Årskrönika: MMA-året 2017 – del 2

Ja, då fortsätter vi den genomgång av året vi påbörjade igår. Matchen mellan Floyd “The Narcissist” Mayweather och Conor “I’m greedy as fook” McGregor kom att dominera nyhetsbevakningen under sommaren. Det var spännande till en början, bitvis riktigt underhållande, men blev efter hand rätt tjatigt. Matchen i sig var okej men efteråt kändes det skönt att slippa höra mer om saken (“skiten”). Att kunna gå vidare och återgå till någon sorts normalitet.

Tyvärr kom hösten att präglas av en rad dopingavslöjanden. Jon Jones åkte dit igen – vilken total överraskning. Kontaminerade kosttillskott och möjligen kontaminerat kokain. Det är åtminstone vad som påstås. Men vi vet att UFC skulle ta tillbaka honom ögonblickligen om de bara hittar ett sätt. Junior Dos Santos åkte även han fast i USADAs finmaskiga nät. Det var däremot lite överraskande och väldigt trist. Anderson Silva var näste legend att åka fast. Än en gång har han en sådan förbaskad otur med kosttillskott stackarn. Hur mycket otur kan drabba en och samma person. Han gick ut, som tur var, med ett statement där han talade mycket om gud och sen talade han lite mer om gud. Han förklarade absolut ingenting.

Skandalerna – Under hösten har UFC brottats med Homofobia-gate, dvs vuxna individer som inte begriper det opassande i att uttrycka sig homofobiskt. Man kan såklart tycka att det finns värre problem här i världen. Men ska det vara så förbannat svårt att sluta använda det där ordet? Det är inte 13-åringar vi talar om utan vuxna familjefäder.

Conor “The Humble” McGregor passade på att bjuda på några skandaler. Han härjade i Gdansk och gick bärsärkagång i Dublin på Bellator. Straff för detta? Skulle inte tro det va. Han påstods även ha misshandlat en gangster på den lokala puben. Vem bryr sig. När han kliver in i oktagonen igen då kommer jag bry mig. Tills dess – arrivederci!

Colby Covington är inget geni, det vet vi. Han är oförskämd, dryg, självgod och duktig på att synas. Han och Fabricio Werdum rök ihop i “The Boomerang showdown Down under”. Pinsamt. För de inblandade och för sporten mma. Werdum är en 40-årig, ca 110 kilo tung, 193 cm lång flerbarnsfar. Att han, på kort tid, söker slagsmål med en lättviktare och en welterviktare borde vara en varningssignal. Något står inte rätt till. UFC kommer bestraffa honom med en ny huvudmatch.

GSP vs. Bisping – fyra år var han borta från sporten. Ja, ni känner till historien. Han besegrade Michael Bisping och tog titeln i mellanvikt. Sjukt imponerande. Sedan avsade han sig bältet – vilket ju varit hans plan hela tiden – och ska nu ta en längre semester för att fundera på vem han ska möta i sin nästa fight, Conor McGregor eller Floyd Mayweather. Jag vill inte ens höra talas om det – “money fights”.

Nä, låt oss släppa eländet och fortsätta vår genomgång av årets event. Vi har kommit halvägs och har en jäkla massa galor kvar så det är lika bra att köra vidare. Observera att vi rekommenderar er att snabbläsa texten nedan och inte fästa alltför stor vikt vid detaljer. 

The Ultimate Fighter 25 Finale
Den 7 juli i Las Vegas fick vi godis av UFC. Världen – den bredare mma-publiken – fick lära känna Justin Gaethje och de fick bevittna hur han fullständigt knäckte den duktige Michael Johnson. Detta i en galen – g-a-l-e-n – och fantastisk fight. Kanske årets fight i UFC.

