Nyheter

Aspen Ladd ställs mot tidigare Bellator-mästarinna i sin debut för PFL

Aspen Ladd invägning

Aspen Ladd skrev nyligen kontrakt med Professional Fighters League (PFL) och nu är amerikanskan inbokad för sin första match.

Aspen Ladd ställs mot Julia Budd

Ladd fick nyligen lämna UFC efter upprepade misslyckade invägningar. Amerikanskan hittade ett nytt hem i PFL och den tidigare bantamviktaren kommer tävla i fjädervikt. Enligt MMA Mania kommer Ladd ställas mot Julia Budd i sin debut. Den sistnämnda tog hem fyra konsekutiva titelmatcher i Bellator MMA, innan hon förlorade bältet till den nuvarande mästarinnan Cris Cyborg. Den 25e november kommer årets PFL-finaler äga rum. Då kommer den 27-åriga Ladd ställas mot den 39-åriga Budd. Ladds totala matchfacit lyder 9-3-0 och Budds dito lyder 16-4-0.

I galans huvudmatch kommer den dubbla olympiska guldmästarinnan Kayla Harrison (15-0-0) ställas mot Larissa Pacheco (18-4-0). Om Harrison tar hem vinsten blir det amerikanskans tredje säsongsseger i organisationen.

Även Sveriges Sadibou Sy (12-6-2-) kommer tävla om turneringsvinsten och en miljon amerikanska dollar. Dilano Taylor (10-2-0) kommer stå för motståndet. Under en intervju med Kimura berättade Sy vad en potentiell vinst skulle innebära.

Det skulle betyda otroligt mycket. För mig att kunna få en världsmästartitel i MMA skulle litegrann säga till mig att jag gjorde rätt val att flytta över från kick- och thaiboxning. Att kunna bygga upp en femte världsmästartitel, som även kommer med en väldigt bra prispeng. Det kommer kunna förändra saker i mitt liv och för mina nära och kära. Det brukar bli en snöbollseffekt. Desto mer du vinner desto mer uppmärksamhet, prat och skriverier blir det. Det är extremt mycket som kommer hända och jag är övertygad om att efter jag vunnit titeln kommer det pratas helt annorlunda om mig inför nästa säsong. Jag kommer inte se förbi den här matchen men jag kommer vara girig och gå efter ytterligare en turneringsvinst.

Läsaren kan ta del av intervjun i sin helhet här.

På underkortet ställs två tidigare UFC-fighters mot varandra. Shane Burgos och Marlon Moraes kommer genomföra deras respektive debuter för organisationen. I samband med galan kommer även Biaggio Ali Walsh – barnbarn till Muhammad Ali – gå sin första MMA-match.

PFL-finaler 2022: Preliminärt matchkort

  • Kayla Harrison vs. Larissa Pacheco – final i kvinnlig lättvikt
  • Bubba Jenkins vs. Brendan Loughnane – final i fjädervikt
  • Olivier Aubin-Mercier vs. Stevie Ray – final i lättvikt
  • Sadibou Sy vs. Dilano Taylor – final i weltervikt
  • Omari Akhmedov vs. Rob Wilkinson – final i lätt tungvikt
  • Ante Delija vs. Matheus Scheffel – final i tungvikt
  • Shane Burgos vs. Marlon Moraes
  • Julia Budd vs. Aspen Ladd
  • Biaggio Ali Walsh vs. TBA (amatör)
Föregående artikel

Charles Oliveira lovar att återigen motbevisa tvivlarna mot Islam Makhachev

Nästa artikel

FCR 14: Zoran Milic ställs mot hajpad talang från Västkusten

Skriven av

Alexander Clausson

Chefredaktör på Kimura och historielärare. Är en MMA-fantast som täcker sporten ur ett fan-perspektiv. Sitter i rankingpanelen för UFC, Bellator MMA och BKFC.

Relaterade Artiklar

Sök