Årskrönika: MMA-året 2017 – del 2

Ja, då fortsätter vi den genomgång av året vi påbörjade igår. Matchen mellan Floyd “The Narcissist” Mayweather och Conor “I’m greedy as fook” McGregor kom att dominera nyhetsbevakningen under sommaren. Det var spännande till en början, bitvis riktigt underhållande, men blev efter hand rätt tjatigt. Matchen i sig var okej men efteråt kändes det skönt att slippa höra mer om saken (“skiten”). Att kunna gå vidare och återgå till någon sorts normalitet.

Tyvärr kom hösten att präglas av en rad dopingavslöjanden. Jon Jones åkte dit igen – vilken total överraskning. Kontaminerade kosttillskott och möjligen kontaminerat kokain. Det är åtminstone vad som påstås. Men vi vet att UFC skulle ta tillbaka honom ögonblickligen om de bara hittar ett sätt. Junior Dos Santos åkte även han fast i USADAs finmaskiga nät. Det var däremot lite överraskande och väldigt trist. Anderson Silva var näste legend att åka fast. Än en gång har han en sådan förbaskad otur med kosttillskott stackarn. Hur mycket otur kan drabba en och samma person. Han gick ut, som tur var, med ett statement där han talade mycket om gud och sen talade han lite mer om gud. Han förklarade absolut ingenting.

Skandalerna – Under hösten har UFC brottats med Homofobia-gate, dvs vuxna individer som inte begriper det opassande i att uttrycka sig homofobiskt. Man kan såklart tycka att det finns värre problem här i världen. Men ska det vara så förbannat svårt att sluta använda det där ordet? Det är inte 13-åringar vi talar om utan vuxna familjefäder.

Conor “The Humble” McGregor passade på att bjuda på några skandaler. Han härjade i Gdansk och gick bärsärkagång i Dublin på Bellator. Straff för detta? Skulle inte tro det va. Han påstods även ha misshandlat en gangster på den lokala puben. Vem bryr sig. När han kliver in i oktagonen igen då kommer jag bry mig. Tills dess – arrivederci!

Colby Covington är inget geni, det vet vi. Han är oförskämd, dryg, självgod och duktig på att synas. Han och Fabricio Werdum rök ihop i “The Boomerang showdown Down under”. Pinsamt. För de inblandade och för sporten mma. Werdum är en 40-årig, ca 110 kilo tung, 193 cm lång flerbarnsfar. Att han, på kort tid, söker slagsmål med en lättviktare och en welterviktare borde vara en varningssignal. Något står inte rätt till. UFC kommer bestraffa honom med en ny huvudmatch.

GSP vs. Bisping – fyra år var han borta från sporten. Ja, ni känner till historien. Han besegrade Michael Bisping och tog titeln i mellanvikt. Sjukt imponerande. Sedan avsade han sig bältet – vilket ju varit hans plan hela tiden – och ska nu ta en längre semester för att fundera på vem han ska möta i sin nästa fight, Conor McGregor eller Floyd Mayweather. Jag vill inte ens höra talas om det – “money fights”.

Nä, låt oss släppa eländet och fortsätta vår genomgång av årets event. Vi har kommit halvägs och har en jäkla massa galor kvar så det är lika bra att köra vidare. Observera att vi rekommenderar er att snabbläsa texten nedan och inte fästa alltför stor vikt vid detaljer. 

The Ultimate Fighter 25 Finale
Den 7 juli i Las Vegas fick vi godis av UFC. Världen – den bredare mma-publiken – fick lära känna Justin Gaethje och de fick bevittna hur han fullständigt knäckte den duktige Michael Johnson. Detta i en galen – g-a-l-e-n – och fantastisk fight. Kanske årets fight i UFC.

UFC 213: Nunes vs. Shevchenko 2
Den 8 juli var oktagonen hemma i Las Vegas – där hen bor. Den planerade Huvudmatchen mellan Garbrandt och Dillashaw ställdes tidigt in pga skada. Den nya Huvudmatchen ställdes in pga problem för mästarinnan Amanda Nunes – go figure…

Ny huvudmatch blev Whittaker vs. Romero, som gjorde upp om interimbältet, och den levererade. Framförallt Whittaker gjorde en strålande match. Med ett (1) fungerande knä fick han utstå 21 nedtagningsförsök, av vilka han stoppade 17. – Let’s go champ!