UFC 213: Nunes vs. Shevchenko 2
Den 8 juli var oktagonen hemma i Las Vegas – där hen bor. Den planerade Huvudmatchen mellan Garbrandt och Dillashaw ställdes tidigt in pga skada. Den nya Huvudmatchen ställdes in pga problem för mästarinnan Amanda Nunes – go figure…

Ny huvudmatch blev Whittaker vs. Romero, som gjorde upp om interimbältet, och den levererade. Framförallt Whittaker gjorde en strålande match. Med ett (1) fungerande knä fick han utstå 21 nedtagningsförsök, av vilka han stoppade 17. – Let’s go champ!

UFC Fight Night 113: Nelson vs. Ponzinibbio
Den 16 juli besökte vi Glasgow Skottland. Där Santiago Ponzinibbio besegrade Gunnar Nelson via (eyepoke) KO i första ronden. Kontroversiell vinst.

Broder Daniel Teymur gjorde UFC-debut på kort varsel – ca 14 dagar. Matchen gick i lättvikt och Daniel gjorde en bra och underhållande insats men det räckte tyvärr inte hela vägen. Han fick dock $50,000 i bonus för besväret – fight of the night. Vi gillar att se ‘The Teymurs’ fightas och UFC verkar vara av samma uppfattning.

UFC on FOX 25: Weidman vs. Gastelum
Den 22 juli besökte UFC Long Island N.Y. Chris Weidman lyckades besegra Kelvin Gastelum via submission i tredje ronden efter att själv ha blivit rockad i inledningen av matchen. Det såg ut som att det var två olika viktklasser som möttes i buren. Det var det också. Det var ”Mexican all you can eat buffet” vs. ”Big ass All American Wrestler”. Den sistnämnde vann.

UFC 214: Cormier vs. Jones 2
Den 29 juli i Anaheim var det dags för årets största gala. Det var ett kort som bjöd på många bra matchningar och en hel del stora namn. Störst av allt var förstås att Jon “PED poster boy” Jones gjorde comeback efter avstängning och utmanade Daniel Cormier om titeln. Han vann men, ja ni vet vad som följde därefter.

Vi bjöds även på Woodley vs Maia – och all den smärta det innebar. Vi hade lågt ställda förväntningar, med tanke på tidigare titelförsvar av “Mr. I’m on a path to greatness”, och var inställda på en tråkig match. Det vi fick bevittna var något jag fortfarande inte kan tala om. Låt oss bara konstatera att mästaren gjorde det igen.

Volkan Oezdemir sänkte Jimi Manuwa och klev fram som en högst tänkbar contender. Chris Cyborg gavs en ny leksak (motståndare) att ta sönder – Tonya Evinger hette leksaken och det slutade som alltid. Robbie Lawler besegrade för övrigt Donald Cerrone.

UFC Fight Night 114: Pettis vs. Moreno

Den 5 augusti på hög höjd i Mexiko City bjöds vi på lillebror Pettis mot Brandon Moreno. Lillebrorsan tog hem ett säkert domslut. Detta på en gala som i övrigt innehöll absolut ingenting värt att minnas.

Floyd Mayweather Jr. vs. Conor McGregor

Den 26 augusti var det så äntligen dags. Då besökte vi T-Mobile Arena i Las Vegas för att bevittna ett galet spektakel. Det var inte mma men det dominerade mma-världens fokus under sommaren. Allt har redan skrivits om detta event och därför nöjer vi oss med några korta kommentarer. Conor McGregor presterade över förväntan, men blev i slutändan ändå utklassad av en motståndare som inte ens tog ut sig. Båda boxarna blev mycket rikare och idrottsvärlden aningen fattigare eftersom att den lånade ut sin trovärdighet till detta spektakel. Det var åtminstone inför fighten, underhållande, spännande och ett marknadsföringsmässigt mästerverk. Det handlade i grunden enbart om pengar. De rika blev rikare och de fattiga blev, ja de fortsatte som tidigare.

UFC Fight Night 115: Struve vs. Volkov

Den 2 september besökte UFC Rotterdam. Man fick en känsla av att UFC antingen struntar i, eller ogillar europeiska fans. Annars skulle man inte ha erbjudit ett så bedrövligt matchkort. I huvudmatchen (den borde knappt få kallas för det) förlorade Stefan Struve mot Alexander Volkov via TKO 3.30 in i rond 3.

