Nyheter

Huvudmatchen säkrad för Battle of Botnia 7 – Forne UFC-svensken klar

Battle of Botnia

Inför nystarten av Battle of Botnia har den norrländska organisationen annonserat sin första huvudmatch.

Andreas Ståhl säkrad för Battle of Botnia 7

Battle of Botnia är tillbaka och den 27 maj går den första galan sedan nystarten av stapeln. Tidigare i veckan intervjuade vi Mikael Lindgren, som är en av arrangörerna. Mer info om Battle of Botnias återkomst finner du här.

Nu är huvudmatchen officiell för den sjunde upplagan av Battle of Botnia. Svenske Andreas Ståhl (14-5) tar sig an brasilianska Gabriel Barreiro (14-6). Senast Ståhl gick match var på Superior Challenge, då han lyckades erövra organisationens welterviktsbälte.

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av BATTLE of BOTNIA (@battleofbotnia.mma)

Ståhl debuterade på Battle of Botnia

Ståhl debuterade på Battle of Botnia 2 för 14 år sedan. Han vann på domslut och samlade därefter på sig ytterligare åtta vinster. 2014 fick han chans att gå match för UFC. Han debuterade för organisationen mot en då okänd Gilbert Burns (21-5), idag allmänt ansedd som en av världens bästa welterviktare. Efter ännu en förlust, mot veteranen Santiago Ponzinibbio, gick han skilda vägar med UFC. Sedan dess har han samlat på sig fem vinster och tre förluster. Men visade på en nytändning i samband med sin vinst över Paulo Goncalves Silva i fjol.

Föregående artikel

Matt Brown om dopinganklagelserna mot Islam Makhachev

Nästa artikel

UFC Vegas 69: Andrade vs. Blanchfield med Lina Länsberg – Matchkort, sändningstider och odds

Skriven av

Hugo Lindström

Relaterade Artiklar

Sök