UFC Fight Night 113: Nelson vs. Ponzinibbio
Den 16 juli besökte vi Glasgow Skottland. Där Santiago Ponzinibbio besegrade Gunnar Nelson via (eyepoke) KO i första ronden. Kontroversiell vinst.

Broder Daniel Teymur gjorde UFC-debut på kort varsel – ca 14 dagar. Matchen gick i lättvikt och Daniel gjorde en bra och underhållande insats men det räckte tyvärr inte hela vägen. Han fick dock $50,000 i bonus för besväret – fight of the night. Vi gillar att se ‘The Teymurs’ fightas och UFC verkar vara av samma uppfattning.

UFC on FOX 25: Weidman vs. Gastelum
Den 22 juli besökte UFC Long Island N.Y. Chris Weidman lyckades besegra Kelvin Gastelum via submission i tredje ronden efter att själv ha blivit rockad i inledningen av matchen. Det såg ut som att det var två olika viktklasser som möttes i buren. Det var det också. Det var ”Mexican all you can eat buffet” vs. ”Big ass All American Wrestler”. Den sistnämnde vann.

UFC 214: Cormier vs. Jones 2
Den 29 juli i Anaheim var det dags för årets största gala. Det var ett kort som bjöd på många bra matchningar och en hel del stora namn. Störst av allt var förstås att Jon “PED poster boy” Jones gjorde comeback efter avstängning och utmanade Daniel Cormier om titeln. Han vann men, ja ni vet vad som följde därefter.

Vi bjöds även på Woodley vs Maia – och all den smärta det innebar. Vi hade lågt ställda förväntningar, med tanke på tidigare titelförsvar av “Mr. I’m on a path to greatness”, och var inställda på en tråkig match. Det vi fick bevittna var något jag fortfarande inte kan tala om. Låt oss bara konstatera att mästaren gjorde det igen.

Volkan Oezdemir sänkte Jimi Manuwa och klev fram som en högst tänkbar contender. Chris Cyborg gavs en ny leksak (motståndare) att ta sönder – Tonya Evinger hette leksaken och det slutade som alltid. Robbie Lawler besegrade för övrigt Donald Cerrone.

UFC Fight Night 114: Pettis vs. Moreno

Den 5 augusti på hög höjd i Mexiko City bjöds vi på lillebror Pettis mot Brandon Moreno. Lillebrorsan tog hem ett säkert domslut. Detta på en gala som i övrigt innehöll absolut ingenting värt att minnas.

Floyd Mayweather Jr. vs. Conor McGregor

Den 26 augusti var det så äntligen dags. Då besökte vi T-Mobile Arena i Las Vegas för att bevittna ett galet spektakel. Det var inte mma men det dominerade mma-världens fokus under sommaren. Allt har redan skrivits om detta event och därför nöjer vi oss med några korta kommentarer. Conor McGregor presterade över förväntan, men blev i slutändan ändå utklassad av en motståndare som inte ens tog ut sig. Båda boxarna blev mycket rikare och idrottsvärlden aningen fattigare eftersom att den lånade ut sin trovärdighet till detta spektakel. Det var åtminstone inför fighten, underhållande, spännande och ett marknadsföringsmässigt mästerverk. Det handlade i grunden enbart om pengar. De rika blev rikare och de fattiga blev, ja de fortsatte som tidigare.

UFC Fight Night 115: Struve vs. Volkov

Den 2 september besökte UFC Rotterdam. Man fick en känsla av att UFC antingen struntar i, eller ogillar europeiska fans. Annars skulle man inte ha erbjudit ett så bedrövligt matchkort. I huvudmatchen (den borde knappt få kallas för det) förlorade Stefan Struve mot Alexander Volkov via TKO 3.30 in i rond 3.

UFC 215: Nunes vs. Shevchenko 2

Den 9 september i Alberta Kanada gjorde UFC ett nytt försök att genomföra titelmatchen mellan Nunes och Shevchenko. Mästarinnan vann via split decision på ett inte alltför upphetsande kort. En positiv sak var dock att Ilir “Världens bästa lyftkran” Latifi tog en säker seger mot den talangfulle Tyson Pedro. Malmö got damn it!