UFC 215: Nunes vs. Shevchenko 2

Den 9 september i Alberta Kanada gjorde UFC ett nytt försök att genomföra titelmatchen mellan Nunes och Shevchenko. Mästarinnan vann via split decision på ett inte alltför upphetsande kort. En positiv sak var dock att Ilir “Världens bästa lyftkran” Latifi tog en säker seger mot den talangfulle Tyson Pedro. Malmö got damn it!

UFC Fight Night 116: Branch vs. Rockhold

Den 16 september var vi i Pittsburgh, Pennsylvania. En nonchalant Luke Rockhold blev inledningsvis hårt pressad av Branch, men skärpte till sig och avslutade matchen via ground-and-pound i rond 2. Pretty boy Rockhold är arrogant, självgod och en förbannat grym fighter. Vi fick även se Mike Perry tok-knocka den sena inhopparen (lättviktare) Alex Reyes – KO 78 sekunder in i första ronden.

UFC Fight Night 117: St. Preux vs. Okami

Den 22 september besökte UFC Saitama i Japan. När Shogun Rua skadade sig för 38:e gången hoppade welterviktaren Yushin Okami in med 6 dagars varsel. St. Preux som var oändligt mycket större än Okami gjorde processen kort – submission 1.52 in i rond 1 (Von Flue-choke). Antiklimax på ett redan bedrövligt kort.

UFC 216: Ferguson vs. Lee

Den 7 oktober var vi i Las Vegas för att se Tony Ferguson och Kevin Lee göra upp om ännu ett interimbälte. Ingen vet längre hur många som är i omlopp men det spekuleras om dussintals. El Cucuey avslutade Lee via submission i rond 3. Således kommer han härnäst utmana McGregor om det riktiga lättviktsbältet – det kommer med största sannolikhet att ske den….när helvetet fryser till is.

På samma kort försvarade Demetrius Johnson sitt bälte för 11:e gången (!). Han gjorde det via “mma-clinique to suplex-armbar” i femte ronden. Han är för överlägsen. Det börjar se ut som när en katt leker med en mus den har fångat. Man vet att han kan göra slut på leken när han behagar.

UFC Fight Night 118: Cowboy vs. Till

Den 21 oktober – Gdansk Polen. Darren Till presenterade sig för omvärlden genom att demolera Donald Cerrone. Han vann via TKO 4.20 in i rond 1. Imponerande av den karismatiske Till. Lina Länsberg förlorade dessvärre via TKO mot Aspen Ladd, vilket var väldigt trist. Resten av kortet stank.

UFC Fight Night 119: Machida vs. Brunson

Den 28 oktober, i Sao Paulo, gjorde Lyoto Machida comeback. Han gjorde det i exakt 2 minuter och 30 sekunder. Sen var det god natt. Den älskade Colby Covington besegrade Demian Maia och betedde sig i vanlig ordning som ett fullständigt föredöme. Han personifierar vad det innebär att vara “a true martial artist” – respekt, ödmjukhet och disciplin.

– Jack Hermansson förlorade samma kväll mot Marreta Santos. Fan.

UFC 217: Bisping vs. St. Pierre

Den 4 november var det dags. Madison Square Garden bjöd på årtiondets kort. GSP gjorde comeback efter fyra års uppehåll och besegrade Michael Bisping via submission. Wow. TJ Dillashaw chockade många, särskilt “tuffaste kompisgänget” (Team Alpha Male), när han KO’ade Cody Garbrandt 2.41 in i rond 2. En annan som chockade var “Thug” Rose Namajunas som besegrade den oövervinnerliga Joanna Jedrzejczyk via KO 3.03 in i första ronden. Mästarinnan klappade pga slag. Rose über-chockade hela mma-världen genom att köra över den odrägligt självsäkra Jedrzejczyk, sen spred hon kärlek, omtanke och harmoni i oktagonintervjun. Namaste. 

