Nyheter

Intervju med Bartosz Wojcikiewicz efter segern på SC24 – Är jag lugn så är jag en mördare

Av

Simon Tingberg

13/06/2022
Bartosz Wojcikiewicz

Superior Challenge 24 ägde rum på Annexet i Stockholm i lördags. Där svenske bantamviktaren Bartosz Wojcikiewicz segrade mot motståndaren Anthony Riggio. Detta genom enhälligt domslut. Kimura kunde efteråt intervjua vinnaren.

Bartosz Wojcikiewicz – Publikstödet var överväldigande

Det rådde ingen tvekan att Bartosz Wojcikiewicz (8-1) är en stor publikfavorit när han äntrade buren mot motståndaren Anthony Riggio (9-4). Bartosz berättar att stödet motiverade honom extra mycket.

Tack så mycket jag brukar få mycket stöd. Men nu publikstödet var överväldigande. Det gav mig extra energi i den andra ronden när jag hörde folk heja på mig. Och då kände jag att det här släpper jag inte! Jag måste vinna det här!

Hade ett extremt lugn

Matchen igenom så visade bantamviktaren ett extremt och kalkylerat lugn och levererade allt med kraft. Bartosz menar på att det är då han är som farligast.

Jag ville vara lugn hur skadad jag än fick honom. Och visa vad jag kan. För när jag är lugn så är jag en mördare. Ingen av matcherna jag haft innan så har jag visat någonting. Denna gång så var det en bra match men jag tvekade lite när han fintade med slagen och gick på nedtagning. Men allt handlade om lugn. Att ta det lugnt och tänka att det är tre ronder jag tar det här. Jag väljer mina slag.

Tredje ronden var avgörande

Bartosz vann tydligt den första ronden. Den andra ronden var dock jämnare och Bartosz visste inför tredje och sista ronden att han behövde vinna ronden.

Ja min coach kom till mig i hörnan och sa att den här ronden så måste vi ta. Så jag sa ok vi kör. Ingen tvekan den här ronden tar jag. Jag hade gjort illa foten i den andra ronden men jag kände att jag kommer sparka tills att den går av. Haha och det gjorde den kolla här!

Syns i Bellator

Kimura har tidigare meddelat att Bellator MMA planerar att hålla en gala i Stockholm i höst. På frågan om han vill fightas på kortet så var Bartosz tydlig i svaret.

Syns där !

Skribentens kontakt

Relaterade Artiklar

Din önskelista

[nsm_wishlist_content_shortcode]

Sök