UFC Fight Night 116: Branch vs. Rockhold

Den 16 september var vi i Pittsburgh, Pennsylvania. En nonchalant Luke Rockhold blev inledningsvis hårt pressad av Branch, men skärpte till sig och avslutade matchen via ground-and-pound i rond 2. Pretty boy Rockhold är arrogant, självgod och en förbannat grym fighter. Vi fick även se Mike Perry tok-knocka den sena inhopparen (lättviktare) Alex Reyes – KO 78 sekunder in i första ronden.

UFC Fight Night 117: St. Preux vs. Okami

Den 22 september besökte UFC Saitama i Japan. När Shogun Rua skadade sig för 38:e gången hoppade welterviktaren Yushin Okami in med 6 dagars varsel. St. Preux som var oändligt mycket större än Okami gjorde processen kort – submission 1.52 in i rond 1 (Von Flue-choke). Antiklimax på ett redan bedrövligt kort.

UFC 216: Ferguson vs. Lee

Den 7 oktober var vi i Las Vegas för att se Tony Ferguson och Kevin Lee göra upp om ännu ett interimbälte. Ingen vet längre hur många som är i omlopp men det spekuleras om dussintals. El Cucuey avslutade Lee via submission i rond 3. Således kommer han härnäst utmana McGregor om det riktiga lättviktsbältet – det kommer med största sannolikhet att ske den….när helvetet fryser till is.

På samma kort försvarade Demetrius Johnson sitt bälte för 11:e gången (!). Han gjorde det via “mma-clinique to suplex-armbar” i femte ronden. Han är för överlägsen. Det börjar se ut som när en katt leker med en mus den har fångat. Man vet att han kan göra slut på leken när han behagar.

UFC Fight Night 118: Cowboy vs. Till

Den 21 oktober – Gdansk Polen. Darren Till presenterade sig för omvärlden genom att demolera Donald Cerrone. Han vann via TKO 4.20 in i rond 1. Imponerande av den karismatiske Till. Lina Länsberg förlorade dessvärre via TKO mot Aspen Ladd, vilket var väldigt trist. Resten av kortet stank.

UFC Fight Night 119: Machida vs. Brunson

Den 28 oktober, i Sao Paulo, gjorde Lyoto Machida comeback. Han gjorde det i exakt 2 minuter och 30 sekunder. Sen var det god natt. Den älskade Colby Covington besegrade Demian Maia och betedde sig i vanlig ordning som ett fullständigt föredöme. Han personifierar vad det innebär att vara “a true martial artist” – respekt, ödmjukhet och disciplin.

– Jack Hermansson förlorade samma kväll mot Marreta Santos. Fan.

UFC 217: Bisping vs. St. Pierre

Den 4 november var det dags. Madison Square Garden bjöd på årtiondets kort. GSP gjorde comeback efter fyra års uppehåll och besegrade Michael Bisping via submission. Wow. TJ Dillashaw chockade många, särskilt “tuffaste kompisgänget” (Team Alpha Male), när han KO’ade Cody Garbrandt 2.41 in i rond 2. En annan som chockade var “Thug” Rose Namajunas som besegrade den oövervinnerliga Joanna Jedrzejczyk via KO 3.03 in i första ronden. Mästarinnan klappade pga slag. Rose über-chockade hela mma-världen genom att köra över den odrägligt självsäkra Jedrzejczyk, sen spred hon kärlek, omtanke och harmoni i oktagonintervjun. Namaste. 

UFC Fight Night 120: Poirier vs. Pettis

Den 11 november, i Norfolk Virginia, bjöd Dustin Poirier och Anthony Pettis oss på tre ronder av högintensiv och mycket kvalitativ mma. Sen klappade Pettis pga en kombination av utmattning och skada. Poirier imponerade. Det gjorde även Matt Brown när han, i kvällens co-main, sänkte Diego Sanchez med den brutalaste armbåge vi någonsin sett. Mama mía.

UFC Fight Night 121: Werdum vs. Tybura

Den 18 november hade oktagonen placerats i Sydney Australien. Där fick vi se fem halvsega ronders dominans av Werdum. Resten av det mediokra kortet har vi glömt för länge sedan.

UFC Fight Night 122: Gastelum vs. Bisping

En vecka efter Sydney besökte vi Shanghai, det var alltså den 25 november som vi fick se Bisping bli brutalt KO’ad av Gastelum 2.30 in i första ronden. Greven borde inte ha tillåtits ta fighten blott 3 veckor efter holmgången mot GSP. UFC borde skämmas för sin girighet. Det enda vi minns från övriga kortet är Magomedsharipovs mma-clinique. Han är överdjävlig den killen.