UFC Fight Night 120: Poirier vs. Pettis

Den 11 november, i Norfolk Virginia, bjöd Dustin Poirier och Anthony Pettis oss på tre ronder av högintensiv och mycket kvalitativ mma. Sen klappade Pettis pga en kombination av utmattning och skada. Poirier imponerade. Det gjorde även Matt Brown när han, i kvällens co-main, sänkte Diego Sanchez med den brutalaste armbåge vi någonsin sett. Mama mía.

UFC Fight Night 121: Werdum vs. Tybura

Den 18 november hade oktagonen placerats i Sydney Australien. Där fick vi se fem halvsega ronders dominans av Werdum. Resten av det mediokra kortet har vi glömt för länge sedan.

UFC Fight Night 122: Gastelum vs. Bisping

En vecka efter Sydney besökte vi Shanghai, det var alltså den 25 november som vi fick se Bisping bli brutalt KO’ad av Gastelum 2.30 in i första ronden. Greven borde inte ha tillåtits ta fighten blott 3 veckor efter holmgången mot GSP. UFC borde skämmas för sin girighet. Det enda vi minns från övriga kortet är Magomedsharipovs mma-clinique. Han är överdjävlig den killen.

The Ultimate Fighter 26 Finale

Den 1 december i Las Vegas fick vi se fler viktmissar och en rejäl dos medioker mma. Nicco Montaño blev mästare i damernas flugvikt. De flesta är ense om att hon bara lånar bältet tills dess att Joanna Jedrzejczyk eller Valentina Shevchenko vill hämta det.

UFC 218: Holloway vs. Aldo 2

Den 2 december var vi i Detroit Michigan för ett riktigt bra kort. Max Holloway gjorde ännu en gång en mycket imponerande insats när han dominerade och sedan avslutade Jose Aldo i tredje ronden. Sylvass, ödmjuk, respektfull “and stiiill”. Champ.

I kvällens co-main delade Francis Ngannou ut en våldsam whiplash när han KO’ade Alistair Overeem till ‘djupsömn’ efter 1.42 av rond 1. Sen ägnade han oktagonintervjun åt att belysa orättvisor i världen. Respect damn it. – Eddie Alvarez och Justin Gaethje bjöd på århundradets krig, innan “The Underground King” landade ett perfekt knä och sänkte Gaethje. Yancy Medeiros och Cowboy Oliveira bjöd också på en helt oförglömlig fight och David Teymur tog en stabil seger mot den tuffe Drakkar (som parfymen) Klose. Det tyckte dock inte Herb Dean som varnade David för att denne inte tok-rusade framåt.

UFC Fight Night 123: Swanson vs. Ortega

Den 9 december, i Fresno Kalifornien, visade Brian “T-City” Ortega att han är att räkna med när han submittade Cub Swanson i andra ronden. Ortega är sannolikt en farlig utmanare även för den magnifike mästaren. Resten av kortet var stundtals ganska underhållande. Exempelvis Marlon Moraes som avslutade den duktige Aljo Sterling via KO 1.07 in i rond 1.

UFC on Fox 26: Lawler vs. Dos Anjos

Den 16 december, dvs i lördags, var vi i Winnipeg. Där fick vi se Rafael dos Anjos ta en imponerande seger mot Robbie Lawler. Vi såg Santiago Ponzinibbio besegra Mike Perry i en tuff och underhållande fight. Vi såg även Josh Emmet, den orankade fightern som kom in på kort varsel, sänka tredjerankade Ricardo Lamas med en perfekt vänster. Den satt som gjuten på hakspetsen. Det var en perfekt träff – och nu är Emmet rankad 5:a.

THE END

Där har ni det, mma-året 2017 summerat på snabbspolning. Ja, det var mycket text. Sannolikt i mesta laget men så var det också många event som skulle kommenteras. Om ni mot förmodan skulle ha synpunkter på texten – kanske det aningen raljanta språket – så vill jag bara förklara att det beror på starkvinsglögg.

