night 123: Swanson vs. Ortega

Den 9 december, i Fresno Kalifornien, visade Brian “T-City” Ortega att han är att räkna med när han submittade Cub Swanson i andra ronden. Ortega är sannolikt en farlig utmanare även för den magnifike mästaren. Resten av kortet var stundtals ganska underhållande. Exempelvis Marlon Moraes som avslutade den duktige Aljo Sterling via KO 1.07 in i rond 1.

UFC on Fox 26: Lawler vs. Dos Anjos

Den 16 december, dvs i lördags, var vi i Winnipeg. Där fick vi se Rafael dos Anjos ta en imponerande seger mot Robbie Lawler. Vi såg Santiago Ponzinibbio besegra Mike Perry i en tuff och underhållande fight. Vi såg även Josh Emmet, den orankade fightern som kom in på kort varsel, sänka tredjerankade Ricardo Lamas med en perfekt vänster. Den satt som gjuten på hakspetsen. Det var en perfekt träff – och nu är Emmet rankad 5:a.

THE END

Där har ni det, mma-året 2017 summerat på snabbspolning. Ja, det var mycket text. Sannolikt i mesta laget men så var det också många event som skulle kommenteras. Om ni mot förmodan skulle ha synpunkter på texten – kanske det aningen raljanta språket – så vill jag bara förklara att det beror på starkvinsglögg.

Ni ska få vila ögonen nu. Imorgon fortsätter vi summera 2017 genom att utse Kimuras “fighter of the year”, missa inte det.

_____________________________

Text: Kimuraredaktionen

0
Dana Sad
Dana Happy

UFC Fight Night 128: Frankie Edgar besegrar Cub Swanson

Den forne lättviktsmästaren Frankie Edgar hade inga problem att besegra svenskättlingen Cub Swanson under nattens UFC Fight Night 128. Detta är den andra gången som Edgar vinner över Swanson, första gången var i november 2014 då vann Edgar via submission i den femte ronden.

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy

Daniel Cormiers hånar Alexander Gustafsson: ”Dina största bedrifter är två förluster”

Alexander Gustafsson och Daniel Cormier fortsätter att bråka med varandra på sociala medier. Tidigare i veckan skickade svenske The Mauler en sublim hälsning till den regerande mästaren i lätt tungvikt i samband med att han förnyade sitt kontrakt med UFC. Gustafsson skrev ”While others are talking about retirement, I just signed my new deal with the UFC today”. Under lördagen besvarade Cormier svensken med ett syrligt, och allt annat än sublimt, inlägg på sitt Instagram-konto.

Cormier frågade The Mauler vad svensken lyckats åstadkomma i sin karriär och påpekade att hans två största bedrifter har varit två förluster.

Cormier syftar på The Maulers två titelmatchsförluster, mot Jon Jones på UFC 165 och mot Cormier på UFC 192. Båda matcherna var väldigt jämna matcher som Gustafsson förlorade via domslut. Cormier kommer möta den regerande tungviktsmästaren Stipe Miocic den 7:e juli på UFC 226.

Gustafsson gick sin senaste match i maj förra året där han besegrade Glover Teixeira via knockout. Den 30-årige Allstars-fightern har två raka vinster sen förlusten mot Cormier.

Läs mer
+3
Dana Sad
Dana Happy

Kevin Lee ser Tony Ferguson som den riktiga lättviktsmästaren

Khabib Nurmagomedov blev UFC:s nye lättviktsmästaren när han segrade mot Al Iaquinta som hoppat in med kort varsel, via ett enhälligt domslut under UFC 223.

Nurmagomedov var från början tänkt att möta interimmästaren Tony Ferguson, som sedan skadade sig dagar innan mötet.

Lättviktaren Kevin Lee känner att Ferguson utan tvekan är den rättmätige lättviktsmästaren.

Via ‘MMAWeekly’:

100-percent. It’s undeniable. Even if they did take the belt away from him, the man’s the champ. I give credit where credit is due. Right now, that’s where it is. I think especially after you see that fight, ‘cause Tony would give it to Khabib.

I give credit where credit is due and I know who is the man to chase.

Khabib, if I’ve got to go through him to get to Tony, yeah. We’ll see how the whole thing shakes out.

Lee mötte Ferguson i oktober förra året, där han förlorade via submission i tredje ronden. Han gick öven sin match med en infektion i kroppen.

I take full responsibility for that not showing up healthy against Tony last October. That confused people even more. We’re going to see how things shake out.

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy

Video
Bellator 198 Countdown 2: Frank Mirs högre syfte

Nästa vecka fortsätter Bellators tungviktsturnering, där Frank Mir kommer att ta sig an Fedor Emelianenko under Bellator 198 den 28 april.