The Ultimate Fighter 26 Finale

Den 1 december i Las Vegas fick vi se fler viktmissar och en rejäl dos medioker mma. Nicco Montaño blev mästare i damernas flugvikt. De flesta är ense om att hon bara lånar bältet tills dess att Joanna Jedrzejczyk eller Valentina Shevchenko vill hämta det.

UFC 218: Holloway vs. Aldo 2

Den 2 december var vi i Detroit Michigan för ett riktigt bra kort. Max Holloway gjorde ännu en gång en mycket imponerande insats när han dominerade och sedan avslutade Jose Aldo i tredje ronden. Sylvass, ödmjuk, respektfull “and stiiill”. Champ.

I kvällens co-main delade Francis Ngannou ut en våldsam whiplash när han KO’ade Alistair Overeem till ‘djupsömn’ efter 1.42 av rond 1. Sen ägnade han oktagonintervjun åt att belysa orättvisor i världen. Respect damn it. – Eddie Alvarez och Justin Gaethje bjöd på århundradets krig, innan “The Underground King” landade ett perfekt knä och sänkte Gaethje. Yancy Medeiros och Cowboy Oliveira bjöd också på en helt oförglömlig fight och David Teymur tog en stabil seger mot den tuffe Drakkar (som parfymen) Klose. Det tyckte dock inte Herb Dean som varnade David för att denne inte tok-rusade framåt.

UFC Fight Night 123: Swanson vs. Ortega

Den 9 december, i Fresno Kalifornien, visade Brian “T-City” Ortega att han är att räkna med när han submittade Cub Swanson i andra ronden. Ortega är sannolikt en farlig utmanare även för den magnifike mästaren. Resten av kortet var stundtals ganska underhållande. Exempelvis Marlon Moraes som avslutade den duktige Aljo Sterling via KO 1.07 in i rond 1.

UFC on Fox 26: Lawler vs. Dos Anjos

Den 16 december, dvs i lördags, var vi i Winnipeg. Där fick vi se Rafael dos Anjos ta en imponerande seger mot Robbie Lawler. Vi såg Santiago Ponzinibbio besegra Mike Perry i en tuff och underhållande fight. Vi såg även Josh Emmet, den orankade fightern som kom in på kort varsel, sänka tredjerankade Ricardo Lamas med en perfekt vänster. Den satt som gjuten på hakspetsen. Det var en perfekt träff – och nu är Emmet rankad 5:a.

THE END

Där har ni det, mma-året 2017 summerat på snabbspolning. Ja, det var mycket text. Sannolikt i mesta laget men så var det också många event som skulle kommenteras. Om ni mot förmodan skulle ha synpunkter på texten – kanske det aningen raljanta språket – så vill jag bara förklara att det beror på starkvinsglögg.

Ni ska få vila ögonen nu. Imorgon fortsätter vi summera 2017 genom att utse Kimuras “fighter of the year”, missa inte det.

_____________________________

Text: Kimuraredaktionen

0
Dana Sad
Dana Happy
anthony pettis vs nate diaz ufc staredown

Anthony Pettis utmanar Nate Diaz – skickar en hälsning ”#fuckthediazbrothers ”

Den forne lättviktsmästaren Anthony Pettis visade upp gamla mästartakter under UFC 226 när han besegrade Michael Chiesa via submission i den andra ronden. Den välbehövliga vinsten var Pettis första avslut i lättvikten sedan 2014. Nu siktar den 31-årige amerikanen mot att få till en match mot en gammal ”fiende”, Nate Diaz.

I ett Twitter-inlägg utmanar han Nate samtidigt som han skriver #fuckthediazbrothers.

Pettis har haft en dispyt med både Nate och Nick Diaz sträcker sig tillbaks till 2013, där Nick och Pettis ska ha hamnat i bråk på UFC 167. Sedan dess har Pettis och bröderna bråkat via sociala medier. Både Pettis och Nate har vid flera tillfällen sagt att de vill möta varandra. Senast ryktades det att de båda skulle mötas vid UFC 196, men Nate mötte istället Conor McGregor på den galan. En match som Nate vann via submission i den andra ronden. McGregor tog dock revansch för den förlusten senare samma år på UFC 202, där irländaren tog hem en domslutsseger.