Ni ska få vila ögonen nu. Imorgon fortsätter vi summera 2017 genom att utse Kimuras “fighter of the year”, missa inte det.

_____________________________

Text: Kimuraredaktionen

0
Dana Sad
Dana Happy

Michael Chandler: ”Inte orimligt att vi får se Khabib Nurmagomedov i Bellator”

För några månader sedan påstod förre lättviktsmästaren i Bellator MMA, Michael Chandler, att han själv är den som kommer att spräcka UFC-mästaren Khabib Nurmagomedovs förlustnolla. Många tvivlade, eller till och med fnös åt påståendet, särskilt som Chandler uttalade sig efter att precis ha kritat på ett nytt flerfightskontrakt med Bellator.

Men visst – Chandlers kontrakt med Scott Cokers organisation är inte på livstid, och det är inte heller Khabibs med UFC. Ryssen har dessutom öppet besvarat flörten från Bellator-delägaren 50 Cent efter att den förre surnat till på UFC och dess VD Dana White, i efterspelet till kaoset vid UFC 229.

Såhär uttalade sig Chandler i en intervju med amerikanska MMAjunkie:

Let’s keep this in perspective. Yes, I did sign with Bellator, but it was not a lifetime deal. It wasn’t a 10-fight deal. It wasn’t even an eight-fight deal. It will not carry me to the end of my career. There will be more contracts being signed.

I am still a young fighter. I’m 32, but I feel like I’m 22. So therefore, I can’t imagine declining in skill to where there’s not going to be great opportunities for some ridiculously good matchups. Not to mention, Khabib is getting offered $2 million by 50 Cent, not to mention the fact that Bellator’s roster is ever-evolving.

Den förre Bellatormästaren ser det inte som något ”bortom rimlighetens gräns” att UFC:s regerande mästare i viktklassen kommer över till Bellator inom sisådär ett och ett halvt år:

To think it’s out of the realm of possibility that Khabib is going to be a Bellator fighter in the next year-and-a-half to two years at only 30 years old, you’re a little bit ignorant to think there can’t be some switching of these rosters in the very near future.

Nästa gång de i sina respektive organisationer topprankade lättviktarna tar sig an tufft motstånd, är det för Chandler ett returmöte med Brent Primus vid Bellator 212 i december – och för Khabib troligen ett förhör med Nevada State Athletic Commission, Nevadas idrottsliga råd, innan ryssen kan återuppta sin fightingkarriär.

Läs mer
-1
Dana Sad
Dana Happy

Rykte: Alistair Overeem möter Sergej Pavlovitj i Kina

Kanske är den förre Strikeforce-, Dream- and K1-mästaren Alistair Overeem tillbaka snabbare än vi anar.

Enligt MMA-journalisten Farah Hannoun så är en match mellan den nederländska tungviktslegendaren och den obesegrade ryssen Sergej Pavlovitj på gång till ”UFC Beijing” den 24 november:

Alistair Overeem (43-17, 1 NC MMA) reser i så fall till Kina för sin sextioandra (!) professionella MMA-match, och det med två raka förluster i bagaget, knockad av såväl Curtis ”Razor” Blaydes som Francis Ngannou. De senare två möter kuriöst nog också varandra i huvudmatchen på samma gala.

Sergej Pavlovitj (12-0 MMA) gör, om ryktet stämmer, sin UFC-debut. Han har tidigare enbart gått matcher i Ryssland, framför allt under Fight Nights Globals arrangemang. Av ryssens tolv segrar i buren är nio på KO/TKO och tre via domslut.

Galans huvudmatch, Blaydes vs. Ngannou är ett returmöte. De båda möttes redan 2016 i en batalj som fransk-kameruniern vann via läkarbeordrat stopp.

