15 June, 2024
Nyheter

Badou Jack återigen världsmästare inatt

Av

Ralph Nordahl

27/02/2023

Svenske Badou Jack (24-3-3) stod inatt för en spektakulär seger över Ilunga Makabu och blev då cruiserviktsmästare i WBC.

Badou Jack avslutar Ilunga Makabu och erövrar WBC-titeln

Trots att han är 39 år gammal och har spenderat större delen av sin karriär inom supermellanvikt och lätt-tungvikt blev Jack inatt tvåfaldig världsmästare i Riyadh, Saudiarabien i cruiservikt.

I en böljande match på galan Paul vs. Fury var Badou Jack ett konstant problem för mästaren Makabu samtidigt som svensken fick ta emot ett par slag själv.

Efter ett par relativt jämna ronder så fann sig mästaren i den fjärde ronden på kanvasen efter efter en kraftfull jabb från Jack. Makabu lyckades dock komma upp på fötter igen.

Efter att inte fightats på ett år så började Makabu visa att han var lite rostig då han kämpade med att hålla samma tempo som Jack och i den elfte ronden fann han sig återigen på mattan.

På något sätt lyckades Makabu dock överleva till slutet av ronden men det spelade ingen roll då Jack i rond tolv fyrade av en drös slag och fick domaren att stoppa matchen. Svensken segrade därmed via TKO.

Respektfull Badou Jack efter matchen

Det var en underhållande match och någon som helt klart njöt av tillställningen var den forne WBC-tungviktsmästaren Deontay Wilder.

Efter matchen visade herrarna stor respekt för varandra där Jack sade följande i post-fight intervjun:

I was standing there too much and my trainer told me to box and move but I like to come forward and fight.

Me and Makabu used to train together and he is still my brother.

Jack försvarade sina tidigare titlar (WBC och WBA) och vi hoppas nu att han kan göra detta igen.

Skribentens kontakt

Senaste nyheterna

Här kan du söka!

Sök