Nate har inte gått match sedan den förlusten, men har ryktats att vara tillbaka till oktagonen vid flertal tillfällen under den gångna året. Det ryktades bland annat att han skulle gå match på UFC 227 där han skulle möta Georges St. Pierre.

Läs mer
-1
Dana Sad
Dana Happy

UFC 228: Nicco Montaño ryktas möta Valentina Shevchenko

Det verkar som om Nicco Montaños första titelförsvar har ett preliminärt datum.

ESPNs Ariel Helwani rapporterade att om allt går som det ska kommer UFCs flugviktsmästarinna Nicco Montaño möta den nummer 1 rankade Valentina Shevchenko på UFC 228. Även om inget är officiellt så ska en av damerna ha skrivit på kontraktet.

Montaño har länge varit tänkt att möta Shevchenko som första titelförsvar, men skador har tvingat UFC att skjuta upp den potentiella matchen och nu kanske den äntligen blir av.

Montaño gick till final i The Ultimate Fighter 26 tillsammans med Roxanne Modafferi förra december. Montano vann matchen och bältet i flugvikt på enhälligt domslut vilket också var Montaño officiella UFC debut.

Shevchenko har gått ned en viktklass tidigare i år och slog ut nykomlingen Priscila Cachoeira i en ensidig match som blivit kritiserad både för sent domarstopp och för att det var en rejäl missmatchning.

”Bullet” anses vara en stor favorit mot Montaño bara på erfarenhet då hon slagits om titeln i bantamvikt mot Amanda Nunes där hon förlorade en jämn match på domslut.

Det är osäkert om Montaño vs. Shevchenko blir huvudmatch, men det vi vet är att UFC 228 går den 8:e september i Dallas. Matchkortet i nuläget är inte officiellt, men det pratas om att dessa matcher ska gå på kortet.

Nicco Montaño vs. Valentina Shevchenko
Yair Rodriguez vs. Zabit Magomedsharipov
Jimmie Rivera vs. John Dodson
Karolina Kowalkiewicz vs. Jessica Andrade

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy

Video
Se highlights från Bellator 202

Det var mycket MMA i helgen. Förutom UFC Boise körde Bellator hela två galor. Bellator 203 gick i Rom, Italien och Bellator 202 i Oklahoma, USA. Lägg då till VM-slutspelet i fotboll plus bra väder så har tiden kanske inte räckt till att se all MMA. Här finns i alla fall godbitarna från Bellator 202 för de som vill spara lite tid, men ändå hålla sig uppdaterade med vad som hänt på Bellator-fronten.

I huvudmatchen på kortet försvarade Julia Budd sin fjäderviktstiteln mot Talita Nogueira. Matchbilden var dominans från fjäderviktsmästarinnan som i tredje ronden kunde ta ut sin utmanare på TKO. Budd gick därmed från buren med bältet fortfarande kring midjan och ett obefläckat record i Bellator.

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy
Cyborg i oktagonen

Cris Cyborg tror att matchen mot Amanda Nunes blir hennes sista i UFC

UFCs fjädervikts mästarinna Cris Cyborg hoppades att hennes superfight med bantavikts mästarinnan Amanda Nunes skulle gå på UFC 228 i september. Nunes tackade nej till det datumet och nu siktar UFC på december istället på UFC 232.

Detta har gjort Cyborg aningen irriterade då hon inte gått match sen mars (där hon tog ut Yana Kunitskaya i första ronden på UFC 222) och vill inte behöva vänta ända till december för att gå match igen.

Cyborg sa till det brasilianska Combate News (översatt av MMAjunkie):

“Friday, last week, I talked to the UFC, and I said I wanted to fight, that I’m ready to fight,”

“I’ve been training, ready, and I want to fight. They offered me September, the 8th, in Dallas, to fight Amanda. I said that’s fine. I’ll fight. I’ve been training. I’m ready. A champion has to be ready all the time.

“Then on Monday they said [she] didn’t accept Sept. 8. Then I said I wanted to fight anyway. I want to fight. I don’t want to be idle. And then Amanda sent the picture, saying she accepted the fight on Dec. 29.”

“It’s the same as someone arriving at your house, knocking at your door and asking you to throw down, and then they say, ‘Wait, I need one year to prepare,’”

Cyborg fortsätter med att ta upp att det faktiskt var Nunes som utmanade henne först.