Bellator har i och med detta släppt en neräkning för mötet, där vi i del två får höra vad Mir har att säga om det kommande mötet.

Mir pratar bland annat om saker som är större ön en själv och för honom är det hans tre barn som han tränar i BJJ. Emelianenko fokuserar på träning med sina lagkamrater och varför den här matchen är viktig för honom.

Läs mer
+2
Dana Sad
Dana Happy

Video
MMA-Panelen: Frankie Edgars haka är inte densamma efter mötet med Ortega

I tisdags diskuterade MMA-panelen nattens stormatch mellan UFC-lättviktarna Frankie Edgar och Cub Swanson. De båda herrarna möttes 2014 och Edgar segrade då överlägset. Nu möts de båda igen efter att båda herrarna blivit besegrade av Brian Ortega. Panelen anser inte att de utvecklats överdrivet mycket sedan den förra matchen även om de blivit bättre fighters.  Båda herrarna var ändå väldigt kompletta fighters från början. Edgar är dock strået vassare än Swanson på allt utom boxning.

Panelen noterade att Edgars match kommer väldigt tätt inpå hans senaste match (den 3:e mars) och det ser ut som att han nu vill göra det yttersta av sina sista år i karriären. Panelen tror dock att Edgar kan ha fått sämre ”haka” under de senaste åren efter att han krigat så pass länge och nu inte kan återhämta sig lika fort, vilket kan vara en slutsats från hans första knockout förlust i karriären mot Ortega. Detta kan därför få betydelse i nattens match då Swanson kan komma att gå för knockout.

Ni kan se diskussionen i klippet ovan:

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy

Leslie Smith tackar nej till match mot Aspen Ladd – Får sparken

Den ursprungliga tanken var att Leslie Smith skulle möta Aspen Ladd under helgens UFC Fight Night 128. Efter att Ladd missade vikten under invägningarna var det upp till Leslie Smith om matchen skulle fortsätta. Smith, som endast hade en match kvar på sitt kontrakt, ska ha erbjudit sig att ta matchen om hennes kontrakt förlängdes. UFC ska dock ha tackat nej till att förlänga kontraktet och istället valt att enbart betala Smith de pengar hon skulle fått vid en vinst.

I figured I had some leverage in the situation. I told the UFC that I would be willing to take the fight as long as they extended my contract. They did not want to extend my contract. Instead, they said they would pay me my win bonus in addition to my show money and that would fulfill the fight on my contract and they would not be extending it. It feels like the UFC is paying me off to go away.

Smith berättar dock att hon övervägde att ta matchen mot Ladd ändå, men hon berättar även att hon skulle fått betalt oavsett och matchen i sådant fall endast skulle skett på grund av hennes stolthet.

I considered fighting Aspen anyway, purely out of pride but if I had done that, it would have been purely pride. And I would have been fighting for free since I was already getting paid the money. Fighting for free out of pride is everything that I have been speaking out against. It’s not everything — there’s more to it. The manipulation of the fighters through pride was something that I felt pretty strongly about. So I’m not fighting her, because I don’t feel like I should fight for free.

UFC har ännu inte kommenterat situationen vidare än att matchen är inställd.

Läs mer
+3
Dana Sad
Dana Happy

Amir Albazi klar för Bellator 200

Den svenske bantamviktsfightern Amir Albazi kommer att gå sin andra match för organisationen Bellator under jubileumsgalan Bellator 200 i maj. Detta bekräftas av Albazi själv via ett instagraminlägg.

Albazi står i nuläget med tio raka segrar och den senaste matchen gick under Bellator 179 då han besegrade Jamie Powell via enhälligt domslut. Albazia har sammanlagt ett record på 10-0 där 4 av vinsterna skett via KO/TKO, 5 via submission och 1 via domslut. Ännu är ingen motståndare bekräftad.

Bellator 200 äger rum den 25:e maj på SSE Arena i London. Det rådande matchkortet ser ut på följande sätt.

Rafael Carvalho (C) vs. Gegard Mousasi
Mirko Filipovic vs. Roy Nelson
Phil Davis vs. Linton Vasell
Michael Page vs. David Rickels
Aaron Chalmers vs. Ash Griffiths
Anastasia Yankova vs. Kate Jackson
Chad Griffiths vs. Tom Means
Amir Albazi vs. TBA

Läs mer
+4
Dana Sad
Dana Happy

Cub Swanson blev förvånad över att få rematchen mot Frankie Edgar

Under helgens gala möts fjäderviktarna Cub Swanson och Frankie Edgar, detta är dock inte första gången de möts då de tidigare möttes i november 2014. Swanson, som senast förlorade mot Brian Ortega via submission, berättar i en intervju med MMAJunkie hur han blev förvånad när det visade sig att han skulle få chansen att möta Edgar återigen.