Fight Night 141, eller ”UFC Beijing” är bara en dryg månad bort. Ändå är matchkortet långt ifrån klart. Detta är det rådande, åtminstone:
Curtis Blaydes vs. Francis Ngannou
Alistair Overeem vs. Sergej Pavlovitj (TBA)
Lauren Mueller vs. Wu Yanan
Rashad Coulter vs. Hu Yaozong
Jessica Aguilar vs. Weili Zhang
Syuri Kondo vs. Yan Xiaonan
Frankie Saenz vs. Song Yadong (TBA)

Läs mer
+3
Dana Sad
Dana Happy

Svenske ring-announcern: ”Jag är UFC Europas nya röst”

Komikern, tillika den svenska MMA-organisationen Superior Challenges ring announcer Janne Westerlund medverkade i veckan i Simon Gärdefors, också han komiker, intervjupodcast Arkiv Samtal. Intervjun skulle egentligen handla om en komedifestival. Men redan i inledningen börjar Westerlund prata om något helt annat. Något som verkar intressera Gärdenfors måttligt, men en del svenska MMA-fans antagligen desto mer.

Westerlund:

Jag har precis… jag vet inte ens om jag får berätta det här… jag kommer precis från ett möte där vi har diskuterat ”the new voice of UFC Europe”.

Komikern motiverar UFC:s påstådda intresse kort och gott med:

Jag har ju en väldigt bra röst.

Gärdenfors, som öppet deklarerar att han vet föga om UFC eller MMA frågar ”i vilka sammanhang” Westerlund ska vara ”rösten”?

Svaret:

Ja, vad fan tror du? Har du inte gjort din jävla research för det här programmet? Det handlar om the King of Ring Announcing!

Enligt den finlandssvenske komikern rör det sig alltså inte bara om UFC-galor i Sverige, utan i hela Europa:

För Bruce Buffer som är deras announcer, han är så otroligt gammal, mycket äldre än jag [Buffer är 61 och Westerlund 47, Kimuras anm].

Efter detta, och konstaterandet att Westerlund varit på möte med den europeiska UFC-organisationen, frågar intervjuaren rakt ut: ”Och du har fått jobbet?” varpå svaret blir:

Eeeh… (skratt), okej, vi har inte skrivit på papperen än. Men vilken dag som helst!

Westerlund försöker avrunda segmentet med att beskriva hur han ”lämnar allt”, inklusive familjen, och hur framtiden ser ut i och med det nya jobbet:

Jag kommer flytta till London. Jag kommer ha min bas i London och sedan kommer jag bara jobba som ”The Voice”.

Gärdenfors påpekar att UFC möjligen kan tycka att det är oproffsigt att gå ut med allt detta innan papperen är påskrivna, och att han kanske riskerar uppdraget därigenom. Westerlund skrattar bort det med att ”det där gäller ju bara fighters”.

Janne Westerlund har varit announcer för Superior Challenge sedan starten men om det han säger stämmer får vi alltså snart se honom på en större arena, både bildligen och bokstavligen.

Läs mer
+2
Dana Sad
Dana Happy
official poster

Superior Challenge 18: Simon Sköld möter Jerry Kvarnström

Ett nordiskt derby är än en gång officiellt. Det är en returmatch som idag blev officiell. Sveriges Simon Sköld (8-6) kommer att ta sig an Finlands Jerry Kvarnström (14-10). Även denna gång kommer matchen att äga rum i catchvikt (67 kilo), detta meddelade organisationen genom ett pressmeddelande.

Babak Ashti, grundare av Superior Group International säger följande om returmötet..

Det här är en riktigt spännande returmatch och en klassisk matchning mellan striker vs grappler. Båda atleter visade på ett riktigt krigarhjärta och sann sportmannaskap, både under och efter matchen när de möttes i våras. Vi i Superior Challenge uppskattar det otroligt mycket och det är just det som vi vill promota.

Jerry är en otroligt tuff fighter som inte ger upp. Han kommer vilja korta ner Simons distans och dra till sig honom nära för att ta matchen till stående-clinch eller marken. Han kommer vilja vara fysisk och grötig och trötta ut svensken. Simon har i flertalet matcher visat att även han är en hårding. Han är en rörlig och pricksäker striker som har kapacitet att avsluta med en träff. Han kommer nog vilja röra på sig konstant och hålla sin distans och nöta ner finländaren genom att pricka honom med slag och sparkar.