“When you do that, you have to be ready for when the fight happens. But then to need six months to prepare, one year? I think it’s disrespectful toward me, to wait one year for a person to be ready. I have no problem with fighting Amanda on Dec. 29. She wants time to be ready. But I believe I could fight before that, not wait all this time. Especially because we get paid when we fight.

“I don’t think it’s right for the girls in Amanda’s division to wait one year to fight. I know that Ketlen Vieira, she deserves to fight for the belt. So if [Nunes] needs all this time to move up a weight class, heal her leg, whatever time she needs, then she should vacate the belt and do an interim belt so Vieira has her shot at the belt.”

Enligt Cyborg är detta ännu ett exempel på att UFC inte ger damernas fjäderviktsdivision den uppmärksamhet som behövs och tar upp nästkommande säsong av TUF som ett annat exempel.

“They did the [TUF 28] house, and they cut all the girls at 145,”

“They only signed up the girls who can make 135 pounds. Holly Holm says she doesn’t want to fight now. Pam Sorenson tried out for ‘TUF,’ but she didn’t make it. They didn’t put her through I think because she doesn’t make 135. There’s Cindy Dandois, who also beat Megan Anderson.

“There’s Ediane Gomes, who sends me messages challenging me all the time. [She’s] also in my division. There are girls who can fight. There are girls in my division. But they don’t want it. They want that fight with Amanda. But I don’t think it’s fair to wait 10 months, one year for this fight to happen.”

Av allt att döma börjar Cyborg vara less på UFC och hur hennes karriär hanteras inom organisationen. I mars tar hennes kontrakt slut och det verkar som hon inte har några planer på att skriva ett nytt för UFC.

“I believe [Nunes] will be my last fight in the UFC,”

“My contract goes until March, and with me waiting to fight in December, I think it will be the last one people will see me fight.”

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy
Yoel skrattar på konferens

Yoel Romero till ”DC”: No be scared

UFCs nya ”Champ Champ” Daniel Cormier har nyligen uttryckt att han inte har något som helst intresse av att försvara sitt bälte i lätt tungvikt mot Yoel Romero trots att han blivit utmanad av den storväxte kubanen tidigare i veckan.

”The Soldier of God” verkar dock inte ta ett nej för ett nej och fortsätter att häckla Cormier på twitter. Han tar bland annat upp sin vinst över Luke Rockhold som tränar med Cormier, den så kallade ”towel gate”, men även Cormiers ålder.

Ni kan läsa här nedan vad Romero skrivit på twitter.

Yoel Romero förlorade nu senast mot Robert Whittaker och innan dess vann han not Luke Rockhold. Dessa matcher var tänkt att vara om titeln men kubanen missade vikten i båda två och nu planer Romero att gå upp en viktklass och testa musklerna där.

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy

Conor McGregor i Ryssland – hyllar Vladimir Putin

Idag äger VM-finalen i fotboll mellan Frankrike och Kroatien rum i den ryska arenan Luzhniki Stadium i Moskva. På plats hittar vi inga mindre än den före detta dubbelmästaren Conor McGregor och hans rival, den nuvarande lättviktsmästaren Khabib Nurmagomedov. Det ryktas nu att ett möte kan bli av mellan de två i denna arenan.

Men, McGregor hyllade även den ryske presidenten Vladimir Putin som han blivit inbjuden till att träffa, vilket han har fått mycket stark kritik för.

McGregors möte med Putin har väckt en del blandade reaktioner från fansen, då han bland annat kallade den ryske presidenten ‘en av de största ledarna under våran tid’.

Vad tycker ni om McGregors uttalande?

Läs mer
+5
Dana Sad
Dana Happy

Paulo Costa vill möta Chris Weidman – går med på att möta Israel Adesanya

Mellanviktaren Paulo Costa (12-0 MMA, 4-0 UFC) är på uppgång i UFC just efter sin seger mot Uriah Hall (13-9 MMA, 6-7 UFC) under UFC 226 och har berättat att han nu önskar att möta den forne mellanviktsmästaren Chris Weidman (14-3 MMA, 10-3 UFC). Det ser dock ut som att Costa kan få möta en annan prospekt, nämligen den obesegrade Israel Adesanya  (14-0 MMA, 3-0 UFC).