I was definitely surprised. I was asked about this recently and I was just talking about how of all the rematches I’ve anticipated it’s been Aldo Lamas, Max. Those are the guys that were on my radar. For some reason, Frankie was always on a different path, fighting different people. When his name came up I was kind of startled, it took me by surprise, but I was like yeah I’d love to do that. I guess he just wanted to fight here back in his hometown, and I get it, Coming off a loss, you feel like, man, I just made a mistake and I want to get back in there. The last time I fought Frankie and I lost, I just wanted to get right back in there and that’s when I fought Max. You know, sometimes it works out for you and sometimes it doesn’t.

Swanson fick även frågan om hur han ser på det faktum att Edgar kommer tillbaka så relativt kort tid efter att han blev knockad.

That’s for him to stress about, not for me. I mean if I got in there thinking I am gonna get a six out of ten Frankie and he shows up as a ten out of ten, I’m gonna get beat up, so that would be dumb of me. I can only think in my mind that it was a fluke or that it was just one of those fights, that he got lucky and that the best Frankie Edgar is going to show up.

Swanson blev även tillfrågad hur tänker kring sin senaste motståndare, Brian Ortegas, framgångar.

I feel like I was dominating that fight and that I just made a stupid mistake. That comes with my risky style. After him and Frankie fought and he won, the fans changed their minds. They made it not as big of a deal. The fans were like, but Cub was handing it to him. So you know it definitely changed things I guess it gave me new life along with the UFC’s offer. I didn’t really expect to come back, yet here I am.

Cub Swanson och Frankie Edgar möts under helgens UFC Fight Night 128 som äger rum under natten till söndag.

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy

UFC 226: Max Holloway ryktas möta Brian Ortega

En titelmatch i fjäderviktsklassen mellan den regerande mästaren Max Holloway (19-3 MMA, 15-3 UFC) och utmanaren Brian Ortega (14-0 MMA, 6-0 UFC) ska enligt MMAjunkie.com vara klar för UFC 226. Enligt MMA-journalisten Brett Okomato ska Dana White bekräftat uppgifterna.

Ortega besegrade den forne lättviktsmästaren Frankie Edgar via knockout i sin senaste match. Den 27-årige Ortega blev i och med vinsten den förste att avsluta veteranen Edgar. Med segern förbättrade Ortega sitt UFC-facit till 6-0 med 1 no-contest där  alla segrar varit genom knockout eller submission.

Holloway har två raka vinster mot den forne fjäderviktskungen Jose Aldo, där båda har varit via TKO i den tredje ronden. Den 26-årige hawaiianske fightern har en vinstvit på 12 matcher där hela 9 har varit via avslut. Holloway skulle ha mött Khabib Nurmagomedov på UFC 223, men New Yorks idrottskommitté (NYSAC) stoppade Holloways bantning kort innan invägningen, då de ansåg att hälsosamt för honom att banta de sista kilona. Holloway hade då klivit in med mindre än en veckas varsel och ersatt skadade Tony Ferguson.

UFC 226 äger rum den 7:e juli i Las Vegas, och nedan kan ni ta del av det rådande matchkortet.

  • Champ Stipe Miocic vs. Daniel Cormier
  • Champ Max Holloway vs. Brian Ortega
  • Raphael Assuncao vs. Rob Font
  • Khalil Rountree vs. Gokhan Saki
  • Yancy Medeiros vs. Mike Perry
  • Paulo Costa vs. Uriah Hall
  • Derrick Lewis vs. Francis Ngannou
Läs mer
+10
Dana Sad
Dana Happy

UFC Fight Night 133: Cat Zingano möter Marion Reneau

Under natten kunde UFC bekräfta att ett bantamviktsmöte mellan Cat Zingano och Marion Reneau kommer att äga rum vid UFC Fight Night 133.

Zingano förlorade sin senaste match via domslut mot Ketlen Vieira och detta innebär att Zingano för tillfället står med en tre matcher lång förlustsvit sedan hon förlorade mot Ronda Rousey under 2015. Zingano står för tillfället med ett record på 9-3 där 5 av vinsterna skett via KO/TKO, 3 via submission och 1 via domslut.

Reneau vann sin senaste match mot Sara McMann via submission och detta var hennes andra vinst i rad sedan hon gick en oavgjord match mot Bethe Correia i mars förra året. Även Reneau står med ett record på 9-3 där vinsterna tillkommit på ett likadant sätt som Zinganos.

UFC Fight Night 133 går av stapeln den 14:e juli på CenturyLink Arena i Boise, USA och matchkortet ser för närvarande ut på följande sätt.

Cat Zingano vs. Marion Reneau
Liz Carmouche vs. Jennifer Maia
Justin Scoggins vs. Said Nurmagomedov

Läs mer
+3
Dana Sad
Dana Happy