Jag vill se en hungrig Simon inför den här returmatchen som jag tror blir kvällens match.

Sköld hade en vinstsvit på sex matcher där alla har var via avslut. I sin senaste match besegrade blev det dock förlust mot Kvarnström som ströp ut Simon genom en giljotin i den tredje ronden. Simon säger genom sin egen Instagram att han är väldigt taggad på att ta igen sin senaste förlust och ser framemot returmötet.

Den 38-årige finnen har vunnit 13 av sina 14 vinster via submission och gick som tidigare nämnt sin senaste match mot Simon. Kvarnström började sin MMA-karriär 2005 och hade vid ett lag en vinstföljd på sju raka matcher. Efter 2010 har det gått sämre för Kvarnström som då haft ett MMA-facit på 7-10.

Superior Challenge äger rum den 1:a december på Victoriahallen i Stockholm under fitnessfestivalen. Nedan kan ni ta del av vilka matcher som blivit officiella samt vilka matchningar som blivit bekräftade.

Elin Öberg vs. Anna Astvik
Simon Sköld vs. Jerry Kvarnström
Nico Musoke vs. Daniel Acacio
Karl Albrektsson vs. TBA
Michel Ersoy vs. TBA
Guram Kutateladze vs. Glaucio Eliziario
Rostem Akman vs. TBA
Serdar Altas vs. Bilal Musa
Bartosz Wojcikiewicz vs. TBA
Irman Smajic vs. TBA
Adam Westlund vs. Christopher Jeanpier Basauri

Läs mer
+2
Dana Sad
Dana Happy
official poster

UFC 232: Tom Duquesnoy möter Nathaniel Wood

UFC 232 den 29:e december har fått sin sjätte match bekräftad. Det är en bantamviktsmatch mellan Tom Duquesnoy (MMA 16–2 (1) UFC 2-1)och Nathaniel Wood (14-3 MMA 1-0 UFC). Detta bekräftar UFC genom sitt eget Twitter-konto.

Engelsmannen Wood har endast gått en match i UFC och gjorde det under UFC Fight Night 131 i somras. Där ställdes han mot Johnny Eduardo och vann sin UFC-debut genom i den första ronden genom en så kallad brabo-strypning. Wood har som tidigare nämnt ett MMA-facit på 14-3 och har besegrat sina motståndare på följande sätt, nio genom knockout, tre genom submission samt två vinster genom domslut.

Fransmannen Duquesnoy har gått tre matcher i organisationen med blandat resultat, två vinster och en förlust. I sin senaste match under ‘UFC Fight Night: Werdum vs. Volkov’ ställdes han mot Terrion Ware. En match han vann genom enhälligt domslut. 25-åringen har ett MMA-facit på 16–2 (1) och har besegrat sina motståndare på följande sätt, 13 genom knockout, 1 genom submission samt 4 genom domslut.

UFC 232 äger rum den 29:e december på T-Mobile Arena i Las Vegas, USA. I huvudmatchen ser vi svenska Alexander Gustafsson ta sig an den forne lätta-tungviktsmästaren Jon Jones för bältet i viktklassen. Nedan kan ni ta del av det rådande matchkortet.

Lätt-tungvikt – Jon Jones vs. Alexander Gustafsson
Fjädervikt – Cris Cyborg (c) vs. Amanda Nunes
Lätt-tungvikt – Ilir Latifi vs. Corey Anderson
Weltervikt – Carlos Condit vs. Michael Chiesa
Fjädervikt – Cat Zingano vs. Megan Anderson
Bantamvikt – Tom Duquesnoy vs. Nathaniel Wood
Lättvikt – BJ Penn vs. Ryan Hall

Läs mer
+1
Dana Sad
Dana Happy
Aleksei Oleinik

Video
Stipe Miocic utmanad av BJJ-specialisten Aleksei Oleinik

Aleksei Oleinik (56-11-1 MMA, 5-2 UFC) gick sin senaste match mot Mark Hunt (13-12-1 MMA, 8-6-1 UFC). Efter några avvaktande minuter går Oleinik på en nedtagning och får ned Hunt. Olienik tar snabbt Hunts rygg och går på en rear-naked-choke som Hunt blir tvungen att klappa ur på.