Costa fick sin fjärde raka vinst i UFC när han segrade mot Hall via TKO i andra ronden. Innan detta segrade Adesanya mot Brad Tavares via ett enhälligt domslut under TUF 27 Finale.

Det här hade Costa att säga via MMAJunkie:

The first time I heard his name was on Friday when he fought. People asked me about this fight, and I said I don’t know this guy. But if the people want this fight, let’s make this fight.

But my priority is Chris Weidman. He’s a former champion, he’s very famous in the world, and he’s higher ranked. But I’m a fighter, and the UFC decides. (UFC President) Dana White decides. I’m here to make the biggest and the greatest fights. So if he wants it and everybody wants it, I’ll fight Israel.

Enligt Adesanya vill UFC:s VD Dana White inte see honom möta Costa riktigt än. Costa känner att denna matchningen skulle bli enklare än ett möte med Weidman.

I think Israel is more easy to fight than Chris Weidman. like the hard fights. Israel, I saw some of his highlights yesterday, and I think he doesn’t have good grappling. He’s more of a standup fighter, so I think it’s easier than Chris Weidman.

Vilka skulle ni vilja se möta varandra?

Läs mer
+3
Dana Sad
Dana Happy

UFC 229: Korean Zombie möter Frankie Edgar

En fjäderviktsmatchning planeras för UFC 229 i oktober, där Chan Sung Jung möter Frankie Edgar.

‘Korean Zombie’ var borta från MMA under ca 3 års tid efter förlusten mot den då dåvarande mästaren Jose Aldo. Han hade innan detta 3 raka vinster i ryggen. Sedan återvände Jung i februari 2017 under UFC Fight Night 104, där han mötte och segrade mot Dennis Bermudez via en knockout i första ronden. Han har nu ett record på 14 vinster och 4 förluster.

Edgar hade 5 raka vinster i ryggen innan han mötte Aldo under UFC 200 och förlorade via ett enhälligt domslut. Han tog sedan igen detta med två raka vinster mot Jeremy Stephens via ett enhälligt domslut och Yair Rodriguez via en TKO.

Edgar förlorade sedan mot Brian Ortega via knockout för första gången i sin karriär och mötte senast Cub Swanson under Fight Night 128, där han segrade via ett enhälligt domslut. Edgar har nu ett record på 23 vinster och 6 förluster.

UFC 229 äger rum i Las Vegas den 6 oktober.

Läs mer
+4
Dana Sad
Dana Happy

Video
Se Andrey Koreshkov spekakulära avslut från Bellator 203

Det var inte bara UFC som gick i helgen utan även Bellator 203 gick av stapeln i Rom, Italien och bjöd på en del intressanta matcher. Det som sticker ut så här spontant var Andrey Koreshkov avslut av Vaso Bakocevic. Koreskov lyckas i mitten av första ronden träffa med en snurrspark i kroppen som får Bakocevic att kura ihop sig i luften och flyga rak in i burväggen för att sedan leda till att matchen stoppas. Det är i alla fall ingen tvekan om att Andrey Koreshkov vill ha en plats i Bellators Weltervikts Grand Prix och med det där avslutet höjer det hans aktier rejält. Ni kan se avslutet här ovan

Läs mer
+1
Dana Sad
Dana Happy
daniel cormier två ufc bälten

Daniel Cormier visar upp sin bältesamling

Daniel ”DC” Cormiers största vinst i hela hans karriär var nog (och kommer vara) hans vinst över Stipe Miocic på UFC 226 när han knockade tungviktsmästaren och själv knep bältet.

Cormier befinner sig nu med vinsten tillsammans med namn som Randy Couture, BJ Penn, Conor McGregor och Georges St-Pierre, i en liten grupp där medlemmarna haft bälten i två olika viktklasser. Cormier kan dock skryta tillsammans med McGregor om att hålla två titlar samtidigt, vilket resten av gänget inte kan.

Daniel visade nu senast upp via twitter sin samling av bälten och det går inte att neka till att den är imponerande. Förutom UFC-bältena kan vi även skymta Strikeforce HW GP-bältet. Det är ingen tvekan om att Cormier har en plats bland de största i MMAs historia.

Vad som kommer här näst för den nya ”champ champ” är lite oklart med Cormier vill fortsätta vara aktiv och har nämnt namn som Shogun Rua i lätt tungvikt och i tungvikt verkar målet vara Brock Lesnar, som mästaren redan verkar ha en historia med via brottningen.

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy