Nyheter

”Bane” invägd och klar inför KSW 55

Av

Daniel Schälander

09/10/2020

Andreas Gustafsson Berg (6-0-0) klarar mellanviktsgränsen på 84,4kg och är nu redo att ta sig an den polska olympiern Damian Janikowski (4-3-0)

Bägge fighters klarar vikten.

Bane som normalt vandrar runt kring 90kg vägde under dagen in på 84,2kg. Hans motståndare klarade också vikten när han vägde in ett hekto tyngre på 84,3kg. ”You can expect a war” hälsar ”Bane” fansen.

”Bane” kommer in som underdog.

I Polen listas svensken som underdog med 2,96x pengarna vid vinst. Han ställs mot meriterat motstånd i hemmafightern Damian Janikowski. Polacken har ett olympiskt brons i grekisk-romersk brottning från OS i London 2012. Han har sedan dess sadlat om till MMA. Trots att han har 3 förluster på 7 matcher så har han ställts mot tufft motstånd där det samlade recordet för hans motståndare är 98 vinster och 36 förluster.

Igår uttalade sig Bane om sin motståndare under en media scrum inför galan:

Det kommer att bli ett bra test för mig. Vi är båda brottare i grunden och han är förmodligen den starkare brottaren av oss två. Han kommer att försöka avsluta mig tidigt men det kommer inte att bli lätt för honom.

Jag har sett några av hans matcher och har sett att han anfaller som ett godståg. Jag har olika planer för hur jag ska hantera honom. Om det inte går som jag vill i första ronden måste jag ha en backup-plan.

Om han vill hålla det stående med mig kommer jag stå upp med honom. Jag själv och publiken älskar ett galet brawl och jag förväntar mig att det kommer att bli en riktigt underhållande fight.

Galan sänds via PPV

Galan med returmatchen mellan UFC-veteranen Scott Askham (19-4-0) och Mamed Khalidov (34-7-2) om KSW’s mellanviktsbälte som huvudmatch sänds kan ses på kswtv.com med start 20:00 på lördag. Bane går match nummer 6 av 8. Det kostar 10 Euro att se galan.

Skribentens kontakt

Relaterade Artiklar

Din önskelista

[nsm_wishlist_content_shortcode]

Sök