Nu väljer BJJ-specialisten med 45 submission-vinster att utmana den forne tungviktsmästaren i UFC, Stipe Miocic.

Miocic gick sin senaste match Daniel Cormier under UFC 226 och förlorade genom knockout i rond ett. Miocic hade upp till sin förlust varit den enda tungviktsmästaren som försvarat bältet tre gånger på raken. Miocic har sedermera kampanjat för en returmatch mot Cormier, men fått avslag. Nu skall Cormier möta Derrick Lewis på UFC 230. Lewis har själv sagt att Miocic förtjänar en returmatch mot DC.

Läs mer
-1
Dana Sad
Dana Happy

Video
Michael Bisping om Jon Jones: ”Han behöver vara kontroversiell för att lyckas”

Den forne mellanviktsmästaren i UFC, Michael Bisping, diskuterar titelmatchen mellan Alexander Gustafsson vs Jon Jones.

Bisping hävdar i sin podcast ‘belive you me’ att Jones är en typ av fighter som måste, på ett eller annat sätt, vara kontroversiell för att lyckas. Vidare diskuterar Bisping en situation mellan Jones och USADA, där Jones skall ha gömt sig för anti-doping organisationen.

The story that goes around the campfire is that USADA showed up to his gym to test him and he hid under the apron of the boxing ring and USADA waited while he hid under the apron for three hours, then USADA got pissed and left. Nate Diaz said it best, they’re all on steroids man.

Bisping gick sin senaste och sista match i karriären mot Kelvin Gastelum under ‘UFC Fight Night: Bisping vs. Gastelum’. Han förlorade matchen genom knockout i rond ett. Bisping gick 39 matcher i sin MMA-karriär och slutade på ett MMA-facit på 30–9. Han besegrade sina motståndare på följande sätt, 16 genom knockout, 4 genom submission samt 10 genom domslut.

Läs mer
+1
Dana Sad
Dana Happy

Video
Chael Sonnen om varför Daniel Cormier får tävla trots skadad hand

Den 9:e oktober blev det klart att UFCs lätta-tungvikt- och tungviktsmästare Daniel Cormier skulle ställas mot Derrick Lewis på UFC 230 som galans huvudmatch.

UFC 230 har haft extremt svårt att hitta en passande huvudmatch och många turer fram och tillbaka har diskuterats. Alexander Gustafsson ryktades att både ställas mot Yoel Romero och Jon Jones som huvudmatch på UFC 230, båda en match om det lätta-tungviktsbältet. Valentina Shevchenko ryktades möta Sijara Eubanks om flugviktsbältet. Nate Diaz och Dustin Poirier ryktades gå match om ett bälte i en ny division, 165-pounds.

Nu blir det istället DC vs Lewis och den forne mellan- och lättatungviktsutmanaren i UFC, Chael Sonnen, förklarar varför DC får gå match trots sin skadade hand.

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy

Video
KO of the Week: Michael Johnson vs Danny Castillo

Efter post-fight-dramat mellan lättviktsmästaren Khabib Nurmagomedov och den forne fjäder- och lättviktsmästaren Conor McGregors lagkamrater, ställdes matchen mellan Artem Lobov (13–14–1 (1)) och Zubaira Tukhugov inTukhugov var en av männen som attackerade McGregor inne i buren.

Lobov har själv uttryckt en önskan att möta Zubaira Tukhugov ändå, men nu är det officiellt, UFC sätter Lobov mot den forne lättviktaren Michael Johnson.

Se Johnsons fina knockout-vinst mot Danny Castillo

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy