Badou Jack

Badou Jack vinner via knockout i första ronden – Se avslutet här

Hugo Lindström

Den svenske boxaren Badou Jack (26-3-3) vann i helgen sin fjärde raka match, detta på under en minut. Se avslutet i artikeln nedanför.

Badou Jack briljerar i Abu Dhabi

Jack visade tidigt att han hade potentialen att bli Sveriges nästa stjärna inom boxning. Förväntningarna fick bekräftelse då han i April 2015 lyckades erövra titeln som WBCs nya mästare i supermellanvikt. 2017 avsade han sig titeln för att pröva lycka i en tyngre viktklass, en satsning som möttes av motvind. Ett matchfacit på 1-2-1 blev starten för Jack i den lätta tungvikten. Den negativa spiralen fick dock ett slut då han nu lyckats samla på sig fyra raka segrar, där den senaste kom på natten till söndagen. Det snabba avslutet kom via en klockren vänsterkrok som sänkte motståndaren Hany Atio (15-4) i första ronden.

Vad står härnäst på tur för Badou Jack?

Jacks två senaste matcher har varit i cruiservikt, en viktklass han känner sig mycket bekväm i. Efter matchen innan helgens berättade ”The Ripper”, i en intervju med Sportbladet, att han gärna skulle gå en match mot Canelo Alvarez. Canelo enligt många ansedd som pound-for-pound bäst i världen.

Det skulle vara grymt att få möta Canelo. Jag har mött större namn än alla som utmanar honom. Absolut. Jag tackar absolut inte nej till den matchen.

+10
Dana Sad
Dana Happy
neil magny ufc liverpool
UFC Vegas 57: Resultat och höjdpunkter från nattens gala
kimura
Hett
Arman Tsarukyan Mateusz Gamrot 2
UFC Vegas 57: Mateusz Gamrot och Arman Tsarukyan bjöd på en underhållande fight
kimura
Hett
Alexander-Gustafsson-UFC
Tränaren berättar varför Alexander Gustafsson återvänder till lätt-tungvikt
kimura
Hett
Weili Zhang Mackenzie Dern
Mackenzie Dern vill fightas mot Weili Zhang om interimtiteln
kimura
Hett
Jared Cannonier Israel Adesanya
38-årige Jared Cannonier inte orolig för åldern inför Israel Adesanya-mötet
kimura
Hett